Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ateiste havaalanında dayak girişimi

Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

Red said:

stimpak said:

nüfus müdürlüğüne 2 fotoğraf bir dilekçe ile gidip sildirebiliyorsunuz kimlikteki din hanesini.

hayat kurtarır o ya.

gün gelir musluman rpsi yapmamız icab eder.o yuzden dursun sildirsek nolur sildirmesek nolur sfds

valla ben oğlum dünyaya geldiği zaman inat ettim yazdırmadım din hanesine bişey. Kimseye de sormadım. Büyükanneleri falan bilmiyorlar hala. Şimdi 3 yaşında, gelsin 18ine yazdırsın çok istiyorsa.
Sosyal ağlarda paylaş

Cipetpet said:

Bu ülkede din diye anlatılan ,islam ile alakalı konuların %90'ı safsatadır.islam tevhid dinidir .tevhid: tekleme,yani Allah dan başka ,paraya ,kadına,mala,tarikat liderine,parti liderine tapmamak demektir.müslümanım diyenlerden,bunları çıkarttığınız da %1 i ancak kalır.islam dini devlet işlerinden tutun da ,wc ye girdiğinizde ne yapmanız gerektiğine kadar her şeyi düzenler.anadolu da ki islam ,başka bir dindir.kendi elinde bira şişesiyle dolaşıp gelir senin alkol almana karışır.veya kendisi umreye gider,evde kızları atar başörtüsünü sevişmek için erkek avına çıkarlar o azgınlıkla.sebep bilinçsiz olmak.kuranı okumadan müslüman olmak.bence bu ümmete tarık bin ziyad gibi birisi lazım,gemileri yakacakki geri dönüş ümidi olmadan ,muhteşem bir medeniyet kurulabilsin...

evet ya ah bi okusalar da anlasalar ne saçma işler peşinde olduklarını
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

Cipetpet said:

Bu ülkede din diye anlatılan ,islam ile alakalı konuların %90'ı safsatadır.islam tevhid dinidir .tevhid: tekleme,yani Allah dan başka ,paraya ,kadına,mala,tarikat liderine,parti liderine tapmamak demektir.müslümanım diyenlerden,bunları çıkarttığınız da %1 i ancak kalır.islam dini devlet işlerinden tutun da ,wc ye girdiğinizde ne yapmanız gerektiğine kadar her şeyi düzenler.anadolu da ki islam ,başka bir dindir.kendi elinde bira şişesiyle dolaşıp gelir senin alkol almana karışır.veya kendisi umreye gider,evde kızları atar başörtüsünü sevişmek için erkek avına çıkarlar o azgınlıkla.sebep bilinçsiz olmak.kuranı okumadan müslüman olmak.bence bu ümmete tarık bin ziyad gibi birisi lazım,gemileri yakacakki geri dönüş ümidi olmadan ,muhteşem bir medeniyet kurulabilsin...

evet ya ah bi okusalar da anlasalar ne saçma işler peşinde olduklarını

Gerçekten okusanız zaten kimin saçmaladığının farkına varırsınız da,önsöz den kitap hakkında ahkam kesen çakma liseli gib i bazılarınız
Sosyal ağlarda paylaş

NoTwisT said:

Kismen dogru soylediklerin de exploite acik oluyor bu. Diyelimki bende bilincli mor kucuk gorunmez cimbizlarin uzayda dolanip evrene nese sactigina inaniyorum. Buyur yoklugunu kanitla. Var demek degildir bu tabi ki ama tutup senle bunun gercekligini tartismak istesem adam yerine koyup dinlermisin?

Din konusunu tartismak kadar gereksiz birsey yok. Inancinda inancsizliginda kendine.

Butun sorun ateistlerin dindarlari hor gormesi ve inanca saygi duymamasi ve dindarlarin da aynisini daha agresif sekilde yapmalari. Kimse karismasa birbirine sorun olmayacak ortada.

zaten ben aynı fikirdeyim. burada da hiç şu inanca mensubum demedim. kime ne? sadece öyle bir varlık yoktur diye konuşan arkadaşa, bu kadar kesin konuşmaması gerektiğini ifade etmek istiyorum.

herkesin inancı kendine. kimse de burada biri yüzünden yıllardır inandığını değiştirmeyecek.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

atayis uçak düşürtür lan! allahın gücüne giderse ne olacak!

hep uçak kazaları bundan oluyor

misal şu tavır da ayrı anlamsız bence.

hayır inananla dalga geçmeye ne gerek var? iki taraf birbirine karşı o kadar saygısız ki. sonuçta inanan kişinin kutsal saydığı birşey. yahu ülkede futbol takımına laf edildi diye döner bıçakları sallanıyor oraya buraya.

komik yani bu karşılıklı atışma sürekli bence.

(sokakta böyle yap, onu içme buraya gitme diyen ve başkasının inancına karışan kişilere verilecek bu tarz yanıtları katmıyorum tabii.)
Sosyal ağlarda paylaş

yasak?

valla ben bir insanla, inandığı şeyle, dalga geçilmesini, her ortamda ve her durumda mazur gören bir bakışa sahip değilim. sen öylesindir olabilir. ama mesela 2 miz karşılıklı diyalog içerisindeysek ve senin bana saygın varsa benim düşüncelerime saygı duyman ve buna göre bir diyalog kurman gerekir. hani örnek olarak, adam inandığı varlığa laf ettiğinde ipleri kopar, ama mesela senin karın / kız arkadaşınla ilgili biri laf ederse kopar.

bu durumda; sen diyalog içinde olduğun kişinin fikrine inanmak zorunda değilsin ama saygı duymak zorundasın olayında bitiyor herşey.

ha ama misal dasaaa ben bunu böyle dedim diye tavrını değiştirecek mi? hayır. bu yüzden ben onunla inanç vs konuda oturup konuşmam çünkü bana saygısı olmayacak ona karşıt bir görüş belirtirsem
Sosyal ağlarda paylaş

birinin senle dalga geçmesini kaldıramıyorsan iletişimi kesebilirsin, eğer şahsına hakaret görüyorsan dava açabilirsin ancak benle dalga geçiyor sinirim bozuluyor şeklinde bir suç yasalarda belirtilmemiştir. Herkes hakarete varmadığı sürece istediğiyle dalga geçer.
Sosyal ağlarda paylaş

alla alla. dalga geçer. geçebilir. ama arada hiçbirinizin beyninde en ufak bir ışık yakmayan "saygı" kavramı var. ha tabii ben burada konuştuğu insanları gerçekten insan olarak gören, genelde buna göre davranan biriyim. söylediklerim de benim düşünce yapımla bağlantılı.

"loolz dis iz net bro gtfo" diyorsanız zaten siz kkbbye denir doğru dedin.

olay gerçek hayatta dalga geçmeye hakarete döndüğünde zaten tek çözüm diyalog kesmek olmuyor gazetelerde okuduğumuz çoğu cinayhet haberinin çıkış kaynağı (hayır inanç ile alakalı değil) tonlarca karşılıklı saygısızlık sonucu.

burada bu dediklerimi hepinizin gayet güzel anladığını ve ama umursamadığını düşündüğüm için bu kendi düşüncemi ifade ettiğim son mesajım.

gerçekten kkbbye
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...