Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tropes vs. Women in Video Games

Laurelin

Öne çıkan mesajlar

Sam said:

ya şeyde çok haklı mesela, o furry kızı badass lead'ken alıp, did yapıp bırakmak direkt tiksinç bişi ama miyamoto işte, adamcağız maalesef öyle.

oynamadan sirf wiki'ye bakarak devil's advocate moduna gireyim

furry'nin lead oldugu oyun yapim asamasinda miyamato, "ya bu oyun Star Fox oyunlarina benzerlik gosteriyor yeni IP yerine established franchise'a yedirelim" diye oyunu degistiriyor. Yani vay seksist pezemenkten cok "tamamen duygusal" franchise somurusune daha yakin bir durum. Ayrica serinin sonraki oyunlarinda da takima katilip kaldigi yerden badasslige devam ediyor diye okudum bilgim fazla yok onun disinda, ama bu detaylarin hic birinden bahsetmisligi yok videoda... ama dedigim gibi alakam yok 5 dakika arastirmayla buldugum sey bu noktadan dalmamin bir anlami yok

o yuzden asil olaya gelelim; kadin diyorki...

said:
Just to be clear, I am not saying that all games using the damsel in distress as a plot device are automatically sexist or have no value.

...ee peki kendi konu basligi olarak sectigin noktada asil derdimiz ne o zaman, oyun yazarlarinin fazla klise kullanmasi mi? hak vereyim hemen oyleyse...

said:
But it’s undeniable that popular culture is a powerful influence in or lives and the Damsel in Distress trope as a recurring trend does help to normalize extremely toxic, patronizing and paternalistic attitudes about women.

...ha diilmis... o zaman [citation fucking needed]... hangi arastirmaya gore bu tezi ortaya atiyorsun, ne gibi bir data var elinde? Bana Mario ile Peach'i kurtararak buyumus erkeklerin, bu oyunlari oynamayarak buyuyen erkeklere gore kadinlara daha mal gozuyle baktigina, daha zayif, daimi olarak kurtarilmaya ihtiyaclari olan zavallilar olarak gordugune dair bir research bulabilir misin? Belki vardir, olabilir her detaya dair research yapiliyor eger varsa niye bu videoya tezini desteklemek icin koymadin da 20 dakka oyun ismi verdin? Amerikanya'da sosyopatin teki legal AR ile cocuklara sikinca Call of Duty footage'ina iste oyunlar ne hale getiriyor gencligi diyenlerden farkin ne senin?

Hadi tamam ilk videon ilerde ne var onlara bakalim:

said:

Damsel in Distress - Video #1
The Fighting F#@k Toy - Video #2
The Sexy Sidekick - Video #3
The Sexy Villainess - Video #4
Background Decoration - Video #5
Voodoo Priestess/Tribal Sorceress - Video #6
Women as Reward - Video #7
Mrs. Male Character - Video #8
Unattractive Equals Evil - Video #9
Man with Boobs - Video #10
Positive Female Characters! - Video #11

e bu ne?

Kadinin amaci internet'in ana kurali olan

kullanarak kendini victim olarak gosterip, kendi profilini yukseltmek. Insanlar da okuz oldugu icin de gayet ekmegine yag surduler (burda kadinin bir sucu yok, dedigim gibi helal olsun heh sahsen dolandiricilik olarak gormuyorum)

Hayir normalde kimseye dert olmayip "milleti trollleyip kariyer yapti, simdi bir 5 sene orada burada cakma speechler vererek gecinir" diye geciceksin ama aslinda konu ciddi bir konu ve sadece oyunlardaki kadin portrelerini de kapsamiyor... sonucta soyle bir sey var...

...ama bu tropelarla falan girilecek bir konu degil
Sosyal ağlarda paylaş

arcane said:

Komutan said:

Hedefi 6K olarak belirlenmiş projeye insanların 158K vermelerini dolandırıcılık olarak görmüyorum.

yine detayları bilmeden yazıyorsun sonra insanlara ergen diyorsun. önce bir oku öğren sonra tartışalım.

Detayları bilmediğimi nereden biliyorsun? Kickstarter'ı başladığı sıralarda duydum bu projeyi.

Kaldı ki, "ergen" nitelemesini yapmam kimin haklı olduğuyla alakalı değil, tamamen verilen tepkilerin niteliğiyle alakalı.

Bunun bir benzeri Hamburger Helper örneğinde de yaşandı. Hepler'ın söylediği fikre tepki gösterilmesinin son derece haklı sebepleri vardı, ama tepkiler o ergen kafa yapısı yüzünden öyle abartılı bir boyuta ulaştı ki, kadın mağdur duruma düştü.
Sosyal ağlarda paylaş

Spidee said:

Yok.

e var, daha önce yazdığım mesajda anlattığım gibi, baya baya para cekebilmek için kickstarterına damsel in distress'i oynadı, hatta daha rahat bu role bürünmesini sağlıycak sahneyı hazırladı.
yetmedi kickstarter updatelerinin nerdeyse tümünü bunu üzerine yaptı.
bu hipokrasi deilse nedir?

temaları, motifleri, mediumunda, diğer motiflerve temalar la beraber incelersin arastırırsın anlamdırırsın. "ben sadece kadınlarla ilgili olanları anlattım ne var yan"ı, diye birşey var evet ama "ben sadece kadınlarla olanları inceledim ne var yani", diye birşey yok. arastırmanın sonucunu kalitesizleştirmekle kalmazsın, taraflı bir sonuca ulasırsın. eğer bu bilincli bir secim ise, buda ikiyüzlülük deilmidir?

mesela tedtalkuna düpedüz yalanla baslıyo, bana yapılan tehditler özellikle cinsiyetimi hedefliyor! diye
Sosyal ağlarda paylaş

ya doggy'nin şu yazısı kadına gördüğüm en haklı, en üsturuplu tepki. böyle olsa zaten ruhu diz çöker, tövbe ister mecburen ama ilk sayfada biraz örneğini gördüğümüz şekilde "DÜNYADA SAVAŞLARIN VE KANSERİN NEDENİ, ŞEYTAN AYETLERİNİN YAZARI YOKEDİN" gibi 4çan styla tepkiler ÇOK miktarda verildi. haksızken kurban, mazlum durumuna sokuldu.

abarttığı ve saçmaladığı durumlar var ama işte arada ger.ek olan sorunlar da yok değil. ama işte cinsiyet-ırk ayrımclığı/çevrecilik/sosyal haklar gibi konularda aktivist olan insanların çoğu bunu cılkını çıkararak yapıyor. iyi mi yapıyorlar? hayır ama uzun vadede olumlu sonuçları da olmuyor değil.

bu başlıkta da maalesef örneğini görmedik değil, ırk ayrımcılığı mücadele erkek vs erkek şeklinde geliştiği için bayağı aşıldı ama cinsiyet ayrımcılığında empati çok daha zayıf olduğu için aşılamayan önyargılar var.

haliyle normalde gülüp geçeceğim "ya amma abartmış" diyeceğim noktada öyle comment'ler görüyorum ki durup tekrar düşünüyorum olayı.
Sosyal ağlarda paylaş

iyi güzelde, kadının yarım yamalak atastırması, taraflı yazılarıyla, insanların trollemesi, bandwagon'u ilişkili değilki.
biri diğerini desteklemiyor.
cok daha fazla harasslanmıs erkekler buluruz internette nolucakki.

romero bugun cıkarsaydı daikatanayı sizce kat katı tepkiyi alırdı aynı oyuncu kitlesinden?

ki zaten internette kadınla olan düşmanlık değil konu ki ornek olsun desteklesin kadının savını.
Sosyal ağlarda paylaş

yok romero hiç öyle tepki almadı ya, öyle tepki alan düşünüyorum kimi görmüşümdür diye. gelmedi aklıma kimse şu an.

ha işte hamburger helper filan belki.

orantısız tepki işte cüce. bir de kadının kendisiyle alakalı da değil önemli miktarı. al mesela geçen sayfada editlediğim mesaj. bundan yola çıkıp bütün kadınları aşağılayan çok miktarda yorum gördüm.

yani bu kadar mı bağlantısız olur bir genelleme. ırk genellemelerinden bile daha vahim insanlığın direkt yarısını etkilediği için.

ha bak gene aklıma geldi, geçen yıl gene burada bilim&teknikte, konu dışında filan öyle başlıklarda öyle yorumlar yazıldı ki. bizim forum 10 yıl önce kadınların aktif yazdığı, komünitenin parçası olduğu bir haldeydi. resmen kadın düşmanlığının prim yapabildiği bir noktaya geldi burası bile.

yani sorunlar var evet, oyunlar ne başladığı ne de bittiği yer bunun ama belki de birilerinin cılkını çıkararak da olsa tartışmaya açması lazım. bu kadından bağımsız, daha büyük bir mesele.

tabii 170k vermeden, zaten tvtropes.org'da okuyabileceğimiz şeyler bunların çoğu orası ayrı tabii lol.
Sosyal ağlarda paylaş

e romero öyle bi tepki alamadı cünkü internet böle değildiki. bu tepkinin asıl beslendiği noktanın internet olduğunun anlamak lazım değilmi önce?
remoro bu kadar oyuncuların birbirleriyle ilişkide olduğu bu kadar rahat content paylasılablinen bir donemde yüzünü bi daha herhangi bir oyucuya veya yapıımcıya gösterebiliceğini sanmıyorum ben.

leave britney alone bunun kat kat fazlasını almadımı tepki olarak? ki ne alan söylemişdi ne iki yüzlülük yapmıstı o. kimseyi aşalaüamadı etmedi.

helper ile aynı miktarda bu kadınla aynı miktarda eşşeklik eden insanlar neden bu kadar tepki almıyo diyebiliriz tabiki. ama ikisininde ortak bir notkası yokmu? hamburger daha amsum tabi bu acıdan ama bu kadının baya misandary e girmiş yorumları var, ve baya baya ikiyüzlülük ediyo. hamburger masum baya, saf saf "yaslı sakallı adamalrın yazdığı sıkıcı romanlar" gibi cümleler kuruyo zavallım bos bulunup.
Sosyal ağlarda paylaş

internet'te hate'in her çeşidini ve aşırılığını görüyorum da aralarında en azgın ve en çirkinleri arasında bu kadına ve belki helper'a yönelik gördüğüm yabancı yerlerde. (tarihin en kötüsü gibi iddiam yok da yakın zamanda hatırlamıyorum hani) da esas işin insanı düşündürmeye başlayan kısmı dediğim gibi, olayı kadının şahsından bütün kadınlara taşıma kısmı. yani bir erkek saçmalayınca bütün erkeklere yönelik tepki olmuyor, hatta ırkına yönelik de olmuyor. ne kadar vahşi ortamlar da olsa, belli bir political correctness çabası var herkesin dışlanma ihtimaline karşı. ama kadınlara yönelik böyle bir kendini dizginleme gayreti çok daha az.

işte neden başkası o kadar tepki almıyor çünkü ezilebilecek, üzerinden konuşabilecek bir sosyal genelleme yapmak imkansız gibi. yahudiyse bişi diyemezsin, zenciyse diyemezsin, falanca dinden ise dine göre değişen bir durum var, işte bayağı kısıtlanmış durumda yani "vay pis x, bütün x'ler böyle hepsi aptal" diyebilme imkanları. ama kadınlarda daha özgür hissediyor hala insanlar. henüz tam çözülmemiş bir durum var orada.

did'le mid'le çözülmez de şu tartışmaların yansıttığı durum benim daha çok ilgimi çekiyor doğrusu.
Sosyal ağlarda paylaş

diğer orneklerdede var aslında, hanı polically correct olmak gereken durumlarda öle davranıp iş eyleme gelicne veya inner circle olunca yine cosuyo insanlar yahudisine zencisine ispanyoluna arabına kürtüne türküne vs vs artık kime dnek gelirse.

ben durumu biraz buna bağlıyorum. internet kullanıcıları büyük ölcüde erkekti yıllardır, ki hala ciddi bir fark vardır diye düşünüyorum. heleki oyun moyun falansa internette komunitenin ortak noktası aman aman kız bulamazsın.

internet baya baya amerikan usuluyle, poker gecesiydi işte. yıllardır normalde asla ciddi sölemiyceği, espri olduğunu anlamasından asla süphe etmiyeceği bir kadına belki "go get em sandwitch" diyicek insanlar, gala gala gulu gulu erkekler yatakahnesi moduna girdi işte. e halada cıkamadık o halden. daha uzun bı sure cıkmayızda.

dalga gecilen seyin mekanda bulunmaması, dalga gecmeyi hem kolaylastırıo hemde biraz masumlastırıyo. hepimiz az cok cinli gold farmalrla dalga gecmişizdir, ama hiçbirimiz gercekten bu şi yapan bir cinlinin yüzüne söylemez, politically correct olmak olmaz üstelik sebep. oturup ciddi ciddi konusunca konuyu cunku hepimiz işsizlik, global ekonomi, reşit olmıyanlar için iş imkanı vs vs diye giriyoruz gold mining konusuna cünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

1995'ten beri süre gelen lara croft'a bir baksaymış şu videoları çekmeden önce.

ayrıca tabii ki aşkını kurtarmak gibi klasik bir hikaye içinde erkek kadını kurtaracak. kadın mı erkeği kurtaracak. hey allam ya...

konu dünyayı kurtarmak olsa bütün bu hikayelerde ve hepsinde erkek dünyayı kurtarıyor olsa anlıcam. ama kadın çaresizken onu erkeğin kurtarması çok klişe olmasına rağmen, işleyen bir method, kullanacaklar tabii ki sonuna kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

savunulacak hic bi yeri yok bu asagilik yaratigin

pislik yuvasi orta dogu'daki kadinlarin neler cektigi, bazi ulkelerde ayni isi yapan bi kadinla erkegin ayni maasi alamamasi, kadina siddet gibi konulara deginmek ve aldigi o paralarla bu kadinlara yardim etmeye calismak isine gelmiyo tabi iki yuzlu dolandiricinin

video oyunlarinda feminizm icin para toplamak nedir ya

kendi capinda cekse dandik videolarini dolandiricilik yapmadan hic kizilacak bi tarafi yok zaten

9/11 olayindan sonra sarki yazip turneye cikip zengin olmaktan daha kotu bu kadinin yaptigi

internette gordugum bi seyden hic bu kadar nefret etmemistim
Sosyal ağlarda paylaş

kadin oyun karakterleri sex objesi olarak yaratiliyomus

e baska ne olucakti

reklamcilik ve sinema tarihinde en cok kullanilan konsept bu

billboardlarda bas ortulu 180 kilo ayse hanim teyzeyi mi kullansinlar

eglence sektorunde, hele hele 11-30 yas arasi kisilerin domine ettigi oyun sektorunde siradan insan modellerini kullanamazsin bas roller icin, satmaz cunku

ki erkek karakterlerin hemen hemen hepsi lara croft'un erkek versiyonlari zaten

erkek karakterler de sex objesi, kadinlar da

sanki mario prensesi kurtardiktan sonra eve kapatip icip icip dovuyo kadini
Sosyal ağlarda paylaş

Kaede said:

lan 7. sınıf "freelancer" gaming journalist/youtube "kişisi" feminaziler ve white knightlardan 5k lık projeye 160k topluyor, sonra gidip 1k lık ayakkabı alıyor ve postluyor

siz hala bu kadını gelip savunuyorsunuz

Bu kadar sert tepki koyunca bu kadının ekmeğine yağ sürüyorlar yalnız. Sen kadını harassladıkça freespeech mreespeech diyip daha çok üter o kekleri. Bi iki tane reaction vidyo izledim de, o kadar kötüler ki kesin diğer fikir doğrudur diyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

kadının tropelarla ilgili yorumalrı isabetli olsada direk damsel in distressi oynayıp o parayı toplaması savunduğunu soylediği fikirlerle ters düşüyor

eğer kimsenin yardımına ihtiyacı olmayan biri ise 6k yı çalışıp kazanıp çekebilirdi gayet ve harass aldığında ağlayıp WHITE KNIGHTS HELP MEEEEE!!! temalı updateler cekmezdi

kadın hakları dunyanın cogu ulkesınde gereksız duzeyde gelıstı kı cok karsı oldugum pozitif ayrımcılık var bu sorunun odağında, kadın erkek gerçekten yaradılıştan eşit ise kadınlara pozitif ayrımcılık yapılmasına gerek yok zaten

ancak kaldıralım bu eşitsizliği denildiği zaman ilk kıyameti koparanlar feminaziler oluyor, hani eşitlik vardı?

feminazilerin agladıkları konualrın çoğu aslında kadından çok erkeği mağdur eden şeyler, yaşam beklentisine bakıyorsun zaten erkekler kadınalrdan daha az yaşıyor istatistiksel olarak, e hayat en kıymetli şey hani eşitlik?

ormandaki koyunde kendi halinde yaşıyan 10 yaşındaki linkin eline kılıcı tutuşturup SEN KAHRAMANSIN, PRENSESI VE DUNYAYI KURTARMALISIN VE BUNU YAPARKEN ZIBILYON TANE YARATIK OLDURMELISIN derken fikrini sordularmı?

gercek hayatta kadınalrımızı ve çocuklarımızı ve MOTHER nationı korumak için savasıcaksın diye 15 yaşında erkek cocukları toplayıp cephelere attıklarında peki? sordularmı sen savaşçımısın diye?

geleneksel erkek rolu olan savaşçı, şovalye, centilmen ve sureklı fedakar gibi sıfatları reddeden erkekleri degresyona sokup gen havuzundan iteleyen en başında kadınlar değilmi?

geçen çok guzel gorduk farkı aslında, kadınken erkek olan şu trans oyuncuya herkes destek verdi, yuru beaah, kendı hayatı vs vs ancak bunun tam tersi oldğunda degresyon yuzunden daha aşağılık bir yaratıga dönüşüyor diye hep dalga geçildi, kadın inşaat amelesinin çizmesini giyince coool oluyor ama tersi direk alay konusu, gene bu kadın gibi çakal herifin teki takım elbise altına topuklu ayakkabı ile sahneye çıkıp kendini öyle lanse etmişti, olayın ne diye sorduklarında "klip donsun diye çok para istiyorlar, bi şekilde kendimi duyurmam lazımdı" dedi, programdan programa çağırdılar herifi HAHA GODOŞA BAKIN diye

modern hayat erkekleri kadından çok daha fazla limitliyor, köşeye sıkıştırıyor ve değersizleştiriyorken kızları pozitif ayrımcılık ile gereginden fazla onemli hale getirip gereksiz egolarını şişiriyor (bknz prenses sendromu ile ilgili yazım http://forum.paticik.com/read.php?13,6473446,6473847#msg-6473847)

trende yanınızdaki kız IMDAAT TACIZ EDILIYORUM diye bağırsa bir erkek olarak direk yargısız infaza kurban gidiyorsunuz işin en boktan kısmı, mevki ve statu ne olursa olsun kimseyi inandıramazsınız yani çünki feminzmin erkek nefretı uzerıne kurulu, womens liberatıon movement bunu resmen ana kulture soktu, erkek sapık, erkek tacizci, erkek pislik

benim düşüncelerim temelinde feminizmde oldguğu gibi erkek ustunlugu veya kadın nefreti yok, gezegendeki butun erkekler için kadınlarla eşit hakları talep ediyorum ve ayrımcılıgın her turlusune karşıyım

AMA KADINLAR BU KADAR SENE EZILDI, OPRESS OLDULAR HAK LAZIM KOTA LAZIM DEVLET KORUMASI LAZIM

önünde herkesin eşit oldugu yasayla yaparsın bunu, ayrımcılık ile değil, ayrımcılık yaptığın anda zaten eşitsizliği kabul etmiş olmanı geçtim elma armutu tek sepete koyuyorsun

kadınlar çekingen, güçsüz, aptal, korkak ve beceriksiz temalı pozitif ayrımcılığı koydugun anda cesur, güçlü, girişken, akıllı ve becerikli kadınları aynı vasıflara sahip erkeklerin bi basamak ustune atıyorsun direk, ters vasıflara sahip erkekleride itin şeyine sokup toplumun dışına postalıyorsun

bumu adalet?

http://fc02.deviantart.net/fs16/f/2007/124/6/a/No_Ma__am_by_Sfinks.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor'un yazdıklarını görünce gözyaşlarım aktı. Adam çok haklı yazmış.
Jennifer Hepler'i savunan kişiler şimdi de Anita'yı savunsun bakalım
misal http://kotaku.com/5886674/bioware-writer-describes-her-gaming-tastes-angry-gamers-call-her-a-cancer http://www.themarysue.com/bioware-jennifer-hepler-announcement/ http://www.gamespot.com/features/the-dangers-of-gamer-entitlement-6350732/
Sosyal ağlarda paylaş

Warhero said:

Viktor'un yazdıklarını görünce gözyaşlarım aktı. Adam çok haklı yazmış.
Jennifer Hepler'i savunan kişiler şimdi de Anita'yı savunsun bakalım
misal http://kotaku.com/5886674/bioware-writer-describes-her-gaming-tastes-angry-gamers-call-her-a-cancer http://www.themarysue.com/bioware-jennifer-hepler-announcement/ http://www.gamespot.com/features/the-dangers-of-gamer-entitlement-6350732/

Bu karı tam tersi oyunlarda diyalog olmasın dememiş miydi yahu tepki ona diil miydi. Ben mi yanlış hatırlıyorum?
Sosyal ağlarda paylaş

Stupidity has reached a new level
said:

"I just figure they're jealous that I get to have both a vagina AND a games industry job, and they can't get either."

büyük ihtimal,hatta tek ihtimal allah karakter yaratma ekranında tuhaf deneyler yaparken böyle çirkin bi yaratık yaratmış,hayvanlığını dahada ileri götürüp tüm intelligence puanlarını alıp Luck a basınca sonuç bu saçmalık ortaya çıkmış,halk arasında sıçtığını sıvamak deniliyor buna
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...