Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Homeworld 3

Dragonutopia

Öne çıkan mesajlar

• 4 hafta sonra ...
Gearbox'a "en casual FPS'leri yapan" mı dedin ben mi yanlış okuyorum? Duyan da adamlar Gears Of War, Halo, Call Of Duty felan yapıyorlar sanacak. Gearbox iyi bir firma, gayet iyi. Son Aliens oyununda feci faillediler gerçi ama onun da yapımı DNF gibi yılan hikayesine dönmüş, faillememesi şaşırtıcı olurdu. Düzgün yapıp oyunu outsource etmezlerse kaliteli bir oyun yapabileceklerini düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Warhero said:

Gearbox'a "en casual FPS'leri yapan" mı dedin ben mi yanlış okuyorum? Duyan da adamlar Gears Of War, Halo, Call Of Duty felan yapıyorlar sanacak. Gearbox iyi bir firma, gayet iyi. Son Aliens oyununda feci faillediler gerçi ama onun da yapımı DNF gibi yılan hikayesine dönmüş, faillememesi şaşırtıcı olurdu. Düzgün yapıp oyunu outsource etmezlerse kaliteli bir oyun yapabileceklerini düşünüyorum.

son beş-altı yılda yaptıkları oyunlara bakalım:
>brothers in arms: hell's highway
>borderlands
>duke nukem forever
>borderlands 2
>aliens: colonial marines

aralarında eli yüzü düzgün bir tek BiA:HH var, o da Ubisoft'un baskılarıyla oldu. aksi takdirde sen haklısın evet, casual FPS'i bile düzgün yapamayan adamlar resmen.

neyse, "%120 MOAR WUBWUBWUB!!!!" subtitle'lı Homeworld'leri 60 dolara oynarsınız artık. bir de outsource etmezlerse demiş.

not: hafızana sıgmadı diye söyleyeyim, hani "adamlar sanki halo yapıyor" falan demişsin ya, gearbox halo'yu PCye portlayan adamlardı.
Sosyal ağlarda paylaş

Borderlands 1-2 çok güzel oyunlar ve FPS ile hack & slash'i gayet başarılı bir şekilde birleştirmişlerdi. FPS+HS sana hitap eden bir tür değilse bilemiycem de sonuçta eli yüzü düzgün ve zevkli bir oyun çıkartmış olduklarını da inkar edemezsin.

DNF konusunda ise, o oyun yıllar boyunca arap saçına dönmüştü zaten. Gearbox tüm bu malzemeleri kullanıp bir oyun yapması gerekti. Biraz aceleye gelmiş, eksik yönleri var, ama kim yaparsa yapsın DNF "MÜKEMMMEEEEEL!!!" diye bağırabilecek bir oyun olmayacaktı zaten. Oldu bitti öyle ortalama bir şey halini aldı.
Aliens Colonial Marines meselesinde ise, zaten hikayeyi biliyoruz, ilgili topicte de tartışılmıştı. Adamlar Outsource ediyor oyunu, yarım yamalak bir şeyler yapılıyor. Borderlands'e ağırlık verelim derken bir yandan da Sega sıkıştırıyor ve oyunu uyduruk bir şekilde çıkartıyorlar ve ortada çok kötü bir ürün çıkıyor.

Bu ikisi dışında Firmanın gayet güzel bir geçmişi var FPS konusunda. RTS denedikleri bir şey değil ama projeye emek vererek yaparlarsa, ve ciddi biçimde yaklaşırlarsa kötü olcağını düşünmüyorum. Sırf Colonial Marines ve DNF yüzünden de ağır suçlamalarda bulunmak sadece önyargı olur.

said:
neyse, "%120 MOAR WUBWUBWUB!!!!" subtitle'lı Homeworld'leri 60 dolara oynarsınız artık.

Dediğin lafın alakası ne kankut. Adamlar eğlenceli ve matrak bir oyun tasarımı tercih etmişti Borderlands için. Borderlands'te öyle yaptılar diye Homeworld'de de aynı tarzı kullancaklarını bekliyorsan oldukça tuhaf bir konumdasın. WUBWUBWUB niye koysunlar, niye öyle bir şeyler yapsınlar...

said:
bir de outsource etmezlerse demiş.

Evet, öyle dedim. Aliens Colonial Marines'te feci faillemelerinin nedeni oydu. Diğer oyunları gayet düzgün yapılmışlardı. Bunu topicte tartışmıştık zaten dediğim gibi.

said:
not: hafızana sıgmadı diye söyleyeyim, hani "adamlar sanki halo yapıyor" falan demişsin ya, gearbox halo'yu PCye portlayan adamlardı.

Derdin ne ben onu anlamadım da cidden tuhaf yerlere çekiyorsun lafı. Halo 1-2-3-4-5-6-7-8... yapmakla, Halo 1'i PC'ye uyarlamak arasında fark var. Halo serisini tasarlayan, yapan, son oyuna bir sürü reklam koyduran, eleştirilen tasarımları sunan bu adamlar değil ki, sadece ilk oyunu PC'ye port ettiler. Ayrıca Half-Life'ı da PS2 Port etmişlerdi. "Hafızana sığmadı" gibi komik ithamlara gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

usta,
şimdi gece gece niye öyle aggro yaptıgımı ben de anlamadım, yüksek ihtimalle canım sıkkınken yazdıgım için öyle oldu, o konuda özür dileyeyim. bu böyle bir kenarda dursun.

borderlands oyunlarının yapım kalitesi olarak (programcılık olarak, grafik olarak, buglı olup olmaması gibi) zaten eksikleri oldugunu iddia etmiyorum, gearbox işin teknik kısmını kotarmada sıkıntı çekmiyor. ha şu var, Colonial Marines'te onu bile beceremediler de, takdir edersin ki DNF'in, BL serilerinin aldıkları eleştiriler hiç bir zaman "oyun çok buglı" çerçevesinde olmadı, adamların yapmaya çalıştıkları mizah başarısız ve ucuz oldugu için, her tarafa internet meme sokuşturdukları, "we want the reddit audience" kafasında oynadıkları için böyle oldu.

firmanın FPS konusunda iyi kötü bir geçmişi oldugu dogru da, homeworld gibi bir seriyi bu adamların ellerine teslim edip bizi hayalkırıklıgına ugratmamalarını beklemek hayatı boyunca, ne bileyim, mızıka çalmaktan başka hiç bir şeyle ilgilenmemiş bir adamı kolundan tutup el clasico'da barça'nın forvetine koymak gibi bir şey yani.

dün akşam için tekrar kusura bakma,
sevgiler
Sosyal ağlarda paylaş

Dragonutopia said:

Gelmiş geçmiş en iyi oyunlardan bir tanesi..gerek senaryo gerek müzik gerek atmosfer gerek gameplay gerek unitler arası taş-kağıt-makas mantığı vs.. neden yenisi çıkmasın ki..

Gelmiş geçmiş en zor oyundu HW2, cheat bile yapsak kazanamıyorduk acemiyken :D Gearboxun kanatları alına girmesi açıkçası beni pek tatmin etmedi, gearboxun oyunlarında "challenge"'dan ziyade "have fun" felsefesi hakim ve bu HW ün doğasına aykırı gibi 8-)

Stardock&Ironclad ikilisinin eline düşseydi keşke...
Sosyal ağlarda paylaş

ChrisF:

Just to be clear, the "leading digital platforms" referenced in the announcement can be safely read as "leading digital PC platforms."

First things first, the intent is to get Homeworld and Homeworld 2 up and running on modern PC hardware and available on digital PC platforms so that fans both new and old can easily experience them again or for the very first time.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...