Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yoğurt


fenn

Öne çıkan mesajlar

http://www.okulsutu.com/tr/wp-content/uploads/sutvesaglik.pdf

16.

edit : Bakterinin olmasina gerek yok, maya niyetine koydugun bir kac kasik yogurdu bakteriyi aktarmak icin ekliyosun zaten. Olay " "o bakteri UHT sut icinde ureyebilir mi"den ibaret oluyor haliyle ki uruyormus.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Onun da nasil yapildigini anlativereyim bilmeyenler icin. Sutu mayaladiktan sonra bekletiyorsunuz baya bi. O sirada kati kisim alta, suyu uste birikiyor. Yogurt istediginiz kivama gelene kadar o suyu kasikla kepceyle alip atiyorsunuz. En sonunda kivamini sizin ayarladiginiz bir yogurt elde ediyorsunuz.

Bu islem sirasinda yogurdu karistirmiyorsunuz ya da orasindan burasindan didiklemiyorsunuz tabi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi 2 kere pastorize edilmis sutte yapiyorum ben yogurdu,
(burda ole satiliyo napalim sdfsdf)
sut resmen su gibi ama yogurt tas gibi oluyo..

1-sutu alabildigine kaynatin kisik ateste, ne kadar
suyu buharlasirsa, o kadar iyi
2- bakteriler en iyi 42 derecede yasiyo,
yogurt mayalanirken o isida muhafaza etmeye calisin
ya alabildigine battaniyeye sarin, yada isiticili lambanin altinda isisini muhafaza edin
3- tam 24 saat bekleyin mayalanmasi icin
4- dolaptada 24 saat bekleyin suyunu ceksin
5- 2 gun sonra bi kazan dolusu yogurt, 10-15 gun bile yiyebilirsin kabin buyuklugune gore.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu söylenenler dışında

kimse söylememiş, metal değmeyecek mayalanırken. metal kaşıkla karıştırmayın yani. tahta kaşık kullanın.

mayalanma süresi boyunca hareket ettirmemeye çalışın kabı.

bide süt ne kadar yağlı olursa, o kadar sıkı ve kaliteli yoğurt elde edilmiş oluyor. köylüler bunun için az bişey ilk ağız sütüde koyuyorlar kendileri yaparken. böyle bir imkan olmayacağı için yağlı süt seçin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...