screwy Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Temmuz 2013ten itibaren artık topa vuruldugu sırada ofsayt alanında bulunan ama topa mudahale etmeyenler ofsaytta sayılmayacakmıs. sadece topa mudahale eden oyuncu ofsaytta ise ofsayt bayragı kalkacakmıs. Yanlıs anlamıyorsam pasif ofsayt dedigimiz olay geri geliyor yani Haberin tamamı IFAB, ofsayt kuralında değişikliğe gitti! Temmuz 2013'ten itibaren geçerli olacak değişiklikler, ofsaytın "rakibi engellemek ve avantaj kazanmak" ile ilgili kısmınlarını kapsıyor. Peki ne değişti? İşte ofsayt kuralının yeni hali... FIFA'nın futbol oyun kurallarıyla ilgili birimi IFAB, ofsayt kuralıyla ilgili bazı değişikliklere karar verdi. Ofsaytın yorumlanmasının "rakibi engellemek ve avantaj kazanmak" ile ilgili kısmındaki değişiklikler Temmuz 2013'ten itibaren geçerli olacak. Yapılan bir değişikliğe göre bundan böyle ofsayt alanında yer alan ve topa müdahale etmese de rakibin dikkatini dağıtan oyuncular ofsaytta sayılmayacak. Halen geçerli olan kurala göre bir oyuncu ofsayt alanında yer alıyorsa, topa dokunmasa bile rakibin dikkatini dağıtıcı bir hareket yaparsa ofsayta düşmüş oluyordu. Yeni kurala göre ise artık oyuncunun rakibi ile top için mücadeleye girmesi şart koşuldu. Bir diğer değişiklik ise rakipten dönen toplarla ilgili. Mevcut kurallara göre ofsayt pozisyonunda bulunan ama ilk anda topa müdahale etmeyen bir oyuncu, direkten veya rakibinden seken topa müdahale edince, ofsayta düşmüş oluyordu. Ancak mevcut tanıma rakibi tarafından kurtarılan topa müdahale dahil değildi. Yapılan değişiklik ile ofsayt pozisyonda bulunan bir oyuncunun rakibi tarafından kurtarılan topa müdahalesinin de ofsayt sayılmasına karar verildi. Yani örneğin ofsaytta olan bir oyuncu ilk etapta topa müdahale etmese bile kalecinin ya da rakip savunmanın kurtardığı topa giderse ofsayt sayılacak. Ancak rakibin topa müdahalesi kurtarmanın ötesine geçip, topu kontrol etme aşamasına varırsa, az önce ofsaytta olan oyuncu da rakibine müdahale edebilecek ve bu ofsayt sayılmayacak. Bu iki yorum değişikliği de Temmuz 2013'ten sonraki maçlarda geçerli olacak. O zamana kadarki maçlarda ofsaytın mevcut yorumlarına göre karar verilecek. http://www.ntvspor.net/haber/futbol/84052/ofsayt-kuralinda-degisiklik?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 verinays Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 http://i.imgur.com/P2DXqkv.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odeon Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 yan hakemler zaten bu sekilde bile zorlaniyor, birde simdi dokundu dokunmadiyi hesapliyacak adamlar iyice kafayi yiyecekler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 pasif ofsayt zaten mevcut sistemde var da dikkat dagitma hede hodosunu de kaldirmislar. topa dogru gitse de ofsayt olmicak artik o zaman topa dokunmadikca. kavga edicek bir milyon pozisyon daha cikicak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 aziz yıldırım şimdiden hakem hatarıyla ilgili 5-10 makale hazırlasın seneye çok lazım olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
loop Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Cezaevinden çıkınca edebiyatı bıraktı bitirimliğe başladı o :) Kalemle değil emanetle geziyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 beşiktaşın hakkı yenir bu yeni kural yüzünden, ben söyliyim şimdiden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Yine temmuz ayı tehlikenin farkında mısınız? "1 temmuzdan itibaren başlayan süreçte rakiplerimize hep ofsayttan gol verildi.." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 abi kalecinin önünde 3 kişi baraj kurup topa dokunmasinlar o zaman ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 yapabiliyorlarsa yapsınlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Bayya ciddi değişiklik. Defansın işi çok zorlaşacak. Amerikan futbolundaki gibi, hücüm oyuncusu vücudu ile savunmacıyı engelleyip Quarter Beck gibi geriden gelen oyuncuya alan yaratacak. Maçlar hep üst bitecek. Yan hakemler kafayı yiyecek. Servet tarzı oyuncuların fiyatı artacak. Messi sneijder tarzı teknik oyuncular yerlerini iri kıyım fizikli oyunculara bırakacak ki, topsuz alanda göğüs göğüse itişsin savunma ile 6 pas içinde. Bakalım neler olacak... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 screwy said: Temmuz 2013ten itibaren artık topa vuruldugu sırada ofsayt alanında bulunan ama topa mudahale etmeyenler ofsaytta sayılmayacakmıs. sadece topa mudahale eden oyuncu ofsaytta ise ofsayt bayragı kalkacakmıs. Yanlıs anlamıyorsam pasif ofsayt dedigimiz olay geri geliyor yani Haberin tamamı IFAB, ofsayt kuralında değişikliğe gitti! Temmuz 2013'ten itibaren geçerli olacak değişiklikler, ofsaytın "rakibi engellemek ve avantaj kazanmak" ile ilgili kısmınlarını kapsıyor. Peki ne değişti? İşte ofsayt kuralının yeni hali... FIFA'nın futbol oyun kurallarıyla ilgili birimi IFAB, ofsayt kuralıyla ilgili bazı değişikliklere karar verdi. Ofsaytın yorumlanmasının "rakibi engellemek ve avantaj kazanmak" ile ilgili kısmındaki değişiklikler Temmuz 2013'ten itibaren geçerli olacak. Yapılan bir değişikliğe göre bundan böyle ofsayt alanında yer alan ve topa müdahale etmese de rakibin dikkatini dağıtan oyuncular ofsaytta sayılmayacak. Halen geçerli olan kurala göre bir oyuncu ofsayt alanında yer alıyorsa, topa dokunmasa bile rakibin dikkatini dağıtıcı bir hareket yaparsa ofsayta düşmüş oluyordu. Yeni kurala göre ise artık oyuncunun rakibi ile top için mücadeleye girmesi şart koşuldu. Bir diğer değişiklik ise rakipten dönen toplarla ilgili. Mevcut kurallara göre ofsayt pozisyonunda bulunan ama ilk anda topa müdahale etmeyen bir oyuncu, direkten veya rakibinden seken topa müdahale edince, ofsayta düşmüş oluyordu. Ancak mevcut tanıma rakibi tarafından kurtarılan topa müdahale dahil değildi. Yapılan değişiklik ile ofsayt pozisyonda bulunan bir oyuncunun rakibi tarafından kurtarılan topa müdahalesinin de ofsayt sayılmasına karar verildi. Yani örneğin ofsaytta olan bir oyuncu ilk etapta topa müdahale etmese bile kalecinin ya da rakip savunmanın kurtardığı topa giderse ofsayt sayılacak. Ancak rakibin topa müdahalesi kurtarmanın ötesine geçip, topu kontrol etme aşamasına varırsa, az önce ofsaytta olan oyuncu da rakibine müdahale edebilecek ve bu ofsayt sayılmayacak. Bu iki yorum değişikliği de Temmuz 2013'ten sonraki maçlarda geçerli olacak. O zamana kadarki maçlarda ofsaytın mevcut yorumlarına göre karar verilecek. http://www.ntvspor.net/haber/futbol/84052/ofsayt-kuralinda-degisiklik?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter ya bu nasıl bir ntvspor fail? öncelikle 48 saatten fazla olmuş bu haber çıkalı, adamlar yeni veriyor. "Ancak rakibin topa müdahalesi kurtarmanın ötesine geçip, topu kontrol etme aşamasına varırsa, az önce ofsaytta olan oyuncu da rakibine müdahale edebilecek ve bu ofsayt sayılmayacak." şurası büyük yalan gibi geldi bana. zira amacı bu değilmiş fifa'nın. fifa'nın tek amacı hakemin elinden yorumlama opsiyonunu almakmış. değişen tek şey şu zannedersem (çabuk çabuk okudum inşallah yanlış söylemem): eskiden "avantaj elde ediyorsa ofsayt" kuralı vardı, yapılan yeni değişiklik ile "avantaj" kelimesinin ne anlama geldiği tanımlandı ---> rakibini engelleme, ofsayttayken topa dokunma vs şeklinde gidin adam gibi ingilizce kaynaktan okuyun, sıçmış sıvamış ntvspor sanki. http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/21324698 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 heyecan bitti =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Asıl tehlike bunu kızlara nasıl açıklayacağız!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 zaten öyle değil mi ya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Yok Aktif ofsayt olayı var hala. Bu hale gelmesi çok çok mantıklı bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 karmasayı kaldırmaları gerekirken daha da karmasıklastırıyorlar isi. onde olan futbolcuyu yakalamak bile saliselik bir olayken, bu adamın topa dokunup dokunmadıgını nasıl yakalayacaklar cok merak ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 çok saçma olmuş yeni hali aksine ilk maddenin olduğu gibi kalması, direkten kaleciden dönen topların da ofsayt sayılmaması daha mantıklı olurdu. fifa yanlışını 30 sene sonra anlar ben de bunu quotelarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeathLord Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Dünyanın en aptalca şeyi olmuş. Kalecinin önünde dikilen tiplere nasıl engel olucaklarmış peki? Her frikikte 3 kişi gider kalecinin önüne dikilir buyur burdan yak, hatta bu sabit dikilen adamlar kalecinin hareketini engellerse ne yapıcaklar bunu daha da merak ettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Mart 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2013 Ahah gidin önceki sayfada yazdığım mesaja bakın ve bbc linkine tıklayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Mart 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2013 ahah ntvsporda bi tane ingilizce bilen adam yok heralde sunu kontrol edecek. is basvurusu yapin kacirmayin bu firsati. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mart 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2013 ofsayt pozisyonunda kalan 3 adamı teket teker nasıl gözlemleyeceklermiş? "ama o dokunmadan önce ofsayttı!" veya tam tersi iddialar ortalıkta cirit atacak işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 ben anlamadım ya.. ya da anlamak için kasmadım. hızlı hızlı okudum. pratikte öğrenirim hiç uğraşamam şuan dfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
incdarkness Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 escape said: ben anlamadım ya.. ya da anlamak için kasmadım. hızlı hızlı okudum. pratikte öğrenirim hiç uğraşamam şuan dfs bunu demeye geldim sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar