di Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Selam, Developer kitapligi kuruyoruz sevgili patiler.Kurallar icin soyle ufak bir liste onerecegim; 1 - Okumadigimiz kitaplari/dokumanlari onermiyoruz. 2 - Outdated kitaplari onermiyoruz. 3 - Kitap/dokuman ucretsiz ve/veya dagitilabilir degilse getirip link'ini buraya cakmiyoruz. 4 - Kitap/dokuman detaylarini guzelce veriyoruz. 5 - Trollemiyoruz, gereksiz mesajlar atmiyoruz. Konuyu acan olarak baslangici da yapayim;Stoyan Stefanov / Object-Oriented JavaScript Kitap cok guzel, cok temiz anlatiyor. Kategorilendirmeyi cok guzel ve dozunda yapmis. Kimi seyleri sonraki bolumlerde de tekrar ettiginden unutmanizi engelliyor. "Ben javascript biliyorum" diyenlerin bile bakmasini oneririm zira hem guzel bir tekrar yapmis oluyorsunuz hem de unuttugunuz ya da daha once denk gelmediginiz detaylara ulasiyorsunuz. Kitap kapagi Detaylar said: Name : Object-Oriented JavaScript Language : English Paperback : 356 pages [ 235mm x 191mm ] Release Date : July 2008 ISBN : 1847194141 ISBN 13 : 9781847194145 Author(s) : Stoyan Stefanov http://www.packtpub.com/object-oriented-javascript/book Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Okumaktan kasit tamamini okumak degildir diye dusunuyorum. Dil/API ogreten kitaplar okunuyor da, asil CS kitaplari bastan sona okunmuyor kolay kolay. Buna dayanarak ben de iki tane kitap oneriyorum: Operating System Concepts - Abraham Silberschatz Tanenbaum'un kitabiyla beraber takip ettim bunu ama bu cok daha akici ve to the point. Tanenbaum daha fazla insight saliyor ama "ogrenme" acisindan bu kitap cok daha temiz. troduction to Automata Theory, Languages, and Computation - John Hopcroft & Jeffrey Ullman Automata bilmeyen CS'ci CS'ci degildir. Acik ara favori dersimdi, bu kitap da o dersin boyle zevkli gecmesinde buyuk rol oynadi. Verilen ornekler cok iyi, exercise zorluklari harika ayarlanmis. Anlatimi tertemiz (bazi orneklerin aciklamasi yetersiz ama olur o kadar). Zihninizi acacak, computation'in anlam kazanacagi bir konu iste. O konuyu ogrenebilmek icin de en iyi kitaplardan biri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darknight Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2013 C# üzerinde gelişmek isteyenler için Sefer Algan'ın C# Nedir kitabını tavsiye ederim. Yazılım alanında Türkçe yazılmış en iyi kaynaklardandır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nienna Mesaj tarihi: Ekim 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2014 programlamaya başlamak isteyenler için kerem köseoğlu'nun programcılık mantığını öneriyorum. tüm dillerin ortak mantığını ve algoritmayı anlatıyo. örnekleri c# java ve vb olarak veriyo. çok güzel bi kitap. adam da bizden. konuşur gibi sade bi dille anlatmış olayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ekim 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2014 analytics'deki datayı değerlendirmek üzerine kaynak arıyorum. baya bir bakındım ama keywordler çok yaygın olduğu için sonuç alamadım. analytics datasını okurken nelere dikkat etmeli, micro macro analizleri nasıl yapmalı, neleri xcheck yapmalı vb. bilgileri arıyorum. zaten roket bilimi değil ama biraz daha smooth bir geçiş için kaynak süper olurdu. (bu arada okuduğunu tavsiye başlığa talep atmış oldum ama idare edin) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 bir milyor beles kitap. https://github.com/vhf/free-programming-books/blob/master/free-programming-books.md#swift Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 akila sen kocaman bir cilginsin <3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 George Stocker denen adami da unutmayalim rep++ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2015 toplayan abiye sonsuz saygi ve butun repler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2015 bingildak said: analytics'deki datayı değerlendirmek üzerine kaynak arıyorum. baya bir bakındım ama keywordler çok yaygın olduğu için sonuç alamadım. analytics datasını okurken nelere dikkat etmeli, micro macro analizleri nasıl yapmalı, neleri xcheck yapmalı vb. bilgileri arıyorum. zaten roket bilimi değil ama biraz daha smooth bir geçiş için kaynak süper olurdu. (bu arada okuduğunu tavsiye başlığa talep atmış oldum ama idare edin) di linklemiş burayı, geçen sene kaynak sormuşum, geçen günlerde buldum. https://analyticsacademy.withgoogle.com/explorer dersler, anlatım, kapsam çok iyi ayrıca sanırım sertifikada veriliyor sınavda 80 ve üzeri alırsan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2016 arkadaşlar responsive tasarım ile ilgili güzel bir kaynak arıyorum. kod/teknik tarafından ziyade design ve UX odaklı. var mı okuduğunuz bir şeyler tavsiye edeceğiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Haziran 10, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2016 http://www.frontendhandbook.com/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 10, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2016 Dive Into Python http://www.diveintopython.net/index.html temelleri öğrenirken yardımcı oldu bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2016 bingildak said: arkadaşlar responsive tasarım ile ilgili güzel bir kaynak arıyorum. kod/teknik tarafından ziyade design ve UX odaklı. var mı okuduğunuz bir şeyler tavsiye edeceğiniz? başlığın klasiği olarak kendi kendime yanıt vereyim: ux konusunda şöyle bir kaynak buldum https://www.springboard.com/learning-paths/user-experience-design/ gmail hesabıyla direkt giriş yapabiliyorsunuz, başlangıç seviyesindeki kaynaklar hep dış kaynaklar (bazıları private utube videoları fln) ama çoğuna gmail hesabıyla sorunsuz giriş yapabiliyorsunuz, herhangi bir ücret falan istenmiyor. core bölümünü yeni bitirdim - çok beğendim. özellikle 2. videodaki hatunun anlattıklar aslında aklında fikri olan herkesin bunu nasıl işe çeviririm sorusuna yanıt niteliğinde çünkü gerçekten işin business tarafı bundan ibaret. https://www.youtube.com/watch?v=O8zmUJqxrng çok basic ama bir o kadar da olmazsa olmazları. responsive için ise https://abookapart.com/ 'dan GOING RESPONSIVE by KAREN MCGRANE. http://d.gr-assets.com/books/1447919584l/27858985.jpg generic bullshitten ziyade daha proje odaklı deneyimler paylaşan, içinde güzel datalar yer alan bir kaynak. responsive'e geçiş olayını daha geniş bir scope içerisinde anlatıyor. baya başarılı. (tu) e book olarak aldığım için mobi dosyasını paylaşabilirim sanırım sorun olmazsa? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ocak 10, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2019 https://www.youtube.com/watch?v=d8jeDkekeuo vay arkadas, the year 1964. hallelujah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 16, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2019 bir devops'cu olmayan biri olarak su kitabi cok ovduler bana fikrn olur oku diye https://www.amazon.de/DevOPS-Handbook-World-Class-Reliability-Organizations/dp/1942788002/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1552572381&sr=8-1&keywords=the+devops+handbook daha baslamadim da, bu kadar kisi direk bu kitaba nokta atisi yapinca sizinle de paylastim. okudukca fikirlerimi belirtirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2019 (düzenlendi) Tarihi eser buldum https://apps.dtic.mil/dtic/tr/fulltext/u2/712079.pdf Sunu da kutuphaneye ekledim Title:Introduction to Information Retrieval Url:https://nlp.stanford.edu/IR-book/pdf/irbookonlinereading.pdf Mayıs 2, 2019 reyou tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2020 şöyle bir liste yaptım. information technology, computer science, software development, game development, software engineering, computer engineering, electronics engineering konularında yararlı olduğunu düşündüğüm kitaplardan 100 tanesi. "şu konuyla ilgili bu kitap o kadar iyi değil, onun yerine şunu öneririm" diyecek varsa değişiklik yapabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2020 oha ben bunu poster diye bastirip odama asarim, ne guzel listeymis ozel kutum bir drive linki icin her zaman aciktir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar