Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Didier Yves Drogba Tébily

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

Katibim said:

ya işte siz bunu başarı olarak görüyorsunuz arkadaşlar

Drogba oynamak için gelmiyor sadece Avrupa takımı olduğu için geliyor

Belliki çin yaramamış

Kaldı ki 35 yaşındaki bir adam ne verebilir yahu 90 dk full koşup press mi yapacak ??

Siz eğer drogbanın bu saatte gelip müthiş bir futbolla ligi gol kralı olarak bitirecceğini düşünüyorsanız

Yanılıyorsunuz...

http://www.haberler.com/haber-resimleri/155/van-hooijdonk-fb-icin-porto-maci-cok-onemli_b.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

GS'de oynamaya başladığında açılacaktır ama işte seneye ne kadarını verebilir, sorun orada. Yine mental olarak takıma inanılmaz katkılar verecektir ondan şüphem yokta yani riske edildi. Bu yaştaki adamlara bu kadar para gömmek, adı ne olursa olsun her zaman kumardır.

Biz mesela Guti'ye gömmük. Ha onu da rakip taraftarlar beğenmedi ama bu ülkeye gelmiş en iyi 3-4 yabancıdan biridir kendisi, ha oldu mu? Bence o düşüşün ardından yeterli katkıyı verdi ama bekleneni hiçbir zaman veremedi. Belki ondan beklenenler çok üst düzey olduğu için memnun olamadık. Drogba'da da aynı olay yaşanabilir. Diğer yandan Van Hooijdonk vakası da yaşanbilir aynen,

GS bu paraya geleceğe dönük oyuncu yatırımı yapabilirdi. Yani ŞL'de Drogba ile Sneijder ile en fazla 1 tur daha geçersin ama gerisi gelmeyecek. Kesin gelmeyecek demeyelim ama çok çok çok zor kabul etmek gerek.

Ligde zaten %75 şampiyonsun, BJK sonunu getiremez. FB desen ayrı bir komedi oldu. Anadoludan rakibin yok.

Tamamen taraftara yönelik bir şov oldu bu olay bana kalırsa, Sneijder transferi çok büyük ve iyi oldu ama Drogba'ya hiç ihtiyacı yoktu GS'nin. Çok daha verimli transferler yapılıp gelecek seneler için şimdiden adımlar atılabilirdi.
Sosyal ağlarda paylaş

Onu geçtim zatende Guti hırsıyla futbol aşkıyla falan tanınan bi adam değilki.Drogba tam tersi.Sneijder bende daha çok tutarmı diye soru işareti yaratıyo açıkçası.

Şu türkiye liginde zaten Drogbaya fiziki üstünlük sağlıcak stoper yok halen daha bu yaşında.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi fiziki üstünlük sağlayamadıkları için sırtında gezinen stoper çok ama, hakemler bunlara çok göz yumuyorlar.

Misal her maç Almeida tarlada çalışan Anadolu kadını gibi sırtında 2 stoper taşıyıp işini yapmaya çalışıyor. Ha Almeida biraz içine sinik bir adam ellerini kollarını açıp hakemden "bunu da mı görmedin qq" moduna giriyor. Drogba'yı öyle kolay yıkamazsın ama çektirecekler yani kasaplar,

Bana kalırsa Sneijder'in patlama imkanı yok. Sneijder bugüne kadar hangi takımda veya hangi sistemde oynadıysa oynasın başarılı olmuş bir adam. Kasaplardan korkarsa ayağında çok top tutmaz yine kaçırır kendini. Zeki bir adam, GS'ye her şekilde yarar sağlayacaktır sakatlanmadığı sürece.

Drogba'da ise o kadar güvenmiyorum. Güvenmeme sebebim ise bu ligin kasapları, hatta direk daha da ciddi bir sorun olan zeminler, altyapı sorunları... Drogba güçlü vs. diyoruz da buradaki kasaplar Çin'de rüzgarıyla yıktığı pirinç işçilerine benzemez...

Guti konusuna gelince hırssız adam değil demek olmaz da, bu konuda Drogba ile karşılaştırılınca çok geride kalıyor. Zati bir çok futbolcu geride kalıyor. Profesyonel bir şekilde hem bu sporu yürütecek, kişilik olarak üst düzey bir konumda olup hemde hırsıyla geçmiş yaşına rağmen dimdik ayakta durabilecek adam sayısı çok az, bir elin parmaklarını geçmez. Drogba onlardan biri, Guti onlardan biri değildi.

Adam 30 yaşından sonra sürekli düşüşe geçti, emeklilik içinde Türkiye'ye geldi işte ve bıraktı. Gerçi Beşiktaş sonrasında çok kulüp aradı ama olmadı işte, kimse riske etmek istemedi. ABD'de bile yani düşünün...
Sosyal ağlarda paylaş

ya guti'yi hiç sevmezdim, peste falan ilk11 de olurdu maçtan önce taktiğe girip 18 dışına aldığım ilk adam olurdu. neden bilmem o kadroda olmayı hiç haketmediğini düşünürdüm, madridte oynayan bi balon oyuncu olduğunu.

tr'ye gelince bi sempatim oluştu adama karşı, bi de aynı alex tarzı bi topçu olduğu için iş yapar demiştim ama bjk harcadı adamı. çok iyi pasör olsa da yıllarca joker yedek oldu madridte öyle sneijderla drogbayla falan karşılaştırılacak bi topçu değil yani
Sosyal ağlarda paylaş

Ya ne Guti'si?

Şu ülkede 2000'lerde yapılan transfer hamlelerini düşünürsek, mevcut kariyerini Avrupa'nın devlerinde (en aşağı Arsenal, Milan vs.) rahatlıkla sürdürebilecekken Türkiye'yi tercih eden 5 tane futbolcu var.

- Sneijder
- Muslera
- Meireles
- Sow
- Drogba (evet hala)

Onun dışında Alex, Anelka, Q7,Ortega, Guti, Kewell benzeri adamları yazmayın buraya, Hagi'yi de yaz 90'ların sonuna git, olay adamı transfer ettiğindeki mevcut piyasası.

Rahatlıkla deme sebebim şu, misal şu an Eboue'yi satmaya karar veririz Manu'nun veya Juve'nin acil beke ihtiyacı olur tecrübelidir der alır. Gittiği takıma büyük umutlar getirmesi gibi kriterler bahsettiğim. Kilit transfer

p.s: Hadi bir de Appiah olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Hacı yazmayayım diyorum da ben vs. olayına hiç girmedim ki, ha girdim nasıl girdim hırs olayıyla karşılaştırdım.

Guti bana göre yıldız bir oyuncuydu. Kariyeri vs. göz önüne alındığında ve başardığı şeyler söz konusu olduğunda öyledir. Yıldız oyuncu sezon 30 gol 30 asist yapacak diye bir şey söz konusu olamaz ki...

Guti değeri en az bilinen türde yıldızların başında geliyordu. Müzmin yedek işte, ne yaparsa yapsın 11 olamaz ama kenarda mutludur çünkü her işler ters gittiğinde veya düzene devam ettirilmek istendiğinde sen devreye girersin. O düzeni kulübeden gelen her adam sağlayamaz. Bu kategorideki 1 numaralı isim tartışmasız Solskjaer'di. (doğru mu yazdım lan asdf)

Guti'nin burada patlamasının en büyük sebebi ona ilk defa bayrak adamlık görevi verilmesi ve üstte dediğim gibi hırsının olmayışıydı. Buraya emeklilik için geldi, ha çok güzel maçlar çıkardığı da oldu ama ilk olumsuzlukta küstüme bağlayınca bitti. Drogba ile karşılaştırdığım nokta da bu zaten, Drogba buraya oynamaya geliyor çok belli, kişiliğinden tut halen kazanma arzusuna kadar burada kastıracağı belli.

