DareJedi Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 Seneler önce aldığım huskynin kardeşi de bundan dolayı ölmüştü ama petshop yüzünden oldu adamlar müdahale bile etmediler. Veteriner el atınca düzelir kurtulur mu diye düşünme hiç direk kurtulur genelde. Hiç birşey yapılmadığında tehlikeli oluyor ama şuan gayet iyidir. Edit: Çok geçmiş olsun. Huskyler kedi gibi özgürlüğüne düşkün hayvanlar bu sebepten eğitimleri oldukça zor oluyor aptal olması gibi birşey yok :) Doğası gereği kontrol edilmesinden pek haz etmiyor bulduğu her fırsatta da yasakları deliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 Tsk ederim umarim hersey iyi olur. Ishal rengi griden koyu kahveye donmus kusma durmus. Gidisat guzel tedaviye tepki veriyor suanlik, 3 gun daha atlatirsa iyilesecegiz dedi veteriner. Beklemek cok zor ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Nisan 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2013 http://i.imgur.com/b8QpiT7.jpg http://i.imgur.com/VdkTNS9.jpg http://i.imgur.com/NtDVJGC.jpg Dün güzel gelişmeler yaşandı. Durumumuz iyiye gidiyor kusma tamamen kesilmiş durumda ve iyileşme belirtileri görülmeye başlandı yavaş yavaş ayaklanıp yaramazlık bile yapıyoruz. İshalin kanlı hale gelmeden önce tedaviye başlanmış olması gerçekten çok fark yarattı. Diğer odada tedavi gören bir golden retriever yavrusu var 4. gününde gelmiş ve orada 4-5 gündür kalıyor lakin durumu çok kötü. Nessa'nın ishali kanlı hale gelmediği ve erken farkettiğimiz için gerçekten çok şanslıyız. Hala yemek yiyemiyor ve serumla tedaviye devam ediliyor lakin önündeki mama kabından yemekleri yalamaya başlaması midesinin ve sindirim sisteminin düzelmeye başladığının bir başka işareti. Dışkı katılaşıp pekmez kıvamından puding kıvamına geldi dün. Eğer bu güzel gidişat devam ederse %90 kurtulma şansı ve 2-3 güne kadar taburcu olması olası :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DareJedi Mesaj tarihi: Nisan 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2013 Kusma olayini cok takmak kafana zere midesi dinlensin diye yaptiklari igneler zaten kusma onleyici. Yani ilaclar kesilince onemli olan devam etmemesi. Ama dedigim gibi cok kotu birsey olmaz zaten buyuk ihtimal. Yalniz sonrasinda bakimina ozen gostermen gerekir. Kullandiklari ignelerde kortizon var mi diye sordun mu? O hayvanin buyumesinin onune gecebiliyor en azindan kedilerde oyle oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Nisan 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2013 Sormadım zira o konuda bir bilgim yoktu lakin veteriner gayet iyi ve Nessa'nın kurtulup iyileşmesi için her şeyin en iyisinin yapılmasını istediğimi de kendisine defalarca belirttim. Bu yüzden çok itinalı şekilde elinden geleni yapıyor. Eğer bahsettiğin iğnelerde kortizon olup olmaması tercihi bir durumsa sanırım ona da dikkat etmiştir. Arayıp bilgi alacağım bu konuda çok teşekkürler belirttiğin için. İyileştikten sonraki süreçten toparlanıp aşı olmasına kadar sanırım bir 4-5 güne daha ihtiyacımız olacak. Şu süreci çabucak atlatıp derin bir nefes almak istiyorum. Bugün itibariyle ameliyat sonrası verilen yaş mamalardan yemiş iğne ve ilaç olmadan kusmadan 2-3 saat geçirmiş şuana kadar. Birazdan serum takılacakmış sanırım şuanda tek derdimiz ishal. Onda da kan olmaması güzel belirtilerden biri değil mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DareJedi Mesaj tarihi: Nisan 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2013 Normalde de kusma olmuyorsa esas zor olani gecmis oluyor genelde. Cunku kanli ishal sebebi zaten mideden kaynaklaniyor genelde. Tas gibi olur o kismetse birseyi kalmaz :) Sonra gelsin parcalanmis ayakkabilar terlikler :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2013 koltuklar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zipzip Mesaj tarihi: Nisan 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2013 webcam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stimpak Mesaj tarihi: Nisan 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2013 umarım kısa sürede iyileşir de, sağlık sorunlarından kurtulup köpeğin mallıklarıyla uğraşırsın :) arkadaşın husky'si haftada bir yanan mumu koklayıp, 2 saat ağlıyordu sonra da. arkadaş da inat olunca "öğrenecek abi koklamamayı" diyerek mumu kaldırmadı, 3 ay sonunda pes edene kadar defalarca yaktı burnunu kâmil. azıcık mal oluyor husky'ler, şimdiden uyaralım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2013 hayvan mal, arkadasin cok akilli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DareJedi Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2013 Ben iyi kısmından bahsetmiştim aslında yoksa Huskyler demir sandalye ayağını bile ezebiliyor benim çok eskitti öyle sandalye. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aceace Mesaj tarihi: Nisan 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2013 Görmemişim. Geçmiş olsun şimdiden. İyileşecektir. Çünkü hemen her köpek hastalığında erkenden götürmek inanılmaz farkettiriyor. Ki yazmışsın da zaten iyileşmeye başladığını. Yemek konusunda. Tam olarak emin olmamakla beraber kendi çapımda bir teori ürettim. Kedi mamalarının kokusunu köpekler daha çok seviyorlar. Yani bu güne kadar beslediğim bütün köpeklerde bu durum vardı. Neden bilmiyorum. Ama bana öyle geliyor. Eğer mamalar yanyana duruyorsa en azından bir süreliğine mamaları birbirinden uzaklaştır. Hatta kedinin mamasını bilgisayarının falan yakınına getir. Çaktırmadan araklamasın. Tuvalet eğitimi konusunda. Ya malesef bu konuda diğer arkadaşlar haklı. Husky eğitim açısından inanılmaz zor bir ırk. Gerçekten çok çok zekiler ama eğitim konusunda sahiplerinin resmen burnundan getiriyorlar. Şöyle bir şey önerebilirim. Köpekler sahiplerinden tuvalet eğitimi almak yerine diğer köpekleri taklit ederek daha başarılı oluyorlar. Yani veterinerden evine döndüğünüz zaman başka köpek sahiplerini bulabilirsen ve sokağa onlarla beraber çıkartırsan senin ekstra bir eğitim vermene gerek bile kalmayabilir. Bornova'da sürekli olarak gittiğimiz bir park var. Her gece saat 9-11 arası yaklaşık 10-15 köpek beraber takılıyorlar. 4 gün önce aramıza 2 aylık bir Labrador geldi ve bizim köpeklerin tuvalet yaptıkları yerleri falan göre göre dışarda yapmaya başlamış. 4 günde tuvalet eğitimini aldı resmen :D Dediğim gibi Husky'i eğitmek gerçekten zor. Eğitebilmek için sosyalleştirmen çok çok çok önemli. Karşıyaka'da burdaki gibi sıklıkla toplaşanlar da elbette vardır. Ama onları bulman gerekli malesef. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Nisan 29, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2013 Yakışıklımızın minik bedeni Parvo Virüsüne daha fazla dayanamadı. Önce sindirim sistemimizi düzelttik lakin sonra virüs midesine saldırdı akabindeki gün mide kanamasını kestik bu defa da iştahı tekrar kesildi ve iyice zayıf düştü. Sonrasında ciğerlere geçti ve durumu iyice ağırlaştı. Tam bunu da atlatıyorduk ki kalp krizi yüzünden hayata gözlerini yumdu minik Nessa. En iyi tedavi yöntemleri uygulandı, erken teşhis edildi lakin bu parvo virüsü böyle illet bir şey. Pet shop yeni bir husky yavrusu göndereceğini söyledi ama bu olanlar beni çok üzdüğü için şimdilik düşünmüyorum kalsın demekle yetinebildim. Çok ümidim vardı kurtulmasından yana... Rip Nessa :( http://i.imgur.com/VdkTNS9.jpg http://i.imgur.com/NtDVJGC.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DareJedi Mesaj tarihi: Nisan 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2013 :( rip. Üç kağıtçı Nessa hepimizi tongaya düşürdü ya... Demekki direnci çok kırılmış garibin. Çok üzülüyorum böyle uğraşılıpta elinden kayıp giden minik yavrucaklara. Bence hiç beklemeden al direk böylece o duygu yoğunluğunu yenisine aşılamış olursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stimpak Mesaj tarihi: Nisan 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2013 :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Nisan 29, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2013 DareJedi said: :( rip. Üç kağıtçı Nessa hepimizi tongaya düşürdü ya... Demekki direnci çok kırılmış garibin. Çok üzülüyorum böyle uğraşılıpta elinden kayıp giden minik yavrucaklara. Bence hiç beklemeden al direk böylece o duygu yoğunluğunu yenisine aşılamış olursun. Biraz beklemek en iyisi olacak. Her gün Karşıyaka'dan Bornova'ya gidip veterinerde ziyaret ettik Nessa'yı hasta yoğunluğu olmadığı sürece vakit geçirdik orada, başında bekledik. Gözümüzün önünde kaybedince etkisi epey fazla oldu. Nessa'nın kardeşlerinden bir tane kalmış; dişi çok hoş yüz yapısı olan tombul bir yavru. Bir yanım gidip almak istiyor bir yanım biraz beklemek en iyisi diyor. Şuan için beklemek fikri daha ağır basıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Nisan 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2013 Off ya takip ediyordum topiği ama sonunun hüzünle bitmesine cidden çok üzüldüm. :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Nisan 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2013 benim köpeğimde küçükken parvo geçirmişti; ama veterinerimizin erken farketmesi, sabah akşam ilgilenmesi sayesinde yenmiştik bir şekilde. o dönem biliyorum endişemi... keşke sende benim kadar şanslı olsaymışsın. başın sağolsun :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Nisan 29, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2013 Bağışıklık sistemi çok çabuk çökmüş esas sorun orada. Fiziksel etkilerini erken fark etsek bile eğer bağışıklık çabucak çöküyorsa işin boyutu değişiyor. Virüs her tarafa saldırmaya başlıyor ve organlar teker tekrar zarar görüyor/çöküyor. Pet alımlarında kan testi artık keyfi bir uygulama değil zorunluluk olmalı. Bunu biliyor olsaydım 2 hafta önce perşembe günü Nessa'yı ilk aldığımızda 50-70 tl olan bu test sayesinde kan değerlerini görüp tedaviye çok daha erken başlanabilirdi. Bağışıklık sistemi de çökmediği için şimdi hayatta olurdu minik yakışıklımız. Pet almayı düşünenler bu detayı sakın es geçmesin. Mutlaka bir kan testi yaptırmak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Nisan 29, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2013 Minik tekir kedimiz Lily oldukça sağlıklı. Yanına siyam ya da van kedisi bir kardeş daha almayı planlıyoruz bu hafta. 10 gün içerisinde kocaman olmaya başlamış bile. İlk resmine bakınca farkına vardım. Thermaltake Level 10m Mouse aldım hem paketini açarken hem de kullanmaya başlarken meraktan çıldırdı mutlaka koklayıp dokunacak eve gelen her yeni eşyaya :) Bir de yanıp sönen ışıkları görünce kendine oyuncak edindi bunu. Bu ilk resmimiz yaklaşık 10 gün önce. Diğerini ise az önce çektim. http://i.imgur.com/KXXBLcZ.jpg http://i.imgur.com/JXGWdzD.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 ahah gamer kedi. tablette fare kovalamaca da oynar bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Aynen öyle. Bazen kulaklığın içine girip uyumaya çalışıyor :p Tablet olayı süper ya. Özellikle youtube videolarını izlemeye bayılıyor. Gıkını çıkarmadan izliyor sonrasında yeni bir video gelene kadar sağı solu kurcalıyor :) Yarın evimize 1,5 aylık yeni bir üye katılacak. Bembeyaz tüyleri ve mavi gözleriyle bir Ankara kedisi alıyoruz, umarım tekir Lily ile iyi geçinirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DareJedi Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 Beyaz tüy ve ankara kedisi hmmm. Sağır olma ihtimali çok yüksek kontrol ettin mi onu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 Nasıl kontrol edebiliriz ? Sağır olmaları ne alaka yaygın genetik bir bozuklukları mı var ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 evt genetik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar