Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mac'e geçiş, Windows kurma etc.

serjuhan

Öne çıkan mesajlar

Herkese selamlar

Burada hem PC hem Mac OS kullanan bir çok insan olduğunu biliyorum. Bana yardımcı olacağınıza da inanıyorum. Şimdiden teşekkürler.

Hikaye şöyle başlıyor ki hediye olarak şu yeni 27 inch iMac'lerden geldi. Ben de ne yapacağımı bilemedim. Photoshop vs imaging programları mesleki düzeyde kullanmıyorum. Bilgisayarı kullanma amacım oyun ve internet açıkçası. Çok nadir olarak Photoshop vs kullanıyorum. Şimdi başıma dert olan şeyse ben bu aleti açıp kullanmasam da başka bir şey ile mi değiştirsem ne etsem bilemedim. Aslında çok kullanmakta istiyorum fakat MacOS platformunda bir çok oyunun çıkmadığını, çıksa bile çok geç çıktığını biliyorum. Yakın zamanda da bu problem aşılmayacak gibi. Bu problemi kolayca aşabilmenin bir yolu var mı acaba, Windows kurmak gibi?

Yani alet hep hayalim olan aletti ama anladım ki sahip olunca bu kadar fiyatlı bir aleti hakkıyla kullanamamak, daha doğrusu kullanım amacıma uygun kullanamamak yazık olacak.

Bu mevzuda fikirleriniz, düşünceleriniz nedir acaba? Siz olsaydınız ne yapardınız? Bu arada aleti alan abim, yani öyle siktir et kullanayım geçeyim diyemiyorum da. Abim değiştirme yapmama filan bozulmaz yani o konuda da bir sorun yok. Ama işte bunca zamandır hayalimde olan bir alet söz konusu olunca karar vermek pek zor oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

bilgisayarı sadece oyun oynamak için alıyorsan niye hayalindeki alet macintosh ki, onu anlamadım ben. önce onun açıklamasıyla başlayalım.

öte yandan macos cihazlar için de son zamanlarda oyunlar çıkmaya başladı. steam'in mac sayfasına bakarsan orda hangi oyunların oynanabildiğini görebilirsin
http://store.steampowered.com/search/?sort_by=Name&sort_order=ASC&category1=998&os=mac
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm GERGE çok sağol bu güzel haber. Aslında bir bakıma money-waste gibi benim için bu alet. Ama windows kullanırsam her işimi görür istediğim şekilde de Mac'e geçiş yapabilirim ileride de. Pahalı bir PC olur ama nihayetinde hediye yani, abim de diyor koy götüne sen memnun olcaksan parayı hiç düşünme.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Ama amacin oyunsa bunu verip coook daha iyi bir oyun makinasi alabilirsin. GTX 680 filan yaparsin. 27' olandan degilse senin aletinin icindeki orta sinif dizustu GPU'su ama o cozunurlukte kaldirmaz bir sey.

edit: 27" demissin ama zaten, rahat ol o zaman zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

27 abi.

Valla iade şansı yokmuş. Anca iade edersen bi cari hesap açıyorlar. Sonra ilerde filan hesaptan kullanıyorsun alış-veriş zamanı.

O yüzden süper PC kurma mevzusu da yalan.

Aslında elektronik hediye almadan bana sorun derim hep ama abi de Apple bilgisayar alıyorum amk beğenmeyecek hali yok ya modunda almış. Ha beğendim ama işte "acaba"lar var kafada :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
2012 Air geldi bana da ayni sekilde hediye, bende de vardi o acabalar. Cok iyi teklifler bile aldim karsiliginda en iyisinden bir dizustu cekebilecegim. Ama OS X'a alistikca, sadece kendisinde olan ofis programlarini, araclari kullandikca tum acabalar gitti. Zaten oyun oynayan biri degilim, bundan once Linux kullaniyordum.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla iade olsa ederdim de satmak ayıba girer heralde :D

Bir de alet yeni ince ekranlardan direk cezbediyor. Heralde kullanacağım akşam eve geçince kutuya saldırasım var.

İleride böyle bir aleti paraya kıyıp alamam heralde ben. Bari kullanayım, evlenince de işte evde PC olmuş olur güzelinden :D
Sosyal ağlarda paylaş

Yakın çok yakın yani abim :)

Esh abim ne kadar hediyeyi değiştirmeme vs kırılıp gücenmicek olsa da sanırsam ki direk satma olayına bozulur. O açıdan önümüzde Apple ürünleri var. Macbook Pro düşündüm ama yani o da aynı familyadan sonuçta. iMac'te soru işareti olarak kafamda beliren her şey Macbook için de geçerli olacak sonuçta.

Yani hediyeyi olduğu gibi kullanmak en doğrusu olacak sanırım Windows'u da kurarak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...