dana22 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2015 oyuna basladiginda 1 tur hayvan random gelir..tavuk inek koyun gibi..hepsinin kendi ozellikleri var yani koyun et arti yun saglar yun de kazak yapilir ama tavukta sadece yumurta vardir yiyecek saglar ...gibi..diger turler icin ise trade post-nehirlere- yapip hayvan saticisinin gelmesini bekleyeceksin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kzpmaza Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2015 o bi tur hayvan geldi sanırım bitti o zaman şimdi herdsman atadıgımda soru işareti çıkıyo tradepost mu yapmam lazım yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2015 basta okul yap bir ogretmen ata gelistirsinler kendilerini..arti bos ev yap firsat buldukca yeni aileler oralarda uresin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kzpmaza Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2015 okul yaptım 3 ogrenci var evi yeticek şekilde yapmıştım ama yapıyım bi kaç tane daha o zaman oo 5 oldu ogrenciler çocuklar büyüyo demekki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2015 her tradesman hayvan getirmiyor arti 2500 dolar ki cok pahali 2500 birim bugdaya denk geliyor.. bir iron magdeni yap 1-2 madenci ata bir de toolcu kur oradan tool uret..fazlasini da tradeport a gonder o daha pahaliydi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kzpmaza Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2015 başladım yapmaya keşke yagmur yagarken hava böyle gri olmasa ya yeşillik gidince çok üzülüyorum.sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kzpmaza Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2015 dana22 said: her tradesman hayvan getirmiyor arti 2500 dolar ki cok pahali 2500 birim bugdaya denk geliyor.. bir iron magdeni yap 1-2 madenci ata bir de toolcu kur oradan tool uret..fazlasini da tradeport a gonder o daha pahaliydi.. gemi geldi ama hiçbişey trade edemedim. 8 tavuk çıktı karşılıgında 400 verceksin sende falan dedi vercek bişey bulamadım ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2015 o tradeport a once degis tokus yapacagin mallari stokluyorlar yani atiyorum 1000 grain koy dedin port ekranindan portta calisan adam gidip stockpile indan graini alip porta koyuyor onu kullanamiyorsun..anca tuccar gelip de hadi dediginde para yerine geciyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2015 arti 2 tane alsan yeter.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zipzip Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2015 3 4 ay oldu bunu oynamayalı. Geldi mi hiç yenilik? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kzpmaza Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2015 ilk yaptıgımda köylü çalıştırdım 1 tane orda şimdi yuvarlak şekil var çalışmıyor köylü aynı pasturedeki gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kzpmaza Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2015 tamam oldu ya work e tıklamışım yanlışlıkla heralde kapatmışım sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2016 kaç zamandır oynamıyodum, az önce kurdum gene girdim takılıyorum şimdi. ilk kışımı filan da atlattım. allam ne tatlı sakin bi oyun bu, özlemişim http://i.imgur.com/CU9SYD8.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2016 zipzip said: 3 4 ay oldu bunu oynamayalı. Geldi mi hiç yenilik? harbi yaw, yenilik var mi oyunda pekin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zipzip Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2016 Onu yazdıktan sonra sanırım tekrar oynadım bne onu bi kere. Adamların yaptığı mod dışında yenilik yoktu. O mod da maksimum 3 saat uzatır ömrünü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2016 bi mod yüklemiştim biraz daha bi şeyler eklemişler de, biraz ilerleyince çok sıkıyor oyun ona yapacak bişi bulamadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sadman Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2016 http://colonialcharter.com Şu modu oynuyorum ben. Bir sürü yeni material, seed, bina falan ekliyor ama yine 1k pop civarlarında loopa giriyor oyun, yapacak bişey kalmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2016 Bunu görünce bende deniim dedim , 30 kişiden fazlasına gelemedim 2 saattir oynuyorum , nüfus nasıl artıyor sadece ev yaparak mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2016 ilk başta bi ivme yakalaman lazım, ilk halkın eve yerleşir yerleşmez çocuk yapıyo zaten, bi okul dik okusunlar eğitimli olmaları baya fark ediyo, akabinde yeni yeni evler yap gidip kendi ailelerini kurabilsinler yoksa tıkanıyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2016 Ama şey vardı sanki, boş ev olmadan çocuk yapmıyorlardı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2016 yok ya, direk pata küte yapıyolar valla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2016 O bitti , gatherers hut ve fishing ile baya götürüyorum , şimdi odun sıkıntım var , forester morester ne kastıysam olmuyor , bütün ağaçları doğradım hala yetmiyo yetmiyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2016 nüfus azken fishing ve gatherer's hut yetiyo gibi de az bişi artınca açlıktan ölmeler başlıyo yavan yavan bakıyosun ekrana :( o yüzden baştan tarlaları yapmak lazım bence. Odun sıkıntısı pek çekmedim ben ya, nüfus çok olunca boşta işçi fazla oluyo onları salıyorum ağaçlara, üstüne de 2-3 tane forester's hut sürekli maxta tutuyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2016 Bende olmuyo işte , yani mesela herşeyi dengeleyemiyorum. Mesela yiyecek işini çözdüm odunu beceremedim. Odunu çözdüm stone kaldı Stone gitti iron kaldı Sürekli birini tamamlıyorum diğeri kalıyor. Hem odun hem firewood hem stone hem iron hem food bunların tamamı aynı anda artmıyor , bunlarla uğraşırken builder lazım evi tamamlamak için gerekiyor ki nüfus artsın falan. Bu kadar şeyin hepsini aynı anda 20 kişiyle başlayıp 1k nüfusa kadar nasıl dengede tutucam ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sadman Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2016 Abi oyunun olayı o işte. Baya min-max ayarlar ve planlama yapman lazım. Mesela nufus için her eve tek tek bak, kaç evde 2'den fazla yaşayan varsa ona göre yeni ev yap. Odun ve firewood benim de en büyük sıkıntımdı. Hala daha aşmış değilim gerçi, hep böyle bitti betecek seviyelerinde, gıdım gıdım yetiyor. Ama idare ediyoruz komünce. Nasılını anlatim. Belli bölgelere woodcutter koyup sadece plant yaptırıyodum. 2-3 sezonda bir ağaçlar büyüyünce bütün işçileri toplayıp ordaki ağaçları kestirtiyorum hızlıca. Ve nufusa göre scale ediyodum tabi bu işlemi. Yarısını firewood kalanının 1/3'ünü tool yapımı için ayırıyodum. Yukarıda verdiğim modda mısır koçanlarından fuel üretebiliyosun, onun da yardımıyla fuel sıkıntımı nerdeyse aşmıştım. Ayrıca yiyecek için yetiştirdiğin ağaçları da kestirip odun olarak kullanabiliyosun, acil durumlarda bu da iş yapar. Farm konusunda da bence hayat kurtaran ve zor durumlarda yapılması gereken en önemli şey pick up seçeneğini kapatmak. Bu şekilde kış yaklaştığında farmerlar sadece hızlı hızlı harvest yapıp, tarlaya yığdığı ekinleri işçiler gelip kaldırıyor. Hiç işçi yoksa da kışa girildiğinde boşa kalan farmerlar gelip kendileri kaldırıyor. Burda önemli olan nokta, hasat edilip sepetlere doldurulmuş kaldırılmayı bekleyen ekinler dışarda -40 derecede bile donmuyor tarlada ekili vaziyette olan ekinler gibi. Bug sanırım ama baya game changer bişey. Exploit etmek sana kalmış :) Bu arada her birey, öğrenci/çocuk/adult farketmiyor, 100 birim food türetiyor yılda. Populasyona göre hesaplayıp ona göre food üretin. Hatta garanti olarak 2 katını üretin ki nomadlar geldiğinde populasyonu arttırcam diye milleti açlıktan öndürmeyin. Ben öyle dikkatsizliğimden iki kere +300 kişi kaybetmıştim :D Town center yapıp overview ve production tablarından her türlü gerekli bilgiyi alabilirsin köyün hakkında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar