ExtraJudical Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Doğrusu az çok biliyordum hayatını ancak bu yazıyı yazan arkadaş resmen döktürmüş sayesinde uykum kaçtı , iyi güldürdü eğer merakınız var ise tarihe okumanızı tavsiye eder , esenlikler dilerim. http://urlji.com/hwpb01 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cipetpet Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Dünyanın bir körle,bir topala kaldığı günler ... Ne günlermiiş be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 ekşi sözlük çöp zaten biliyordum da yanılıp yenilip başladım okumaya. "atatürk'ten iyidir"de bıraktım. en meşhur inşaatı kelle piramidi olan bir adam. moğol ayrıca, çok şükür türk değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ExtraJudical Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Sam said: ekşi sözlük çöp zaten biliyordum da yanılıp yenilip başladım okumaya. "atatürk'ten iyidir"de bıraktım. en meşhur inşaatı kelle piramidi olan bir adam. moğol ayrıca, çok şükür türk değil. Zaten devamında anlattıkları bilindik olaylar adam mistik olarak görmüyor ya geçmişi , Moğol demişsin ya zaten Timurlular moğol dersen gülerler sana benden söylemesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Yezidin mezarina ordusunu isetmesi olayi epictir bitek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 kim gülermiş? türk diyene gülerler ancak heh. hayır velayetini almaya değecek bir adam da değil, bırakın moğol kalsın. yeterince fatihimiz var, topal timur eksik olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 yazı akıcı, hoş. doğruluğunu sorgulayacak birikime sahip değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ExtraJudical Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Sam said: kim gülermiş? türk diyene gülerler ancak heh. hayır velayetini almaya değecek bir adam da değil, bırakın moğol kalsın. yeterince fatihimiz var, topal timur eksik olsun. Tarihte Türk devleti olarak geçiyor hatırlatayım sonra yarışmaya katılırsın bu tarz soru çıkar mazallah Fatih Sultan Mehmet kendisine Türk demeyi yakıştıramazken, Timur Türküm diyerek nam salmış . Crusader kings 2 kur sen Osmanlı ben Timurlular kapısalım ancak Avrupaya kaçmak yok asdfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 kime göre geçiyor? genel konsensüs moğol olduğu yönünde timur'un kendisinin, adam zaten cengiz han'dan geldiğini iddia ediyor ki o moğolların en birincisi. timur muzaffer kumandan, lakin bütün ortadoğu'nun yok yere anlamsızca canına okumak dışında bir olayı yok. fsm daha 450 yıl yaşayacak bir dünya imparatorluğunu başlatırken timur'un devleti ölümüyle bitiyor, bütün yaptığı avrupa'nın ekmeğine yağ sürmek dünya tarihinde. zaten osmanlı'yı geciktiren böyle 3-4 kişi var kritik noktalarda, timur bunlardan tek müslüman olanı. türklerin ayağını kaydırmada bir numara o ama. diğer bütün barbarlıkları bir kenara, bize de zararı çok büyük. ck2'de oyun başlatamıyorsun bir tarihten sonra, dolayısıyla timur filan yok oyunda heh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Borlach Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Timur Moğollardan geldiğini falan iddia etmiyor. Aksine imparator olabilmek için Cengiz Han soyundan gelen bir gelin alıyor. Zaten Timur Barlas aşiretinden. Barlaslar Türk aşireti. Geri kalan herşeye katılıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ExtraJudical Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Türklük zaten kendini Türk hissedene denir , belki bizim kanımızda moğol,rum,slav,arap kanı var ancak Türküm diye dolanıyoruz. Az önce saydırıyordun topal,moğol,pis,kaka diye şimdi oldu muzaffer asdgdf Timur olmasaydı başkası çıkıp belki Osmanlıyı komple yıkacaktı zaten Timur Türklük adını anmasa ben moğolum dese ne olurdu halimiz? Ankara savaşından sonra esir düşmüş Padişahımız ve tükenmiş bir ordumuz bulunuyor ancak karşımızda İstese katliam yapa yapa İstanbula kadar dayanıp ordan Avrupaya açılırdı , bu kadar usta birisi neden bunu yapmadı? Bayezıd Han neden gidip Slavlarla alaşıp Türk beyliklerini kendine küstürdü , sonra benim yanımda neden savaşmadınız demesi bir ayrı muamma... Osmanlı torunuyuz diye atalarımızın hatalarını görmezden gelmemiz uygun değil bana göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 takipteyim. entryde bahsedilen dini pek mübarek kardeşlerimizden biri sanırım sam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ExtraJudical Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Tarihi anlamak için o güne ait değer yargılarıyla hareket edilmesi gerektiğini hatırlatayım , siz kalkıp lan adamlar bize saldırmasa,şunlar bize bunu yapmasa dersek garip olmazmı? Adamlar Osmanlının 500 sene yaşayacağını malesef senin gibi bilmiyorlardı , ancak sen bildiğin için keşke olmasaydı diyorsun ve karalıyorsun ama bilmiyorsun ki onlarda senin atan... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 HANİ HİLAL TAKTİĞİ BİİZİM Dİ LAN ELİN ROMA DÜŞMANINA VERMİŞ KOSKOCA TAKTİĞİYAZIDA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Borlach Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Hannibal'ın Roma'ya karşı kullandığı doğru fakat ilk defa orda mı kullanılmış bilmiyorum. Bizle özdeşleşmesi bizim bu taktiği çok sık kullanmış olmamızdan kaynaklı olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 muzaffer kumandan ve aynı zamanda barbar kasap diyorum. değiştirdiğim birşey yok, okuyup özümsemen lazım yazdıklarımı hemen cevap yazmaya başlamadan. timur'un en büyük olayı zaten sağı solu yakıp yıkıp savaş kazanması. tarihte bununla nam salmıştır. belki bulkuyla olmaz tarih, sallamayalım böyle. osmanlı 6 yıl öncesinde haçlı seferini bozguna uğratmış, en hızlı genişleme dönemlerinden birinde. timur gelip limon sıkıyor, 50 yıl geciktiriyor. o 50 yıl avrupa'nın rönesans ve askeri teknolojide sıçrama yapmaya başladığı bir zaman. iskender bey ve drakula'nın yavaşlatmasının üstüne fsm ve yss arası da durağan geçince kaybettik zaten balkanların ötesine geçme şansımızı. katliam yapa yapa efes'e kadar geldi zaten ama avrupa'ya devam etmek yerine geri döndü çin'e dalmaya. avrupalılar zaten timur'u o dönem resmen kahraman sayıyordu osmanlı'yı durdurduğu için. türklüğe en büyük kötülüğü eden adamlardan birini türk ilan etmeye bu heves nedendir, niyedir anlamak mümkün değil. osmanlı'nın türlü hataları olmuştur ama hiçbir zaman moğollar gibi ele geçirdikleri yerdeki sivil halkı yoketmedi türkler. hitler, stalin ve mao'ya kadar tarihin en büyük katillerinin başında bu cengiz han, timur gibi adamlar. bunları sahiplenmeyin. Akito said: takipteyim. entryde bahsedilen dini pek mübarek kardeşlerimizden biri sanırım sam. tarihin en büyük kasaplarından birini atatürk'ten üstün gören siz neci oluyorsunuz onu söyleyin. atatürk'ü bu forumda savunmak bana kaldıysa vay halimize. ha bu arada bu timur dediğiniz hindu sivilleri islam namına kesen bir adam, bu kadar çelişkili görüşler öne sürmeyelim lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 yazdığıma nası o cevabı verebiliyosun hayretler içerisindeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Borlach Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Eğer Timur'u Türk ilan etme hevesi nedir diye bana soruyorsan öyle bir heves içerisinde değilim. Okuduğum kaynaklardan yaptığım çıkarım sonucu Türk olduğunu söylüyorum. Timur bugün ki Özbekistan'da doğmuş, Barlas aşiretinden, devletinin dili Türkçe ve kendide Türkçe konuşmuş. Haa iktidara gelebilmek için Cengiz Han soyundan kız almıştır, kendini soyunu Çağataylara yamamaya çalışmıştır o ayrı mesele. Osmanlıyı yavaşlattığı, gelişimine müthiş sekte vurduğu konusunda haklısın, katılıyorum. Evet çok sert de bir hükümdar, asmış kesmiş. Ama Cengiz Han ile karşılaştırıldığında melek kalıyor yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Flassh said: HANİ HİLAL TAKTİĞİ BİİZİM Dİ LAN ELİN ROMA DÜŞMANINA VERMİŞ KOSKOCA TAKTİĞİYAZIDA Borlach said: Hannibal'ın Roma'ya karşı kullandığı doğru fakat ilk defa orda mı kullanılmış bilmiyorum. Bizle özdeşleşmesi bizim bu taktiği çok sık kullanmış olmamızdan kaynaklı olabilir. türklerin kullandığı ile hannibal'in kullandığı hilal diye tabir edilen taktik farklı. aslında türkler tam manası ile hilal taktiği uygulamıyor, daha ziyade uzaktan vur-kaç oklarla falan piyade birliklerini atlı-okçu birlikleri ile yıpratıyor ve hareket halinde oldukları için de çoğu zaman çok az zaiyatla düşmanın düzenini bozuyor. çünkü çoğu zaman türklerin orduda ki savaşan asker sayısı karşısındakinden az -bkz. malazgirt vs. (piyade mantığı muhtemelen selçuklular dönemine kadar hep 2. planda bile tutulmuş sayılabilir çok az hatta nerdeyse tamamı atlı) bu taktik uzun süre işe yaramış taaki 2. haçlı seferine kadar. o dönemden bahseden türk tarih kitapları nerdeyse özet geçer, haçlılar gelir anadoluda çok direnişle karşılaşmadan geçer gider diye. bazıları sadece özet bahseder falan. aslında o dönem için en önemli olay (türk askeri taktikleri açısından) bu haçlı seferleri. evet türkler bu dönemde bir yapmadan bölge krallıklarının birbirlerinin yemesini "seyretmiş" ve yıpranan bu yerleri uzun bir süre çok kolay şekilde ele geçirecek gücü olmuş osmanlının (ayrı bir paragraf bu konu) ama bunun sebebi, dur çekirdek çitleyelim değil elbette. ağır zırhlarla ilk karşılaşması türk atlılarının bu dönem. (avrupada ki full plate şövalyeler) adam atıyor oku. tık çarpıp düşüyor yere, halen üstüne at sürüo kömür sobasından bozma bir yarma elinde öküz kadar bastard sword ile. ne yapabilirler di ki? mecburen gerilla taktikleri ile hep kaçak dövüştüler, olabildiğince yıprattılar ve kendi bölgelerinden geçince aman bize dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığı güttüler ki çok akıllıca bir tercih olduğu sonraki dönemlerde ortaya çıkıyor. diğer yanda hannibal roma lejyonları testuto vs. ile dar alanda savunma hattı oluşturduğu için ordusunu geniş bir yay halinde tutabileceğini biliyor ve lejyonlar göbeğe saldırdıklarında sanki bir kapana basmış gibi kanatlar üstlerine kapanıyor. kullanış şekli baayaa farklı yani bizimkinden. daha çok düşmanı çapraz ateşte bırakmak için yapılan bir taktik hannibal'in ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ExtraJudical Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 İngiliz,Fransız sömürge duygusuyla katliam yapıyor ve Süper güç oluyor biz ise Polyanacılık oynayarak geçiriyoruz ,zaten iyi niyetten dolayı halkımız bu durumda şuan Gene iskenderdi dönerdi başladın karşımıza çıkanları yani kadermiş dostum ne yapalım değiştirecek halimiz yok ya Türk tarihimizle övünmeliyiz ister gaddar olsun ister mülayim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 gaddarla, halkıma kötülük edenle neden övüneyim onu da anlamadım. alman da hitler'le mi övünsün ne güzel avrupa'nın anasını belledi, dünya sahnesinde ikinci plana düşmesini sağladı diye? cidden akıl mantık almıyor. türk olsaydı bile atamız değil ki zaten, ne devletin bağı var ne birşey. iskender'di dönerdi diyor ya. kim olduğunu bile bilmiyor herhalde. tut-i mucize guyem, ne desem laf değil. hayır bilmemek ayıp değil öbür başlıkta da dedim, ama neden bu ısrar? kıçıkırık adamın tekinin eli ishal olmuş yazmış ekşi sözlükte. Borlach said: Eğer Timur'u Türk ilan etme hevesi nedir diye bana soruyorsan öyle bir heves içerisinde değilim. Okuduğum kaynaklardan yaptığım çıkarım sonucu Türk olduğunu söylüyorum. Timur bugün ki Özbekistan'da doğmuş, Barlas aşiretinden, devletinin dili Türkçe ve kendide Türkçe konuşmuş. Haa iktidara gelebilmek için Cengiz Han soyundan kız almıştır, kendini soyunu Çağataylara yamamaya çalışmıştır o ayrı mesele. Osmanlıyı yavaşlattığı, gelişimine müthiş sekte vurduğu konusunda haklısın, katılıyorum. Evet çok sert de bir hükümdar, asmış kesmiş. Ama Cengiz Han ile karşılaştırıldığında melek kalıyor yani. esasen sana yönelik konuşmadım, ben de kendi okuduklarıma göre türkten çok moğol kökenli olduğunu biliyorum. beni rahatsız eden kelle piramitçisi adamı sahiplenmek için resmen mücadele eden, üstüne dünya tarihinin en büyük ve önemli (bozkırları 100-200 yıl yönetmekle akdeniz'de 600 yıllık devlet aynı şey değil) türk devletini ve onu da geçiyorum, türk tarihinin en büyüğü olmasını geçtim, dünya tarihinin de en büyük devlet adamlarından (sırf savaş kazanmakla devlet adamı olunmuyor) biri olan atatürk'ü hakir görmek, asabımı bozdu doğrusu. Akito said: yazdığıma nası o cevabı verebiliyosun hayretler içerisindeyim. yanlış anladıysam özür dilerim, dediğim gibi yazıyı bıraktım okumayı atatürk'e gelince. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ExtraJudical Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Yandaş "tarihçiler" Atatürk'ten üstün birini bulucaz diye kasıyorlar işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Ben de uzun süre karşı çıkmıştım fakat linguist bir tanıdığım Timur'un Tuzk-e Timuri'de "biz ki mulük-ü Turanız, emir-i Türkistanız, Türk oğlu Türküz" gibi şeyler dediğini doğruladı. Adam zaten yarı Moğol olduğu için tahta geçememiş, onun olduğu sırada başkası var tahtta. Çocukları geçebilmiş çünkü karısı Cengiz Han soyundan. Borlach said: -devletinin dili Türkçe ve kendide Türkçe konuşmuş. Hayır, devletin dili Farsça Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Turk, kendini turk hissedene denir kıvamına gelinmiş. Buradan anayasadaki türklük tanımı tartisması bile çıkar. Bir devlet daha fazla türk diye daha iyi olacak diye bir sey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar