Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bravely Default: Flying Fairy (3DS)

Laurelin

Öne çıkan mesajlar

romslayer, 23 tane job var daha, kafana göre takıl. abilink'le çok kolay geliyorsa oyunu difficulty ayarından hard'a çekebilirsin.

sonra da değiştirebilirsin fikrini. ben agnes'i heavy fighter yapıyordum, büyücüye çevirdim, sonra beğenmedim tekrar fighter yaptım mesela. tiz büyücülükten fighter'lığa sonra tekrar büyücülüğe döndü. oyunun ikinci yarısında tonla jp gelecek zaten. ama stat'lara göre char'lar şöyle: (çok az farklar gerçi %5 bile değil)

edea: heavy fighter
agnes: mage/healer
ringabel: speed fighter
tiz: jack of all trades

ama ben olsam kafama göre yaparım yani ha 500 mana ha 520 mana, ha 50 str ha 52 str.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
tekrar yazayim ben ekibi:

Agnes: Spiritmaster - White Mage
Edea: Spell Fencer - Valkyrie
Tiz: Dark Knight - Freelancer
Ringabel: Ranger - Merchant

Tavsiyem oyunun basinda son seviye Merchant almaman benden. Direk hile olur; Mechant oyun mekaniklerini degistiriyor, oyunun basinda boss'lar kaldiramaz.
Sosyal ağlarda paylaş

benim boss ekibi chapter 6 itibariyle şu:

edea: dark knight - spellfencer (dark nebula rises)
agnes: samurai - pirate (free KUBAT DEMIC)
ringabel: vampire - monk (copy ninja kakashi + fisting of the north star)
tiz: spiritmaster - white mage (edward nygma ken taş diz)

ama çeşitlilik değil de sırf min-max ezme kafasıyla düşünsem tiz hariç hepsini dark knight - spellfencer yapardım. drain ve enigma korumalı life or death buff'lı dark nebula spam herşeyi eziyor dps bakımından bariz net ve dark knight yeterince dayanıklı default esnasında.

reampage said:

hikayesi fe awaekening ile kıyaslayınca nasıl ?

ikisi de çok iyi, bunu daha bitirmediğim için tam yorum yanlış olur ama bravely default daha iyi olabilir. öte yandan fire emblem'da social link ile tonla karakterin işlenişi var burada olmayan tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

dark knight ve vampire ı nasıl oynamam gerektiğini çözemedim hala tam ,

Nebulayı nasıl kullanmak lazım mesela ? Spiritmasterın aoe resistance sini atıyorum ama hala yiyorum ("dark physical attack" diye geçiyor gerçi)

Vampire da zaten komple fail oldum geri döndüm thief/monk pressure point spamine

Bide hiç bi (black)mage classında başarılı olamıyorum nedense , summoner , black mage , red mage etc çok çok düşük zarar veriyor (500 - 3k), crowd controller çoğu zaman resistliyor yada bosslara karşı etkisiz
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Spiritmaster'ın level 13'ü absorb veriyor tüm elemental attacklara. Onla birlikte kullanabilirsin ama Nebula benim kullandığım bir şey değil. Full HP varken level 14 Rage atıyorum, sonra üç tane Minus Strike. Fairy Aid ve Pay to Win ile buff verdiğimde böyle bir turda 4 brave ile 55000 dmg koyduğum oldu.

Mage gideceksen boss'lara karşı çok avantajlı değil. Arcanist/Black Mage ancak.

Benim şimdiye kadar her boss'u rahatça aldığım taktik şu, bu arada bundan çok daha min-max edilmiş takımlar var:

Agnes: Spiritmaster - White Mage

Healer bu temel olarak. Spiritmaster olarak sadece BP biriktiğinde shield ve buff atıyor gerektiği gibi ama BP asla 0 altına düşmüyor ideal durumlarda.

Edea: Spell Fencer - Valkyrie

İlk önce kılıcına gereken büyüyü açıyor, sonra Judgement ya da Crescent moon yapıyor. Pek bir olayı yok, AoE hasarcım temel olarak ve Tiz'e Judgement ile DPS yardımı yapıyor. Pierce Default kullandığından Default yapıldığında da hasarı korumaya devam ediyor. Jump kullanmıyor ama.

Tiz: Dark Knight - Freelancer

Bunu anlattım zaten. Ek olarak Default ile BP kasarken düşman güzel bir şey yaparsa Mimic atıyor, ability'lerde Counter abilityleri ve ampları hep. Ana DPS kendisi olduğu için aldığı aggro'yu counter ile geri veriyor.

