Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Opera Webkit'e geciyor

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Opera Webkit'e geciyor: http://www.opera.com/press/releases/2013/02/13/

Chromium araciliyla olacakmis. Yenilgiyi kabul ettiler sonunda. Google ve Apple buyuk yatirimlarla Webkit'e ve tarayicilara bulasmasaydi...

Ama Opera'yi Opera yapan render disi ozellikler korunacaksa guzelim tarayicimiz yine de makinelerimize donecek sonunda.
Mesaj tarihi:
firefox gecko
chrome webkit
opera kendi engine'ini yapıyordu şimdiye kadar sürekli. artık bu olaya para yatırmanın saçma olduğunu düşünüp açık kaynak kodlu webkite geçme kararı almışlar.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Preston diye bir sey kullaniyordu.

Iyi degil aslinda, IE disinda Webkit kulanmayan kalmayacak bu gidisle. Firefox demeyin, o da yakinda batar. Masraflardan kurtulmak icin Thunderbird'u filan gelistirmeyi birakiyorlar, su OS da tutmazsa gider o da.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Batmak ile kastim yanlis oldu orada. Finansal acidan batmaz ama kaynak yetersizliginden geride kalir Opera'nin basina geldigi gibi. Gecko rekabeti surduremez demek istemistim orada.
Mesaj tarihi:
firefox da son zamanlarda çok iyi gitmiyor aslında.
2 haftada bir gelen yeni patchler filan eski çevikliği yok firefoxun.

birde bu kadar doğru olur:
http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/6556021_700b_v1.jpg
Mesaj tarihi:
desktopı bırakıp sadece mini ve mobile'a ayırsalar kaynaklarını ve onları hayvan gibi geliştirseler bence daha iyi olur, gerçi chrome android tablet ve telefonlarda da akıyor, opera mobile da benim için gereksiz oldu birkaç aydır.
Mesaj tarihi:
Android cihazlarda Chrome'un kıytırık bi versiyonu var ya. Opera'dan iyidir ama heralde yine.

WebKit iyi hoş da her şeyi ona bağlamamak lazım ya. Standartlara uyduğu sürece farklı tür motorların olması çok daha iyi.
Mesaj tarihi:
belki apple ve google'ın w3c üzerine coşmasını keserler biraz yav.

adamlar standart diye kendi standartlarını dayatır oldular, pazar ellerinde olduğu için. ms'in gittiği yolda gidiyorlar.

opera ve mozilla, güçleri yettiğince adam akıllı bir duruş sergiliyor ancak..

doğrusu bir şey değişmeyecek, ayrı bir webkit branch'inden devam edecek onlar da muhtemel.. zaten 19 tane varmış hali hazırda..
Mesaj tarihi:
ai bu opera link olayı kalkmıycak değilmi kayıtlı okadar not şifre falan var. birçok siteye şu tek kullanımlık maillerle üye olmuştum şifrelerimi bi tek opera biliyor :/
  • Yeni Oluştur...