Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gümrükte takılan ürünlerim

TeemoMid

Öne çıkan mesajlar

Selam,lanet olası federaller sabah sabah uyandırdı zarf için,bi baktım gümrükte ürünler takılmış,hotshotGG klavye mouse vs.vs. yollamıştı bana hediye saolsun CLG'den.
Fedex 150TL Hizmet bedeli biçmiş kağıtta yazıyor.

Telefonla aradım istanbula gelirseniz kendiniz işlem yapabilirsiniz diyor da,her şehirde bu işlere bakan bir ofis yok muydu?

İzlemem gereken yol nedir bu ürünleri almam için? FedEX'in talep ettiği ücret biraz fazla geldi bana.

Deneyimli patiler help lütfen.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu ücretlerde hangileri yasal? Bu terminal hizmet bedeli yasal değil diye okudum şimdi googlelayınca. %20 bedel üzerinden vergi varmış sanırım. o kadar dedim george'a 100$ yaz 50 yazmış belki ondan takıldı eheh. Çünkü daha geçen gün 120$ lık ürünüm geçti ki ona ödeme yapmıştım bu tamamen gift paket yani ödeme falan da yok.

Yardım lütfen
Sosyal ağlarda paylaş

fedexin istediği depo parası. ürün durdukça para yazıyor yani sana.

herneyse sorunun cevabı şu konuda. 3 sayfa üşenme hepsini oku derim. adamın teki o parayı ödememiş, yolunu anlatmış. ticari değil kişi kullanımı için olduğunu beyan etmiş vs.

http://www.hobbyrc.com/forum/threads/81037-Hobbyking-den-M%C3%BCjde-Hollanda-Depo-Merkezi
Sosyal ağlarda paylaş

imamizer said:

fedexin istediği depo parası. ürün durdukça para yazıyor yani sana.

herneyse sorunun cevabı şu konuda. 3 sayfa üşenme hepsini oku derim. adamın teki o parayı ödememiş, yolunu anlatmış. ticari değil kişi kullanımı için olduğunu beyan etmiş vs.

http://www.hobbyrc.com/forum/threads/81037-Hobbyking-den-M%C3%BCjde-Hollanda-Depo-Merkezi

Adam sadece vergisini ödeyip almış ya ne güzel. Tekrar arayayım şu fedexi
Sosyal ağlarda paylaş

serjuhan said:

Yani içinde fatura varsa gidip görüşüp bir ihtimal alma şansın var. Ama yine de ardiye bedeli filan alırlar gibi geliyor.

Aslında burada sanki yasal olmayan bir durum yok. Ama mantık ararsan o tartışılır.

Abi vergiye lafım yok vergiyi veririz alıştık vergi vermeye,ama bu terminal hizmet bedeli saçmalığı biraz kaz yolmak gibi duruyor. İstanbulda değilim ayrıca neden şehrimin gümrük ofisinde yapılmıyor ki bu işlemler eheh.

Kasıtlı yapılıyor gibi geldi insanlar şehirler arası yolculukla uğraşmaz masrafları öder gibisinden
Sosyal ağlarda paylaş

Tekrar görüştüm fedexle,tekrar incelemeye alıcaklarmış bugün 5 e kadar döneriz dediler. Eğer kişisel kullanım ürünü olduğu onaylanırsa vergi verip alabilirmişim,diğer türlü ticari işlem yapıcaklarmış gümrükçünüzün olması gerekiyor dedi. LoL.

Türkiye nasıl saçma bir ülkesin ya,hediyemi almak için vergi ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Sequo said:

Artik gift olamasinin bir anlami yok vergisini odeyeceksin. O vergiyi odemezsen paket geri gider. O masraflari ve vergiyi fedex belirlemiyor devlet belirliyor fedex sadece senin yerine islem yaptigi icin 50 tl gibi bir ucret aliyor.

Sıkıntı orda başlıyor zaten, biraz araştırdım fedexin talep ettiği masraflar 150-400TL lerden söz ediliyor forumlarda ürün bedelinin 2-3 katına kadar çıkıyor eheh.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...