Sorieno Mesaj tarihi: Şubat 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2013 Monitör alacağım. Uzunca bir süre 24" mi 27" mi diye düşündüm ama bir karar aşamasına geldikten sonra daha ciddi bir kararla karşı karşıya olduğumu fark ettim; 1440p mi almalıyım, 120 Hz mi? Genellikle oyun için kullanıyor olacağım monitörü ama competitive FPS değil, singüler RPG/FPS'ler ya da MOBA oynuyorum. 120 Hz'in bu doğrultuda bana çok muazzam bir faydası olur mu bu yüzden emin değilim. Genel kullanım için IPS panel ve 1440p çok ilgi çekici duruyor, şurada da nispeten düşük response time'lı (6 ms) bir IPS 1440p paneli var Dell'in (http://www.sanalmarketim.com/urun/b6aadb4edd5b7f46e590c88a4fa48544/DELL-UltraSharp-U2713HM-27-8ms-VGA-DVI-DP-HDMI-Usb-Pivot-IPS-Led-Monitor) Fiyatı da makul ölçüde. Ancak bunun için de performans sıkıntı yaşar mıyım sorusu mevcut kafamda. Fena olmayan bir setup'ım var (680gtx, 2700k@4000MHz, 8 gb RAM) ama 1440p de ultra details seviyesinde oynayabilir miyim bilmiyorum. Şu da var ki; 1080p'nin ultra details düzeyi ile 1440p'nin high details karşılaştırmasında sanki 1440p biraz daha ağır basıyor gibi. Bir başka alternatif olarak 1440p ve 120 Hz olan Kore panelleri var, Yamakasi'ler ya da Catleap'ler ama kendime gümrüktür şudur budur eziyeti de çektirmek istemiyorum. Uzun süredir bu konu kafamı kurcalıyor ama bir konsensus söz konusu değil gibi, daha çok kişisel tercihlere dayalı kamplaşmalar var. Kimi 120 Hz'den vazgeçemem diyor, kimi 1440p'de oyun oynadıktan sonra 1080p'ye geçmek beni Quake2 günlerime götürdü diyor. O yüzden kararsızlığım baki oldu. En çok Paticik habitatının kişisel tercihlerine güvendiğim için buradan doğru cevabı bulurum diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Şubat 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2013 1 hafta önce kafayı patlattım. Asus ve benq nun 1ms gtg 144hz panelli 24" TN panellileri geliyor önümüzdeki ay falan. çok da pahalı olmayacak. şu an ne 2420T ne de 144 luk 27 inç asus tatmin etmedi beni. ips desen apayrı bi dünya, LG nin 240hz ips leri ne zaman seri üretime sokacağı belirsiz. ama bildiğim tek birşey var ki, sistem iyiyse, constant 100+ fps alıyosan 120hz ve üzeri paneller inanılmaz farkettiriyor oyunlarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Şubat 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2013 oyun oynamak istiyosan her türlü tn alıcan, bleeding yapabiliyor ama en azından ucuz panel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Şubat 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2013 21.5 inch bi tane fiyat performans ürünü var mı 1080, oyun için ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Şubat 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2013 Bi de catleap i turkiyeye getirmek agir fantazi. Yeni serileri 120hz e overclocklanmiyormus bi de. 100hz max diolar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Şubat 15, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2013 1440p konusundaki yorumların nedir Esh? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Şubat 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2013 monitörler uçmuş ya 120hzler, ipsler falan bende bu garibandan var yıllardır http://support.acer.com/acerpanam/MONITOR/2010/Acer/X203H/X203Hsp2.shtml :'( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Şubat 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2013 Sorieno said: 1440p konusundaki yorumların nedir Esh? bi yorumumum yok, stüdyo işi yapmadığım için, o kadar yüksek çözünürlüğe gerek duymadım dolayısıyla da araştırmadım pek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Şubat 15, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2013 Haklısın belki ama daha smooth bir performans sunduğu da bir gerçek. Pixel density açısından 24"ün (hatta 23"ün) üstüne çıktığın an görüntü kalitesinde gözle görülür bir gerileme oluyor. Bilhassa TN panellerden bahsediyorsak sıkıcı bir hal alıyor. 1440p'nin benim açımdan tek avantajı bu. Yani daha geniş bir workspace vaad etmesinden ziyade daha yüksek bir pixel density sunması. Oyunlarda da bunun avantaj yaratacağını düşünüyorum şahsen o yüzden biraz daha 1440p'ye yakınım. Haklısın 120Hz de fark ediliyor ama competitive FPS oynamadıktan sonra minimal olduğunu düşünüyorum. Yanılıyor muyum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Şubat 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2013 büyük ekranda moba takip etmek zor olmuyormu ya. Benim ciddi gözüm yorulmuştu. 1440p olayı bence şuan için erken. Oynadığın şeyde muazzam bir fark yaratacağını düşünmüyorum. Ara sokakta ferrari misali :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2013 tavsiyem, fps oynuyorsan 1920x1080 ve 120hz al eğer resim editleme, stüdyo işleri vb gibi büyük ekran gerektiren çalışmaların oluyorsa 1440p al eğer bunların dışında kalıyorsa standart bir led 1920x1080 yeterli olur. oyunlarda 1440p'nin bir yararı olmuyor, özellikle fps oyunları bazında konuşursam. çok turnuvacı progamer 4:3 monitör alıp 800x600 gibi düşük çözünürlüklerde oynamayı tercih ediyor. çözünürlük ne kadar yüksek olursa ekranda gördüğün cisimler de o kadar küçülüyor. ekran çok büyük olursa odaklandığın alan azalcağı için harita kontrolün de zorlaşacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Şubat 18, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2013 Hala kafamda netleşebilmiş değil. 1440p ile oynayan ve 120 Hz de deneyimleyebilen var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sequo Mesaj tarihi: Şubat 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2013 Sorieno said: Hala kafamda netleşebilmiş değil. 1440p ile oynayan ve 120 Hz de deneyimleyebilen var mı? Bende ASUS'un var ama 120HZ modu sadece 3D olarak kullanabiliyorsun gerisi 3D destek olmayan oyunlarda falan hep 60HZ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Şubat 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2013 abi 2d de 120hz e forcelayabiliyosun onu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GreenPeace77 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2013 şuraya bi gözat istersen fikir verebilir tftcentral reviews lg ips231 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2013 Sorieno said: Hala kafamda netleşebilmiş değil. 1440p ile oynayan ve 120 Hz de deneyimleyebilen var mı? tekrar yazmış olayım o zaman, 120hz görüntüyü daha akıcı gösterir, fps gibi aksiyona ve hıza dayalı oyunlarda daha hızlı görüntü elde edersin. 60hz'den 120hz'e ilk geçişte kolay farkedilmese de, 120hz kullandıktan sonra 60hz'e geçildiğinde yavaş geliyor. 120hz ve 1920x1080 monitörler oyuncular (özellikle FPS'ciler) arasında tutulmakta. 1440p tavsiye etmem. neden illa 1440p konusuna bu kadar takıldın onu da anlamadım. çözünürlük ne kadar büyürse, ekranda gördüğün görüntüler o kadar küçülür, detaylar azalır. özellikle FPS oynuycaksan uzak durmanı tavsiye ederim. turnuvacı profesyonel FPScilerin bir kısmı özellikle düşük çözünürlükleri tercih ediyor bu sebepten. yani monitör alcaksan git 120hz destekleyen 1920x1080 bi tane al. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Şubat 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2013 bone var mı tavsiye edebiliceğin monitör 120hz ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2013 benq ve asus'lar tavsiye ediliyor, herhangi bir şikayet duymadım. 3d destekli 120hz oyun monitörleri var onların, şöyle: http://www.asus.com/Monitors_Projectors/VG236H/ http://www.benq.com/product/monitor/xl2420tx bi de asus'un 144hz'lik monitörü çıkmış, onun hakkında bilgim yok ama: http://www.asus.com/Monitors_Projectors/VG248QE/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Şubat 18, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2013 Bone; verdiğin bilgilerden zaten haberdarım. Yani 120Hz'in daha akıcı gösterdiğini, normal kullanımda çok büyük fark göstermediğini ama downgrade edildiği zaman farkın ortaya çıktığını biliyorum. Bu konuda SSD örneği veriliyor çok. Yani SSD'nin ne kadar iyi olduğunu anlamak için tekrar HDD kullanın, ancak öyle ayırdına varıyorsunuz argümanı. Ama şöyle bir konu da var; Benim şahsi görüşüm, değişmeye müsait, 120 Hz'in dediğin gibi salt competitive gamer'lar için olup olmadığı. Yani burada meselenin sadece response time'a dayalı bir "teknik" mesele mi yoksa görüntünün kalitesini de kapsayan "estetik" bir mesele mi olduğunu sorguluyorum. Şayet ortada böyle bir ayrım yoksa, FPS competitive gamer'lar harici 120 Hz fuzuli diyebilir miyiz? Aynı açıdan bakarsak, senin detayı ufaltma/yok etme argümanındaki teknik yönün aksine, 1440p'nin pixel density oranıyla çok daha estetik bir görüntü ortaya koyduğu da söylenebilir. Bu minvalde, evet haklı olabilirsin tutup 800*600'de oynayanlar olabilir daha akıcı olduğu ya da daha ufak bir noktaya odaklanacağı için ama herhangi bir oyuncu her şartta daha yüksek çözünürlük isteyecektir. Oyundaki detay alanını ve görüş açını arttıran bir avantajı var sonuçta 1440p'nin. Öte yandan 1440p bir 27 inç ile 24 in bir 120 Hz arasında da neredeyse yarı yarıya fiyat farkı var. İlk başta çok önemli bir kriter gibi gözükmüyor olsa da, hesaba katmak gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Şubat 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2013 konuyu bastan sona okumadim aralarda yanlis tespitler var. ozet birakip kaciyorum. hiz > cozunurluk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Şubat 18, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2013 Çok kişisel bir yorum o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Şubat 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2013 1 ms'lik panasonic var viewsonic 700 küsür lira, market tuzağımı o 24 inch. olan ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Şubat 18, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2013 Daha önce konuşmuştuk galiba. 1 ms input time zaten çok havada kalan bir ibare. Kullandığın kablolar zaten default olarak 4-5 ms input lag yapıyor diye biliyorum. Bir de input lag'la refresh rate arasında da bariz fark var. Görüntünün akıcılığı ve hız'ı farklı değerlendiriyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Şubat 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2013 Sorieno said: Çok kişisel bir yorum o. bastan sona gaming icin konusuluyor, zaten grafik icin konusuyor olsaydik bu soru sorulmaz , yuksek cozunurluklu kalibre ips panellere yelken acilmis olurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Şubat 18, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2013 KHaRoN said: Sorieno said: Çok kişisel bir yorum o. bastan sona gaming icin konusuluyor, zaten grafik icin konusuyor olsaydik bu soru sorulmaz , yuksek cozunurluklu kalibre ips panellere yelken acilmis olurdu. Gaming'i tek bir açıdan değerlendirdiğin için kişisel buluyorum. Sorun burada competitive FPS olsaydı 120 Hz zaten tartışmasız tercih sebebi olurdu. Aynı doğrultuda düşünürsen mesela hala WoW oynuyor olsaydım 1440p tercih ederdim; devamlı kamerayı pan edeceğim yerde her an her şeyi görüyor olurdum raid'de mesela. Baktığın zaman, 4k Skyrim videosu izlerken kendimizden geçiyor olmamızla "gaming=refresh rate" denklemi uyuşmuyor. Her daim 1080p'yle yetinecek değil gaming community. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar