Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Boston'da patlama: 3+ ölü, en az 60 yaralı

bliksem

Öne çıkan mesajlar

Evet abi emin ol Irak'lı direnişçiler ABD ordusuna zarar verebiliyor.

Ortada ORANTISIZ güç kullanımı var, dünyanın en teknolojik, en güçlü ordusu gidip kıyı köşe ülkelerin tepesine biniyor.

Direniş olsa ne olacak allah aşkına, Kore ne yaptı, aldı arkasına Çin'i, Rusya'yı anasını ağlattı Amerika'nın. Keza Vietnam da aynı şekilde. Irak'ın, Afghanistan'ın yanında kim var? Kim yardım ediyor. Adamlar çaresiz, aç, fakir. Kendi ırkından, dininden ülkeler Amerika'nın yanında. Ne yapsın abi adamlar? Kalaşnikofları kuşanıp Amerikan ordusuyla mı çatışsın? Ha taliban onu da yapıyor, orası ayrı.

Hani sanki "savaş" var da adamlar gidip sivil öldürüyor. Dworg. demiş, başınıza gelse ne yaparsınız çok merak ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

Dworgian said:

peki eğitim seviyenin bu olmadığını, space in dediği gibi ufak yaşta bir çocuk olduğunu ve o çocuğun yaşadığı travmayı yaşadığını düşün?

sana "öc alma" "onların anavatanında, seninkine yapılanı yapma" şansı verilse?

şunu diyorum ama o çocuk "öc alırken" benim aileme dokunsa ben de o çocuğu öldürmek isterim işte. sebebine bakmam.

zaten bu olay böyle zincir reaksiyon.

abi bu böyle gidiyor işte

yoksa terörü meşrulaştırdığımız yok.
Sosyal ağlarda paylaş

biri Türkiye'yi ilhak etse, ailemi öldürüp karımı kaçırsa, işimi, varsa çocuğumun okulunu bombalasa, benim şu an "hayat" dediğim şeyi yerle bir etse, onun "hayat" ını yerle bir etmek için elimden geleni yaparım net.

ha bu arada, işin diğer yanında olsam yani;

abd de bir birey olarak o intikam ateşinden zarar görsem "he biz adama zarar verdik haklı" demem ben de onu öldürmek isterim

bu yazının nesini anlamıosunuz?
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

terrörizm'i meşrulaştırıyorsanız tartışacak bir şeyimiz yok zaten.

çok kaypak insanlarız ki.
terrörizmi meşrulaştırmak, bişeyi meşrulaştırmak salakça. Altını doldurduğumuz olmayan adaletimiz, ikiyüzlülüğümüzün kendini savunma çabası bu meşrulaşmama olayı.

AMA ONLAR HAKSIZ!
hayır onlar ölü.

Sen ben, hepimiz böleyiz. Çünkü insan pis bi varlık, yaptığı her hareket bencilce ve çirkin. Cesetlerin,işkencelerin üzerine kuruyoruz gül bahçelerimizi. Sonra meşru değil yok sivil kem küm.

Napsın abi herifler? açıkça savaş mı ilan etsin lol.
Terörizmi lanetlemek demek, "ben çok güçlüyüm, sen benden güçsüzsün ve karşıma benim şartlarımda çıkacaksın" demek.
Yok öyle bir dünya
Yok öyle bir savaş - insanlar salak olmadıkları sürece -.

Eğer adamı "a" yoluyla yenemiyorsam, "b" yolunu denerim.

Mesela bak, bi başka ikiyüzlülükte kimyasal ve biyolojik silahlar konusunda var.

ULAN adamı öldürüosun zaten, ha kurşunla olmuş ha mikropla ha gazla. Adam için farketmioki. adam öldü zaten!

Tam bir yavşaklıktır o "kimyasal silah olmasın" muabbeti.
Kimyasal olmasın ama biz m16 larımızla istediğimiz gibi öldürelim.
he canım he, sonra içinde patlar o self justification'ın.

Orantısız güç muabbetide salakça bu arada, tabiki orantısız olacak ne sandın

Savaşın kuralları falan olmaz, göt korkusu koydurur o kuralları.
Oyunların kuralları olur, savaşta bir oyun değildir.
Ülkem işgal edilsin, sevdiklerime bişi olsun.

Gider adamların ülkesinde nuke patlatırım, tırnağım bile seyirmez. 1 salise bile düşünmem.
Gerçi nuke hafif kalıyor, zombi yapıcak bi virus falan salmayı bile düşünürüm öle bişi olcak olsa, acı çkesinler bir daha da lanetleri dünyaya gelmesin isterim.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

askeri oraya gönderen kim?
devlet
devleti seçen kim?
sivil.

Dolayısıyla eski hükümetlerin yanlış politikaları yüzünden pkk yaşadığımız yerde bomba patlatma hakkına sahip. Diyelim izmirde bomba patlıyor sipeysin kız arkadaşı, benim kız arkadaşım bide patice ölüyor. Eh ne yapalım collateral damage, çünkü kürtler zulüm gördü?

İki yanlış bir doğru etmiyor arkadaşlar. Empati farklı bişey, empati duyduğunuz insanı her zaman desteklemeniz gerekmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

bingildak said:

söylediğin şey gayet terrörizm'i meşrulaştırmak, ne söylediğinize dikkat edin. adam "haklı" dediğin zaman. yaptığı eylemi onaylıyorsun.

adamı anlıyorum =/= adam haklı

okuduğunu anla önce bi

bakalım bir gün sana da bir ucundan dokunursa bu kadar bilge olabilecek misin... kenara çekilip o insanlara bakarken "anlıyorum" diyebilecek misin.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

Dworgian said:

bingildak said:

söylediğin şey gayet terrörizm'i meşrulaştırmak, ne söylediğinize dikkat edin. adam "haklı" dediğin zaman. yaptığı eylemi onaylıyorsun.

adamı anlıyorum =/= adam haklı

okuduğunu anla önce bi

bakalım bir gün sana da bir ucundan dokunursa bu kadar bilge olabilecek misin... kenara çekilip o insanlara bakarken "anlıyorum" diyebilecek misin.

sen benim mesajlarımı okumuosun sanırım

oku. anla. ciddiyim.

bak ne demişim;

Dworgian said:

Dworgian said:

peki eğitim seviyenin bu olmadığını, space in dediği gibi ufak yaşta bir çocuk olduğunu ve o çocuğun yaşadığı travmayı yaşadığını düşün?

sana "öc alma" "onların anavatanında, seninkine yapılanı yapma" şansı verilse?

şunu diyorum ama o çocuk "öc alırken" benim aileme dokunsa ben de o çocuğu öldürmek isterim işte. sebebine bakmam.

zaten bu olay böyle zincir reaksiyon.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Suark said:

askeri oraya gönderen kim?
devlet
devleti seçen kim?
sivil.

Dolayısıyla eski hükümetlerin yanlış politikaları yüzünden pkk yaşadığımız yerde bomba patlatma hakkına sahip. Diyelim izmirde bomba patlıyor sipeysin kız arkadaşı, benim kız arkadaşım bide patice ölüyor. Eh ne yapalım collateral damage, çünkü kürtler zulüm gördü?

İki yanlış bir doğru etmiyor arkadaşlar. Empati farklı bişey, empati duyduğunuz insanı her zaman desteklemeniz gerekmiyor.

E biz seçmedik onları ki yaşımız yetmiyor heh.
Nese diyelim ki doğru, o zaman bizim de gidip karşılık vermemiz gerekiyor işte.
sevdiklerin öldü, o zaman soruna çözüm bulacan.
Sosyal ağlarda paylaş

Allah korusun, PKK'nın herhangi bir terör eyleminden zarar görsem, Kürtler'i suçlamam. Önce kendi devletimi suçlarım, sonra PKK'nın yöneticilerini. Gelip kendini patlatan 18 yaşında çocuğu değil, ona bunu yapabilecek psikolojiyi verenleri suçlarım, bu ortamı sağlayanları, babasına hapishanede işkence edenler, git kendini patlat diye beynini yıkayanları suçlarım.

Vicdan, adalet, empati gibi kavramlar var, arada kullanın.
Sosyal ağlarda paylaş

lan.

amerika benim ülkemi bombalasa ben de giderim amerikayı bombalarım isteği nedir ya.

hadi iranlı suriyeli kırgızistanlı falan olsanız neyse de, lan 100 yıl önce kurtuluş savaşı yaşamış bir ülkedesiniz abi.

kuvayi milliye terör örgütü müydü.

hayır şunu bile düşünemediniz mi yahu. kazım karabekir dağda falan örgütlenip başka ülkelerde bomba patlatsaydı bugün ne haldeydik?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...