Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hugo Chavez Ölmüş

xieon

Öne çıkan mesajlar

Murray said:

_Rave said:

Murray said:

kaç kez halk seçimiyle seçilmiş adama

kömüre ekmeğe oy veren hıyarların sadece Türkiye ile sınırlı olmadığının göstergesi.

Demokrasi moronların yönetimi diyosun, antik yunanda aristokratların, amelelerin politikaya karışmasına taktıkları isim diyosun yani ? Yarışma yapalım, aramızda en akıllı hangisiyle onu başkan seçelim diyosun ? Gerdeğe de sokalım hatta ahlaklıysa, fiesta yapmıyosa onu seçelim diyosun ?

Gelişmemiş geri kalmış bi millet için demokrasi moronların yönetimi oluyor evet.

edit: Daha doğrusu o moronları sömürme yönetimi oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Murray said:

Sam ne çakal abi, mesajım sayfada first olmasın, kendi mesajı olsun diye kendi mesajını silmiş ahahaha

başkasının hakareti silinmiş, benim moderasyon yetkim yok zaten bu alanda. komplo teorilerinde başarılar, ihtiyacın var.
Sosyal ağlarda paylaş

Chavez işini sağlam kazığa bağladı, bu açıdan onu suçlayacak değilim, Güney Amerika gibi bir bölgede de bu açıdan suçlanmak saçma olur.

Salvador Allende örneği var mesela seçim ile iktidara gelen ama ileri demokrasi kahramanı Pinochet ve demokrasinin yılmaz kalesi CIA sayesinde bir anda giden adam, liberallerden kimse de demedi pinochet için "sic semper tyrannis", bu işler böyle sosyalist olursanız seçimle iktidara gelmeniz zordur, hadi seçildiniz diyelim ya tyran ilan edilir ya da bir askeri darbe ile indirilirsiniz.

Zenginlerin sultası da böyle oluyor. Medya organları,ekonomik güç, üretim araçları şahısların elinde, buna rağmen halk desteği ile sosyalist bir adam iktidar oluyor ve CIA - Asker işbirliği ile indiriliyor, intihar ediyor.

Gel Sam bunları konuşalım, komplo teorilerini yalan yanlış haberleri değil, bariz CIA destekli, CIA desteklediğini kabul ettiği darbeleri serelim ortaya.
Sosyal ağlarda paylaş

paparnoz, ben otokrasinin her türüne karşıyım da siz öyle değilsiniz, yazmışsın zaten "onu bu açıdan suçlayacak değilim" diye. sizin için amaca giden her araç mübah, başkası yapınca kötü oluyor sadece.

bu bakımdan ben pinoşe de şovez'i de aynı kefeye koyabilirim ama siz koyamazsınız, dahası sinirlenirsiniz nasıl 'devrimci'yi devrimciyle bir tuttum diye, heh.

escape, şovez WIN mi DEAD mi şimdi ne diyorsun?
Sosyal ağlarda paylaş

her şey mübah değil, ilk önce Chavez diktatör değildi, bunu söylemek ile başlayalım, başımızda ki adam diktatör mesela mussolini taktikleri kullanan bir parti var, medya'ya sınırlar çizerek haberler yaptıran, devamlı kanallarda gezen, anamdan babamdan daha çok gördüğüm / görmek zorunda olduğum bir ülkenin başbakanı söz konusu.

Ne yapıyor bu adam ? Muhalif gazetecileri siyasi erki ve bağlantıları sayesinde ya hapse attırıyor ya da mevcut yayın organından kovduruyor. Televizyonda muhalefetle tartıştığını görmüyoruz bu adamın, aksine devamlı kendi propagandasını yapıyor, her gün tüm tv kanallarını ve gazeteleri işgal ediyor.

Başkanlık sistemi düşünüyor ama karşıt olduğun otokratik tavırlı bir başkanlık sistemini savunuyor. Ona karşı ciddi muhalefet olabilecek kişileri, bürokratik olarak yükselmiş kişileri ya görevden alıyor ya hapse atıyor.

Bak mesela Mussoli'nin yaptığı icraatlar;

- İktidar olduğunda önceleri liberallerin desteğini alan Mussolini, diktatörlüğün koyu ve keskin uygulamalarını birer birer hayata geçirmeye başlamıştı. İtalya kısa zamanda bir polis devleti haline getirildi.

- sınıflar arasındaki çelişkileri ortadan kaldırma amacıyla devlet eliyle korporatif sendikalar kurdu ve işçi ile işveren arasında anlaşma sağladı

- gazetelere kendi kontrolündeki editörleri atadı.Muhalif gazetecileri hapse attı.

- Üniversite Rektörlerini bizzat kendi seçiyor ve yemin ettiriyordu.

- Tüm ülkeyi otobanlar ile kapladı

vs. Daha da günümüz türkiyesinde olan biten olaylarla benzer durumlar söz konusu.

O yüzden liberallerin desteklediği adamlar ve karşı olduğu adamlar arası ciddi bir fark var. Ne zaman liberaller bir iktidarı, bir değişimi desteklese o bölgede bir otokrasi, bir diktatörlük rejimi kuruluyor. Bu açıdan da enteresan mesela Libya konusunda tartıştık, adamlar şeriat ilan ettiler (hatırlıyorsan fransız ihtilalinden fln girmiştik tartışmaya), zamanında Humeyni desteklediler, İran'da neler olduğu ortada.
Türkiye'de ki liberallerde ki sen ve sir'de değil AKP'yi ciddi anlamda desteklediniz, sonucun ne olduğu ortada. Bence ortada ciddi bir sıkıntı var. Liberallerin desteklediği tüm adamlar otokratik rejimler kurdular.

Chavez diktatördü diyorsun, adamın diktatörlüğünü göremeden adam öldü. Diktatörlük yapsa hak vereceğim ama öldü zaten. Tüm bu açılardan baktığımda otokrasi karşıtı olup - desteklediğiniz iktidarların otokrasiye dönüşmesini nasıl karşılıyorsun ? Merak ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam bu mesajında 412 karakter kullandı. Sam bu foruma toplam 36363 post atmış. 412*36363 = 14.981.556 karakter ortalama yazan Sam, tüm bu postları yazmak için ( saniye bazında 3 karakter yazabiliyor ) toplamda 4.993.852 saniye harcamış. Yani Sam 1387 saat yani bir diğer anlamıyla 57 gün boyunca aralıksız yazmış.

Sonuçlar analiz ediliyor

Sonuç bulunamadı

Sosyal ağlarda paylaş

işte paparnoz, "alınırsınız, sinirlenirsiniz" derken bunu kastediyorum. mussolini ve tayyip'e geçtin direkt, wot bastın. ki tayyip hakkında yazdıklarının bin beterini şovez'in yaptığı biliniyor işin ironik kısmı. şovez'in kendi darbe girişimini, sonra iktidara gelince ömür boyu başkanlık için peşisıra -reddedildiği halde- hile karıştırarak referandumlarını, bütün muhalefeti ve yandaşı olmayan medyayı sindirmesini filan bunlardan hiç bahsetmemişsin. şovez diktatörlüğü esnasında öldü üstelik, tahttan indirilemedi mussolini filan gibi.

kısacası otokrasiye sizden yana politikalar güttükçe kapınız açık, hatta az dedim, kucak açıyorsunuz. hal böyleyken, üstüne üstlük başlık şovez hakkındayken, bana "senin tencere kara mı değil mi önce onu söyle" gibi bir soru sorman son derece ironik. senin bu samimiyetsiz tutumuna neden cevap vermeliyim, önce onu izah etmen lazım.

murray, ar damarın çatlaksa biz tedavi edemeyiz.
Sosyal ağlarda paylaş

paparnoz said:

O yüzden liberallerin desteklediği adamlar ve karşı olduğu adamlar arası ciddi bir fark var. Ne zaman liberaller bir iktidarı, bir değişimi desteklese o bölgede bir otokrasi, bir diktatörlük rejimi kuruluyor. Bu açıdan da enteresan mesela Libya konusunda tartıştık, adamlar şeriat ilan ettiler (hatırlıyorsan fransız ihtilalinden fln girmiştik tartışmaya), zamanında Humeyni desteklediler, İran'da neler olduğu ortada.
Türkiye'de ki liberallerde ki sen ve sir'de değil AKP'yi ciddi anlamda desteklediniz, sonucun ne olduğu ortada. Bence ortada ciddi bir sıkıntı var. Liberallerin desteklediği tüm adamlar otokratik rejimler kurdular.

Chavez diktatördü diyorsun, adamın diktatörlüğünü göremeden adam öldü. Diktatörlük yapsa hak vereceğim ama öldü zaten. Tüm bu açılardan baktığımda otokrasi karşıtı olup - desteklediğiniz iktidarların otokrasiye dönüşmesini nasıl karşılıyorsun ? Merak ediyorum.

şurası o kadar doğru ki. bunların dışında da politik olarak dönüşmenin yanında bir önceki mesajında da belirttiğin üzere liberal geçinen demokrasi havarisi ülkelerin darbelerle başka ülkelerin başına diktatörler getirmeleri var. Hayır bu kadar kör ya da aptal olunabileceğini düşünmüyorum ben, dolayısıyla bunun bilinçli bir kabulleniş ve içselleştirme olduğu kanısındayım. Bir yerde zaten demokrasi kelimesi geçti mi artık 10 kere düşünmek gerek doğruluğu üzerine. Demokrasi adı altında körfez savaşı'ndan saddam'ın devrilmesine yalnız ırak'ta 1 milyonun üzerinde kişi öldü önlenebilir hastalıklardan, ambargo'dan vs. Chomsky'nin yanılmıyorsam necessary illusions kitabında geçiyordu bir başkasının söylemi, kimdi hatırlamıyorum. Nazi Almanya'sı örneği, liberal batı ülkeleri için bir açık çek haline gelmiştir diyordu. A.B.D. Guantanamo kurar, ama orada Nazi örneği var; A.B.D. darbe yaptırır, milyonlar işkenceye uğrar, ama orada Nazi örneği var; Birleşmiş Milletler ambargo koyar, milyonlar açlıktan, ilaçsızlıktan, elektriksizlikten geberir, ama orada Nazi örneği var...

Ve herifler açık açık yapıyor bunu, darbeleri, işkenceleri, göz göre göre ölümlere yol açacak ambargoları. Neymiş efendim ama orada seçimle geliyorlarmış; parlamenter sistemmiş, başkanlık sistemiymiş, halk iradesiymiş de mış muş...

Her şey zaten ideal type'de yaşanıyor zaten anasını sattığımın dünyasında. İnsanların seçimleri binbir türlü rıza üretim aracıyla etkilenmiyor, iyiler kazanıyor, kötüler kaybediyor hayat bayram oluyor falan. Demokrasi demokrasi diye getirip burada insanlık tarihinin en eli kanlı ülkelerini bizim önümüze demokrasi havarileri olarak koymanız cidden abes...
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

işte paparnoz, "alınırsınız, sinirlenirsiniz" derken bunu kastediyorum. mussolini ve tayyip'e geçtin direkt, wot bastın. ki tayyip hakkında yazdıklarının bin beterini şovez'in yaptığı biliniyor işin ironik kısmı. şovez'in kendi darbe girişimini, sonra iktidara gelince ömür boyu başkanlık için peşisıra -reddedildiği halde- hile karıştırarak referandumlarını, bütün muhalefeti ve yandaşı olmayan medyayı sindirmesini filan bunlardan hiç bahsetmemişsin. şovez diktatörlüğü esnasında öldü üstelik, tahttan indirilemedi mussolini filan gibi.

kısacası otokrasiye sizden yana politikalar güttükçe kapınız açık, hatta az dedim, kucak açıyorsunuz. hal böyleyken, üstüne üstlük başlık şovez hakkındayken, bana "senin tencere kara mı değil mi önce onu söyle" gibi bir soru sorman son derece ironik. senin bu samimiyetsiz tutumuna neden cevap vermeliyim, önce onu izah etmen lazım.

murray, ar damarın çatlaksa biz tedavi edemeyiz.

trt haber esed kafası
Sosyal ağlarda paylaş

evet şovez'i, kimyongül'ü savunamayıp tayyip'e saldırmanız MO'nuz zaten bu başlıklarda, değişen birşey yok yani tutumunuzda.

tartışılacak birşey yok her zamanki gibi. yeterince tekrarlandı aynı satırlar sanırım bugünlük.

p.s: sir'ün ismini kullanmak yersizdi, forumu bırakalı bir yıldan fazla oluyor adam ve cevap veremez dolayısıyla. ben de onun adına cevap veremem doğal olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

evet cevab veremedik topluca sem. sen en büyüksün. mezarında che ağlar, yeni gitti chavez ağlar..

said:
*Venezuela ekonomisi on yılda yüzde 47.4 büyüdü. Sadece 2012 ilk döneminde büyüme oranı yüzde 5.6 olarak açıklanmıştı.
*Yerel sorunlarla ilgilenen 30 bin yerel halk konseyi oluşturuldu, halkın sosyal sorunların tespit ve çözümüne doğrudan katılımı sağlandı.
*Son on yılda sosyal hizmetlere ayrılan bütçe yüzde 60.6 oranında artırıldı. (772 milyon dolar) Bütçenin yüzde 42.3’ünü sosyal yatırımlara ayrıldı.
*Eşitsizlik yüzde 54, yoksulluk yüzde 44 oranında azaldı. 1996 yılında yüzde 40’a ulaşan aşırı yoksulluk oranı yüzde 7.3’e düşürüldü.
*İşsizlik yüzde 11.3’ten yüzde 7.7’e düştü. Sosyal güvenceye sahip olanların sayısı üç kat arttı.
*Misyon adı verilen sosyal programlardan 20 milyon Venezuela vatandaşı yararlandı.
*Chavez öncesinde ciddi bir sorun olan okuma-yazma sorunu UNESCO verilerine göre tamamen ortadan kalktı.
*Parasız eğitim sayesinde bugün Venezuelalı anaokul yaşındaki çocukların yüzde 72’si anaokuluna gidiyor, ilköğretimde okullaşma oranı yüzde 85.
* Binlerce yeni okul inşa edildi. Devlet okullarında öğretmen sayısı beş kat arttı, 65 binden 350 bine ulaştı.
*Bolivarcı Üniversiteler adıyla yeni ve ücretsiz üniversiteler kuruldu. Üniversiteye devam eden gençlerin oranı yüzde 83’e yükseldi ve bu bakımından Venezuela Latin Amerika’da ikinci, dünyada ise 15. sırada bugün.
*1998 yılında nüfusun yüzde 21’inin yetersiz beslenmeden mustarip olduğu ülkede, bu oran yüzde 5’e indi. Gıda tekellerinin pahalı ürünleri karşısında, üretimi ucuz gıdaların satıldığı MERCAL isimli süpermarket zinciri oluşturuldu.
*1980’lerde gıda ürünlerinin yüzde 90’ı ithal edilirken bu oran yüzde 30’a düşürülmüş durumda.
*Bugün 4 milyonu çocuk 5 milyon Venezuelalıya okullarda ücretsiz gıda sağlanıyor.
*Son bir buçuk yılda yoksullar ve orta gelirliler için 250 bin ucuz konut üretildi.
*Çocuk ölümlerinin oranı binde 25’ten binde 13’e düşürüldü.
*Nüfusun yüzde 96’sının temiz suya ulaşımı sağlandı.
*1998 yılında 10 bin kişiye düşen doktor sayısı 18’den 58’e yükseldi.
*Sadece Barrio Adentro isimli ücretsiz birinci ve ikinci basamak sağlık hizmeti verilmesini içeren programla ülkeye gelen 8 bin 300 Kübalı doktor, 7 bin klinik kurdu, bu kliniklerde 1.4 milyon insanın hayatı kurtarıldı.
*Son 6 yılda 19 bin 840 evsiz sokakta yaşamaktan kurtarıldı.
*Özel sübvansiyonlar sayesinde normal fiyatların yüzde 34-40’ı arasında daha ucuz satış yapan kamu eczaneleri ağı oluşturuldu.

demiş adam örneğin en basit verilerle gelmiş. sen hala otokrasi böhüü diye zırvalamışsın sayfalar boyu. adam esmer, ben esmer sevmiyorum kafasıyla gelip sonra da cevap veremediler ki ehi ehi demek, tam bir sem klasiği.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

en alasından art niyetli, bencilin önde gideni diktatör. biraz araştırın neler yapmış. geç bile kaldı. darısı tez zamanda benzerlerinin başına.

birand topiğinde "oğlu dua etsin de cehennem diye birşey olmasın" yazdığım için postum silinmişti. iyi ki gebermiş geç kaldı bile dememiştim. "gavur" olunca aynı hassasiyeti göstermiyoruz galiba? ne de olsa chavez halkının canına okuyan korkunç bir diktatör, birand ise duayen liberal gazeteci. lol

laf anlatmaya çalıştığınız adam usa mandacısı sam ya. biraz araştırın diye akıl vermiş bi de ahah. sen usa'in 100 yıldır güney amerika'ya yaptıklarını araştır önce millete akıl vermeye kalkacağına.

yılların "ben her türlü otokrasiye karşıyım" şovenistliği de hala devam ediyor. bu forumda ağır bir şekilde siyaset tartışıldığı zamanlar gördük nasıl karşı olduğunu. işine gelen topiğe (:P) işine gelmeyenlere uğramazdın bile. sir'ün en azından bi duruşu vardı, senin gibi yüzsüzce savunmaya kalkmazdı her yenilen haltı.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

ben liberal değilim ki
ayrıca tartışmada yenilmek ne ki?
yargıların var, onları oturtabildiğin somut hiçbirşey yok. Kendince düşünüp karar vermişsin, neye kime ne anlatayım.

burda tartışmıyoruz, senin yargılarını dinliyoruz, karşılığında ben de sorular soruyorum
ayrıca evet ulusolcusun =)

Ben faşist değilim diyen bir ırkçıya benzedin ben liberal değilim derken, liberal değilsin ama liberal tezlerle liberal kaynakları referans alarak konuşuyorsun çok ilginç

marksizmin adı ne zaman ulusalcılık oldu? bende milliyetçiliğe dair bir şey mi var? asker seviciliği mi var? ulus devleti kemalizmi savunmak mı var? kendini devrimci mi addediyorsun? senin kafan çok karışmış

ek: gerçi mesajları okurken rast geldim

said:
deniz gezmiş devrimci lider deilki.
yani devrim lafına kan akıtmak kana susamak olarak bakarsan, evet devrimci lider.

şunu yazmışsın
lenin - devlet ve ihtilal, kendini solcu addeden her insan en az bir kere okumalı
Sosyal ağlarda paylaş

calimero said:

evet cevab veremedik topluca sem. sen en büyüksün. mezarında che ağlar, yeni gitti chavez ağlar..

evrensel "AMA EGONOMİYİ BÜĞÜTTTÜÜK" copypasta

demiş adam örneğin en basit verilerle gelmiş. sen hala otokrasi böhüü diye zırvalamışsın sayfalar boyu. adam esmer, ben esmer sevmiyorum kafasıyla gelip sonra da cevap veremediler ki ehi ehi demek, tam bir sem klasiği.

evet tam da benim sorduğum sorulara cevap bu olmuş..

türkçe okumakta güçlük çekiyorsanız ingilizce de konuşabiliriz. almancam yetmez ama üzgünüm.

ama en iyisi burada bırakalım, zira konu başlığı sizin açık ve net şekilde tuttuğunuz taraf iken, benim umurumda olmayan başka bir tarafa saldırıp bana cevap verdiğinizi sanmanız belli ediyor ki şovez'in kişilik kültü sizin nezdinizde tartışmaya dahi açılamaz.

ŞOVEZ KENDİ EYLEMLERİYLE ELEŞTİRİLDİ Mİ? KONUYU DEĞİŞTİREMİYOR MUYUZ?
http://2.bp.blogspot.com/-jNJtYAznZZY/UL4bh-eiZvI/AAAAAAAAAro/_AtqTNMLSuo/s1600/calimero1.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

emanet said:

birand topiğinde "oğlu dua etsin de cehennem diye birşey olmasın" yazdığım için postum silinmişti. iyi ki gebermiş geç kaldı bile dememiştim. "gavur" olunca aynı hassasiyeti göstermiyoruz galiba? ne de olsa chavez halkının canına okuyan korkunç bir diktatör, birand ise duayen liberal gazeteci. lol

laf anlatmaya çalıştığınız adam usa mandacısı sam ya. biraz araştırın diye akıl vermiş bi de ahah. sen usa'in 100 yıldır güney amerika'ya yaptıklarını araştır önce millete akıl vermeye kalkacağına.

yılların "ben her türlü otokrasiye karşıyım" şovenistliği de hala devam ediyor. bu forumda ağır bir şekilde siyaset tartışıldığı zamanlar gördük nasıl karşı olduğunu. işine gelen topiğe (:P) işine gelmeyenlere uğramazdın bile. sir'ün en azından bi duruşu vardı, senin gibi yüzsüzce savunmaya kalkmazdı her yenilen haltı.

bileğe, parmağa kuvvet ad hominem'de, çamur tutsa da olur, tutmasa da olur.

sir bıkmış bırakmış belli ki zaten, tahmin ediyordum. böyle temelsiz, işkembeden, ucuz saldırıların bini bin para olan bir ortamda kim niye düzgün, üsturuplu birşeyler yazmaya çabalasın ki.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...