Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sigarayı bırakıyorum

Memphis7

Öne çıkan mesajlar

Sigara içerken ben de sigarayı savunan gerizekalılardandım bir ara. Sonra ne kadar gerizekalı olduğumu farkedip bıraktım sigarayı. Hayır iç yani banane ne yaparsan yap da üstünün başının iğrenç koktuğunu, muhabbet ederken ağzının kokusunun direkleri devirdiğini inkar edecek kadar zavallı beyanlarda bulunma ya.

Bok gibi kokuyorsunuz sevgili sigara içenler, ben kendimden utandım o senelerce o kadar iğrenç koktuğumu farkedince resmen, komik komik insanlara laf etmeyin yani sigara içmenize laf ediyorlar diye.
Sosyal ağlarda paylaş

Okul hayatım boyunca öğretmenlerim-özellikle kadın- yüzüme yüzüme konuşması ile gelen sigara-çay kombinasyonu koku ve okulun tuvaletinde güya çaktırmadan sigara içip tüm gün kıraathane gibi kokan okul arkadaşları sayesinde hayatım boyunca tiksindim meretten, ailem hatta akrabalarım arasında da içen yok.

Fakat işte üniversitede alkolle beraber özellikle yaz tatillerinde paket taşımadan başladım malesef. İlk başlardan Djarum, Salem veyahut Gitanes gibi az bulunan günde 1-2 tane tüttürülen şeylerle başlayıp her Anadolu çocuğu gibi Camel Soft paketi taşımaya sürükledi süreç beni. Okuldan sonra kurumsal çalışmam, sürekli yurtdışından elemanlarla toplantılarda/seyahatlerde bulunmam sebebiyle iş hayatında bıraktım paket taşımayı ama işte tam bu sırada askerliğe başladım ve paketi 1 TL bile olmayan o iğrenç gümak Marlboro'ları ile tekrar başlamış oldum. Şimdi tekrar bırakıyorum sanırım ama yeni bir iş vesilesiyle
Sosyal ağlarda paylaş

kendi salaklığım yüzünden sigarayı bırakmak zorunda kaldım. 2012 şubatında facebookta "kız vardır sigara yaktırır, kız vardır sigara bıraktırır"(doşak geçmek serbes) lafını yazmamla birlikte o zamanlar yeni tanıştığım şimdiki kız arkadaşım tarafından sürekli suratıma vuruldu o laf ve tabiki kazanan o oldu sfdsf

hep bırakmaya niyetim vardı 6 sene kadar olmuştu ama 1-2 cılız bırakma denemem dışında hiç şartlanmamıştım bırakmaya. azap gibi üstüme çöken karı dırdırına direnemeyip 21 nisan 2012de (tarih yanlış da olabilir fener-gs maçı vardı 2-1 kazandığımız bakamıcam şimdi) sigarayı bıraktım. bırakmadan 2 hafta evvel de o tarihte bırakacağımı söylemiştim. o gece son sigaramı içtim ve bir daha ağzıma sürmedim.

ilk gün iyiydi hiç canım çekmemişti ama 2. gün işe giderken markete girip sigara alırken bir anda uyandım lan dedim ben sigarayı bıraktım napıyorum burda diye :D kasadaki çocuk baya güldü hatta. sonraki günler gittikçe daha da darlandım, sürekli aklımda sigara vardı kız arkadaşımla hiç tartışmamıştık, habire kavga etmeye başladık her boka sinirlendim bağırdım çağırdım. nerdeyse her gece rüyamda sigara içtiğimi gördüm ve devamında laaaan niye içtim allah belamı versin diye uyandım her defa :D

ama sabahları kalktığında odanda o iğrenç kokunun olmayışı, düzgün nefes alabilmeye başlaman, sürekli balgam atmaman, merdivenlerde tıkanmaman vs. bir milyon örnek sayabilirim resmen insan gibi yaşamıyormuşuz dedirtti. yemeklerden tad almaya başladım, sigarayla karışık iğrenç parfüm kokusu yerine mis gibi kokmaya başladım (umarım) habire valide hanım ve hatun dırdırından yırttım, maddi getirisini söylemiyorum bile.

sigarayı bıraktıktan sonra 20 kilo aldım 6-7 ayda ama her zaman alabilme potansiyelim vardı, yemek yemeyi seviyorum dizginlemedim kendimi, sigara bırakmak yeterince acı verdi bide yemekle uğraşamam dedim açıkçası ve yedim :D çok spor yapmama rağmen kilo aldım yani çok dikkat edilmesi lazım o konuda çünkü resmen tadına taptığım mercimek yemeğinin tadı çok farklı bir şeymiş onu keşfettim :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...