Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

erasmusta geçilen dersler

yav

Öne çıkan mesajlar

önceden belli olması çok iyiymiş yahu
eğer gidersem 4.sınıfta gideceğimden ötürü garip bir stres yaşıyorum da.

Bu eşleştirme saydırma olayları çok titizlikle mi yapılıyor acaba yoksa azcık benzesin ders adı sayarız şeklinde mi davranıyolardır?
Mesela bizim programda türkiye ekonomisi diye ders var 7.dönem onu ölsem bulamam karşı tarafta :D uluslararası bi dersle ikame ediverirler mi acaba
gerçi benim planlarım 4.sınıftaki derlserin çoğunu verip döndüğümde 1-2'şer ders alırken bir yandan işe güce veya yüksek lisans hazırlıklarına kendimi vermek ama mezun da oluversem fena olmaz tabi.

eğitim hayatımın %95'i plan yapmakla %5'i çalışmakla geçti böyle olmasa çok farklı şeyler yapabilirdim sanırım :D
Sosyal ağlarda paylaş

o eşleme olayı bölüm çok dandik ve hocalar yeav dert etme yeenim hallederik modunda değilse %90 patlıyor yalnız

ben ince eleyip sık dokuyup bol pazarlıkla 7 dersi eşlettim, üstüne bölüm başkanına da sordum bak hocam bu kağıda imza atıyorsun seneye başıma başka ders çıkarmıcaksınız dimi, kredisi tam ects tam vs. vs. diye yok ders falan kalmaz merak etme demişti.

gel gelelim sosyal sorumluluk projesi diye sikko bi dalga varmış kalkıp bi de 4. sınıfta sen bunu vermemişsin erasmusa gittiğin dönemden vermen lazım yoksa mezun olamazsın dediler, almak zorunda kaldım.

offtopic / sosyal gönüllülük brojesi

kredisi yok bişeyi yok mezun olmak için ön şart, belediye başkanı herhalde karısı sıkılıyor diye böyle bi dalga üretmiş bi ton kadın toplanmış derneğin başına kalkıp limontepeye peker mahallesine vs. varoşlara gönderip oradaki çocuklara abilik ablalık yaptırıyorlar. uygulama güzel esasında gel gelelim gönüllü adı altında zorla iş yaptırıyorlar orası komik

bu salak sebepten bi de dereceye girdiğim dönemin ertesinde mühendislik ve tıpın önünde diz çöktüğü harcımıza kazandığım indirimden oldum dersten kaldım diye. salak salak işler.
Sosyal ağlarda paylaş

Ne not aldıysan o geçiyor. Ayrı şöyle süper bir şey var, o eşdeğerliği yaptıktan sonra değiştirebiliyorsun kafana göre.

Misal gittin diyelim, çok keko bir ders var; hop onu alıyorsun AA geçiyorsun, sonra formu değiştiriyorsun.

Hatta ve hatta bir dersten kaldın diyelim, o dersi silebiliyorsun da. Benim tez yılımdı hiç uğraşmadım gerçi ama kız arkadaşımın eşdeğerliğinde ve en son notların eşlenmesi sırasında öyle çılgın şeyler yaptık ki aklın durur, 2 kredilik dersi 6 kredilik derse saydırdık üstüne bitirme projesini falan almancayla, ingilizceyle eşleştirttik...

Tamamen senin hocalarınla arandaki kankalık durumuna ve hocanın kafa yapısına bağlı devlet üniversitelerinde. Misal bizim lisansta bir hoca vardı zaman serileri dersi veren, yurtdışında o dersin aynısını alsan bile saymıyordu içeriği bilmiyoruz bilmem ne diye, nice gencin iki dönem birer dersten senesi yandı o kadın yüzünden.
Sosyal ağlarda paylaş

ordaki harfin karşılığı burda sayılıyor danışmanın kafa biriyse dönüşte dersleri değiştirebiliyosun hatta :P
orda aldığın 2 kredilik ders = türkiye'de 4 kredi olabiliyor

harf notuna gelince geçene kadar sınav hakkın var nerdeyse ya :P bisürrü ek sınav falan filan oluyor
Sosyal ağlarda paylaş

orada aldığın 2 kredilik dersleri burada nası 6ya saydırdınız ya? apartman üniversitesinde mi oluyo bu olaylar asaljskdlf.

valla çok darladım da yemedi. önceden belirlediğimiz şeylerden yürüdü hep, sadece hoca 'bu dersin içeriği ne' dedi, saydırmak istediğim dersin özelliklerini saydım, aldık saydık direkt :D
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de 4. sınıfta gittim. 2.si oluyor.

Orada kaldığın dersleri burada başka geçtiğin derslere ekliyorlar yeter ki sen 240 kredini tamamla sonrası önemli olmuyor.

ben bira sıçmıştım erasmus'ta ilk dönem onu temizlemek için yaz okulu almıştım sadece çok korkuyordum ama 3.08le bitirdim.

mesela kaldığım 6 ects lik bi ders vardı ikiye bölmüşler onu bizim okulda 6 ectslik ders olmadığından 3-3 diye iki dersten kalmış gözüküyordum =)

ayrıca cidden belgeler üzerinden oynanmaya çok müsait. 2. dönem kaldığım derslerden hocalardan yazı istediler hocalar sadece sınava girmedi diye imza attı o zaman hiben kesiliyor aldım photoshopta nottan başarısız oldu falan yaptım öyle verdim.

daha istesen transkript bile değiştirirsin
Sosyal ağlarda paylaş

tren kaçtı maalesef 2.sınıfta ortalamam göçüktü bu sene toparladım anca gideceğim seneye bir terslik çıkmazsa

işte kafamda da aslına bakarsan derslerin birçoğunu verip geriye dönem başına kalan 1-2-3 dersi hallederken vaktimi düzgün değerlendirmeyi düşünüyorum. Veya baktım çok yaramayacak erasmus, 2.dönem döner tüm dersleri burda verir okulu bir dönem uzatmış olurum falan diye düşünmüştüm. Bakalım yaşayıp göreceğiz.
Sosyal ağlarda paylaş

DoruK said:

o eşleme olayı bölüm çok dandik ve hocalar yeav dert etme yeenim hallederik modunda değilse %90 patlıyor yalnız

ben ince eleyip sık dokuyup bol pazarlıkla 7 dersi eşlettim, üstüne bölüm başkanına da sordum bak hocam bu kağıda imza atıyorsun seneye başıma başka ders çıkarmıcaksınız dimi, kredisi tam ects tam vs. vs. diye yok ders falan kalmaz merak etme demişti.

gel gelelim sosyal sorumluluk projesi diye sikko bi dalga varmış kalkıp bi de 4. sınıfta sen bunu vermemişsin erasmusa gittiğin dönemden vermen lazım yoksa mezun olamazsın dediler, almak zorunda kaldım.

offtopic / sosyal gönüllülük brojesi

kredisi yok bişeyi yok mezun olmak için ön şart, belediye başkanı herhalde karısı sıkılıyor diye böyle bi dalga üretmiş bi ton kadın toplanmış derneğin başına kalkıp limontepeye peker mahallesine vs. varoşlara gönderip oradaki çocuklara abilik ablalık yaptırıyorlar. uygulama güzel esasında gel gelelim gönüllü adı altında zorla iş yaptırıyorlar orası komik

bu salak sebepten bi de dereceye girdiğim dönemin ertesinde mühendislik ve tıpın önünde diz çöktüğü harcımıza kazandığım indirimden oldum dersten kaldım diye. salak salak işler.

bu sosyal sorumluluk projelerinden en az bi tane patlatmak gerek değil mi meznu olmadan önce
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

tren kaçtı maalesef 2.sınıfta ortalamam göçüktü bu sene toparladım anca gideceğim seneye bir terslik çıkmazsa

işte kafamda da aslına bakarsan derslerin birçoğunu verip geriye dönem başına kalan 1-2-3 dersi hallederken vaktimi düzgün değerlendirmeyi düşünüyorum. Veya baktım çok yaramayacak erasmus, 2.dönem döner tüm dersleri burda verir okulu bir dönem uzatmış olurum falan diye düşünmüştüm. Bakalım yaşayıp göreceğiz.

Ya 1 dönem değil 1 sene uzasa da git, bir şey değişmiyor. Zaten okulu bitirsen askerlik o bu, iş bakıyorum derken geçiyor zaman. Kaldı ki ben iş bakarken gittiğim her görüşmede direk ALMANYA NASILDI HACI şeklinde muhabbet dönüyordu mülakatta. Lisansı 1 dönem uzatmıştım, yükseği de hala bitiremedim ama kimse sormadı onları.
Sosyal ağlarda paylaş

yalnız sen patlayabilirsin ha. okul uzatmaya yakın erasmusta bi sorun çıkıyo diye hatırlıyodum, baktım bizim yönetmeliğe, mesela şöyle bi madde varmış bizde:

Erasmus’a başvuru aşamasında minimum eğitim sürelerini o akademik yılın sonunda tamamlayacak öğrenciler (önlisans 2. sınıf, lisans 4 sınıf öğrencileri) artık yılda faydalanmak üzere programa başvuru yapamazlar.

iyi planlamak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

artık yılda yapmayacağım ki ben, şu an 3'üm. 4'te yapmış olacağım. Orda başvurdukları sene 4.sınıfta olanları kastediyor sanki.

Benim okuduğum yönetmelikte de karşıdan dönem başına 30ECTS eşleştirecek alınması gereken ders bulunduğu sürece yapılabilir gibi bişeyler diyordu.
Sosyal ağlarda paylaş

selam
erasmusdayım şuan son 11 günüm hatta. artık yılda geldim ben.

4 sene bitti okul sonra alttan 3 dersim kaldı. onlarla geldim sadece.
ama min 20 ects alabilmek gerekiyordu 22 falan oldu işte bizim. ucu ucuna geldik.

ha kalsak direk okul uzuodu. zar zor geçtik hatta bi tanesinden de ama şuan bitti.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...