Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Macaristan ve Andorra Maçları

Livered

Öne çıkan mesajlar

Abi Semih ile Ersan'ı karşılaştırmak hata, ben Semih'i seçerim asdfsad

Ersan gözüktüğü kadar iyi bir defans oyuncusu değil. Hücum yönü çok kuvvetli ve topla çıkan modern stoper tanımına birebir uyuyor ama defansif yönü aşırı derecede kötü ve bazen çok saçma hatalar yapabiliyor. Beşiktaş'ın sezonun ilk yarısında soldan gelen her pozisyonda gol yemesinin bir sebebi de Uğur Boral'ın aksine Ersan'dır. Sadece Ersan'da değil Toraman'ın stoper oynadığı dönemlerde ön libero olarak oynatılan rezil Necip'tir. Trio'da tamamen mental açıdan çökük bir defans hattı olunca patlaması normaldi.

Sivok şuan ülkenin açık ara en iyi defans oyuncusu, en iyisi yani tartışmasız bir şekilde. O adam olmasaydı Ersan'ın nasıl patladığına çıplak gözle şahit olurduk. Bunun aksine Sivok'un varlığı da Ersan'ın kendini defansif olarak geliştirmesi adına çok büyük katkı sağlamalı, sağlıyor da olmalı normal şartlarda.

Söz konusu defans olacaksa şuan Semih, Ersan'a göre 1-2 adım daha önde defans olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

off gereksiz ridvanda inceden semihe giydiriyo burdakiler gib.
Sanki takimda bi sistem var karambole oynaniyo.bi ara full kanatlara atajlari yikiyolar ama yeto bekler bi ise yaramadigi icin kaliyo oyle.
Hali gokhan nuri bosa oynadilar resmen.
Kerim bisey yapicakmis gibi oyuna giriyo bide.
Alper iyi yardirdi onu niye cikardi hic anlamadm.
Tek care yilmaz vural
Sosyal ağlarda paylaş

milli maçlarında en sevdigim yönü maçkolikten skorun üstüne basmadan her söledigim golun tutması sdfhsd
italyayı açmadan önce balotelli diyorum 2 tane yaslamış
galler'e bale diyorum 1 tane yaslamış
polonyaya lewandoski işte diyorum yaslamış
ingiltere rooney yaslamış.

hiç sektirmiyosun kimin attıgını sdhfs
Sosyal ağlarda paylaş

Semih'ten bir cacık olmaz. Galatasaray'dada ilk kesik yicek adam Semih olacaktır, seneye stoper alınınca. Bekir 'e felanda iyi demiyor zaten kimse. Oda Fenerbahçe'de oynayacak adam değil. Ama yoklukta ve birazda yöneticilerin ahmaklıklarından dolayı forma giyiyorlar işte.

A. Avcı 'ya gelince . Bu takıma Ferguson gelse gene bir halt olmaz. Futbolcularda yetenekte yok , hırsta yok. Bakmayın şu maçta oynarmış gibi gözüktüklerine. Macaristan direk beraberliğe razı olduğu için maç bu şekilde gelişti. Doldur boşalt takıldık işte. 3-4 tane bilinçli orta vardı sadece. Biride gol oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

Semihe linc baslamis ahaha
Besiktaslilar da radyolarda agliyo bu sabah ibrahim toramani niye almiyo diye

Ulan gencler adam olsun diye ugrasiyoruz millet toraman diyo hala, sonra turk futbolu niye rerero

Semihe de kizmayin hic, olur oyle seyler. Tum takim super de bi semih sicti sanki.

Semihten adam olmaz diyenler de sl maclarini izlesinler. Yasina gore bi degerlendirin bakalim oyununu.
Sosyal ağlarda paylaş

janis said:

Semih'ten bir cacık olmaz. Galatasaray'dada ilk kesik yicek adam Semih olacaktır, seneye stoper alınınca. Bekir 'e felanda iyi demiyor zaten kimse. Oda Fenerbahçe'de oynayacak adam değil. Ama yoklukta ve birazda yöneticilerin ahmaklıklarından dolayı forma giyiyorlar işte.

A. Avcı 'ya gelince . Bu takıma Ferguson gelse gene bir halt olmaz. Futbolcularda yetenekte yok , hırsta yok. Bakmayın şu maçta oynarmış gibi gözüktüklerine. Macaristan direk beraberliğe razı olduğu için maç bu şekilde gelişti. Doldur boşalt takıldık işte. 3-4 tane bilinçli orta vardı sadece. Biride gol oldu.

MANCHESTER UNITED CEOSU KONUŞTU BEYLER
Sosyal ağlarda paylaş

maçı semih in hatası yüzünden vermiş olabiliriz ama gol yedikten 1 dk sonra takımı geriye yaslayan avcı nında katkısı büyük.

hala kendini ibb teknik direktörü sanıyor

kendi sahamızda macaristan a karşı ilk yarıda adam gibi 1 pozisyon bile yok.

burakta ofsayt rekoru kırmaya felan çalışıyor heralde bir maçta 50 kere ofsayta düşülür mü arkadaş
Sosyal ağlarda paylaş

sleepingdeath said:

Semih iyi defans sansiz yapmamasi gereken hatayi yapti oda tecrube eksikliginden gerekirse dksina gitmeyelim ama bu gencler tecrube kazansinlar, birde bize 2. Bir arda gerek, hani gercekten clde oynayan adam icin daha erken tu kaka dem3k futbol yobazligindan baska bir sey degil.

CL'de oynuyor diye kötü dememek mi gerekiyor hacı, Valdez'i herkes itin götüne sokuyor adamın 3 ŞL kupası var.

Her iyi adam CL oynayacak, CL sadece en iyilerin hayatta kaldığı bir arena tarzı bir şey yok. Ayrıca milli takım tecrübe kazanma yeri de değildir. Milli takımlarda tecrübe kazanmak, sadece takım uyumu ile bağlantılı olarak alt yaş takımlarında başlar. İspanya, Belçika ve Almanya çok güzel örnekler. Bu adamlar nereden baksanız 10 yıldır birlikte oynayan jenerasyonlar ve bir 5 yıl daha böyle devam edecek gibi gözüküyorlar. Belçika işte en güzel örnek, adamların tecrübesi üst düzey milli maçlardan değil, alt yaşlardaki birliktelikten ve kulüp kariyerlerinden gelmekte. Milli takım çok iyi bir vitrin sadece bizim gibi ülkeler için, o vitrinde ciddi hatalar yaparsan da değer kaybedersin çünkü normale göre hiçbir telafi olmayan maçlar olur.

Adamda (Semih'te) çok yüksek potansiyel var ve altyapıdan çıkma çok başarılı çocuk diye her türlü eksikliğini görmezden gelip, İYİ ADAM İYİ diye sürekli sırtını sıvazlarsan yok olup gider. Kişiliği oturmuşsa ancak patlamaz, onda da kendini ne kadar geliştirip üstüne koyar belli olmaz.

Bizim milletin en büyük sorunu bu, duygusal bakıyorsun, seviyorsun adamı laf söyletmiyorsun. Halbuki adam gibi adam olsa da yeteneksizliği veya eksiklikleri hiçbir şekilde gözüne batmıyor.

Egemen mesela geçen sene BJK'de neyse bu sene FB'de de aynısı ama hataları daha çok göze batıyor. Çünkü geçen yıl BJK'de kahraman ilan edildi, medya da taraftarı yağlamak ve kendini satmak için "KUSURSUZ OYUNCU" diye yağladı da yağladı. Ne oldu? Kesici özellikleri dışında hiçbir vasfı olmayan bir adam sadece üstün özveriyle oynuyor diye ilah edildi ve her türlü handikabı görmezden gelindi.

Yine mesela en büyük medya balonu şu Muhammed. 10 yaşında üst üste top sektiriyor diye adamı Messi ilan ettiler. Her türlü fiziksel eğitimi verdiler, mental olarak hiçbir şey veremediler. Sergen'den tek bir farkı bile yok, aksine çok daha yeteneksiz ve beş para etmez bir çocuk. Gerçekte gördüm, konuştum da Muhammed'le ve cidden eğitimsiz, salağın teki. O kafa ile başarılı olması da imkansız, istediği kadar yetenekli olsun Batuhan gibi yok olup gidecek.

Ama medyaya ve taraftara sorsan Beşiktaş'a derman olacak isim, oynadığı kısa zamanlarda da her türlü işi yapıyor ama sadece fiziksel olarak kuvvetli değil. Fiziksel olarak kuvvetli olmaması zaten genç oyuncunun bu ülkedeki temel sorunu olarak lanse ediliyor... Öyle bir şeyde yok Muhammed için, bizzat oyundan alınınca altyapı koçuna küfürler ettiğine şahit olduk defalarca sen beni nasıl alırsın diye. O kafa ile hareket eden bir adamı taraftar ve medya yağlarsa işte zerre gelişmez.

Semih'te de şuan bu var. Erken yaşta CL oynuyor olması, buraları görmesi ve dünyaca ünlü takımlardaki rakiplerini TV'den değil canlı olarak bizzat yeşil zemin üstünde izlemesi büyük şans işte, kendini geliştirmesi için önünde çok önemli bir zaman var. Umarım bozmaz ve bu yolda gider dediğim gibi, tarzını vs. seviyorum ben ve başarılı olmasını isterim. Ama tekrar diyorum, hatasını Fatih Terim veya Abdullah Avcı sertçe uyarır ve ona ders olur ama oyunuyla sorumlu olduğu kitle olan taraftar gözü kapalı "BEBEĞİM ÇOK İYİSİN" ayağıan girerse orada gelişim durur. Sorumluluk hiçbir zaman TD'ye karşı değildir, taraftara karşıdır. TD'den korkmaz oyuncu çünkü 2-3 ayaklanma çıkarılır TD kovulur ama taraftarın gözünden düşersen o zaman sen yollanırsın. Oyuncu psikolojisi klasik, bakın mesela BJK'den yine Toraman. Adamı yıllarca bu taraftar savundu diye takımda kaldı. BU sezon 3 sezon öncesinden beri ilk defa ciddi ciddi işe yarıyor olmasına rağmen normal şartlarda BJK'den 10 defa gönderilmesi gerekiyordu. Kişiliği vs. üst düzey, adam gibi adam diyebileceğin tipte biri Toraman ama oyunu kusurlarla dolu, takıma çoğunlukla zarar olan biriydi. Her neyse;

Çıkıp şuan ki hali ile Semih'i ilahlaştırmak cidden saçma, bu kadar kusursuzlaştırmamak gerek adamı en nihayetinde halen yeto konumunda ve sadece 1.5 senedir adam gibi üst düzey profesyonel futbol oynuyor. Kartalspor'u saymamak gerek profesyonel olsa da...

Çıkıp 1.5 senedir üst düzey profesyonel futbol oynayan adama da milli takımın kader maçlarında yer verilmez bu arada, burada da kusura bakmayın. Götünden anlayıp 1000 GS'Lİ 10.000 FBJK'Yİ YOK EDER!!!! diye atlayacaklara da söylemek gerek Toraman niye alınmadı laga lugasını da yapmıyorum. Semih yerine totalde 4 maç oynayan Gökhan Zan'ı tercih ederim ben kadromda varsa evet, he normalde Gökhan'ı da almazdım da orası da ayrı konu sdafs

Biraz durup somut gerçekliklere bakmak gerek. Taraftar abartır, medya yağlar, sonra taraftar medyanın yağladığına iyice inanır. Bu kadar düşmeyin tuzaklara, şuan bu ülkede hiçbir genç Türk oyuncu ne üst düzey oynuyor, ne de Avrupa standartlarında. Sadece sıradan Türk futbolcusundan daha üst düzey oldukları için iyi gözüküyorlar ve doğru işleri yapmaya kastıklarından ötürü.

Umarım hepsi Avrupa'daki benzerleri gibi olur kendilerini geliştirip. Daha da başka bir şey dememek gerek bu konu üstüne zaten, şuankilerin bir boka yaramadığı artık açık açık gözükürken yeni jenerasyon inşallah tutturur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...