Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çalışmanın da bir adabı olmalı

sipeyskeyk

Öne çıkan mesajlar

Çalışıp fazla mesai almamak tam fakirlik ya. Kardeşim ben ayda x saat çalışma karşılığında y para alıyorum. Sen benden kaynaklı olmayan sebeplerden ötürü z saat daha fazla çalış, ama biz sana yine y para verelim diyolarsa, beni mal yerine koyuyorlar demektir. O yüzden en baştan 'bak parasız fazla mesai dersen babayı alırsın' deyip çıkılası firmalarda çalışmak istiyorum ve çalışıcam sanırım. Profeyşınıl layf is profeyşınıl.

Her türlü aksıyan bir şey var bu senaryoda, ya sana %150 yüklenen bir yönetim var, ya az adam istihdam ediyorlar, ya da bilmemne, tüm senaryoların sonu erkenden burnout sendromu kafasına çıkar herhalde.

Ha gerçi ben teknik işler için diyorum, teknik adamın yerinin dolması daha zordur nispeten. Ama yok finans, edvırtayzmınt, biznıs meneçmınt, sıtratecik pilanning falan gibi gay mesleklerse tabii ki de senden çok var yiğen diyebilirler. Bilemicem.
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

Ha gerçi ben teknik işler için diyorum, teknik adamın yerinin dolması daha zordur nispeten. Ama yok finans, edvırtayzmınt, biznıs meneçmınt, sıtratecik pilanning falan gibi gay mesleklerse tabii ki de senden çok var yiğen diyebilirler. Bilemicem.

crit gelmiş ama
mühendislikte işi bilen, öğretcek varsa yerine gelen max. 3 hafta da adapte olur
Sosyal ağlarda paylaş

valla zebil gibi mühendis var piyasada.
ama o saydığın işlerden, mesela marketing türkçesi pazarlama (marketing deninca daha serin oluyor sanki mmh) elemanım en yüksek maaşı alıyor bende. kimya mühendisim de var, tekstil mühendisim de var firmamda (tekstil sanayicisiyim) ama pazarlama şefim her ay 10.000 tl'sini alıyor, neden? çünkü adam bana tek başına elindeki müşteri portföyü ile ayda 500.000+ tl'lik ciro yaptırıyor. ve bu adam da ticaret lisesi terk biri.
labımda, kalitede çalışan mühendisim ise 2.000 tlye sırada çalışıyor.
hadi onu da geçtim makinada usta olarak çalışan ilkokul terk adam bile mühendisimle aynı parayı alıyor.
türkiyede imzacı mühendis nesili fazla bastık milletçe yapacak bişi yok. burun kıvırılan meslek lisesinden çıkan ara eleman arasanda yok artık.
Sosyal ağlarda paylaş

ayda 500binlik ciroyla paticik zenginler listesine 1. sıradan giriş yaptınız

---

herkesin yapabileceği işler için alternatif çok tabi
uzmanlık gerektiren işleri yapabilenler çok alıyor doğal olarak

satış ya da satın alma bir noktadan sonra insan iletişimine bağlı o da doğal bir yetenek gerektiriyor
ama üretim verimli ya da kaliteli değilse zor satarsınız :)
ya da sattığınızdan kar edemessiniz
Sosyal ağlarda paylaş

doğru diyorsun evet de türkiyede malesef mühendislik diplomamı aldım nerde 5.000 tl maaşım diye gezen bir güruh gerçeği de ortada. direk fizik kimya alan okuyanların %99'u hoca olmanın peşine düşmüş, gerçekten idealları olup da ben bilim insanı olucam diyen %1'e saygım sonsuz ;p

mantar gibi türeyen üniversitelerin çıktısı işte. lisenin devamı kıvamında zaten üniversiteler türkiyede.
Sosyal ağlarda paylaş

sipeyskeyk said:

Dün sabah 9 da geldim işte, şuan saat 8, 23 saat oldu. Hala çalışıyoruz.

Bildiğin köleyiz lan. Bütün eklemlerim ağrıyor, gözlerim yanıyor.

Silkerim böyle hayatı afedersiniz.

Kahrolsun amerikan emperyalizmi.

çoğu kişilerin işinin kötülüğü sürekli mesleğini övmesı, büyük şirkette çalışıyorum havası ile anlaşılıyor
Sosyal ağlarda paylaş

goldbären said:

dasaaa said:

bu arada çalışmak isteyen, iş arayan yeni mezur mimar tanıdığınız varsa bana yönlendirin lan.

söz bak normal saatlerde çalışacaklar onlar

bu herife inanmayın, madencilerden daha az gün ışığı görüyor

bu benden çok iyi koşullarda çalışacak olm.

satın alma mimarı aranıyor.

ben yoğun çalışmayı kendim seçtim bir de. harbiden haftaiçi 19:00da, haftasonu 17:00de çıkıp gidebilirim. kimse de bişi demez
Sosyal ağlarda paylaş

Wyand said:

ne kadar ekmek
o kadar köfte

aynı şey mühendis tarafında da geçerli.2k veriyosan o kadarlık adam gelir ki bildiğim kadarıyla tekstil sektörü batak bayaa.Ya da sirkulasyon çok olur, tam çalışan işi öğrenir basar gider.

Ama 20 yıldır proseste çelışan sorunları bulup çözen ustanın yeni başlayan mühendisle aynı alması bana garip gelmedi.Fazla bile alabilir.

Mühendis iyiyse 2-3 yılda belli eder zaten ona göre ayarlama yapılır
Sosyal ağlarda paylaş

fenn said:

Yarın çalışacak fakirleri görelim

Ben dün çalıştım , 23 nisanda da çalıştım , ben bu hafta 7 gün çalışacağım , haftaya 6 gün çalışacağım . Bu bahsettiğim çalışmalar hep 10'ar saatten. Gerçi izin yazıyolar bir ara kullanılsın diye , hani bir ara tatil yaparım uzun uzun kısmet olursa bu mantıkla.
Sosyal ağlarda paylaş

Yarın için izin istedim , pazarla birleştirip hem doktora gidicektim hem dinlenicektim artık kaç hafta oldu yorgunluktan kolumu ayağımı kaldıramıyorum göz kapaklarım ateş gibi oldu , müdür izin vermedi yarın yoğunmuş otel.

Yarın inadına doktora gidip raporumu alıp valla rapor var bişi diyemezsin buna desem mi demesem mi diye karar veremedim , heralde öyle yaparım. Resmi olarak laf edemez sonuçta elimde rapor var ama çok ince bi çizgide hareket etmiş oluyorum bakalım neler olur akabinde , 'niye burada nefes alıyosun' moduna girer mi müdür diye merak etmiyo degilim hani.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...