Guti yıldız oyuncuydu evet, kazandıkları ve herşeyden önce kazandırdıkları tartışılamaz. Ama en iyi performansını bende gösteremeyecekse yıldızlığından bana ne, zaten düşüşte olan kariyerini burada iyice sonlandırdı. Duygu sömürüsü vs. çok yaptı ama belliydi buralara emeklilik için geldiği. Buradan sonra ABD'ye bile gidemedi. Drogba isterse bu hırs ile 37-38 yaşında bile Arap ülkelerine ve ABD'ye bonservisi elinde gidebilir.

Anelka'da yıldız oyuncu transferidir, Lincoln'de öyleydi. Q7 ve Kewell'de öyleydi ki Kewell bana kalırsa bu ülkeye gelmiş en önemli isimlerden biridir. Gerçi onu Liverpool'dan da çok seviyordum o yüzden olabilir neyse asdfsd Tarzlar farklı, geçmişler farklı, katkılar farklı.

Yıldız almak değil önemli olan, ondan verim almaktır zaten. Biz oyuncuların çoğundan onu almayı beceremediğimiz için "BU NE LAN, BU MU YILDIZ, HA SİE" diyoruz. Yıldız oyuncuyu getirmek çok kolay, parasını verirsin ikna edersin ya da Sneijder gibi bir durumda eline iyi bir fırsat geçer, sende çok çok güzel değerlendirirsin. Biz kaç adamı böyle harcadık ya da en çok rastlanılanı kendimizi kullandırttık.

Abi Elano geldi. Adama yeteneksiz, bu mu yıldız, yıldız kayması vs. dediler. Kendi taraftarı dahil herkes dalga geçti. Herif gitti Brezilya'da neler yapıyor. Gerçi istikrarsız dönemleri çok oluyor yine ama asdfsad neyse. Eee şimdi Elano'nun yıldız profili sorgulanabilir mi? Bence sorgulanamaz. Ama verim alınamadı diye de çıkıp adamı küçümsememek gerek.

Ya da en güzeli yıldızını kendin yaratmaktır. Bizde az rastlanır bu olay, şuan elimizdeki tek yerli yıldızın Arda olduğunu düşünürsek vay halimize işte. Böyle konuşmalarla avutuyoruz kendimizi.

Yine WOT'a döşedik lan, kısa yazmayı bilmiyorum... Aralarda karışmış olabilir bir şeyler çok uykum var sadfasd
Sosyal ağlarda paylaş

He birde Bullet; Avrupa'da kariyerine devam edebilecek adamları getirtmek cidden çok büyük başarı, onları apayrı bir kenara koymak gerek. Bizim ülkemiz ölü yıldızları getirtmeye alışkın olduğu için onları cidden ayırmak şart. Senin yazdıkların buna en güzel örnek,

Mesela Belhanda gelseydi çok büyük transfer olacaktı. Ciddi ciddi ağır patlama yapabilecek ve hem Fener'e hemde ülkeye itibar kazandırabilecek bir transferdi ama işte o tip adamları getirmenin ne kadar zor olduğunu bir kez daha gördük. O yüzden bu tip transferler cidden apayrı bir bölümde tutulmalı
Sosyal ağlarda paylaş

real madrid ile 542 maça cıkmiş bir adamdan bahsediyoruz..sanırım en cok forma giyen 4 yada 6. isimdi

son 2 sezonu dısında da ligde 30 maç üstü oynamiş bir oyuncu..Avrupa ve kupalar ile 40tan fazla

bu oyuncu yıldız degil de kim olucak abi allah askına, adam emekliliği istanbulda yasamaya gelmiş eyvallah bekleneni veremedigi cok mac oldu o da kabul de..

Guti'ye yıldız degil demek
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...