Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

askerlik çürük raporu ile ilgili


capitancommodore

Öne çıkan mesajlar

selam. şimdi durum şöyle ben omurgamdan ameliyatlıyım, skolyoz. bana muhtemelen çürük raporu verecekler ama hala okuyorum bu sene son. hazır şu askerlik koşuşturmaları aradan çıksın istiyorum ama kağıt mağıt gelmedi elimi kolumu sallayarak gidebiliyor muyum? ben muayne olmaya geldim diye? filmleri falan götüreceğim tabii...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

askere gitmek için başvuracaksın
hastanede muayene olurken, ilk yönlendiren doktora bunları söleyeceksin
o seni ilgili polikliniklere yönlendirecek

orada hastalığın tekrar kontrol edilecek
eğer askerin uyguladığı kurallarda senin hastalığın tanımlıysa
hastanenin sağlık kurulu: barışta askerliğe elverişli değildir, savaşta savaşır diye rapor çekcek

sonra serbestsin
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dipolamanı aldıktan sonra diplomanla gidicen, sağlık problemim var dersin, Şube>Aile Hekimi>Şube>GATA Gatada yada işte gittiğin hangi askeri hastane ise, er polikliniğinde zarfını açtırıcan o gün seni ilgili polikiliniğe, fizik tedavi olabilir yada ortapedi artık hangisi bakyıorsa göndericek, orası sana randevu vericek.

10-20 gün sonra randevuya gelince randevu aldığın poliklinik seni heyete göndericek C yada D ne girdiyse artık direk çürük veriliyorsa D girmiştir Böle koca D harfi basılı bir rapor alıcan tabi yanında götürdüğün 10-12 onaylı resimleri vericen bi tanesini burda bide iki parmağınla basıcan rapora kırmızı kırmızı.

Ordan tekrar ilgili doktorun huzuruna çıkıcan oda bakıcak derdini anlatıcan burda kendi eski raporlarını göstericen, doktor sana bir rapor yazıcak orda o raporun çıktısıyla beraber sağlık kurulu heyetinin sekreterine yollayacak, orda bir doktor daha görücek eğer çürük aldıysan belki sorular sorar orda.

Sonra sana bir daha ki heyet gününe randevu verir.
Gelirsin heyete girersin, rütbeli doktor bakar kimliğine askerlik yapmıyorsun der. 4de gidip raporu alırsın. ordan şubeye gidip raporunu verirsin ilgili belgeleri alırsın.

GG
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben sınava girdiğim gün, elinde vücuduna bağlı idrar torbasını tutan, 2 büklüm olmuş ve desteksiz yürüyemeyen biri bile vardı sırada. hani o yüzden emin olma gitmem diye, gidip sor önce.


edit; idrar torbası dedim de, düşününce mantıksız geldi. acaba serum muydu dicem ama belinden aşağıda duruodu torba serum olsa üstte olması lazım fln. neyse işte
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu işlerin bir prosedürü var yazıyordur bir yerlerde ama esnek durumlarda var sonuçta sana orda bakanlar doktor, Bana muayne olmadan evel doktor yüzüne bile bakmıcak felan diolardı, tam tersine herif nasıl ilk seferinde çürük verebilirim diye bir kaç doktora telefon açıp bilgi bile aldı, epey uğraştı adam raporla felan.

Yardımcı oldu bildiğin adam.

Diabet mesela tip 1 arkadaş direk çürük aldı, benim girdiğim heyete beklerken biri boynunda arkada bir tümörden bahsetti ama sanırım kanser değil kontrol altında.

Çürük vermiolarmış ama ertelemişler, çocuk ben gitmek istiorum aslında diyo zaten kısa dönem yapıcam işe giricem böle askıda kalmasından rahatsızım diyor ama göndermiolarmış işte. Kesin çürük de vermemişler erteleme max 5 sene.

Neyse sana geçmiş olsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

askeri hastaneye sevk isteyeceksin şubeden ilk. Askeri hastanede ilk gördüğün doktora durumunu belirteceksin. Ameliyat oldum, fiziki durumumun askerliğe elverişli olmadığını düşünüyorum diye. O doktor da seni sevk edecek askeri hastanede ilgili bölüme. Sonra orda gerekli muayene yapılıp seni heyete yollayacaklar. Heyet zaten muayene sonrası verilen kararı onaylar alırsın çürük raporu tek seferde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

capitancommodore said:

askerlik yapmak için değil çürük almak için diyemiyor muyuz :D


"çürük almak için" diye bi prosedür yok. ya da askerliğe elverişliliğini kontrol ettirme/ispatlama vs diye bi prosedür yok diyelim.

gidiceksin şubeye "askere gitmek istiyorum" diye dilekçe vererek başlıycaksın işe. muayene dönemine rastlarsan şubede doktor bulunabilir, ilk o bakar sana. sorununu ona anlatırsın. gerekli görürse ilgili hastaneye sevk eder, hastanede en baştan yine anlatırsın.

ayrıca "beni gata'ya sevk edin" diye bir şansın da yok. o şube o dönem hangi hastaneye sevk yapıyorsa o hastaneye sevk edilirsin.

bir de eğer rahatsızlığın gerçekten askerliğe engel rahatsızlıklardansa ve tıbbi olarak ispatı varsa korkmana gerek yok. gerçekten prosedüre göre çürük sayılanları zorla askere göndermek gibi bi amaçları yok askeri hastanelerin. ama derdini iyi anlat.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gecirdigin ameliyat gunluk hareketlerini kisitliyorsa, kosamiyorsan, uzun sure ayakta duramiyorsan falan curuk almana yarar. Mesela dalagi alinanlar alinmiyor askere. Ha ama uzun sure yuruyebiliyorsan normal bir insan gibi kosabiliyorsan curuk verirler mi bilmiyorum. diplomani aldiktan sonra kesin git rahatsizligini soyle ama. Mezun olmadan olmaz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...