Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

US Versiyonu Sipariş Eden/Edecek Olan Türkler... Önemlidir...

Eno

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar,

Geçmiş topiclerde, biraz zorlayarak TR den oyunu oynayabileceğimizi ve buna bağlı olarak benim oyunu sipariş ettiğimi sizlere aktarmıştım. Ancak gün geçtikçe bana gelen özel mesajlar gösteriyor ki "bir sorun çıkarsa da bizim eno halledecek olayı, oynayacaz"...

Böyle birşey pek yok arkadaşlar :)

Yardım edemeyeceğim konu:
Eğer acc i açarken, us ödeme adresli kart isterse, yardım edemem. Kendim için ve oyunu birlikte aldığım 2 kişi için böyle bir sorun olması halinde çözümüm şimdiden hazır. Ama bu çözümü genele yaymak olanaksız.

Yardım edebileceğim konu:
Game Time Card konusunda yardımcı olabilirim. Kendim için game time card ları usa deki bir arkadaşıma gönderticem. O da netten bana kodları söyleyecek. Bunu dileyen HERKES için yapabilirim. Sonuçta bana bir zararı olmayacak birşey bu...

Sonuç olarak, benim us retail de oynamam garanti. Ancak, kendimden başka kimseye özellikle account açarken gerekebilecek bir kredi kartı için garanti vermiyorum.

Ayrıca, eğer acc açarken game time card a ihtiyacı olan arkadaşlara da game time card şifrelerini sağlayabilirim. Sorun olmaz...

Açıklama yapma gereği duydum..[signature][hline]Profocio Hosting
Bir pati futbol maçından sonra Babacum hakkında şöyle yorumlar olmuş:
fizban: bi insan bu kadar boş koşup, bu kadar anlamsız şeyler yapabilir
tora: abi iki rekat kosma mac bitecek ben orda ulan nie uzatıyosunuz die bagrıyorum adam hala sahanın içinde bos bos kosuyo
holyman: Kenderin arkı orta saha. Babacum tam saha.
Sosyal ağlarda paylaş

hehe eno sen yaparsın bir şekiller bize :)
gametime card la oynayacaksan kredi kartı sormaz zaten eğer soracaksa sipariş etmemin bir manası olmaz çunku amerika kredi kartı bulamam şu an için... yalnız adres bulurum o sorun değil bir suru arkım var amerikada universitede okuyan... enyse oyun bir çıksın herşey netleşsin de o zaman bakarız... ve tekrar blizzardı böyle bir uygulamaya gittiği için kınıyorum ayrıca tamam gene us eu ayrımı yapsın ama insanları belli bir yerde oynamaya zorlamamalı gene de isteyen istediği yerde oynar parasıyla değil mi yani? neymiş saatler uymazmış costumer representative bulamazmışız girdiğimiz saatlerde vs vs bıraksınlar da bunları biz düşünelim yani...[signature][hline]"In my experience, there's no such thing as luck."

- Obi-Wan Kenobi -
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Qui, 16 Kasım 2004 20:42 tarihinde demiş ki:
Oynayın oynamasına da sonra EU'ya gelin valla.

Bu da bir muamma...
Yarın CE siparişi vermeyi düşünüyorum. Gerekmesi halinde US'ten kredi kartı ve adres de bulurum. Ama olur da ilerde EU'da oynamak istersem veya US'te hiç beklenmedik bir sorun çıkarsa da oynayamazsam elimdeki kutu/CD-key EU'da oynamama izin verir mi bunu bilemiyorum. Bu konuda kesin bir bilgisi olan var mı acaba?

Ayrıca CE kutularının ne zamana kadar satılacağını bilen var mı? Sadece pre-order süresince mi satılıyorlar yoksa stoklarla mı sınırlı?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Novilamenja, 17 Kasım 2004 05:19 tarihinde demiş ki:
said:

Bu da bir muamma...
Yarın CE siparişi vermeyi düşünüyorum. Gerekmesi halinde US'ten kredi kartı ve adres de bulurum. Ama olur da ilerde EU'da oynamak istersem veya US'te hiç beklenmedik bir sorun çıkarsa da oynayamazsam elimdeki kutu/CD-key EU'da oynamama izin verir mi bunu bilemiyorum. Bu konuda kesin bir bilgisi olan var mı acaba?

Ayrıca CE kutularının ne zamana kadar satılacağını bilen var mı? Sadece pre-order süresince mi satılıyorlar yoksa stoklarla mı sınırlı?

Açıkçası bu çok merak edilen bir soru. Yani US CD key'e sahip olanların EU'da oynama durumlarının ne olacağı.

Bunun yanında ikinci bir soru olarak; WoW satan net sitelerinden birine girdiğimde, WoW için "North American Resident must be" yazıyordu. Bu durum kredi kartı geçerliliği dışında bir şey gerektirir mi? Yani adamlar bunu nasıl kontrol ederler bilmiyorum ama illaki adres bulunur. Lakin ben açıkçası saatlerimi "fake" bilgiler üzerine kurulmuş bir account'a harcamayı düşünmem.

[Bu mesaj electra tarafından 17 Kasım 2004 05:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Novilamenja, 17 Kasım 2004 05:19 tarihinde demiş ki:
said:

Bu da bir muamma...

hocam şimdi orda şöyle bir nüans var;

birincisi daoc gibi yapar da EU ve US'i sadece versiyon değil account management/game management gibi ayırırlarsa, ki sunucular ayrı olacak ve GM'inden tut da bütün işletmesine kadar ayrı kadrolar tarafından yönetilecek, işte o zaman tek bir kutu ile önce US'te, sonra istersek EU'da oynama imkanımız olmayacak

böyle olunca da hadi baştan US aliyim nasıl olsa kapatır EU'da açarım durumu olamayacak, bu bana mantıklı da geliyor çünkü böyle olmasaydı insanlar hem US hem EU karakeri açarlar böylece firmanın bu bölgeleri birbirinden ayırmasının bir esprisi kalmazdı (zaten niye ayırdıklarını net olarak da anlamış değilim ya neyse)

yani mesela daoc'ta US'te oynayanlar aynı kutu ile aynı key ile EU'da oynayamıyorlar, tersi de geçerli, tamamen farklı firmalar oyunun bakım ve işletim olayını devralmış durumda , bunda da aynı şeyi bekliyorum ben, oyun içerik olarak farklı olmayabilir belki daoc gibi, yani iki bölge arasında versiyon farkı da olmayabilir ama key'lerle bu farkı koyabilirler, böylece elimizdeki key hangi bölgeye aitse ancak orada account açabiliriz

bu durumda dediğin gibi bir şekilde kredi kartı problemini halledip, ya da gametimecard ile bu olayın üstesinden gelip amerikada oynamak mümkün, fakat sadece birkaç ay önceden başlayabilmek için daha sonradan ikinci bir kutu almayı da göze almak lazım baştan, kesin diyemiyorum ama böyle bir ihtimal var, bu durumda da şöyle bir düşüncem var, kutusuyla birlikte accountu satmak mümkün, Türkiyeden mutlaka daha sonra oyuna başlayıp amerikada oynamak isteyenler çıkacaktır, ufak bir kayıpla (o da erken başlamanın bedeli olsun) satılır, EU siparişi verilip oraya geçilir

bir başka ihtimalse firmanın bu olasılıkları düşünüp çok küçük ücretler karşılığı US accountunu EU'ya transfer etmesidir, yani içindeki karakterlerle birlikte bunu yaparlarsa (bu duruma başka oyunlarda da rastlıyoruz zaten) o zaman ikinci bir kutuya X para vermektense böyle bir imkan için X/3 ya da 4 gibi bir para vermek zaten yukarıda bahsettiğim kayıpla aynı kapıya çıkacaktır

şimdilik benim kafamda dolaşan yılanlar bunlar, amerikadan CE siparişi verdim dvdboxoffice.com'dan, duruma göre bişeler yaparım diye düşündüm :)

bu arada CE sayısı elbette sınırlıdır ama oyun çıktıktan sonra hemen tükenmez, yani pre-order'a mahsus bir şey değil bunlar, hatta avrupada henüz CE çıkmadı sipariş listelerine, birkaç aylık farkı göze alıp avrupadan CE de alınabilir yani[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

ama EU sunucularının en erken 2 ay sonra açılacağı söylenti değil, resmi açıklama var yani

eu ve uzak doğu oyuncularını "kaybetmeyi" göze almış demek ki firma, zaten 2 ay geç çıkıyor diye bu bölgedeki insanların banane ben de oynamıyorum diyeceğini hiiiiç sanmıyorum şahsen :D[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

Peki bu EU pre-order yapanlar closed-betaya nasıl giriyoruz onu tam anlamadım çünkü zaten EU closed-beta şu an var ve blizzard 29 kasımdan itibaren ön sipariş yapacakları alacağını söylüyor hiçbirşey anlamadım. Kaldıki offical olarak pre-order kabul edilmediği halde gameloaded.co.uk de sipariş alınıyor...
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaslar belirsiz olan birsey kalmadi zaten. US boxuyla EU sunucularinda oynayamayacaksiniz. Resmi forumlari takip edersiniz gorursunuz, bunun hakkinda net bicimde aciklamalar yapildi. EU boxundaki oyunun kodlamasinda cesitli ayarlar yapildi ve US boxundaki oyundan tamamen farkli olacak. Dolayisiyla once US box siparis ettiyseniz, EU ciktiginda yeniden box almaniz gerekecek. Baska turlu giremezsiniz, firma da bir iyilik yapmaz size. Acikca belirttiler zaten bunu. Ha, en makbulu satarsiniz bir fiyata, orasini bilemem.
Onun disinda, EU pre-order siparisi verenler, sadece EU open betaya girmekle kalmayacak, ayni zamanda closed betanin son asamasinda da dahil olabilecekler. Pre-order yaptiginiz yer size soundtrackle birlikte bu betalara girebilmeniz icin keyi onceden gonderecek, oyun cikinca da EU boxu gonderecek. Ve MasterCard ve VISA kartlarinizla pasalar gibi oynayabileceksiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

doğrudur, official forumları takip etmediğim için, takip etmemi gerektirecek kadar büyük bir hevesle de oyunu beklemediğim için bilemiyorum :D

ne güzel işte cevapsız soru kalmıyor kafalarda
iki ihtimalden bahsettim, bir tanesi geçerliliğini yitirdi, tek bir yol var demek ki us siparişi verenler için[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

bence eno hanukcluğa başlayip
blizzardi hanuğa bağlamali =)

ayrica banada yardim edicek
netten oyunu cekemezsem orjinali kopyalayip cd sini postalicak
söz verdi[signature][hline]Nemo me impune lacessit.-Karşılığını ödemeden kimse bana zarar veremez.
Utinam tam facile vera invenire possem quam falsa convincere.-Keşke neyin doğru olduğunu da , yanlışı farkettiğim kadar kolay bulabilsem.
Sosyal ağlarda paylaş

yahu kaç kere sordum cevap alamadım, visa yada mastercard dışında ödeme seçenekleri neler?

gamecard var, paypal var, o kadar mı?

sadece bu ikisiyse paypal nasıl bir şeydir? havale gibi bir seçenek yok mu, paypal bir çeşit havale mi? yardıım. maestro kartım ve ciro hesabım var ama kredi kartım yok, kredi kartını nette benim için kullananabilecek bir tanıdığım da yok.[signature][hline]"Oğluuuum, esprinin şakası olmaz!" Sezai Gündoğdu
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Mirage sadece gamecard alabilirsin onun içinde eğer yurtıdısında tanıdıgın yoksa kredi kartın olmak zorunda netten gamecard almak için.
Paypal bir para gönderme kuruluşudur western union gibi ama Trde şimdilik hizmet yapmıyor gerçi listelerine almışlardı bizi ama bir haber çıkmadı sonradan.
Kredi kartı için garantiden hesap açtırt sanal kart al.[signature][hline]Daoc:(iskoç)Trex lvl 50 paladin DEL,SataVir lvl 50 ice wiz DEL
Trex lvl 50 Bm
Coh:Satanix Electrical blast/Electricity manipulation
Swg:Viru Jan-Tiran BH on Ecl.
Delikanlı adam etek giymez barbar adam etek giyer

Virus,SatanixVirus,Satanix,Virus-sensei

[Bu mesaj Virus tarafından 17 Kasım 2004 17:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mirage, 17 Kasım 2004 17:25 tarihinde demiş ki:
yahu kaç kere sordum cevap alamadım, visa yada mastercard dışında ödeme seçenekleri neler?

gamecard var, paypal var, o kadar mı?

sadece bu ikisiyse paypal nasıl bir şeydir? havale gibi bir seçenek yok mu, paypal bir çeşit havale mi? yardıım. maestro kartım ve ciro hesabım var ama kredi kartım yok, kredi kartını nette benim için kullananabilecek bir tanıdığım da yok.

US versionu icin sorduysan paypall veya gamecard disinda birsey bilmiyorum.
Eger EU'yu sorduysan:
Ciro hesabindan, sadece Avrupa'daki bankalarda hesabi olanlar faydalananbilir. Onlar konto numarasini verecekler ve her ay ordan ucret kesilecek. Onun disinda, eger maestro kartin varsa kredi karti alabilirsin gibi geliyor bana. Yani eger belli bir sebepten kredi karti alamiyorsan da, belki havale olayini yapabilirler EU versionu icin ama daha belli degil o.

[Bu mesaj Elufulec tarafından 17 Kasım 2004 17:41 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
copperelf, 17 Kasım 2004 17:34 tarihinde demiş ki:
ya arkdaşlar pay pal ile odeme sistemi varsa sorun etmeyin.
pay-pal internetten bir ödeme sistemi. sitesinden bir account yaratıp kredi kartınızla eşleştiriyorsunuz. kredi akrtınızdan pay pal çekip firmaya ödüyor...
ben pay pal ile çok alışveriş yaptım kullanımıda gayet basit

basit olmasina basit ama zamanla biz sizin güvenliginizi düsünüoz dierekten bi milyon sey istio serefsizler neymish faxmish neymish kartin sifresiymish neymish sülalenin göbek adiymish.. sizene beee!!
suyunun suyunun suyu moduna girio adamlar accmi kapatmami istiolar nedir :) ayda bi yeni güvenlik hedeleri cikio baydim varya kapatacam bu paypali yerim onlarin güvenligini.. bide üstün üstlük biz sizi düsünüzo da o yüzden demiolarmi..[signature][hline]
Creed Demastikus Captain of the Armageddon Class Battleship Vampire / Member of Sol İnvictus
"Who wants to live forever?"
Sosyal ağlarda paylaş

bir$ey daha varki
ben amerikada ba$liyacam $imdi
EU cikasiya kesinlikle lvl60 olacam
oyunu daha detayiyla ogrenicem
ve baktim herkez EU ya geciyor
satarim accountu ebayden 200$ a elimi opene
EU param cikar bu kadar basit
gider EU dada 2 account alirim yanima priest buffbot
serverin ilk lvl60 i olurum ilk herosu olurum en kral artifactini alirim yani[signature][hline]Failed :
crystal dagger@+8,eminence@+7,dark screamer@+5

[Bu mesaj baaluo tarafından 19 Kasım 2004 12:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...