Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Htc One mı Xperia Z mi

Somon

Öne çıkan mesajlar

Xperia Z'den hala memnunum, kasası plastik falan değil bu arada.

Bir tane KORKUNÇ hatası var, wi-fi reception İNANILMAZ kötü, modeme 3 metre yakındayken sürekli wi-fi kopuyo ve 1 bar çekiyor. Millet support forumlarında çıktığından beri ağlıyor, Sony herhalde kısa zaman içinde bir çözüm üretecektir. Wi-fi fixer yükledim o birazcık toparladı durumu, bu da demek oluyor ki hardware kaynaklı bir problem yok, software updatele fixleyebilirler. Ama beklemesi can sıkıcı böyle major bir konu için baya sikko hizmet veriyorlar, hala ses seda yok.

Onun dışında gogo hiç bir sıkıntısı yok, jilet gibi makine.
Sosyal ağlarda paylaş

sen tamamen kendi dunyanda yasiyorsun , hayal dunyasinda

galaxy isim yaratamamis :) xperia yi bilen var mi android dunyasini birak telefon dunyasinda

sony batiyo satamadigi icin

ayi sekilde htc nin arayuzu her zaman en iyi arayuz kabul edilir ama donanimi sikintilidir(ben stock kullanirim mesela)

seni okuyup ciddiye alacaklar varsa aman uzak dursunlar.

GERGE said:

Kendimden c/p:

HTC farkli ama, hic bir seyin en iyisini yapmiyor bence ama tun klasmanlarda ikinci olabilir. Farkli bir felsefe o da: "Herseyi biraz kotu yaparak en iyi telefonu yap cunku her sey ortalamanin cok ustunde olsun".

Sony belli zaten. Ekran ve yazilim olarak en iyi Andriod oldugunu dusunuyorum. Saglamlik olarak acik ara en iyi zaten, tek dual-core IP67 telefon bildigim onlardan. Flagshiplerini IP57 yaptilar, otesi yok bunun. 5 orada ancak torna atolyesine filan goturme demek kilifsiz.

Yazilim olarak da Sony en iyi, ama HTC yine ikinci sirada iste. Sirf tasarim degil, performans, enerji tuketimi, ozellestirme, widgetler, muzik calar ozellikle... Ayni donanima sahip iki telefon Cyanogen ile ayni benchmark degerlerini veriyorsa Sony UI'si ile Sense'den daha iyi deger veriyor, pili daha fazla gidiyor. Sirf launcher degil bu tabii, sms'den dialer'a kadar her sey.

Sony'nin asil beni al diyen en ustun tarafi uyumu ama. Nerd olayi bu ama sadece. Bir Sony yazilimi hepsinde calisiyor. Xperia T romu mesela rahatlikla Xperia arc'a port edilebiliyor. Xperia Z icin de calisiyorlarmis. 2012 Xperia'lar icin yapilmis bir rom her 2012 Xperia'da calisiyor.

Ubuntu Phone'u gecen bir adam Xperia'lara derledi, hepsine derledi ama, oyle buyuk farklar yok yani. Bu da gelistirme isinin cok rahatlatiyor.

Xperia diye bir marka yaratmayi Android'de sadece Sony becerdi. Galaxy gibi, Desire isimle kalmadi.

Donanim gucune gelince gunumuzun ust seviye telefonlarinda bakilacak en son sey, hepsi gereginden asiri guclu. Hala neredeyse tum smartphone programlari single-core telefonlarda bile calisiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Aynen Galaxy sadece isimle kaldı. Birbiriyle uyumsuz 30 tane telefon var Galaxy diye çıkmış. Marka isimden ibaret değildir.

Bugün 2013 Xperia için çıkan bir app hala 2011 Xperia ile çalıyorsa, derlenen bir mobil OS bir Xperia'ya derlendiğinde neredeyse tüm Xperia'larda minik ayarlarla çalışabiliyorsa Xperia bir markadır. Xperia alan her şekilde aynı ekran, ses, malzeme ve programlara ulaşacağını biliyorsa marka vardır deriz ortada.

Galaxy sadece isim ama ismin ne vereceği belli değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:

http://www.gsmarena.com/htc_one_vs_xperia_z-review-917p3.php

bak burada z vs one var, pil omru linkide yukarda..

bende note 2 var istersem max 5 saate kalmaz cunku zaten ekran acik omru max 7 saatmi ne note 2 nin. kendi pil omru testim :)

7 saatten max olmadi hic bir zaman ki agir modifiye benim note 2, arti tum pil arttiran hedeleri kullandim.

one br gun rahat gider anlayacagin ama tabii kalkip sabah acip full ekran isigini acip hic durmadan mobile mmo oynayacagim demiyorsan. yoksa su andaki hic bir alet 3 -5 saat dayanmaz..

z'ye göre daha iyi diyor mesela net. ama engadget'ta böyle değildi yanlış hatırlamıyorsam. 10 saat video playback diyor ama brightness kaçta, 3g açık mı vs bunlar önemli. bu tür detayları belirtmeleri lazım.

dediğim şey şu, mesela sabah işten çıkıp ofise giderken 45-50 dakika kadar telefonum açık oluyor, ofise vardığımda %80 civarına inmiş oluyor telefon. ki yaptığım şey web-browsing yani. paticik'te önceki geceden dikkatimi çeken konuları okuyorum, bbc'ye bakıyorum, bu yani... 2 dakkada %1 gidiyor yani, bu kabul edilebilir bir şey değil benim gözümde.
Sosyal ağlarda paylaş

3g açık ve ekran brightness'ı en az %50'de olacak şekilde 50 dakika browse ile % kaç ineceği önemli benim için. zira oyun ancak arada sırada oynuyorum ama canım sıkıldıkça browse ediyorum web'i açıkçası.

mesela şu dediğim şekilde 1 saatte %8-10 falan gitse benim için müthiş olur yani.

tabii arkada gmail sync, whatsapp vs gibi gereklilik haline gelen programlar çalışıyor olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

gunde 50 dakika browsedan bahsediyorsan saatte %8-10 cok fazla gene.

normalde %3-4 falan gitmesi lazim. cunku beklentin cok fazla degil.

hani desen gunde 10 saat web de gezecegim arada oyun oynayip video izleyecegim hersey sync olacak derim 10 saatte biter aletin omru.

ama senin beklentin ciddi anlamda cok dusuk. xperia Z, one, s4, s3, nokia 920, note1, note2, gibi tellerin hepsi senin beklentinin cok ustunde bir performans sunar.

pil omru konularinda yapilan o testlerde auto isik acik, 3g acik, wifi ile nete bagli, vs seklinde standart bir test yapiyorlar.

10saat ornegin htc one ekran omru denmis o testte yanlisim yoksa auto isikta bir standart video oynatiyorlar devamli.
Sosyal ağlarda paylaş

sen beni anlamıyorsun galiba? :D

1 saat browse ile %3-4 gitmesini mi bekliyorsun, standby'da mı? benim yazdığım yazıda standby lafı geçmiyor çünkü. 1 saat browse ile %8 gitsin bence iyidir diyorum. arkada sync, whatsapp vs gibi programlar çalışırken 10-12 saate yakın aralıksız browse etmek baya ciddi bir beklenti bu arada. düşük değil...
Sosyal ağlarda paylaş

ohom :D

1 saat browseda iyidir o dedigin rakam dogrudur :D

senin ilk soylediginde kalmisim ben, sadece ise giderken browse ediyorum diyince dedim herhalde geri kalan 23 saatte telefon kullanimi haric fazla ellesmiyorsun.

herneyse isin ozu o yukarda saydigim tum flagshipler seni cok rahat dedigin kullanimla (su isten eve vs) goturur bir gun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...