Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sigarayı bırakıyorum

Memphis7

Öne çıkan mesajlar

Rhom said:

champix'i tavsiye ederim, 2 senedir içmiyorum sigara

arastırdım biraz
eksisözlükten güzel bi post;

mekanizması çok basit aslında.

şimdi her/çoğu sigara kullanıcısında nikotinle beslenen bir ödül çemberi aktive ediliyor ve bunun sonucunda mutlu oluyorsunuz. bu tip ödül çemberi mekanizması ile işleyen diğer şeyler, seks, yemek yemek, uyuşturucular vs vs.

şimdi champix'in içinde bulunan varenicline adlı madde işte bu nikotinle tetiklenen sensörlere bağlanıyor. fakat nikotin gibi tam olarak tetiklemiyor mekanizmayı, bu tip kimyasallara partial agonist deniyor. ayrıca compatitive bir ajan olduğu için aynı sensörlere nikotinin bağlanmasına müsade etmiyor.
tüm bunların sonucunda artık nikotinle beslenen ödül çemberini ilk basamağından vurmuş oluyorsunuz. bundan sonra alacağınız sigara nikotini olmayacağı/nikotin etkisi yapmayacağı için, saman içiyormuşsunuz tadı verecektir. ki normalde de sigara böyle saman tadına sahip ama içinde nikotin olduğu için umrunuzda dahi olmuyor.

ha peki sigara neden bırakılıyor, anladığım kadarıyla beynin de psikolojik olarak bu ödül çemberinden uzaklaşması düşünülüyor. bir şeye ihtiyaç hissediyorsunuz, ki bu çok net bir biçimde nikotin. hemen sigara yakıyorsunuz ama sensörler nikotin alamadığı için bu istek de bir değişme olmuyor. beyin de hmm demek bu hissettiğim eksikliğin nedeni sigara değil diye yavaş yavaş kendini kandırıyor. alan carr metodunu da bu noktada incelersiniz tam olarak anlatılan bu. içinizde bir eksiklik var ama bu sigara değil diye, o biraz kendini şartlandırma üzerine, bu teknikte ise fiziksel olarak bu sağlanıyor.

bu arada ilacın yan etkileri diye addedilen şeylerin çoğu zaten nikotin yoksunluğu sendromuna benziyor.
tabi bu arada kusma ve mide bulantısı yapan 5-ht3 receptorun de partial agonisti. bu yüzden tam olarak yapmasa da mide bulantısı ve baş dönmesini de yan etki olarak tetikliyor.

son olarak yazımı hedef göstererek bitiriyorum. sigara içen adamın derdi budur: nicotinic acetylcholine receptor, sayılarının artması ödül çemberini tetiklemesi.

kolay gele.
Sosyal ağlarda paylaş

Therru said:

Rhom said:

champix'i tavsiye ederim, 2 senedir içmiyorum sigara

champix'i ne zamana kadar kullandın?

tembel beyin editi.

Tek kutusu yetti bana, toplamda 1 ay kullandım ve bir daha almadım. Yanlış hatırlamıyorsam 11. gün bırakmıştım tamamen sigarayı.
Sosyal ağlarda paylaş

2012 Yılbaşında bıraktım. Üniversite başından beri yane yaklaşık 10 senedir içiyodum 7 8 senedir tiryaki modundaydım. Sigarayı geçtim haftada 5 nargileye felan gidiyodum.

1. Öle titreme felan yok ilk 1 2 gün el alışkanlığından aranıyosun.
2. Sigarayla özdeşleştirdiğin aktiviteler sırasında sigara geliyo aklına en çok. Mesela benim için araba kullanmaktı bindiğin an yakardım bi tane en uzun onun olayı sürdü.
3. Asla ıyyy hiç canım istemiyo felan olmuyo şu an olsa yakarım bi tane yemek sonrası ama işte irade meselesi.
4. Ağız tadın felan değişmiyo ama sabahları balgamla uyanmıyosun en güzeli o.
5. Bırakmak için öle nicotine patchtir sanal sigaradır felan gerek yok paket almayınca bırakılıyo bu kadar basit. Evde benden başka içen olmayınca gece sigara yoksa içemiyosun doğal olarak.
6. Eşin sevgilin bilmemne içmiyosa resmen kıza eziyet ettiğini görüyosun 2 hafta sona ben olsam hayatta içirtmezdim diyosun. Oda içiyosa hayatta bırakamssın ama.
Sosyal ağlarda paylaş

bir kaç kişi champix falan kullan diyordu, var mı kullanıp da yan etkilerini yaşamayan ? ben ilaçsız bırakabileceğimi sanmıyorum. kendime bu kadar stres yükleyebilecek bir dönemde değilim zira.
içmiyorum iki gün, üçüncü gün farkında olmadan sigara alıyorum '-.- markete gidince almayacağım desem de başka bir şey var mıydı sorunsa bir paket de ... diyerek karşılık veriyorum sürekli.
acizlik evet biliyorum, ama içmeyince içinde bulunduğum haleti ruhiyeye daha uzun süre katlanamıyorum ..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...