Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

mesai saatlerimiz değişiyor

Katibim

Öne çıkan mesajlar

kamu kuruluşlarındakilerin maaşı bizim vergilerimizle ödeniyor

eğer beni hamburgercide yarım saat bekletirlerse benim bir daha oraya gitmemeyi tercih etme şansım var ama burada "belçikalı devlet memurları daha iyi çalışıyor tapu sicilimi belçikadan yapayım" diyemiyorsun o yüzden madem parasını maaşını veriyoruz adam gibi çalışsınlar
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

kamu kuruluşlarındakilerin maaşı bizim vergilerimizle ödeniyor

eğer beni hamburgercide yarım saat bekletirlerse benim bir daha oraya gitmemeyi tercih etme şansım var ama burada "belçikalı devlet memurları daha iyi çalışıyor tapu sicilimi belçikadan yapayım" diyemiyorsun o yüzden madem parasını maaşını veriyoruz adam gibi çalışsınlar

aheuahaeuahge
Sosyal ağlarda paylaş

escape said:

said:
1- Siz yapmış olduğunuz hatalardan dolayı hiç ağır ceza mahkemesinde yargılandınızmı?

abartma istersen

ağır ceza mahkemeleri eski dgm(devlet güvenlik mahkemeleri)
yani devlete ve bütünlüğüne karşı işlenen suçları yargılayan mahkemelerdir.

yani biraz saçmaladın ve abarttın yani tamam diğerleri doğru olabilir ama...

kamu görevlisi hakkında resmi belgede sahtecilik, rüşvet yemek (irtikap) iddiası varsa ağır cezada yargılanabilir. Cehalet paçalarından akıyor ama bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyorsun.

Ayrıca ağır ceza mahkemeleri üst sınırı 10 yıl 1gün ve daha fazlası ceza gerektiren suçlara ilişkin davalara bakar. Adı üstünde ağır ceza.
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:

arkadaş kamu kurumunda çalışan da çatı çatır ödüyor gelir vergisini

o da çok saçma lan, devlet kendi maaş verdiği memurdan sgk kesintisi yapar neyse de neden gelir vergisi alır ki?

mesela devletin memura lojman da tahsis etmesi, yol harcırahı da vermesi gerekiyor

e doğal olarak da sosyal imkanlarına göre memurun alacağı ücret de ona göre olacak, lojmanda kalmayana da kira, yakacak ayrımı vs
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

forgiver said:

arkadaş kamu kurumunda çalışan da çatı çatır ödüyor gelir vergisini

o da çok saçma lan, devlet kendi maaş verdiği memurdan sgk kesintisi yapar neyse de neden gelir vergisi alır ki?

mesela devletin memura lojman da tahsis etmesi, yol harcırahı da vermesi gerekiyor

e doğal olarak da sosyal imkanlarına göre memurun alacağı ücret de ona göre olacak, lojmanda kalmayana da kira, yakacak ayrımı vs

eee günlük 1,5 Tl yemek yardımı ve senelik 12 tl giyecek yardımı alıyoruz yeterde artar

Yol paramız vardı akbil veriyordu kestiler
Sosyal ağlarda paylaş

Rasmon said:

işini gerçekten hakkıyla yapan memur gelip burda savunma ihtiyacı duymaz katip.

Ben bile savunma ihtiyacı hissettim lan nasıl olmaz? Memur var memur var anasını satayım. Benim babamda memur statüsündeydi düzeyi fark etmez. Sabah 6.30da yüzünü görebileyim diye öğlenci halimle kalkar kahvaltı ederdim adamla akşam 9dan önce çıktığını zaten hiç görmedim ki 13 il bağlıydı sanırım babama. Emekli olalı yıllar oldu hala arar sorarlar gelip misafir olurlar misal. Memur var memur var abi sizin gözünüzde metronun altında doğalgaz satan gişede işi para alıp vermek olan insanlar gelebilir memur diyince ama baya baya saçma salak giydiriyorsunuz adamlara. İğrençsiniz hibneler diye bağırıp jpeg koyasım geldi o derece.

ps: escape ne iş yapmış lan şimdiye kadar ki laf edebiliyor mesela adama? Ya da işi gücü olmayan diğerleri?
Sosyal ağlarda paylaş

la olm en basitinden sizin ofislerinizde taş gibi hatunlar var, kamu kurumlarında ya içi geçmiş matureler ya da kezbanlıkta master olmuş kezbanlar. arada maturelerin yanına gidip '' abla ne zaman emekli olucaksın?'' diye soruyorum belki gider de yerine taş gibi hatun gelir ama nerde kazık çakmış sanki hepsi.

edit : beğenmedim sildim espriyi.
Sosyal ağlarda paylaş

escape said:

said:
1- Siz yapmış olduğunuz hatalardan dolayı hiç ağır ceza mahkemesinde yargılandınızmı?

abartma istersen

ağır ceza mahkemeleri eski dgm(devlet güvenlik mahkemeleri)
yani devlete ve bütünlüğüne karşı işlenen suçları yargılayan mahkemelerdir.

yani biraz saçmaladın ve abarttın yani tamam diğerleri doğru olabilir ama...

Yazmadan önce bir bak istersen ağır ceza mahkemesi ne iş görürmüş. Yahu günde kaç saat internette geçiriyorsun. Git google'la, bilmiyorsan da yazmak zorunda değilsin.

Memurların işçi statüsüne getirilmesi gerektiğini düşünenlere hayret ediyorum. Özel sektörde adam istediğiyle çalışır, bu da işin doğası gereğidir. Kamuda böyle bir şey olabilir mi, tabi ki kamu çalışanına ekstra haklar vereceksin. Yoksa her iktidar değişiminde bütün memurlar da değişirdi. O zaman memurlar işlerini en iyi değil en iktidara yaranacak şekilde yapmak zorunda kalırdı.

Yani bu haklar bir amaç için konulmuş. İktidar kafasına göre at koşturamasın diye. Şu andaki durumu görüyorsunuz, memurlar işçi oluras nolur bir düşünün.
Sosyal ağlarda paylaş

wastyrx said:

Rasmon said:

işini gerçekten hakkıyla yapan memur gelip burda savunma ihtiyacı duymaz katip.

Ben bile savunma ihtiyacı hissettim lan nasıl olmaz? Memur var memur var anasını satayım. Benim babamda memur statüsündeydi düzeyi fark etmez. Sabah 6.30da yüzünü görebileyim diye öğlenci halimle kalkar kahvaltı ederdim adamla akşam 9dan önce çıktığını zaten hiç görmedim ki 13 il bağlıydı sanırım babama. Emekli olalı yıllar oldu hala arar sorarlar gelip misafir olurlar misal. Memur var memur var abi sizin gözünüzde metronun altında doğalgaz satan gişede işi para alıp vermek olan insanlar gelebilir memur diyince ama baya baya saçma salak giydiriyorsunuz adamlara. İğrençsiniz hibneler diye bağırıp jpeg koyasım geldi o derece.

ps: escape ne iş yapmış lan şimdiye kadar ki laf edebiliyor mesela adama? Ya da işi gücü olmayan diğerleri?

olm bürokrat diye özellikle ayırdım ben. gerçek memura kimsenin lafı yok. ben sadece az çok katibin kaç yaşlarında nasıl bi iş tecrübesiyle memurluk yaptığını kestirebildiğim için bu kadar savunması bana biraz gösteriş geliyo. özel sektöre de biz ilk girdiğimizde sağda solda of mesai yok günde 3 saat uykuyla çalışıyoruz diye hava atardık, ona benzettim.

zamanla ne oldu? hiçkimsenin yaptığı işin kolay olmadığını, herkesin her alanda zorluklar yaşadığını, gereksiz problemlerin memuriyet özel vb olmadan kişilikle alaklı olduğunu anladık.

ona bozuluyorum. yoksa benim derdim sen de iyi biliyosun tapuda bana "zatehn mesai bitiyo gardaş ben taahhuk ettireyim eamma sen bankaya yetişemen yarın sabah gel halledegh" diyen memurla.
Sosyal ağlarda paylaş

nordlydian said:

la olm en basitinden sizin ofislerinizde taş gibi hatunlar var, kamu kurumlarında ya içi geçmiş matureler ya da kezbanlıkta master olmuş kezbanlar. arada maturelerin yanına gidip '' abla ne zaman emekli olucaksın?'' diye soruyorum belki gider de yerine taş gibi hatun gelir ama nerde kazık çakmış sanki hepsi.

edit : beğenmedim sildim espriyi.

etrafıma baktım da.. adam o kadar haklı ki anma kardeş inan bizde de yok :/ hep satışda acentede güzel kızlar var, bizim departmandakine yakında bıyık bırakytırtıcaz o yönde gidiyoruz
Sosyal ağlarda paylaş

Zamanında öğle yemeğim yarım ekmek arası ve yanına çaydı ve yemeğimi yiyesiye kadar müsade vardı. Bazen ekmeğimi koyup işe gittiğimi bilirim. Bazen öğle yemeğine 15,00 de oturduğumu bilirim

Aradığım bi memuru saatinde işinin başında görsem ne iyi olacak. Bi kağıdı üst kattaki müdüre imzalatamayan memurun işini ben yapayım diye il değil bölge değiştirdiğimi bilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

memurların özel sektörcüler niye bizi kendilerine benzetmek istiyor kendi patronlarına gider yapıp özel sektörü devlete benzeteceklerine diye ağlaması aşırı komik olmuş

lan ülkede iş yapılmaz tüm firmalar batar iki yarım ekmeğe tamah ederiz öyle bişey olsa fdsf

memur olmayı yeni bir cinlik zanneden kesim de yıllardır teyzelerin amcaların bu kurumu sömürdüğünü, atasözü haline gelmiş 'devlete sırtını yaslayanın sırtı yere gelmez' lafını bilmiyor galiba hehe
Sosyal ağlarda paylaş

Katibim said:

6- Sabahtan akşama kadar bilgisayar ekranına bakıp hem bel hem göz ağrısı çekmeniz

7- Düşünün yahu her öğlen sizi iş yerinizde vatandaşlar tiksinir gözle karşılıyor ve neredesin bu saate kadar bakışları ?

allah başka dert vermesin.

Katibim said:

eee günlük 1,5 Tl yemek yardımı ve senelik 12 tl giyecek yardımı alıyoruz yeterde artar

Yol paramız vardı akbil veriyordu kestiler

bu sana günde 1.5TL olarak vuruyor, şikayet ediyorsun da, son rakamlara göre 3 milyon 64 bin 980 memur var bu ülkede. (kaynak) ufak bir hesaplamayla begenmediginiz yemek parası devlete günde 4.597.470 TL, ayda 134.924.100 TL, yılda 1.655.089.200 TL'ye patlıyor. verdigim son rakam yazıyla bir milyar altı yüz elli beş milyon seksen dokuz bin iki yüz lira. begenmedigin giyecek yardımı devlete yıllık 441.357.120 TL ediyor, neredeyse yarım milyar lira. devlete çok bayıldıgımdan degil de, hiçbir işi beceremeyip de devlete bu kadar yük olan çok az kurum var yani.

kemal kılıçdaroglu'na çevirdiniz beni lan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...