Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

500.000.000 $ parası olan insan neden daha çok kazanmak ister

tertip34

Öne çıkan mesajlar

olay para değildir büyük ihtimalle. sadece para için çalışan birisi zaten 500 milyona gelmeden önce işlerini savsaklamaya başlardı.

geçen sene başımdan geçen bir olayı anlatayım, anla. türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında ilk 40'ta olan bir tanesinin sahibi bir akrabayı ziyaret etmiştim. bildiğim kadarıyla 20'ye yakın fabrikası var türkiye'ye yayılmış ve adam 72 yaşında. izmit'te ziyaret etmiştim adamı, "günde 18 saat bu fabrikanın başındayım" diye bir laf attı ortaya genel konudan alakasız. ben boş boş baktım ki adama, açıklama getirmek zorunda hissetti kendini; "bu fabrikayı seviyorum."

belki bu kadar basittir konu, adamlar yaptıkları işi seviyorlardır.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

olay para değildir büyük ihtimalle. sadece para için çalışan birisi zaten 500 milyona gelmeden önce işlerini savsaklamaya başlardı.

geçen sene başımdan geçen bir olayı anlatayım, anla. türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında ilk 40'ta olan bir tanesinin sahibi bir akrabayı ziyaret etmiştim. bildiğim kadarıyla 20'ye yakın fabrikası var türkiye'ye yayılmış ve adam 72 yaşında. izmit'te ziyaret etmiştim adamı, "günde 18 saat bu fabrikanın başındayım" diye bir laf attı ortaya genel konudan alakasız. ben boş boş baktım ki adama, açıklama getirmek zorunda hissetti kendini; "bu fabrikayı seviyorum."

belki bu kadar basittir konu, adamlar yaptıkları işi seviyorlardır.

huun en güzelini yazmış, aynen bu olay. sırf para için çalışan insan zaten o noktaya gelmeden satıp savar, keyfine bakmaya başlamış olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Sebebi her zaman farklı hedefleri olmasıdır.

1 milyon $ nakit yapacam der insan sonra 1 milyon euro olsa der. Her defasında hedefini büyütüp onun için çalışır.

Bazısı vardır hedefine ulaşınca yeni hedef belirlemez parayı yemeye başlar para azaldıkça yeni hedefi parayı eski haline tamamlamak olur.

İkiside aynı boktur aslında biri çok harcar diğer daha tutarlıdır.

Türkiyede harcadığına bakmazlar ne kadar çok paran varsa o kadar gücün vardır diye düşünürler.

Scarface de bunla alakalı bir de söz var hatta;

In this country, you gotta make the money first. Then when you get the money, you get the power. Then when you get the power, then you get the women.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim bankada 500kdan fazla JPY var sayılır, durabiliyoz mu yoksa illa tl olarak mı milyon lazım?

Ayrıca eger hissesi falan olan bi adamsa şirketinin hissedarları dava eder diye mecbur olabilir falan filan , bence diğerlerinin dediği gibi çok fazla tatil yapiim emekli oliim diyebilecek durumda olmayabilir ondandır belki. 500bin lirası olan adam belki herşeyi vardır biri dese hadi herşeyi devralıyorum git evinde otur al şu 500bini belki o da emekliye ayrılır ?
Sosyal ağlarda paylaş

bı uzaya gidip gelsen biter o 500m, daha cok kazanmıyıpta napıcak.

huunun dediğide doğruda, keyfi yüzünden calısıcam diye agresif ticaret stratejiler kullananlar, müşterilerinin calısanlarının sağlığıyla oynıyanları napıcaz? öle bi keyif yok üzgünüm.
o kadarda normal karsılanıcak bir hırs deil dünyanın en zengin 10000 kişisinden biri olmak
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...