Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

uo'da büyüler aslında ne menem bişeydir, nasıldır, güzel midir ve ne?


Emaleth

Öne çıkan mesajlar

ultimatr'de nefis bir büyü listesi olduğunu, bu listede gerekli reglerden, büyü sözcüklerine, büyünün kaç mana harcadığından, kaçıncı circle olduğuna kadar her türlü bilginin olduğu biliyorum.

ama ne yok biliyo musunuz? aslında o büyünün ne yaptığı yok, mesela:
paralyze field "içinden geçeni paralize eden duvar inşa eder." tamam ama, ne kadar kalır o duvar, ne kadar süreyle paralize eder, ne renktir mesela?
ya da
Gate travel "Ulaşımın en iyi yolu, özelliklede yanınızda hayvanlar ya da arkadaşlarınız varsa". iyi de ne yapar? inekleri taşımak için kamyonet mi yaratır mesela?
ya da
reactive armor "Büyücünün etrafını özel bir zırhla kaplar." da, bu zırh ne yapar? kime karşı kullanılsa iyidir? yoxa protection mı kullanılmalıdır? nedir?

Bu tip şeyler oynadıkça öğreniliyor, ben şahsen hala bir newbie olduğum için (forever!) ne zaman reac. ne zaman prot. yapacağımı hala bilmiyorum.

böyle bir bölüm de hazırlansa, buna ön ayak olması için hepimiz birkaç büyünün "kullanım detayları"nı buraya yazsak, nasıl olur?

hemen bi tane ben yaziim, gerisi de gelsin inşallah ayol. sonra belki iyi yürekli bazı adminlerimiz bunları ana sayfaya da koyar, hı?

Create Food (In Mani Ylem) büyüsünü yaptığınızda backpackte bir adet rastgele yiyecek belirir. karnı acıkan büyücüler için tatlı bir büyüdür. sesi de komiktir, ama zaten yiyeceği yerken çıkan ses daha komik olduğu için bu o kadar önemli değildir.
(ehe, kolayını yazdım, süperim)
[hline]

[Bu mesaj Emaleth tarafından 05 Aralık 2001 16:16 tarihinde değiştirilmiştir]

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bak buna ben de cevap verebilirim (benden beter newbiesin yani düşün artık :P)

polymorph'ta neye dönüşeceğine sen karar veriyorsun: hayvan ya da yaratık olabiliyorsun, her birinden -şimdi uydurmiim ama- 10 seçenek filan var. bu arada human female yaratık, human male de hayvan grubunda, onu söyliim :P

summon creature yaptığında ise (kal xen) tamamen rastgele bir hayvan çağırmış oluyorsun. bana genelde walrus çıkıyo, neden bilmem.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de 7. level olan polymorph büyüsünün OSI de ne işe yaradığını anlamış değilim. Sadece form değiştirmek isteyen için acık fazla yüksek leveli. Yani babalar gibi Para nın 5. level; Energy Bolt un ise 6. Level olduğu yerde, 66 Magery ve 40 mana ile 6-8 dakika demon falan olmak ne b.ka yarar allahaşkına? Ego tatmini mi yani?

Ben de Emel e katılıyorum. Hatta büyülerle ilgi açıklama ve yıldızlama (en kullanışlısı beş yıldız, polymorph tek yıldız gibi) yapılsa acayip güzel olur. Mesela Feeblemind ın açıklamasında :"100 100 25 statlı warriorlarla PvP de Mind Blasttan önce kullanılarak, arkasından gelecek MB nin zararını arttırır" falan yazsın. Field lerin rengini, boyutunu, en çok neden yapıldıklarını yazsın...

Onu da isterim, bunu da isterim...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

polymorph super buyu aslında
cok eelenceli en azından pek yararı olmasa da, ne biliim kopee falan donusuyosun bankta milleti ısırıyosun, *bark* yapıyosun falan, bi ara gargoyla donusmek modaydı gecen senaryoda
acaip egleniyosun sonucta

hele 3d de direk modeller paperdollda cıkıyo "va$$.." diye kalınıyo
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bence ego tatmin etmekten baska bir amaci yok
ama sonucta bu buyucu

adami diyer normal savascilardan ayiracak bişr özellik lazim

sanirim reactive armour ve bilimum bless atip dragona donusen mageler vardi

bir savasciyida bayagi zorlarlardi
belki öldürürlerdi
ahh ne günlerdi onlar ne günler :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eee, öhö öhö!
thread amacından uzaklaşıyor.
polymorphun yararlarını haddinden fazla konuşmak isteyen arkadaşlarımızı yukarılarda bir yerdelerdeki yeni konu adlı butona tıklamaya davet ediyorum.

*gaz vermek için bir büyünün daha ne yaptığını yazayım bare diye düşünür*

incognito büyüsü bir süreliğine adınızın ve görünüşünüzün değişmesini sağlar. eğer bankanın önünde tanıdıklara yakalanıp 89657 saat sohbet etmek zorunda kalmadan uğrayıp bir şeyler almak ya da satmak istiyorsanız kullanabilirsiniz. genellikle hiç sevmediğim saç modelleri denk geliyor diye ben biraz kılım bu büyüye. murebbiye kılıklı kadınlara dönüşmekten pek hoşlanmıyorum. gereksiz büyülerden biri diyecek ve lasateminin sisteme göre 1 yıldız vereceğim sanırım.

*inşallah işinin ehli uo oyuncularının sık sık kullandığı bir büyü değildir, rezil olmayalım der içinden*
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bonepart eheh :)
novi deamon olmuş birgün brit bank'ın içindeyim, keş meş uğraşıcam bişiler. daldı içeri bi demoncuk hem havalı hareketini yapıyor hem "ham! sam ham yaparım seni" diyor. :D ulan diyorum ne menem bişi bu! polymorph'u ilk kez öyle görmüş oldum. :P

emaleth abla, güzel fikir diyorum sonuç olarak. :) şu kitabımı (!) biraz ilerletebilirsem büyüler hakkındaki edebi yorumlarımı sizlerin de dikkatine sunacağım efenim.[hline]...daha önce de pekçok dünyayı ziyaret etmiş, kralların sözü ve kılıcı olmuştu...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
up!

bir de rica: konu taşıyan arkadaşlar acaba bunu yaparken thread sahibine özel mesaj atıp uyarabilirler mi? mesela ben bu konuyu ultimatr bölümüne açmıştım, çünkü bunu ultimatr'nin yapabileceği hoş bir şey olarak düşünmüştüm, thread açiim de millet incognito tartışsın dememiştim. konu uo'nun hoşlukları diildi, dolayısıyla da burada değildi. burada olduğunu anlamam da uzun sürdü sayılır.
*iç çeker*
neyse işte... hala bunun iyi bir fikir olduğunu düşünüyorum. BOD'lar, patchler, ve uo'nun detaylarıyla ilgili hede hödöler hakkında sayfa sayfa yorum yapabilen insanlar varken buncacık şeyin yapılamaması yazık...
hoş olurdu diyor, topici uplıyorum.
belki birileri büyü açıklaması yazmaya devam eder...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Duke_Guybrush, 05 Aralık 2001 17:35 tarihinde demiş ki:
konu biras sapıçak ama kusura bakmayın;
siz hiç"heal büyüsü ne işe yarar lord'um?" diye soru soran newbie ile karşılaştınız mı?
veya explotionu heal potion sanarak yardım ediim diyerekten üzerinize fırlatanlar?
insan ekrana ağzı açık bakakalıyo:)[hline] Duke Guybrush turns back!!!


Sen Sadece Heali örnek verebilmişsin ne yazikki
ya Bless mesela Kutsuyomu seni :)
ne işe yarıyo
heal bariz heal ama önemli olan dierleri 60.087637 kusurat buyuden 1 cikarirsan
60.087637-1= 59.087637 kalir

demekki 59 kusurat aaar basiyo
buda demek oluyokiiiiii
böle bişey gerekli :)[hline]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

O büyüler baya eskiden kalma o yüzden bisürü update de yaspılmamış halde... Bazı büyülerin verdiği hasar ve regler değişti onları yakında bi elden geçirmek lazım gerçekten :)[hline]''Most of us walk in the light and the shadow but there are the chosen few who walk this world , carrying their own light to brighten both day and night.''
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
odium, 22 Aralık 2001 19:43 tarihinde demiş ki:
uo.com forumlarında yazılana göre o localization string yaklaşık 2 yıldır varmış uo dosyalarında


eskiden olan veya kullanılmayan dolu zımbırtı var localization dosyalarında
ama bu context menuler icin yeni kondu 3.0.6e yle, adamlar sıkılıpta isguzarlık olsun diye koymuslarsa ayrı tabi
virtue sisteminden sonra necromancy gorme ihtimali var
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oha abi, kusura bakma ama çok rezalet olmuş o açıklamalar ehueh.

Heal • Kötü Hedef bir miktar iyileşir.O kadar az iyileşir ki kullanmaya bile değmez.Greater Heal tercih edilmeli.

ehe benim en çok kullandığım büyü bu işte.(gerek pvp gerek pvm)
gheal heal kullanma oranım 1:50 falandır.(her 1 gheal için 50 heal çekmişimdir yani)

magic reflect kaldırmak için clumsy veya magic arrow degil harm kullanılır.
feeblemind gereksiz değildir disrupting, mana charge rate düşürme, mb dmg gibi alanlarda kullanılır.
harm a magic arrowun güclendirilmisi baska bi artısı yok denmis, harm uzaklık baseddir yani adamın dibinde durursanız hayvan gibi dmg verir ve 7-8 harmda adamı öldürebilirsiniz.

sonra bless e 2 yıldız konmuş(zaten puanlandırma mantığı saçma o ayrı da, ne demek yani poisonluyken 5 yıldızı var diye create food mu yapıcaz, hepsinin bi kullanımı var yıldızı mı olur büyünün lol) bless benim en sevdiğim büyülerdendir. hem hp hem stamina hem mana+recharge ratei arttırır.
poisona 3 yıldız konmuş,etkisiz ve yavaş denmiş ehueh oside poison kullanmadan beni veya herhangi birini öldürebilirseniz elinizi sıkarım.
yine curse e 2 yıldız konup gereksiz damgası basılmış ki, explo + curse dexer veya mage e kullanabilecek çok iyi bi combodur.
sonra gheal e 5 yıldız konulmuş ki rezalet bi büyüdür, pvp de canınız azken kullanmaya çalışırsanız ölürsünüz genelde :)
hmm sonra incognitonun acıklaması da güzelmis :)
MB ye aptalca denmiş ve yıldız bile konmamış euhehe.
açıklaması bu kadar yanlış olabilir zaten bi büyünün ehe.
en yüksek stat ve en düsük statin farkından 10 çıkarıp 2 ye bölürsen mb dmgını elde edersin, ki bu da 100/100/25 lere karşı yaptığın zaman, verdiğin mana/dmg oranına göre harika bi büyüdür.
'Biraz Büyü Direnci (magic resistance) olan oyuncular ve yaratıklar üzerinde çalışmaz'
işin komik tarafı mb tek resist edilmeyen büyüdür ehe.
sonra summon creature a 4 yıldız konmuş ehueh oside onu 10 kere falan yapmışımdır heralde o da emayı eğlendirmek için :)
invise gereksiz damgası basılmış gene, gerek pvp gerek pvm de en kullanışlı büyülerden biridir, her magein bir invis targetself macrosu olmalıdır hatta.
fs ye 5 yıldız verilmiş, halbuki fs normal pvp de hiç kullanılmaz. sadece 2 mage bi adamı para ettikten sonra explo+fs atar. yoksa fs 40 manaya göre cok az dmg verir.
sonra mana vampire o kadarda aptalca değil aslında, pvp de kullanıldığını gördüm ve işe yarıyo da.
EQ ya da 'Aptalça' denmiş ehuehe.
8x8 de ve skill arttırma da kullanılan bu büyüye helalinden bi peş yıldız ve akıllıça damgası vurmak gerekir bence.[hline]Mors principium est.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...