Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aşçılık Eğitimi


Mithat

Öne çıkan mesajlar

Bazı kurslar falan var bunlar aşçı olmak için yeterli oluyorlar mı?

105 kg biri olarak ve baskül ailesi gibi bir aileye sahip biri olarak aşçı olsaydım çevre baya genişti ama ben otel işine girdim (ki otelde de aşçı var aslında buralarda bile olabilirdim)

Şimdi ben bu saatten sonra gastronomi falan okumadan nasıl aşçılığa geçiş yapabilirim onu arıyorum fikri olan var mı?=
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

MSA mutfak sanatları akademisine giderek başlayabilirsin. Yurt dışı staj imkanıda sağlıyorlar. Bunun yanında istanbulda bir çok 5 yıldızlı otel ve marka restoranlarda da stajını yapabilirsin. Ordan edindiğin çevreyi kullanarak başlarsın meslek hayatına.

MSA'dan mezun arkadaşlarım var iyi yerlerde çalışıyorlar. Bu iş kendini ne kadar geliştirdiğin, pazarladığın ve insan ilişkilerinle igili buna göre kazanırsın.

Çekirdekten yetişeyim diye bir düşüncen varsa bence pek kasma mutsuz eder uzun vadede.

Ben otel işine girdim demişsin. Otelcilik mezunu isen daha da kolay senin için.

Tabiki bu eğitim süreçleri ücretli.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

MSA da eğer eğitim ücreti cidden zorlayacaksa bütçeni konuşup indirim yaptırabilirsin ve taksit imkanı sunarlar. 2009 du bir arkadaşım MSA da ücretsiz eğitim almıştı ama kız gerçekten seviyordu işini derdinide güzelce anlatmış vs.vs.

Gerçekten istiyorsan yardımcı oluyorlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bir de 6 gün çalışıyorum haftada 1 günüm boş :D baya yalan olabilir o yüzden ben daha çok hafta içi 19-23 falan tarzı olan kurslar varsa ancak onlara katılabilirim. Para tabii 14k falan çok fakat yıllık ücreti 300 lira olmasını beklemiyodum bende :D hani orasının farkındayım orta yol bişiler olursa taksitle falan ödenir yani. Hatta msa bile hafta için 19-23 falan gibi bir saati olsa gidebilirim belki bir onu araştırıcam :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Haftada 6 gün çalışıyorum , yani işten istifa edip direk geçemeyeceğim için mecburen buna uygun bişiler bulmam gerekebilir , tabii vardiyaya geçebilirim yakında sabah 7 öglen 3 gibi çalışırsam uydurabilirim bişiler o zaman :D şimdilik baya güzel yerler önerildi burda en çokta kafama msa yattı bunlar gibi kursları araştırmam lazım o kurslarla konuşmam lazım durumu falan eğer uydurabilirsek bişiler uyar uyduramazsak kısmet degilmiş napalım :D ama hazır yaş gençken geçiim sonra 35te mid-life crisis şeklinde geçmiim :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Almanya'da aşçılık eğitimi dediğin, 3 sene sürüyor bol staj ağırlıklı. Şu meşhur Alman sistemindeki ''meslek'' adı altında tabii. O 3 sene sonunda diplomanı alıyorsun.

1-2 yıllık gastronomi kursu tarzı birşeyin olması almanlara ters kaçar kanımca :)
Anca staj için başvurursun kaliteli mekanlara, onun da katkısı olur elbet.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 11 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...