Ringabel: Ranger - Merchant

Ranger olarak iyi bir DPS'si var insan olmayan herşeye ama asıl görevi Low Leverage, High Leverage, Pay to Win ve BP recovery.
Sosyal ağlarda paylaş

nebula önden silaha drain enchant'leyip spiritmaster'ın enigma'sını kullandıktan sonra, immunity veriyor bütün elemental saldırılara ve self-dmg de almıyorum. live or die buff da gelince 2 turn'de 8 brave ile sp harcamadan 80k koyuyor her düşmana sadece edea. doom ile ölmeden önce yatırıyorum kesin düşmanı. bunu agnes ve ringabel de yapsa iki turn'de 240k koyarım, en zorlu düşmanların hp o kadar zaten oyunda. ileride gerekirse ringabel hariç agnes ve edea hazır.

ve bu dmg'ler single target değil, bütün düşmanlara aynı anda. yancısı mancısı hiçbirşey kalmıyor sağ.

şu olay olmasa tam çöp aslında dark knight, diğer saldırıları çok kötü çünkü. herşey self-dmg veriyor filan, drain olmadan gebertiyorsun kendini. heal gelene kadar boss yatırıyor zaten hp düşmüşse. ama işte spell fencer ve spiritmaster ile op sinerjisi var oradan kurtarıyor nebula ile.

ben de beğenmedim mage'leri, kullanmıyorum. magic atak yükseltme seçenekleri çok sınırlı. fosur fosur mana gidiyor ona ether yetiştirmek lazım, sınıfları zaten kağıt gibi hemen yatıyor. heavy fighter ile dmg cap'i vuruyorum zaten paso, dmg namına avantajı da yok ne teoride ne pratikte. abilink'te görmüşsünüzdür zaten hiçbirini ilerletmedim. zaten mage merakım yoktur da genelde op oldukları için zorunlu kullanırdım, burada o neden de yok.

swordmaster-pirate yöntemim de işte free lunch açıp üstüne 0 mana costlu quad dmg'ları dizmek, single target nebula gibi oluyor. veya counter'a yatıp provoke atmak ama boss aoe atarsa anlamsız oluyor diye reaktif oyun tarzı maalesef zayıf kalmış. diğer sınıflara secondary job freelancer seçtiysem son saldırıyı torrent atıyorum veya, sonra gelsin torrent spam'ler garanti 9999 hit'ler diziliyor arka arkaya.

ringabel ile hala genome ability topluyorum da böyle game-breaker ability bulamadım henüz pek. monk'un armor ignore 2x saldırısıyla filan vuruyorum şimdilik. tam net karar vermedim hala ne yapacağımı final için. belki merchant secondary yaparım işte low leverage yaptığı gibi gerge'nin.

tiz de bütün takıma status immunity, elemental immunity, heal basıyor. birşeyler ters giderse special ile kaldırıp fullüyor hepsini.
Sosyal ağlarda paylaş

Yalnız summon atak kullanılınca yenisi gönderilene kadar tazelenmiyor. Ve galiba profil de güncellenmiyor çünkü gerge ara verdi tamam da boneslark en son 1 ocak, romslayer da 5'inde güncellenmiş olatak kaldı. Power daha düşük olsa bile ben sp kullandığım zaman sendliyorum artık o yüzden. Ofansif casting sınıfları hariç herşeyden 14ledim abilinkinize yansısın diye.

hah boneslark güncellendi eyvallah.
Sosyal ağlarda paylaş

Sorun değil ya net friend ile günde 3-5 atak geliyor yeni zaten, sen de maxlamışsın herşeyi neredeyse sağol. Abilink gelse sizden kafi. Bot friend gudik kalıyor bayağı ama o da işimi gördü. En son bir de romslayer biraz ilerlerse tamamdır. Ben de random encounyerdayken işte devam etmeye çalışıyorum en son sınıflara.

dmg limiti hiç olmasa tek turnde öldürürüz ya special biriktirip bossları, zorluğu kalmazdı hiç.

Ama oyun şahane, ikinciyi artık 2016ya görürüz. :(
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

dmg limiti hiç olmasa tek turnde öldürürüz ya special biriktirip bossları, zorluğu kalmazdı hiç.

o yüzden diyorum ya , bi sonraki oyunda daha iyi scale ederler umarım diye , yüzlerce yolu var sonuçta , hayatımda oynadığım jrpg sayısı bi elin parmaklarını geçmediğinden bilemiyorum tabii , bu jrpg lerde sık kullanılan bi yöntemmi ama...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...