Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yoğurt


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Şu uht sütleri alıp ılıtsam ve içine yoğurt atıp bekletip yoğurt yapsam alma yoğurtlar gibi mi olur daha faydalı mı?

Şimdi çiğ süt al kaynat et uğraşmak istemiyorum.
Mesaj tarihi:
http://www.okulsutu.com/tr/wp-content/uploads/sutvesaglik.pdf

16.

edit : Bakterinin olmasina gerek yok, maya niyetine koydugun bir kac kasik yogurdu bakteriyi aktarmak icin ekliyosun zaten. Olay " "o bakteri UHT sut icinde ureyebilir mi"den ibaret oluyor haliyle ki uruyormus.
Mesaj tarihi:
fenn said:

Şu uht sütleri alıp ılıtsam ve içine yoğurt atıp bekletip yoğurt yapsam alma yoğurtlar gibi mi olur daha faydalı mı?

Şimdi çiğ süt al kaynat et uğraşmak istemiyorum.


daha faydalı değil, normal yoğurtlardan biraz daha cıvık olur ama süzersin.
Mesaj tarihi:
Onun da nasil yapildigini anlativereyim bilmeyenler icin. Sutu mayaladiktan sonra bekletiyorsunuz baya bi. O sirada kati kisim alta, suyu uste birikiyor. Yogurt istediginiz kivama gelene kadar o suyu kasikla kepceyle alip atiyorsunuz. En sonunda kivamini sizin ayarladiginiz bir yogurt elde ediyorsunuz.

Bu islem sirasinda yogurdu karistirmiyorsunuz ya da orasindan burasindan didiklemiyorsunuz tabi.
Mesaj tarihi:
abi 2 kere pastorize edilmis sutte yapiyorum ben yogurdu,
(burda ole satiliyo napalim sdfsdf)
sut resmen su gibi ama yogurt tas gibi oluyo..

1-sutu alabildigine kaynatin kisik ateste, ne kadar
suyu buharlasirsa, o kadar iyi
2- bakteriler en iyi 42 derecede yasiyo,
yogurt mayalanirken o isida muhafaza etmeye calisin
ya alabildigine battaniyeye sarin, yada isiticili lambanin altinda isisini muhafaza edin
3- tam 24 saat bekleyin mayalanmasi icin
4- dolaptada 24 saat bekleyin suyunu ceksin
5- 2 gun sonra bi kazan dolusu yogurt, 10-15 gun bile yiyebilirsin kabin buyuklugune gore.
Mesaj tarihi:
bu söylenenler dışında

kimse söylememiş, metal değmeyecek mayalanırken. metal kaşıkla karıştırmayın yani. tahta kaşık kullanın.

mayalanma süresi boyunca hareket ettirmemeye çalışın kabı.

bide süt ne kadar yağlı olursa, o kadar sıkı ve kaliteli yoğurt elde edilmiş oluyor. köylüler bunun için az bişey ilk ağız sütüde koyuyorlar kendileri yaparken. böyle bir imkan olmayacağı için yağlı süt seçin.
Mesaj tarihi:
Bizde durmadan yapılıyor. Günlük sütlerle yapıyoruz biz. Birde uzun deneyimler sonucu idealinin 4 saat dışarada bekletmek olduğuna karar kıldık. 4 saat beklettikten sonra dolaba kaldırıyoruz.
Mesaj tarihi:
Sicak seyi direkt dolaba kaldirmak diye bisey yok abi zaten, soguyana kadar bekletmen gerekiyor.

Benim de bildigim 4 saat kalir disarda sonra dolaba konus.
Mesaj tarihi:
Yiyecek icecekten bahsederken bok gibi demeyin lan. Bi garip oluyor.

edit : bir de sadece yiyecek icin degil dolap icin de kotu oldugundan dedim o sicakken koyulmaz olayini.
Mesaj tarihi:
fenn said:

Şu uht sütleri alıp ılıtsam ve içine yoğurt atıp bekletip yoğurt yapsam alma yoğurtlar gibi mi olur daha faydalı mı?

Şimdi çiğ süt al kaynat et uğraşmak istemiyorum.


günlük süt olarak satınlanlardan oluyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...