Kaede Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 cücenin isyanı sc2 varken lol ün uzakdoğuya girmesi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 abi dediğim gibi şu anda dünyanın en populer oyun türü moba iyi anlamında değil bu ama dengesiz demek manasız hero hero bakılcak bi youn değil bu cunku kombinasyonlardan dengesiz olanlar zaten nerfleniyor birde dediğim gbi 150 tane dotam var fazla isteyen varsa veriyim 2 3 gunde bir en kotu atıyorum oyun gelin oyanrık eauheahu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 iyi kotu zaten kisiden kisiye degisirken bir de "gercek pvp" bu degil diyosun. insanlar da tabi savunucak keyifle oynadiklari oyunu. heralde 3 yil oldu benim en son hon ya da dota oynayali ona ragmen ben bile geldim aciklama yapiyorum. cunku cok keyifli oyun. o sikayet ettigin gang zaten oyunun keyfinin tavan yaptigi yer. hele insanlar lanelerde rapor vermeye alismadan once, herkes full amator oynarken cok daha keyifliydi hehe ha gidip single player gibi oynayan insanlarla oynamaya kalkarsan bayar tabi. her multi gibi oynadigin insanlarin etkisi cok yuksek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 abi sc2 kore lol çin ve rusya ayrı piyasalar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 abi pro oyunlarda gange verilen cevaplar bence çok eğlenceli 2 vs 1 combatın bi anda 5 vs 5 e dönüşmesi toplamda 3 saniye felan sürüyo tpler teleporetlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Sam said: abi moba'nın tasarımı kökten yanlış, bunun nedeni rts üzerine kurulu mod kökeni olması. değişmesi lazım tasarımın stand alone haline gelirken, mantık facia: - pvp oyunu ama pve ile geçiyor çoğu - pve kısmı hem sıkıcı hem absürd, VURMA LA SON HİTİ VUR EKSPİ GAP - pvp tamamen düşmanı orantısız bir güçle ezebilme/tek yakalama üzerine, bu olmuyorsa GAÇ LA GAÇ FEEDLEME bu keyifli bir pvp değil, böyle tam bir abomination gameplay. dengeli bir ortam yok, oyunun odak noktaları yanlış ayarlı, tam bir keçiboynuzu gameplay. oynayanları yargıladığım düşünülmesin ama tür tam bir facia. hiç girmek istediğim bir konu değildi çünkü forum gene ayaklanır muhtemelen "ANNE DEDİ, MOBA DEDİ" diye. mmr 900 oyunlarına girmezsen böyle şeyler olmuyo genelde pve kısmı keyifsiz de değil gereksiz değil. adama pve yapmasına imkan tanıyosan sen kötü oynamışsındır. pvp düşmanı tek yakalama üzerine olan kısmı var ki adamı alıp çıkıcaksın. heroların ve farmın yetebiliyosan 5 v 5 de gireresin tek olayo değil oyunun odak noktaları yanlış değil, oyunun tek amacı çeşmeye girmek, diğer yaptıkların çeşmeye girmek için yaptığın stratejiler, yanlış stratejiyle feedlersin, kasamazsın, ezilirisin oyun da keyifsiz gelir. yetemiyosun demedim bu arada alınganlık olmasın şimdiden söyliyim de sdşlfks Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 abi samin klasik serzenişleri bunlar bi miktarda adam er meydanında cenk etmek istiyo orda kreplerle boğuşuyo yiğitler gibi savaşıyo arkadan pudge ormana cekip hayallarini yıkıyo gözlerini yaşartıyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Niye 4 oyun oynayıp yorum yapıyor diyolla diye bi düşünsene sam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Ahahahaha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 ayrıca honda hero dengesizliği var evet, ama ben mesela zevkine oynuyorum matchmakingten giriyorum hep, en fazla 50 oyundan 1isinde bu dengesizlikten yakınan birisi çıkıyo çünkü oyunu oynayan herkes zevk için oynuyo. ayrıca aya turnuva maçı da izledim o maçlarda zaten dengeli hero pooldan maç yapıyolar. her iki türlü de imba heroların olması kimse için can sıkıcı değil çok çok çok kafaya takmıyosan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Kaede said: cücenin isyanı sc2 varken lol ün uzakdoğuya girmesi cinliler wc3 varken dotaya gecerek zaten coktan icten yıktılar o kaleyi. pis cinliler, hoş wc3 finalleri bu sene bile daha büyüktü dotadan wcg'de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Sam said: ya bir kere NEDEN ama NEDEN berbat olduğunu düşündüğüm bir oyunu oynayayım deneyip beğenmedikten sonra, şunu izah edin bana. kötü çünkü, bayağı kötü. bedava olduğu halde en kötü 10 listeme alacak kadar kötü. neden kötü olduğunu da sebepleriyle şu başlıkta açıklayan tek kişi benim. abi bu forumda insanlar neden sen bişey yazınca çıldırıyor şimdi anlıyorum. :D çok güzel örnek verdim, uo'ya girip brit mezarda ölüp "bu ne biçim oyun lan" diye oyunun çok kötü olduğuna karar veren adamsın işte. neden berbat oldugunu düşündüğün bir oyunu oynamayasın çünkü oyun (belki de?) berbat değil ve sen bunun farkında değilsin. değenip beğenmedikten sonra demişsin ama bir iki el oyun oynayan biri dotayı bırak denemiş olmayı, d'sini bile görmemiştir ki beğenip beğenememe gibi bir yorumda bulunsun. oyunda o kadar çok kombinasyon bir araya gelebilir, o kadar çok olay olabilir ki bugün bile sırf dota 2'de 800 saat oynamışım yeni şeyler görüyorum oyunlarda. bir diğer anlamadığım şey ise gerçek pvp'yi arayış questin. ben anlamıyorum abi o kadar da, yani diyorum ki bu bir oynanıştır, creep keser item yapar, türlü taktiklerle çeşmeyi patlatmaktır amaç. gelip "iyi de bu pvp değil?" demen anlamsız geliyor. bu tür kötü bir tür de demiyorsun tam olarak öyle desen neyse, böyle pvp olmaz diyorsun. olmasın abi moba bu. şimdi diyeceksin eheh evet işte moba kötü. açıkladığın sebeplere böyle dışardan bakıp-karikatürdeki gibi- eleştirmek hakkaten çok kolay. çok komik geliyor karşıdan. yani ben de çok oyun oynayan adamım. gerçekten senin gibi oyunlarla arası iyi olan birinin mobanın bu sebeplerle kötü olduğuna karar vermesini aklım almıyor. en kötü ihtimalle güzel olduğunu düşünür ama oynamak öğrenmek zor gelir gibi geliyor bu yüzden bu kadar savunuyorum. dediğim gibi ilk dotayı öğrendiğimde biraz daha ağzıma sıçsalardı weplada ben de o karikatürü buraya paylaşan biri olacaktım bugün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 abi ben en başta dedim zaten mobanın mantığı pvp değikl mobanın mantığı pve pvp arada bir engel oyunun temeli carry dediğin oyunu taşıcak heroya en efektif ve sorunsuz farmı yaptırtmak ki ilerde combatta en faydalı olsun bunun için taktikler var istersen adamlara sürekli baskı kurar 5 vs 5 team fighta zorlarsın istersen 4 vs 5 oynar carrynin kasmasına izin verirsin istersen herkes efendi gibi lane yapar aradan bir 2 kişi roam eder adamların vcarrysini kastırmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 herşeyi geçtim moba türünü lol üzerinden değerlendirmek :D:D:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 abi ben alışkın değilim oyun gibi sırf eğlencesine katıldığım aktiviteler hakkında bu kadar ciddi tartışmalar yapmaya sizin gibi. çok felsefi geliyor sam'in yazdıkları. vallaha bir tadına varsa sevmemesine ihtimal vermiyorum yahu moba'yı. başka da bişey diyemiyorum ne bileyim sevme abi napim fasdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 detaylı detaylı girelim bari neden moba mantığının sorunlu olduğunu düşündümüze o zaman. bence sorun, otomasyonve regulasyondan geliyo. Mobalarda her oyun cekişmeli olsun, kimse ağır ezilmesin, rushlanmasın, vs vs vs diye koyulmus kelenmiş oyunu tıkayan bi ton mevzu var. yenı bir rts oyuncusunun sorduğu ilk sorudur "abi ne zaman saldırıcam?" mobalar bu kadar temel bir soruyo ortadan kaldırıyo oyun durmadan doğal bir saldırı halinde cünkü. yenı bır rts oyuncusunun en temel sorunudur rakibini scoutlamamak, mobalar bu DEvasa mevzuyu yine ortadan kaldırıyoi hanı en en pro lvlda bi noktadan sorna yine biraz belirsizlik var ama, mobalarda 5 oyuncudna 4'ü minimapte gözüküyo nerdeyse her zaman. gözükmese bile nerde olduklarını kestirmek cok kolay. elbetteki incelikleri detayları var yok değil ama mobalarda büyük kallavi planlar kurmak grand strategy yapmk mümkün değil. her mac cekislemli gecsin, kimse baymasın eizlmesin vs vs diye o kadar cok safety varki, tahtaya oyun baslamdan once o kadar cok tas konulmuski, oyuncuların macı sekillendirmesi mümkün olmuyo. her macın baya aynı akısı. durmadan akan npcler, safety olsun diye konulmsu towerlar, standart gelen bir income, kaynak yönetimin dibine kadar support olmak dısında tek yönlü olması vs vs bunların bazıları hatta belkide hepsi kacınılmaz durumlar tabi, "casul yapyolar!!!" demiyorum kesinlikle. 5 adam 5 adamla kapısıcak, bunlar az cok random bi araya getirilip secilecek internet ortamaından.. tabiki bu kadar kalıplastırılmıs olmak zorunda gameplay'i. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 sonuçta bir oyun türü var, kurallar çerçevesinde oynanıyo, izlemesi zevkli, oynaması zevkli. sürekli de bu kurallar geliştiriliyor. futbol mantığıyla hemen hemen aynı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 moba genel olarak pve oyunu oyunu bi kere cunku oyun THRONE U yıktıgında bitiyo daha cok adamı kestiginde degil. onu yıkmanın da 1 tane yolu var gidip atak veriyorsun ama olay zaten o atak verebileye gelebilmekte. oyun, pvp ve pve yi dengeli ya da birini cok iyi yapabilmeye bakıyor. Ya gidip rakibini tum combatlarda yenersin ya tum combatları yenemezsin ama creepleri cok iyi yenersin mapi cok iyi yenersin ya da hem creepleri hem de rakibi bir miktar yenersin bu sekilde gidip throne a sag tıklarsın. Yani beklentin 4 skill atabildigin bir 5v5 M&B ve ya chivalry ise bu senin oyunun degil. karıstırmamak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 scout'un daha az gerekmesi, sürekli aksiyon olması moba'yı niye kötü yapsın anlamadım. aktif şekilde wardları kullanamayan çok dezavantajlı bir durumda kalıyor zaten yeterince önemli map control. ne zaman nerde dalacağım düşüncesinin olmaması da doğru değil hatta bütün oyun zamanlama ve doğru yerde durup doğru sırayla skill atmak üzerine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 diğer oyunlardada basei yıkınca bitio farkı yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Mobalarda aksion var diosunuz bence tam tersi oyunun büyük zamanı creep farmlayarak geçiyor malesef. mobaları güzel yapan 5 kişilik takım olması ve insanlarla uyum içinde oynamak. 1v1 rtslerle karşılaştırmak çok yanlış ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 abi bu yazdıklarından oyunu sevmemek nedendir işte onu anlamıyorum. yani cs oynarken bu yazdıklarını aramıyor insan mesela değil mi? çünkü rts arayışıyla girmiyor bir cs'ye. mobaya ben hep rts ile fps'nin harmanı gibi bakarım. rts oynanışıyla bir adamı yönetir önüne geleni kesersin falan fps'deki gibi. şimdi bu konsept dahilinde moba süper bir şey. ama ben rts seviyorum rts istiyorum diyip moba oynarsa bir insan senin gibi wot analizler yapar işte :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 abi olay zaten haritada o 5 oyuncunun 4 unu surekli gorebilmek warding counterwarding onu gectim ona karsı bile dust war warda gorunmeden gang icin invis hero var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 reampage said: Mobalarda aksion var diosunuz bence tam tersi oyunun büyük zamanı creep farmlayarak geçiyor malesef. mobaları güzel yapan 5 kişilik takım olması ve insanlarla uyum içinde oynamak. 1v1 rtslerle karşılaştırmak çok yanlış ya. 40 dakikalık bir oyunda yaşanan toplam 5-10 dakikalık 5v5 aksiyon her şeye değer abi bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Abi creeplerin var işte en büyük scout. Ward felan hadi neyse, map awerneess olucak. Bide tek map var zaten az çok zamanları biliosun mapi takip ediosan işte bu scout oluyor. Kim nerden gelebilir ne zaman gelebilir ward olmadan bile anlaşılır oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar