fenn Mesaj tarihi: Nisan 10, 2013 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2013 Şu uht sütleri alıp ılıtsam ve içine yoğurt atıp bekletip yoğurt yapsam alma yoğurtlar gibi mi olur daha faydalı mı? Şimdi çiğ süt al kaynat et uğraşmak istemiyorum.
yildirimokur Mesaj tarihi: Nisan 10, 2013 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2013 Bakkaldan alınan yoğurt demek istiyor, çünkü bakkaliyelerde olmuyor genelde.
Sonofa Mesaj tarihi: Nisan 10, 2013 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2013 uht de bakterileri öldürdükleri için olmaz sanırım
Noyzura Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 git şarküteriden kese yoğurdu al. ya da açık süt bul öyle yap ?
di Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 http://www.okulsutu.com/tr/wp-content/uploads/sutvesaglik.pdf 16. edit : Bakterinin olmasina gerek yok, maya niyetine koydugun bir kac kasik yogurdu bakteriyi aktarmak icin ekliyosun zaten. Olay " "o bakteri UHT sut icinde ureyebilir mi"den ibaret oluyor haliyle ki uruyormus.
Lectre Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 fenn said: Şu uht sütleri alıp ılıtsam ve içine yoğurt atıp bekletip yoğurt yapsam alma yoğurtlar gibi mi olur daha faydalı mı? Şimdi çiğ süt al kaynat et uğraşmak istemiyorum. daha faydalı değil, normal yoğurtlardan biraz daha cıvık olur ama süzersin.
di Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Onun da nasil yapildigini anlativereyim bilmeyenler icin. Sutu mayaladiktan sonra bekletiyorsunuz baya bi. O sirada kati kisim alta, suyu uste birikiyor. Yogurt istediginiz kivama gelene kadar o suyu kasikla kepceyle alip atiyorsunuz. En sonunda kivamini sizin ayarladiginiz bir yogurt elde ediyorsunuz. Bu islem sirasinda yogurdu karistirmiyorsunuz ya da orasindan burasindan didiklemiyorsunuz tabi.
reyou Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 abi 2 kere pastorize edilmis sutte yapiyorum ben yogurdu, (burda ole satiliyo napalim sdfsdf) sut resmen su gibi ama yogurt tas gibi oluyo.. 1-sutu alabildigine kaynatin kisik ateste, ne kadar suyu buharlasirsa, o kadar iyi 2- bakteriler en iyi 42 derecede yasiyo, yogurt mayalanirken o isida muhafaza etmeye calisin ya alabildigine battaniyeye sarin, yada isiticili lambanin altinda isisini muhafaza edin 3- tam 24 saat bekleyin mayalanmasi icin 4- dolaptada 24 saat bekleyin suyunu ceksin 5- 2 gun sonra bi kazan dolusu yogurt, 10-15 gun bile yiyebilirsin kabin buyuklugune gore.
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 oluyor ama sulu sulu oluyor. kıvamı falan tam olmuyor
Undisclosed Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 bu söylenenler dışında kimse söylememiş, metal değmeyecek mayalanırken. metal kaşıkla karıştırmayın yani. tahta kaşık kullanın. mayalanma süresi boyunca hareket ettirmemeye çalışın kabı. bide süt ne kadar yağlı olursa, o kadar sıkı ve kaliteli yoğurt elde edilmiş oluyor. köylüler bunun için az bişey ilk ağız sütüde koyuyorlar kendileri yaparken. böyle bir imkan olmayacağı için yağlı süt seçin.
nuki Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Bizde durmadan yapılıyor. Günlük sütlerle yapıyoruz biz. Birde uzun deneyimler sonucu idealinin 4 saat dışarada bekletmek olduğuna karar kıldık. 4 saat beklettikten sonra dolaba kaldırıyoruz.
di Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Sicak seyi direkt dolaba kaldirmak diye bisey yok abi zaten, soguyana kadar bekletmen gerekiyor. Benim de bildigim 4 saat kalir disarda sonra dolaba konus.
SeaGle Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Olmasina oluyor ama bok gibi oluyor. Yemeden dokersin muhtemelen, hic yapma.
di Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Yiyecek icecekten bahsederken bok gibi demeyin lan. Bi garip oluyor. edit : bir de sadece yiyecek icin degil dolap icin de kotu oldugundan dedim o sicakken koyulmaz olayini.
Dworgian Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 fenn said: Şu uht sütleri alıp ılıtsam ve içine yoğurt atıp bekletip yoğurt yapsam alma yoğurtlar gibi mi olur daha faydalı mı? Şimdi çiğ süt al kaynat et uğraşmak istemiyorum. günlük süt olarak satınlanlardan oluyor.
Öne çıkan mesajlar