TeemoMid Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Selam,lanet olası federaller sabah sabah uyandırdı zarf için,bi baktım gümrükte ürünler takılmış,hotshotGG klavye mouse vs.vs. yollamıştı bana hediye saolsun CLG'den. Fedex 150TL Hizmet bedeli biçmiş kağıtta yazıyor. Telefonla aradım istanbula gelirseniz kendiniz işlem yapabilirsiniz diyor da,her şehirde bu işlere bakan bir ofis yok muydu? İzlemem gereken yol nedir bu ürünleri almam için? FedEX'in talep ettiği ücret biraz fazla geldi bana. Deneyimli patiler help lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 gümrüğe girdiyse asıl orda yazmıyan ardiye patlamaz inşallah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Abi 150+ vergiye kurtulsan yine iyi. Bi kere Fed-Ex'e girmişsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TeemoMid Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Bu ücretlerde hangileri yasal? Bu terminal hizmet bedeli yasal değil diye okudum şimdi googlelayınca. %20 bedel üzerinden vergi varmış sanırım. o kadar dedim george'a 100$ yaz 50 yazmış belki ondan takıldı eheh. Çünkü daha geçen gün 120$ lık ürünüm geçti ki ona ödeme yapmıştım bu tamamen gift paket yani ödeme falan da yok. Yardım lütfen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 abi genelde gümrüğe ürün takılınca ürünü bırakmak daha ekonomik oluyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 fedexin istediği depo parası. ürün durdukça para yazıyor yani sana. herneyse sorunun cevabı şu konuda. 3 sayfa üşenme hepsini oku derim. adamın teki o parayı ödememiş, yolunu anlatmış. ticari değil kişi kullanımı için olduğunu beyan etmiş vs. http://www.hobbyrc.com/forum/threads/81037-Hobbyking-den-M%C3%BCjde-Hollanda-Depo-Merkezi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 konşimento fln ödicen daha fln vs sonra ürünleri gümrükte bırakmaya karar vericen benim gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Yani içinde fatura varsa gidip görüşüp bir ihtimal alma şansın var. Ama yine de ardiye bedeli filan alırlar gibi geliyor. Aslında burada sanki yasal olmayan bir durum yok. Ama mantık ararsan o tartışılır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TeemoMid Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 imamizer said: fedexin istediği depo parası. ürün durdukça para yazıyor yani sana. herneyse sorunun cevabı şu konuda. 3 sayfa üşenme hepsini oku derim. adamın teki o parayı ödememiş, yolunu anlatmış. ticari değil kişi kullanımı için olduğunu beyan etmiş vs. http://www.hobbyrc.com/forum/threads/81037-Hobbyking-den-M%C3%BCjde-Hollanda-Depo-Merkezi Adam sadece vergisini ödeyip almış ya ne güzel. Tekrar arayayım şu fedexi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Bunlar hep gizli vergi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TeemoMid Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 serjuhan said: Yani içinde fatura varsa gidip görüşüp bir ihtimal alma şansın var. Ama yine de ardiye bedeli filan alırlar gibi geliyor. Aslında burada sanki yasal olmayan bir durum yok. Ama mantık ararsan o tartışılır. Abi vergiye lafım yok vergiyi veririz alıştık vergi vermeye,ama bu terminal hizmet bedeli saçmalığı biraz kaz yolmak gibi duruyor. İstanbulda değilim ayrıca neden şehrimin gümrük ofisinde yapılmıyor ki bu işlemler eheh. Kasıtlı yapılıyor gibi geldi insanlar şehirler arası yolculukla uğraşmaz masrafları öder gibisinden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Valla net ibnelik bu o ayrı mesele. Ben bi kere Amerika'dan hediye olarak gelen PC ekipmanı için vergi dahil 300-400 TL vermiştim. Bu miktarın 80-100 lirası vergi idi sadece. Aslında almayacaktım, bırakacaktım gümrüğe ama hediye diye aldım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sequo Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Artik gift olamasinin bir anlami yok vergisini odeyeceksin. O vergiyi odemezsen paket geri gider. O masraflari ve vergiyi fedex belirlemiyor devlet belirliyor fedex sadece senin yerine islem yaptigi icin 50 tl gibi bir ucret aliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TeemoMid Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Tekrar görüştüm fedexle,tekrar incelemeye alıcaklarmış bugün 5 e kadar döneriz dediler. Eğer kişisel kullanım ürünü olduğu onaylanırsa vergi verip alabilirmişim,diğer türlü ticari işlem yapıcaklarmış gümrükçünüzün olması gerekiyor dedi. LoL. Türkiye nasıl saçma bir ülkesin ya,hediyemi almak için vergi ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 fedex fahiş depo ücreti alıyor. ptt gönderilerinde sorun yok vergisini verirsin sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TeemoMid Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Sequo said: Artik gift olamasinin bir anlami yok vergisini odeyeceksin. O vergiyi odemezsen paket geri gider. O masraflari ve vergiyi fedex belirlemiyor devlet belirliyor fedex sadece senin yerine islem yaptigi icin 50 tl gibi bir ucret aliyor. Sıkıntı orda başlıyor zaten, biraz araştırdım fedexin talep ettiği masraflar 150-400TL lerden söz ediliyor forumlarda ürün bedelinin 2-3 katına kadar çıkıyor eheh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 allah benden razı olsun ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TeemoMid Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Odin'in nuru üstünde olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TeemoMid Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Saat 5 olmaz şimdi peh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 ne kadar iyi niyetli yollanmış o hediye lol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TeemoMid Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Esh said: ne kadar iyi niyetli yollanmış o hediye lol. Nasıl yani anlamadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 hediyeyi yollayan ne temiz ne içten duygularla yollamış diyorum.. gümrükteki "This is Sparta" sloganından habersiz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 bi de hızlı ulaşsın diye fedex i seçmiş.. o saflık, o temizlik... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 hacca gitse bu kadar sevap toplamazdı yollayan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TeemoMid Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Bilseydim uyarırdım GG yi ya ptt ile çalışanla yollardı. Gümrük memuru pakete direk çekmiş yeaa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar