Ekmek Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 escape sen okumaya çalışma üsttekini lütfen.
Ren Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 screwy said: peki i nin sıfırdan uzaklıgı kac ekmek. kök -1 olan i den bahsediyorum http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/69/Complex_conjugate_picture.svg/300px-Complex_conjugate_picture.svg.png z=0+1i sonrası pisagor zaten kök1=1, yalnız noktasal olarak nerede olduğundan emin değilim. y ekseni üzerinde +1 biim sanırsam.
Sparkcaster Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 matematiğin bazı kısımları sırf ibneliğine bulunmuş ya
Myshkin Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 i'nin gerçek sayılar ekseninde bir büyüklüğü yok işte abi
escape Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Matematik netim iyiydi ama mutlak deger sorularindan hfep kactm.. -(-4) 4 ise -(-m) nden -m oluyor anlatabildim mi?
Ren Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 bu arada kamaşık sayıların mutlak değerleri şöyle oluyormuş. http://www.mathwarehouse.com/algebra/complex-number/images/absolute-value/absolute-value-practice1.jpg sayı doğrusuna dik çekip orda inceliyorlar. yani koordinat sistemini düşünün. x ekseninde bildiğimiz sayılar var. y ekseninde de hiçbir parçası normal sayı olmayan sayılar var. a+ib derken a kısmı yok yani y ekseninin. daha açık şekilde mesela: http://www.mathwarehouse.com/algebra/complex-number/images/absolute-value/p1/step-3.png
screwy Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 escape said: -(-4) 4 ise -(-m) nden -m oluyor anlatabildim mi? abi su herifi bnalayın resmen iq check i gecemedi
escape Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 aquila said: sayinin sifirdan uzakligi, artisi eksisi onemli degil. onu anladik o kadar da degil.. tamam bi arkadas anlatti mantigini da ne isime yarick bilmiyorum haha nese dagilin tamam tesekkurler.
Bunneh Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 escape said: Matematik netim iyiydi ama mutlak deger sorularindan hfep kactm.. -(-4) 4 ise -(-m) nden -m oluyor anlatabildim mi? öyle bişey olmuyor zaten "m<0 |m|=-m" şimdi bu ilk postunda verdiğin şey di mi. m'i -4 aldık |-4| = -(-4) = +4
cempostaci Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 adam acik ara zekasiz cikti olaya gel
di Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Ren said: bu arada kamaşık sayıların mutlak değerleri şöyle oluyormuş. http://www.mathwarehouse.com/algebra/complex-number/images/absolute-value/absolute-value-practice1.jpg sayı doğrusuna dik çekip orda inceliyorlar. yani koordinat sistemini düşünün. x ekseninde bildiğimiz sayılar var. y ekseninde de hiçbir parçası normal sayı olmayan sayılar var. a+ib derken a kısmı yok yani y ekseninin. daha açık şekilde mesela: http://www.mathwarehouse.com/algebra/complex-number/images/absolute-value/p1/step-3.png Su ilk imaji tahtaya cizmeyen/cizemeyen butun matematik hocalarinin allah bin belasini versin. Arkadas ne kastirmislar zamaninda sunlari anlatmak icin. Lan ciz sunu tahtaya sak diye yansin ampul iste. Zaman makinasi bulunursa katil olurum, o kadar deliriyorum pic edilen yillari dusundukce.
Lectre Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 mutlak değer, o sayının, sayı doğrusunda 0'a olan uzaklığı demek. yani uzaklık kavramıda - birimlerle ifade edilmediği için mutlak değerden çıkan hiç bir değer - olamaz. hayır şunu anlamak için neden bu kadar kastınız onu anlamıyorum.
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 escape said: |-4|=4 olarak cikiyo ama !!!! sus lan konusma sen artik mehehe ahahe falan yaz sadece
di Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Abi bu kekonun anlamadigi sey mutlak deger icinde + gorunen sayinin disariya nasil - olarak ciktigi. Eleman kendini oyle bi kaptirmis ki, ilk satirdaki m<0'i ignore ediyor beyni direkt.
escape Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 tmm ulan anladik diyorum
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 m=-1 olabilir. Bu durumda mutlak degerde negatif olamayacagi icin -m diye cikartiyoruz ki o -1, +1 olsun.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Negatifi negatifle carparsan pozitif cikar.
di Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 YA ARKADASIM YA CIKMAZSA ? YANI 2X2NIN 4 ETTIGI NE MALUM ? ZAMANINDA ADAMIN BIRI 4 DEMIS 4 OLMUS GERCEKTEN DORT ETTIGI NE MALUM?!!!! bi de boyle bi tip vardi lan forumda. fizik mizik okuyodu ya da okicakti sanki. sdf
escape Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 valla anladim lan... saolun. eyv gerge
escape Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 di said: Abi bu kekonun anlamadigi sey mutlak deger icinde + gorunen sayinin disariya nasil - olarak ciktigi. Eleman kendini oyle bi kaptirmis ki, ilk satirdaki m<0'i ignore ediyor beyni direkt. evet anlamadigim buydu.. ama keko sensin :)
manve Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 escape said: Matematik netim iyiydi ama mutlak deger sorularindan hfep kactm.. -(-4) 4 ise -(-m) nden -m oluyor anlatabildim mi? ahah adam sayi yerine harfi gorunce mavi ekran veriyor
escape Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 burdaki hicbi super zeka da "|m|=-m ... tamam m yerine -4 koy kac cikiyo" diye anlatmadi.. herkes artistlik pesinde anasini satiyi sdfg koskoca adamlar..
Ekmek Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Bu adama böyle bişeyler öğretmek eğitmek falan unsupervised antibiyotik kullanımı etkisi yaratmaz umarım.
Öne çıkan mesajlar