Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İran, Hangi Yöne Atılırsa Atılsın İsrail Topraklarına Düşen Füze Geliştirdi


Biliminsani

Öne çıkan mesajlar



"Bu sefer kesin vuruyoruz..."

İran Genelkurmay Başkanı Hasan Firuzabadi, Fars Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada İran Ordusu tarafından geliştirilen yeni füze sistemi hakkında önemli bilgiler verdi. El Sabit - 3 adı verilen füzelerin hangi istikamete doğru atılırsa atılsın İsrail topraklarına düşecek biçimde tasarlandığını belirten Firuzabadi, bu sayede kullanıcı hatasını sıfıra indirmeyi planladıklarını ifade ederken, gelecek ayın sonunda ilk prototipi üretilecek olan füzelerden deneme amacıyla havaya rastgele bir tane fırlatacaklarını da açıklayarak İsrail'e gözdağı verdi.

Füzenin teknik detayları

Eleştirilere en güzel yanıtı, tamamen İran mühendis ve işçilerinin ürünü olan El Sabit - 3 füzeleriyle sahada vereceklerini belirten Firuzabadi, "Doğruyu söylemek gerekirse, teknik olarak güdümlü füze teknolojisini yeniden keşfettik diyebilirim. İlk iki prototip ısıya ve sese güdümlü füzelerdi ancak daha sonra o kadar teferruata gerek olmadığı ortaya çıkınca onlardan vazgeçtik. Neticede hedef pek o kadar hareketli sayılmaz. İsrail'in koordinatları değişmediği sürece çok yüksek bir ihtimalle ıskalamayız..." sözleriyle İran'ın yeni silahının teknik detaylarını paylaştı.
Civar ülkelerde gergin bekleyiş

Önümüzdeki ay tatbikat amacıyla bir tanesinin rastgele bir yöne doğru fırlatılacağı açıklanan füzeler, İran'a komşu ülkelerde endişeli bir bekleyişe neden olurken, İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, twitter hesabından yaptığı açıklamada "hele bir tane atsınlar da, isabet ederse düşünürüz bir şeyler..." yorumunu yapmakla yetindi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...