Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

21 Mart İmralı Mesajı

Suark

Öne çıkan mesajlar

escape said:

ben hayatım boyunca bu zmana kadar yaklaşık 40 50 kitap okumuşumdur.

bir insan yemeyip içmeyip kitap okuyamaz.
bence siz fazla hayal kurmayın ve internette gördüğünüz herşeye de inanmayın.

40 50 mi?

malesef bu durumda kendini kıyas noktası almaman lazım. haftada 3 kitap bitirdiğim dönem de oldu benim. öyle ki kitap için maaşın önemli bir kısmı gitmeye başlayınca okuma hızımı kıstım.

içeride o kadar kitap okunur. yapacak iş yok başka. ayda 6 kitap ne ki
Sosyal ağlarda paylaş

kitap diye ansiklopedi almiyosan 2, 3 gune bitirirsin. hadi kitap cok sikici olsun, gunun de 8 saatinde bahce izni falan filan diye gecsin 5, 6 gun olsun. ki hucrede kalmis adam, o kadar bos vakitte tek kitaptan sikilmamak icin 2 kitap ayni anda okumustur.

hayatinda okudugu son kitabi lisede odev olarak okuyanlar yorum yapmasin. bas harfi escape
Sosyal ağlarda paylaş

Asteroth said:

escape said:

oww lisaaa...

ne var bunda dalga geçilcek onu anlamadım.
evet boş zamanımı ona da harcıyorum. sen harcamıyor musun?
abi gerçekten bazen o kadar başarısızca saldırıyosun ki arada kaynıyor bişi sanıyor millet sonra dfsdf

2011 yılını çok verimli geçirmişsin canım, başarılarının devamını dilerim.

http://i.imgur.com/Q9z0ztq.png

Buu ne lan?19-20 yasinda.
Sosyal ağlarda paylaş

imamizer said:

.... adam silah bırak demiyor. sınırdan çıkın suriye ve irandaki kurdistan topraklarının özgürlşemeşi için savaşın gibi birşey diyor.

aynen ya şuna kimse dikkat etmiyor. yarın öbür gün iran bunların kafasına bindiğinde yine bizim dağlara girip çıkacaklar bu sefer iran ile papaz olucaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

abi nedir peki çözüm öneriniz? Şu vakitte şundan daha olası bi çözüm yok ki güneydoğuya kimyasal silah boşaltmadıkça

boyle olsun da cozulsun diye pat diye cozulmez tabi. ama elinde milletin kani olanlari affederek ya da katillere odun vererek de cozulmez.

oncelikle bu isin basindaki, elinde kan olan herkesi yargiliycaksin. ama yasalara gore yargiliycaksin. gidip de yasada idam varken DUR DUR DUR diyip degistirmiyceksin yasayi.
orda bi hata yapildi. neyse.

sonra bu uyusturucu parasindan sebeblenen herkesi alicaksin. devletin icinde disinda farketmez. ayirt etmeden topliycaksin hepsini. bu da pek mumkun gorunmuyo su anda. basbakanin yegeninin arabasindan cuvalla ot cikti. ucu oralara gittigine gore burasi da iptal.

dogudaki milleti kole gibi kontrol eden agalari yok ediceksin. ben bunlara goz yumarim, o da marabalarina bana oy verdirtir gibi planlari iptal ediceksin.

doguda yapilan yatirimlara engel olan, gidip harac almaya kalkan, tehdit eden tiplerin tepesine cokuceksin ve dogru duzgun egitim goturuceksin oralara. insanlari kolelikten cikaricak egitim goturuceksin. gidip ici bos universite acmiycaksin.

ha, bunlari yapmak isine gelmiyosa, uyusturucu parasindan pay alinip, agalarla asiretlerle ortakliklar kuruyosan, insanlarin kole olmasi isine geliyosa bu is zaten bitmez.
Sosyal ağlarda paylaş

İnsan tabii ki kan dökülsün istemez ama şu var;

Bu “başka çözüm yok ki” lafını ediyoruz da, eee o zaman günün birinde sınır komşumuz bize saldırsa ve toprak istese, ona da “yahu tamam kimse ölmesin. alsınlar biraz toprak ne olacak” der miyiz? Eğer bunu da diyebiliyorsak şu sorunun cevabı da bulunmuş oluyor; “Bir kurtuluş savaşı daha olsa yine Türk halkı birleşip savunur mu vatanı?”. Gerçi şu anda mevcut askeri teknolojiyle zaten bir kurtuluş savaşı olamaz sanırım. Çok daha çabuk ve kanlı olur.

Şu an kötünün iyisi bir durum var bence. Ama başka türlü bitirilemezdi. Buna da katılıyorum. Sonuçta bu örgüt çok güçlü destek alıyordu. Bizim oraya giden acemi askerlerimizin ise zaten yıllardır dağda yaşayan deneyimli düşmana karşı şansı yoktu hiçbir zaman. Eğer şu olsaydı bu olsaydı (Yani profesyonel ordu kurulsaydı, sınır karakollarına yeterli güvenlik önlemi alınsaydı, vs vs gibi.), terör biterdi diyebiliriz ama lafla peynir gemisi yürümüyor. Korktuğum esas nokta ise, başka güçlerin / oluşumların bu durumdan güç alarak, “güç kullanalım istediğimizi alırız nasılsa” diye cesaret bulmaları.
Sosyal ağlarda paylaş

abi peki nasıl yapıcaz onları?
doğuda gücün yokken ağaları nası yokediceksin? veya uyuşturucuyu nasıl bitireceksin?

Atladığımız bir nokta var, askeri açıdan adamlara üstün gelemiyoruz.
Gelebilsek zaten saydıkların olur

edit

evet dworgianın dediği gibi kötünün iyi bu, bide sınırdaki düşmanla karşılaştırmamak lazım.
Aktif olarak 30 yıl,
şeyh saidide sayarsan bu ülke kurulduğundan beri savaşıyoruz adamlarla.
Sosyal ağlarda paylaş

Tayip efendi başkanlık sistemine yürümek ve padişah yetkililerine sahip olmak için bu işe girişti. Çünkü istediklerine sahip olmasının tek yolu bdp nin destegi idi.

millet neye sevindigini bilmiyor kalkmış barış diyorlar birde.

Ülke padişahlık benzeri bir rejime geçiyor bir yandan da güneydogu ülkeden kopuyor bu mu barış.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

abi peki nasıl yapıcaz onları?
doğuda gücün yokken ağaları nası yokediceksin? veya uyuşturucuyu nasıl bitireceksin?

Atladığımız bir nokta var, askeri açıdan adamlara üstün gelemiyoruz.
Gelebilsek zaten saydıkların olur

edit

evet dworgianın dediği gibi kötünün iyi bu, bide sınırdaki düşmanla karşılaştırmamak lazım.
Aktif olarak 30 yıl,
şeyh saidide sayarsan bu ülke kurulduğundan beri savaşıyoruz adamlarla.

bence de kotunun iyisi. hic inancim yok biticegine de ama. umarim biter.

teroru bitirmek de istenmedi sadece. bu kadar kaynaga, bu kadar akitilan paraya anca abuk subuk daglar bombalandi.
kimse gidip uyusturucu ticaretini kesmeye kalkmadi. kimse asiretleri karsisina almaya yanasmadi.

adamin adini hatirlayamadim simdi, orda koltugundan kalkip askerleriyle beraber operasyona cikan, bos bos karakollarda beklemek yerine adamlarin yaptigi gibi askerleri boyuna hareket ettiren, daglarda uyutan ve basarili olan komutanlar acele geri cagrildi. birilerinin parasi, secimde alicagi oylar riske girmesin diye basarili askerler de engellendi.

neyse soylencek fazla birsey yok. baris geldi diyip polyanna gibi bekliycez simdi.
Sosyal ağlarda paylaş

Marty said:

bence de kotunun iyisi. hic inancim yok biticegine de ama. umarim biter.

teroru bitirmek de istenmedi sadece. bu kadar kaynaga, bu kadar akitilan paraya anca abuk subuk daglar bombalandi.
kimse gidip uyusturucu ticaretini kesmeye kalkmadi. kimse asiretleri karsisina almaya yanasmadi.

adamin adini hatirlayamadim simdi, orda koltugundan kalkip askerleriyle beraber operasyona cikan, bos bos karakollarda beklemek yerine adamlarin yaptigi gibi askerleri boyuna hareket ettiren, daglarda uyutan ve basarili olan komutanlar acele geri cagrildi. birilerinin parasi, secimde alicagi oylar riske girmesin diye basarili askerler de engellendi.

neyse soylencek fazla birsey yok. baris geldi diyip polyanna gibi bekliycez simdi.

Bunları herkes unutuyor. Senelerce askerler dil döktü. "Önümüzden kervanları geçiyor. Arama yetkisi verilmediği için arayamıyoruz bile" demediler mi? Ordu Irak'ta dağdan taştan başka bir şey vurmaya başladıkları anda Amerikalılar "hadi çıkın gidin" deyip eve yollamadı mı?

Uyuşturucuyu önlemek için hiçbir şey yapılmadı. Bugün kabataştan tütün alanlara satıcısı "abi sınırdan pkk'nın sonra da subayların izniyle geçiyor bunlar." diyebildiği bir ülkedeyiz yani. Devlet eliyle kaçakçılığa izin verildiği hatta sınırdan kaçakçılık yapanlar öldü diye devlet dahi "nası olur öyle şey" dendiği gün gibi bariz.

Sen kaçakçılığa izin ver. Ordunun dağ taş bombalamaktan öte bir şey yapmasına imkan tanıma. Ülkenin doğusunun krallıklarla feodel düzende yönetilmesine ses çıkarma(hatta oy dönemleri oraları ziyarete gidip insanların krallıklarda köle gibi yaşamasını meşru kıl). Sen bunları yap, sonra "Ama teröristler karakol basınca karşılık veriyoruz, neden terör bitmedi?"

Dönen tiyatronun haddi hesabı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Bullshit

Adam açıklamada diyor ki "silahlı güçlerimiz sınır dışına çıkacak"

"SİLAHLI GÜÇLER"

millet de diyo ki, ohhh yaşasın savaş bitti.

Biri de çıkıp demiyo ki aga bu nedir?
ulan bunlar işgalci Fransız orduları mı ki, silahlı güçleri var??

Silahlı güç ülkelerin olur. Geri kalan silahlı güçler ya mafyadır, ya teröristtir. Devletler mafyalarla ve teröristlerle mücadele ederler. Ve etkisiz hale getirip, teslim alıp yargı önüne çıkarıp gerekli cezayı verirler.

Bunun hırsızlarla, dolandırıcılarla, gaspçılarla veya tecavüzvülerle masaya oturup: "Biz değerli tecavüzcülerle oturduk konuştuk, kendileri cinsel açıdan doyuma ulaşamadıkları için tecavüz ettiklerini belirttiler. Sonuçta yeni dünya düzeninde onlarında ihtiyaçlarını dikkate almalıyız. Tecavüzcüleri affediyoruz ve konuyu kapatıyoruz" demekten farkı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...