Rhom Mesaj tarihi: Mart 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2013 champix'i tavsiye ederim, 2 senedir içmiyorum sigara Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Mart 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2013 samaella said: 10 ay olacak benim. Mutluyum, kokmuyorum. Kızlar bana hasta. at yalani seveyim inanini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Memphis7 Mesaj tarihi: Mart 28, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2013 Rhom said: champix'i tavsiye ederim, 2 senedir içmiyorum sigara arastırdım biraz eksisözlükten güzel bi post; mekanizması çok basit aslında. şimdi her/çoğu sigara kullanıcısında nikotinle beslenen bir ödül çemberi aktive ediliyor ve bunun sonucunda mutlu oluyorsunuz. bu tip ödül çemberi mekanizması ile işleyen diğer şeyler, seks, yemek yemek, uyuşturucular vs vs. şimdi champix'in içinde bulunan varenicline adlı madde işte bu nikotinle tetiklenen sensörlere bağlanıyor. fakat nikotin gibi tam olarak tetiklemiyor mekanizmayı, bu tip kimyasallara partial agonist deniyor. ayrıca compatitive bir ajan olduğu için aynı sensörlere nikotinin bağlanmasına müsade etmiyor. tüm bunların sonucunda artık nikotinle beslenen ödül çemberini ilk basamağından vurmuş oluyorsunuz. bundan sonra alacağınız sigara nikotini olmayacağı/nikotin etkisi yapmayacağı için, saman içiyormuşsunuz tadı verecektir. ki normalde de sigara böyle saman tadına sahip ama içinde nikotin olduğu için umrunuzda dahi olmuyor. ha peki sigara neden bırakılıyor, anladığım kadarıyla beynin de psikolojik olarak bu ödül çemberinden uzaklaşması düşünülüyor. bir şeye ihtiyaç hissediyorsunuz, ki bu çok net bir biçimde nikotin. hemen sigara yakıyorsunuz ama sensörler nikotin alamadığı için bu istek de bir değişme olmuyor. beyin de hmm demek bu hissettiğim eksikliğin nedeni sigara değil diye yavaş yavaş kendini kandırıyor. alan carr metodunu da bu noktada incelersiniz tam olarak anlatılan bu. içinizde bir eksiklik var ama bu sigara değil diye, o biraz kendini şartlandırma üzerine, bu teknikte ise fiziksel olarak bu sağlanıyor. bu arada ilacın yan etkileri diye addedilen şeylerin çoğu zaten nikotin yoksunluğu sendromuna benziyor. tabi bu arada kusma ve mide bulantısı yapan 5-ht3 receptorun de partial agonisti. bu yüzden tam olarak yapmasa da mide bulantısı ve baş dönmesini de yan etki olarak tetikliyor. son olarak yazımı hedef göstererek bitiriyorum. sigara içen adamın derdi budur: nicotinic acetylcholine receptor, sayılarının artması ödül çemberini tetiklemesi. kolay gele. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Therru Mesaj tarihi: Mart 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2013 Rhom said: champix'i tavsiye ederim, 2 senedir içmiyorum sigara champix'i ne zamana kadar kullandın? tembel beyin editi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Mart 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2013 Seele said: samaella said: 10 ay olacak benim. Mutluyum, kokmuyorum. Kızlar bana hasta. at yalani seveyim inanini. aşıksan vur saza şoförsen bas gaza Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rhom Mesaj tarihi: Mart 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2013 Therru said: Rhom said: champix'i tavsiye ederim, 2 senedir içmiyorum sigara champix'i ne zamana kadar kullandın? tembel beyin editi. Tek kutusu yetti bana, toplamda 1 ay kullandım ve bir daha almadım. Yanlış hatırlamıyorsam 11. gün bırakmıştım tamamen sigarayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Mart 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2013 ben 1 paket sakız + bant kullandım 30 liraya sigarayı bıraktım mutluyum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolas Mesaj tarihi: Mart 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2013 bırakalı 2 ay oluyor. bırakmazsan adam değilsin ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 10 sene içtim 8 aydır içmiyorum. Bırakacam diyip bırakamadım büüü çok zor büüü diyenlere de gerizekalı diyorum. Öptüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 papa john's söyle de yiyek kanka Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cipetpet Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Sigarayı niye bırakayım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 kandırma kendini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Memphis7 Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 beyler düşündümde harbiden sigarayı bırakmam büyük salaklık sorunlarım agızda bıraktıgı kültablası ve sabahları dayak yemis gibi kalkjmak e sigarayı azaltırsam bide geceleri içmezsem sorun ortadan kalkıo? malmıyım la ben nie bırakıosam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 yatmadan once icme kalktiginda kahvalti etmeden icme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Of bu da zayıf karakterli çıktı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
liberal Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 monoscope said: Sigara öyle bırakıyorum diyerek bırakılmaz, sanki hayatında hiç sigara olmamış gibi davranacaksın. (tu) daha önce böyle bıraktım ben de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Memphis7 said: beyler düşündümde harbiden sigarayı bırakmam büyük salaklık sorunlarım agızda bıraktıgı kültablası ve sabahları dayak yemis gibi kalkjmak e sigarayı azaltırsam bide geceleri içmezsem sorun ortadan kalkıo? malmıyım la ben nie bırakıosam fail Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 janis said: Ben bırakalı 25 gün felan oldu. O kadar rahatım ki anlatamam. 18 yıl kendimi zehirlemişim. Sigara'yı bırakmak isteyenlere tavsiyem ; sigaranın zararlarından çok, sigara içmemenin verdiği rahatlıkları düşünsünler. Awwwwwwwwwwwww.. kıyamammm :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 2012 Yılbaşında bıraktım. Üniversite başından beri yane yaklaşık 10 senedir içiyodum 7 8 senedir tiryaki modundaydım. Sigarayı geçtim haftada 5 nargileye felan gidiyodum. 1. Öle titreme felan yok ilk 1 2 gün el alışkanlığından aranıyosun. 2. Sigarayla özdeşleştirdiğin aktiviteler sırasında sigara geliyo aklına en çok. Mesela benim için araba kullanmaktı bindiğin an yakardım bi tane en uzun onun olayı sürdü. 3. Asla ıyyy hiç canım istemiyo felan olmuyo şu an olsa yakarım bi tane yemek sonrası ama işte irade meselesi. 4. Ağız tadın felan değişmiyo ama sabahları balgamla uyanmıyosun en güzeli o. 5. Bırakmak için öle nicotine patchtir sanal sigaradır felan gerek yok paket almayınca bırakılıyo bu kadar basit. Evde benden başka içen olmayınca gece sigara yoksa içemiyosun doğal olarak. 6. Eşin sevgilin bilmemne içmiyosa resmen kıza eziyet ettiğini görüyosun 2 hafta sona ben olsam hayatta içirtmezdim diyosun. Oda içiyosa hayatta bırakamssın ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cipetpet Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 sigara kara gün dostudur! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 sigarayı bırakanlar biraz kolpa geliyo bana ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 sigarayı içmiyorum diyen kişide takım tutmuyorum lafındaki gayliği görüyorum direk o yüzden bırakmış olmama rağmen arada bi tek yakıyorum ortam olduğunda falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Cipetpet said: sigara kara gün dostudur! lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolas Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 tuna elektronik sigara al çok yardımcı olur 20 gün falan kullandım sonra kökten bıraktım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deathdream Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 bir kaç kişi champix falan kullan diyordu, var mı kullanıp da yan etkilerini yaşamayan ? ben ilaçsız bırakabileceğimi sanmıyorum. kendime bu kadar stres yükleyebilecek bir dönemde değilim zira. içmiyorum iki gün, üçüncü gün farkında olmadan sigara alıyorum '-.- markete gidince almayacağım desem de başka bir şey var mıydı sorunsa bir paket de ... diyerek karşılık veriyorum sürekli. acizlik evet biliyorum, ama içmeyince içinde bulunduğum haleti ruhiyeye daha uzun süre katlanamıyorum .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar