_Spartacus_ Mesaj tarihi: Haziran 1, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2013 smartgun said: _Spartacus_ said: SC2, Brood War'dan çok daha fazla izleniyor ve oynanıyor Kore dışında. Bilgi sahibi olmadan çıkarım yapmamak gerekiyor. Şu anki internet olanakları, bilgisayar yaygınlığı verilen ödüller, sponsorlar, e-sporun gelişimi vsvs... tabiki izleyen ve oynayan kişi sayısı haliyle fazla olucaktır. Lakin bu finalin rezalet olmadığı anlamına gelmiyor. Dimaga vs Mvp maçları şu finalden on kat daha güzeldi.Ben final güzeldi falan demedim. SC2, BW kadar izlenmiyor ve oynanmıyor lafının ne kadar saçma olduğunu söyledim sadece. said: Evet starcraft 2 daha çok oynanıyor ve izleniyor çünkü brood war 15 senelik bir oyun. Benim anlatmaya çalıştığım ve önemli olan şey eskiden bw oynayıp bırakan çoğu kişi sc2 de oynamıyor.sc2 nin yaş ortalamasına bakarsanız bw oynamadıklarını görürsünüz.yani insanlar gidip saçma saçma oyunlara kayıyor kısaca starcraft 2 mekanikleri böyle yapıldığı için her zaman böyle kalacakBrood War oynayıp SC2 oynamayanlar SC2 oynamıyorlar çünkü artık oyunlarla ilgilenmiyorlar. Senin mantığına göre BW oynamaya ve izlemeye devam etmeleri gerekiyordu. Hiçbir oyunla ilgilenmedikleri için doğal olarak SC2 de oynamıyorlar ve "nerede o eski oyunlar" geyiği yapıyorlar. BW oynayıp hala oyunlarla ilgilenmeye devam edenlerin büyük çoğunluğu SC2'yi oynuyor/takip ediyor. SC2, bir RTS'nin (hatta F2P olmayan herhangi bir oyunun) hayal bile edemeyeceği kadar ilgi gören son derece başarılı bir oyun. Gerisi boş laf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanver Mesaj tarihi: Haziran 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2013 sc2'yi diğer oyunlarla kıyaslayamassın zaten yapımcısının adı bile diğer oyunların satışının toplamından fazla sattırır.Bunun başarıdan çok isimle alakası var. Türkiyedeki Starcraft 2 popülaritesinin azalmasının temel sebebi de burada insanlar zevk alamıyor.HotS'un çıkışı bile çok sadece oldu.Ve oyunu bırakan kişiler oyunu sevseler emin ol arada bir de olsa oynarlardı.Ki birçoğu wol'ü aldı ama sonra bıraktı. Ayrıca insanlar sc2ye başlamak yerine daha kolay oyunlara yöneliyor.lol, dota vs.bu da gerek player gerek viewer olarak dönüyor.F2P bir yere kadar etkiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Spartacus_ Mesaj tarihi: Haziran 1, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2013 SC2'nin Türkiye'de popülerliğinin azaldığı yok, hiçbir zaman popüler olmadı zaten. Orijinal oyun satışının bile doğru dürüst olmadığı ülkede -hele hele bir RTS'nin- bundan daha fazla ilgi görmesi mümkün değil. DotA, LoL gibi hem 5 yaşındaki çocuğun bile anlayabileceği hem de bedava olan oyunlar tabii ki daha fazla ilgi görecek. Şu lafın bile kafandaki fikri savunmak için gerçeklerden ne kadar uzaklaştığını gösteriyor. DotA, LoL oynayan adamlar SC2 mekanikleri BW gibi olsaydı gelip SC2 oynayacaktı, öyle mi? Hahahaha :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanver Mesaj tarihi: Haziran 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2013 lol ün oynanmasının tek sebebi bu değil tabiki insanların teknolojinin gelişimiyle kolaya alışması sonucunda zoru yapamamaları (sc2 bile zor geliyor ona katılıyorum.)blizzard da mekaniklerini kolaylaştırdı bir nebze olsa da yarışabiliyim diye ama işte orda oyunun kalitesi düştü.bazı insanlar başka oyunlara yöneldiler. ben bw mekaniklerinin olmasının değil hiç olmassa all inlerin güçlü olmaması gerektiğini söylüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smartgun Mesaj tarihi: Haziran 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2013 teamliquid'de şöyle yorumlar epey fazla Innovation'ın seriyi bilerek verdiği, eğer 4-0 veya 4-1 yendiği takdirde terran'a büyük çaplı bir nerf veya zerg'e buff geliceğini düşünerek bu turnuvada 8000 dolar az ödül alıp, ilerleyen turnuvalarda kazanacağı cukkaları riske atmamak istemiştir. Neticede wol'ün son dönemlerinde hatırlarsınız bir terran'ın aynı seviyede bir zerg'ü turnuvada elemesi imkansıza yakındı. İşte bu yüzden zergi crush'lamak istememiştir. Kaldi ki bundan sonra büyük final olucak ve orda epey sağlam paralar dönücektir. Neyse Gelelim kanıtlara: 1. innovation'ın ısrarla tank yapmaması. Yarı finalde hatırlarsanız symbol'e iki oyun verip 3.üde rahat bir şekilde tank çıkıp yenmişti. 2. Akilon wastes gibi scoutlanma ihtimalinin yüksek olduğu bir haritada 2 rax denemesi 3. Son oyunda 20-30 supply öndeyken 3 medivac dolusu marin'i hediye etmesi. Ki innovation gibi bir drop ustasından beklenmiycek bir hataydı bu. 4. Seriyi kaybettikten sonra herhangi bir üzüntü ibaresi yüzünde belirmemesi. Ve sunucunun sorduğu soruya soulkey'i tebrik ediyorum, çalışıp daha iyi olacağım demekle yetinmesi. Ne komplo ama :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2013 sakamısınız arakdalsar. ilk kore sampiyonluğu nerf gelmesin diye bırakılırmı. basım zonkluyo zaten gazdan bide böle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Haziran 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2013 öle bişey yok developerlar diyor ya balance için baya bi data ve maç izledikten sonra hareket ediyoruz die 1 maça bakıp balance olayına girmez adamlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Spartacus_ Mesaj tarihi: Haziran 1, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2013 sanver said: lol ün oynanmasının tek sebebi bu değil tabiki insanların teknolojinin gelişimiyle kolaya alışması sonucunda zoru yapamamaları (sc2 bile zor geliyor ona katılıyorum.)blizzard da mekaniklerini kolaylaştırdı bir nebze olsa da yarışabiliyim diye ama işte orda oyunun kalitesi düştü.bazı insanlar başka oyunlara yöneldiler. ben bw mekaniklerinin olmasının değil hiç olmassa all inlerin güçlü olmaması gerektiğini söylüyorum.Mekanikleri kolaylaştırdı ama bunu birçok açıdan telafi etti. SC2 hala inanılmaz derecede yüksek bir yetenek tavanı olan bir oyun. MOBA'lar kadar popüler olmamasının bir nedeni de bu zaten. All-in'ler BW'de de vardı, daha güçsüz olmalarının nedeni 10 yılı aşkın bir süredir oynanan bir oyunda insanların her şeyi saniyesi saniyesine çözmüş olmasıydı. SC2'de de bu görülüyor. 2010'da oynanan oyunlarla bugünküler bir değil. Bugün all-in dediğin tarzı 2010'da oynasalardı makro oyun denirdi. HotS yeni çıktığı için bazı all-inler sivrildi yine, fazla güçlü oldukları için değil. Mesela roach baneling all-in'i güçlü falan değil, bundan bir ay sonra roach gördüğünde 2 tane tank yapacak Terran'lar ve bu oyun tarzı bir daha görülmeyecek. Oyun çözüldükçe all-in'lerin etkinliği azalır ki HotS yeni çıkmış olmasına rağmen roach-baneling dışında all-in çok az görülüyor. HotS'taki maçların çoğu multitasking'i oldukça yoğun, sürekli aksiyon olan makr oyunları, WoL'e göre izleyici sayısını ikiye katlamış olması da bu yüzden. Bu arada gerçekten komiksiniz. Son 6'sında sadece 1 Terran ve 4 Zerg olan bir turnuvada Terran'a nerf gelmemesi için yenilmesi mi gerekiyor? Zerg HotS'un çıkışından itibaren turnuvalarda en çok başarılı olan ırk, bir final sonucu onu değiştirmezdi merak etmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smartgun Mesaj tarihi: Haziran 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2013 Valla innovation bilerek vermiştir vermemiştir bilmiyorum. Ki büyük ihtimal vermemiştir ama nerf gelmez demek yanlış olur. Protoss iki finale cikamadi diye saçma sapan buff yaptilar. Sahsen bben david kim'in soylediklerini pek kaale almıyorum. Bütün turnuvalari izliyoruz vs.. derler çat turnucva ortasında patch yaparlar. 6ay zerg domine eder gıklari çıkmaz. Blizzard'in sağı solu belli olmuyor pek :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jim_E_Rustler Mesaj tarihi: Haziran 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2013 Cuce said: sakamısınız arakdalsar. ilk kore sampiyonluğu nerf gelmesin diye bırakılırmı. basım zonkluyo zaten gazdan bide böle Abi kalktım, sag ciger zonkluyo, basım güm güm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanver Mesaj tarihi: Haziran 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2013 2010 daki maplerde şu şekilde oynayamassın zaten.Wol ün izlenme oranın düşmesi zergün "baymasındandı".hots ile bi heyecan geldi evet ama o kadar da büyük bir artış yok.ayrıca roach banelingli bir pushda zerg 3rdü alıp oynarsa ve rakibinin geri düşmesi mümkün görünmüyor rakibi kadar iyiyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Spartacus_ Mesaj tarihi: Haziran 1, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2013 Zerg 3rd'ü alsa bile sen 3 CC yapmış oluyorsun zaten. 2 tane iyi pozisyonlanmış tank ve birkaç bunker varken hiçbir zarar veremez o saldırı. Daha sonra da mutalar çok gecikeceği için droplarlarla maymun edersin Zerg'ü. Widow mine yeni eklenen bir ünite olduğu için daha hangi açılışlar ne kadar güvenli neye karşı ne kadar savunma yapmak gerek tam tamına bilmiyor kimse. Bu çözüldükçe roach-baneling all-in diye bir şey kalması mümkün değil. HotS, yeni bir oyun olduğu için heyecan yaratmadı. Eğer öyle olsaydı 1 aya geçerdi heyecan. Oyunu çok daha aksiyonlu, çok daha heyecanlı hale getirdi. Küçük bir etki falan da değil, 2 katına çıkardı direkt izleyici sayısını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanver Mesaj tarihi: Haziran 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2013 tank çıkmak da senin upgradelerini ve/veya stimini geciktiriyor.tank en kolay çözüm ama öyle bi saldırı gelceğini anladığın anda tanka geçiş yapamıyosun.direk tankla başlaman lazım 3 cc oynuyacaksan ki bu da adamın all in yapmadığı bir durumda seni otomatik geriye düşürüyor. Yani adamın zaten roach-baneling yapıcağını daha önceden anlamış olursan her türlü tutarsın tanka gerek kalmaz. insanlar wolü izlemiyordu zaten.Hotsda oyunu eğlenceli kılan birçok şey eklendi evet ama aynı şekilde bu eğlence all inler ile yine kırılıyor.wolden daha zevkli olduğu kesin ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Spartacus_ Mesaj tarihi: Haziran 1, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2013 All-in'ler ile kırıldığı yok eğlencenin. Meta-game olgunlaşmadığı için bazı all-inler bunu istismar edebiliyor. Roach-baneling öyle çok erken gelebilen bir şey değil. Rakibinin gaz toplamasından, 3. base'deki drone sayısından vs. çok kolay anlaşılabiliyor. Sadece Terran'lar olabildiğince aç gözlü oynamak için tank çıkmıyorlar, o açgözlülüğün sınırlarını şu an görüyorlar ve bundan sonra ona göre hareket edecekler, bu all in de tarih olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanver Mesaj tarihi: Haziran 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2013 roach banelingin yapılıyor olması terranların 3 cc 2 ebay açıldıkları için evet.işçi sayısından anlaşılabilir.yoksa gazlarla yapılabilcek çok fazla build var.fast lair vs. ama code s finalinde all in görmek istemiyorum ben ne olursa olsun. bu arada turnuva satın alınmış. blizzard 7 maç olsun diye para vermiş diyolar.biz bunu dreamhackde fikstüre göre avrupadan son 4'e kesin birinin girişi, jd vs naniwa ve leenock vs naniwada görmüştük>:D< Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
inyormaynd Mesaj tarihi: Haziran 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2013 Sanver gene neler saçmalamışsın öyle.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aceace Mesaj tarihi: Haziran 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2013 Soulkey vs. RorO Alicia vs. sOs ForGG vs. Mvp INnoVation vs. aLive Aha bu da bonus http://www.youtube.com/watch?v=1AfNOKQdY-U Blizzard WCS'nin son roundları GomTvT'ye dönüşmesin delikanlı gibi takılsınlar diye bilerek eşleştirmiş. Şike var! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spin Mesaj tarihi: Haziran 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2013 Abi Mvp WCS EU'yu almamış mıydı ? Korea ro8'de ne arıyor tekrar ? Ya da benim kafam karışmış. Edit: Evet benim kafam karışmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spin Mesaj tarihi: Haziran 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2013 Alicia vs. sOs başlıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jim_E_Rustler Mesaj tarihi: Haziran 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2013 ForGG vs MvP. ForGG'nin terran'a karşı %94 win rate'i var, karsısında MVP. Korkunc merak ediyorum, izleyin tahta ligler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spin Mesaj tarihi: Haziran 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2013 3-2 Mvp alır diyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jim_E_Rustler Mesaj tarihi: Haziran 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2013 3-1, çok tatlı oynadı Mvp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jim_E_Rustler Mesaj tarihi: Haziran 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2013 Sub stage çok daha eglenceli stream, Day9, Dimaga, Apollo ve translator çok keyifli takılıyolar onu izleyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spin Mesaj tarihi: Haziran 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2013 Son maçları oradan izledim hep, Mvp'nin muhabbetler de iyiydi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spin Mesaj tarihi: Haziran 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2013 Az önce Mvp ile Innovation arasında turnuvanın en iyi maçlarından biri oynandı. Durum 1-1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar