Litminov Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 Satranç öğrenmek istiyorum. Öğrenecek pek çok taktik, ünlü satranç ustaları, terim ve tarihi var. Bana neler önerirsiniz satranç rehberi olarak bir kitap almalı mıyım? http://www.netkitap.com/kitap-satranca-yeni-baslayanlar-icin-ogretici-satranc-rehberi-muzaffer-tetik-inkilap-kitabevi.htm Şöyle bir kitap buldum bu kitap sizce nasıldır ya da önereceğiniz başka kaynaklar var mı acaba? Satrançtaki seviyeler sanırım standart nitelikte ben 1100 seviyesine karşı rahatlıkla oynayabiliyorum ancak 1300 seviyesinde her hamlemi kısıtlayarak beni ikilemde bırakıyor bu makine.. Bu satranç düşünce yapısını nasıl oluştururum, nasıl strateji geliştiririm? Mesela bir sürü açılış var hepsi önem arzediyor ama ben bu açılışların hiçbirisini başarıyla tamamlayıp devamını getiremiyorum. Önerileriniz için şimdiden teşekkür ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Swaggobaggins Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 kuralları öğrendikten sonra online oyna zaten yeni başlayanlarla takılırsın cheesmaster vardı bide eskiden güzeldi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Litminov Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 Kural derken diziliş, taş hareketlerini falan diyorsan onları çoktan aştım. Easy ile medium arasında oynuyorum. İnternette oynayarak kendimi geliştirebilir miyim? Birde bu kitabı alırsam faydası olur mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 sadece sürekli oynayarak kendini geliştirebilirsin, kitap okuyarak satranç ögrenilmez, azim, emek ve zaman lazım http://i53.photobucket.com/albums/g45/Jolta/1225373493310.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Swaggobaggins Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 kitap alırsan 4-5 taktik öğrenirsin cookie cutter oynarsın işte ama biraz daha iyi bilen birileri yemez o taktikleri o yüzden ne kadar çok pratik yaparsan o kadar iyi olursun en belirleyici özellikte zeka aptalsan hiç kasma kitabıda alma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Swaggobaggins Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 hatta sene 2013 git starcraft al oyna. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 uygulama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 pro olmayı düşünmüyorsan akışına bırak önemli olan açılış değil kapanıştır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Litminov Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 Daha iyi bilen elbetteki olacaktır. İşte atıyorum vezir kanadı, rok, gambit, atı ileri derecede kullanma, mat türleri gibi pek çok kavram var sırf oynayarak ilerlemek istemiyorum. Satranca hakim olmak istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 cok ilen cok goren paradoxu bu iyi olmak istiyorsan hem tecruben olucak hemde okuyup bilgi edinicen oturup kitaptan satranc ogrenilmez, once bı oynamaya basla sonra okuyunca pekiştrirsin zaten gunde mınumum 1 -2 saatini vermiceksen oyuna boşuna kasma yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 daha çok oynayarak hakim olabilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Litminov Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 Yok zaten hergün 1 saatimi satranca ayırıyorum yaklaşık 1 aydır oynuyorum ama dediğin gibi okuyup öğrenerek de geliştirmek istiyorum bunun için uygun bir kaynak vs var mı bu alacağım kitap iyi mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 niye bir insan satranç oynar ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 at l mi çizer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 Cons said: niye bir insan satranç oynar ya dimi ya vakit kaybı resmen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 satranc guzeldir, cirkin olan tavla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Litminov Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 Tavlayı üç kişi oynar satrancı iki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 Cons said: at l mi çizer Hakli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lyv Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 reyou said: satranc guzeldir, cirkin olan tavla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 Cons said: at l mi çizer L çizer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 Ilk is duzgun bir program edilmek. Ben sunu kullaniyorum su an: http://www.hiarcs.com/chess-explorer.htm Analiz icin su motoru oneririm: http://www.vlasak.biz/critter/ Favori motorum ama Komodo3, bunu da kullanabilirsin. Daha zayif ama tarzini seviyorum. Sirf bilgisayarla oynamak ile olmaz, nasil oynadigin ve hangi motora karsi oynadigin onemli. Sonra oynadigin oyunlari analiz ettirip hatalarini gormen lazim. Bir de Viktor'un dedigi gibi hem oyun oynamalisin, hem de calismalisin. Bunun icin once oyun oynanabilecek iyi bir mekan bulmalisin. Internet Chess Club otesi yok, uye ol oraya, oyununu oyna. ICC'de vidyolar da var, onlari izle. Su mesela baslangic icin en iyi seyler: http://www6.chessclub.com/chessfm/index/heisman/index.html Sonra GM oyunlarini incele. ICC'de tum turnuvalar yorumlu vidyolarla veriliyor, GM'ler surekli oyunlari yorumluyor. Onlara bak. Ne zaman ogrendigimi anlayacagim diyorsan, karsidaki oyuncunun hatalarini fark etmeye basladiginda. Bu oldugunda daha yuksek puanlilarla oynamaya basla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 http://vimeo.com/55980210 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 ulan niye böyle başlıklar açılmıyo hiç konu dışına Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnos_1 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 Fritz diye bir program vardı , eskiden kasardım , iyi program ona karşı oynayabilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2013 Bu arada oyunlarin puanlamalari farklidir. 1900 kusur bir makineyi yenebiliyorum ama ICC'de 1900 oyunculara genelde yeniliyorum ben mesela. Motorun ELO ayarini nasil yaptigi filan da onemli. Genelde arada sirada blunder yapiyorlar, planladiklari hamle sayisini kisiyorlar filan. Bir olcut degil yani. Fritz iyi degil bu arada motor olarak ama yine de hic bir insanin yenemeyecegi kadar guclu. Program olarak en iyilerden motoru zafiy olsa da. Playchess'de oynuyorsaniz alin, ICC ise onerdigim iyidir. ICC daha iyi ama. Stockfish, Houdini, Critter, Komodo filan iyi motor olarak. Komodo single-core oyunlarda guclu genelde ama, ev bilgisayarlari icin daha uygun yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar