Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

hayatın en dibi neresi?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
son bir kaç gündür iş ortamımda büyük problemler yaşamaya başladım. muhtemelen farklı bir birime gönderilmeyi talep edeceğim. moralim o kadar boktan ki tarif etmeye kelime bulamam. evde düşünürken şu geldi aklıma, neden üzgünüm ve bulunduğum yer gerçekten de dip mi?

hayatta standart var mıdır yok mudur bunu merak ediyorum. bundan daha berbat bir durum yaşamadığım için bilmiyorum. annem babam hala hayattalar sanırım beni bu dünyada en çok üzecek şey onların gidişi olur. kendimi böyle avutuyorum, toparlanmam lazım diyorum ama bir türlü ikna olamıyorum. aklıma hep yaşadığım sorunlar geliyor ve başa sarıyorum.

şu durumdan kurtulmam için en dip noktayı idrak etmem lazım nedir abi en dip?

biraz trollenmeye ihtiyacım var, yapın bunu hiç çekinmeyin.
Mesaj tarihi:
en dibini bilmiyorum ama senin durumun değil kavurma.

git şimdi yatağa at kendini cenin pozisyonunda ağla biraz. annen yemeğe çağırınca gelmicem diye bağır ama 20 dakika sonra açlığa yenik düşüp git.
Mesaj tarihi:
kavurma said:

bulunduğum yer gerçekten de dip mi?

evsiz, işsiz, aç ve ölmek üzere değilsen orası dip değil

kavurma said:

hayatta standart var mıdır yok mudur bunu merak ediyorum. bundan daha berbat bir durum yaşamadığım için bilmiyorum. annem babam hala hayattalar sanırım beni bu dünyada en çok üzecek şey onların gidişi olur. kendimi böyle avutuyorum, toparlanmam lazım diyorum ama bir türlü ikna olamıyorum. aklıma hep yaşadığım sorunlar geliyor ve başa sarıyorum.

şu durumdan kurtulmam için en dip noktayı idrak etmem lazım nedir abi en dip?

gidip evsiz gibi yaşamayı dene. sadece 1 günde tüm o sorularının cevabını alırsın sanırım. problemi olmayan insan yok. elimizdekilerin kıymetini bilmemiz lazım
Mesaj tarihi:
ya da gidip ağır bir kanser hastasıyla, fiziksel engelli olan insanlarla konuş, zihinsel özürlü bir çocuğun ailesi ile dertleş fln. o zaman karar verirsin dert miymiş seninkiler.
Mesaj tarihi:
hayatin en dibi yok, senin hayatinin en dibi olabilir mevcut durumlarin, ama ordan da daha dibe gidebilirsin. dipte ne var diye merak etmenin anlami yok, yukari nasil cikarim diye dusun.
Mesaj tarihi:
ne kadar dibe vurmuş olabilirsin ki?

kanser olmadın, kör olmadın, annen baban hayattalar. Akşam eve gittiğin zaman yiyeceğin yemeğin her zaman olacak. Büyük ihtimalle ömür boyunca yetecek kıyafetin de vardır.

Yardıma muhtaç değilsin.

Tüm paranı kaybetsen, evin yanarak kül olsa bile çalışarak yaşayabileceksin.

Bir iki kişiyle atıştın diye hayatının dibi vurduğunu ya da kötü günler geçirdiğini düşünmen çok anlamsız. Sadece biraz zorluk çekiyorsun hepsi bu.

Zorlukların da üstesinden gelemeyeceksen koy götüne gitsin, biranı cipsini al tv izle. ne bileyim diablo 3 oyna.
Mesaj tarihi:
açıkçası okul veya kız arkadaş problemleri çokta hayatın dibi değil.
tabi ki burada sana kız mı yok temalı bir şey söylemeye çalışmadım. sadece hayat için gayret göstermen gerekiyor. okul vs içinde aynı şey geçerli. derslerle hocalarla ilgili problemlerin varsa, kafan almıyorsa, ben bu bölüm için değilim diyorsan anlarım.
ama yukarıda söylenmiş. herkesin hayatı güllük gülistanlık değil. bir gün gerçekten cebinde 5 kuruş para yok ve 2 gün aç gezersin, ileride biraz çalışıp didinip hayatındaki bazı şeylerden kısa süreli vazgeçme koşuluyla bir şeyler elde edip mutlu olabiliyorsun. para değil sadece yani.
genç yaşlarda üşengeçlik, boş verme problemi çok fazla oluyor. ama şunu açıkça söyleyeyim her boş verdiğin her umursamadığın şeyler ileride karşına çıktığında, ben hayatın dibini görmemişim dersin.
mücadele etmen gerekiyor sadece. mutsuz isen bile bunları başka şekilde atlatmaya bakmalısın.

çok saçmaladım galiba. happy friday olunca 4'te başladık içmeye :(
  • Yeni Oluştur...