Akito Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 alıntı yetersiz olunca yanlışıkla kendisine mi ayar vermiş acaba dedim. vardı öyle yapan biri ahahahaha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 bi an kendine ayar verdi sandım editlemiş sonra afasfdasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Claiborne Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 tam ss aldım efsane paragraflara gidiyordum ahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 Akito said: alıntı yetersiz olunca yanlışıkla kendisine mi ayar vermiş acaba dedim. vardı öyle yapan biri ahahahaha. Jaegerjaquez said: bi an kendine ayar verdi sandım editlemiş sonra afasfdasd ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 huun said: abi benim anlamadığım sizin evler pislik ve bok mu dolu? kadın eve temizliğe geliyor, düzenli şekilde evinizi temizlerseniz eviniz pislik ve bok dolmaz. erkek kafası ıle dusunuyorsun, yanlısın bu bana tertımız olan seyı bı kadına gosterırınce IGRENC TIKSINC dıyor bı erkek ıcın bok ve sıdık olmayan ıc camasırı tertemız ıken kadınlar gun ıcınde bıle degsıtırebılıyor gorecelı bı kavram temızlık ıscı partısı patı sozcusu arkadasa gelınce, el bebek gulbebek beslenıp hayatı tam tatmamıs, yasanmıslıgı olmayan caylaklar ıcın komunızm suepr bısı, bosuan dememıs ustad 20 sinde komunıst olmayanın kalbı, 30 unda hala komınıst olanın aklı yoktur diye bızım karsı apartmanın kapıcısı temızlıge gelırdı bıze ben kucukken, annem ısveren degıl arkadas muamelesı yapardı, arada yemege alırdı, cocuklarını gıydırır okul masraflarını karsılardı fılan, cocukları ılede cok ıyı arkadaslıgım vardı, beraber oynardık ole sınıf farkı, ıyy kapıcı cocugu fılan takıntımız yoktur kesınlıkle ben bırgun onlardayken yemeklerı kalın posetlere koyup tuvalette sakladıklarını gordum, cocuk kafası ıste eve gıdınce anneme soyledım, buzdolapları yok serın oluyor dıye orada saklıyorlarmıs (93-94 filan) annem sımdı ben buzdolabı alrısam cok ayıp olur, duyguları ıncınır kabul etmezler kocası onurludur dıye gıttı 8 aylık buzdolabını 'sıgmıyoruz buna' bahanesı ıle degsıtırdı, onlara hedıye ettı aynı sekıl camasır makınası aldı 2-3 sene sonra falan fılan sonra bır sekılde bunlar para buldular, kocasına beledıyede ıs ayarladılar kapıcılıgı bıraktı adam, normal bir daireye cıktılar butun ırtıbatı kestı ama soylemıyorlar kımseye bırsey annem bakkalda gormus, nerelerdesınız kayboldunuz vs, suratını cevırıp gıtmıs bu, yan komsuya ıkı torba kıyafet (annemın goturup butıkten gıydırdıgı ıkıncı el vs dııl), cocuklarına alınan oyuncaklar vs, ALSIN BUNLARI BIZIM ARTIK COK PARAMIZ VAR DOKUNTULERINI VERICEK BASKASINI BULSUN dıye herseyı yıgmıs, annem sınırınden aglamıstı kocası parayı kumarda ve alkolde yedı, ak beledıyecılık gelınce ısını secımelrden sonra kaybettı gene dustuler vs annemı aradı lazımmı bırı temızlıge vs dıye, ben kapattım telefonu baska bı azerı kadın vardı, geldı bızım kapıda tabak kırdı yaptıgı boregı neden 24 saat ıcınde kımse yememıs dıye son gelen temızlıkcıyı rahmetlı anneannemın cantasını karıstırırken sucustu yakaladık, usenmeyıp referansından herkese haber verdırttım elı uzundur dıye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 calimero said: Rewendor said: Sosyoloji 101, toplum birbirinin ihtiyaçlarını tedarik etmek için iş kolu oluşturur. Yoksa kendi yemeğini git kendin tarladan topla, bifteğini kendin ormanda avla ya da otlakta büyüt, arabanı kendin yap, kitap okuyacaksan otur kendin yaz o kitabı. Yazarları sömürme, o adam mecbur mu senden 2 kuruş para alacak diye yüzlerce sayfa yazmaya? dostum sosyoloji yüksek lisanstayım, iki rekat marx okursan belki bişeyler kapabilirsin. sosyoloji 101 dersinin büyük kısmını kendisi kaplar zira sosyolojinin üç babasından birisi sayıldığı için.. Millete "gerizekalı" demişsin de bunu diyenin sen olman da ayrı bir komik kaçmış oraya da girmeyeceğim. ama madem "kirleten" işlerden hoşlanmıyorsun, git kendi kanalizasyonunu kendin temizle, git kendi çöp arabanı satın al da kendi çöpünü kendin götür çöplüğe. Dediğin gibi, alışmadık götte don durmuyor, yarım sayfa Marx okuyan adam gelip burada hiçbir ayrım yapmadan konuyu düşünmeden kafasına göre sınıflandırma yapıp olayı bile düşünmeden aha bu işçi iyi, bu da işveren kötü diyince o don düşüyor. calimero said: Rewendor said: İlki referanslıydı, altınları çalan, ama annem çok geç farketti (dolabın dibinde duruyordu) bir şey yapamadık, ders oldu çelik kasa aldık eve. İkincisinde kadın 3 senedir falan yanımızda çalışıyordu, böyle bir olayını görmemiştik. Ufak tefek miktarda para eksikleri olsa da göze çarpmıyordu ya da sağda solda harcamışızdır diyorduk, temiz birine benziyordu. Ama sonra aynı anda büyük vurgunla kardeşimin okul harcı + benim araba bakımı için çektiğim para gitti. Yakalatacak bir şey yok, kanıtlayamayız çünkü. Kadın 2 hafta daha geldi, ama bizim hırsızlığı anladığımızı farketti. Bunun üzerine "ben bankada iş buldum orada çay servisi yapacağım asgari ücret veriliyor" diye bahane sundu, peki dedik zaten yollayacaktık, gitti. Bu arada bunlar olurken anneme de borcu vardı önceden, her başı sıkıştığında büyük miktar para verir sonra azar azar maaşından keserdik. O yüzden konuyu hemen gündeme getirmemiştik, borcunu tamamen ödemesini bekliyorduk. Gidince ödemedi tabii kalanını. Aradan 2 ay geçti, hanfendiye gerçek koşullarda gerçek iş yapmak yaramadı tabii, her gün 8 ya da 9 saat tam gün çalışmak zor geldi, geri dönmek için aradı, hayır dedik. İkisinde de para gittiğiyle kaldı. Otuz kere söylemiş olsak da sibel arna kafası. aşağıdaki karikatürdeki kafa. Evet bu kafa çok yanlış, evine gelen kadın senden hırsızlık yaptığında kadında elinde tutmaya devam edip tüm paranı almasını bekleyeceksin. Üstelik de kadın kendisi ayrıldığında hayır gidemezsin diyeceksin, kadın hırsızlık yapıp sana borç takıp gittikten sonra gerçek iş hayatında gerçekten çalışınca ne kadar yorulduğunu farkedip geri geldiğinde de "aa tamam biz de maaşları yeni almıştık daha çalınacak çok şey var" diye tekrar geri alman gerekiyor. Hayır şuna laf eden adam bir de başkasına gerizekalı diyebiliyor, çok çok ilginç yahu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 İşin özetini Viktor yazmış zaten: Viktor said: ıscı partısı patı sozcusu arkadasa gelınce, el bebek gulbebek beslenıp hayatı tam tatmamıs, yasanmıslıgı olmayan caylaklar ıcın komunızm suepr bısı, bosuan dememıs ustad 20 sinde komunıst olmayanın kalbı, 30 unda hala komınıst olanın aklı yoktur diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
extraproximity Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 calimero said: tarihsel süreçte oturuyor işte bazı şeyler, alışmamış götte don durmuyor. bizdeki orta sınıf da anca işte bu kadar, sonradan görme olabiliyoruz anca.. Valla sonradan gördüm böyle insanları ne diyim.... Ayrıca doğrudur bizde sosyalizm denen don anca alıntıladığım cümle kadar durabiliyor dötte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GodBlessStoya Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 Rewendor said: İşin özetini Viktor yazmış zaten: Viktor said: ıscı partısı patı sozcusu arkadasa gelınce, el bebek gulbebek beslenıp hayatı tam tatmamıs, yasanmıslıgı olmayan caylaklar ıcın komunızm suepr bısı, bosuan dememıs ustad 20 sinde komunıst olmayanın kalbı, 30 unda hala komınıst olanın aklı yoktur diye ahaha wot diye okumamıştım ama, çok güzel demiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 Aket-Atum said: yav said: o değil de bana da lazım temizlikçi ya evin hiç elimi sürmediğim kısımları var 1,5 yıldır. pencere içleri mesela egsoz gibi böyle sfdkg abi şu hiç kabul edilemez bir laf ama cidden. Paticik genelde 85-87 doğumlular (hayvan gibi olduk lan) olduğundan seni de otomatikman 25+ yaş grubuna koyuyorum. Bu yaşta adamın bence şöyle bir laf etmekten utanıyor olması gerek. Dandik Amerikan sitcom da yaşamıyoruz sonuçta :) ben 90'lıyım 1-2 yıl daha nispeten pis yaşama hakkım var sanki di mi sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 yav said: ben 90'lıyım 1-2 yıl daha nispeten pis yaşama hakkım var sanki di mi sdf Haydaaa eheh:D Neyse sen yine de erken sıyrıl o kafadan hayatta başarılı ol :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 ardeth de benim gibiymiş ama bak pencere lastiği abi ne bileyim görmüyorum kullandığım üstüne yattığım bişey de değil arada bir gözüme çarpıyo lan egsoz gibi olmuş diyorum geçiyo sonra dfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 Rewendor said: calimero said: Rewendor said: Sosyoloji 101, toplum birbirinin ihtiyaçlarını tedarik etmek için iş kolu oluşturur. Yoksa kendi yemeğini git kendin tarladan topla, bifteğini kendin ormanda avla ya da otlakta büyüt, arabanı kendin yap, kitap okuyacaksan otur kendin yaz o kitabı. Yazarları sömürme, o adam mecbur mu senden 2 kuruş para alacak diye yüzlerce sayfa yazmaya? dostum sosyoloji yüksek lisanstayım, iki rekat marx okursan belki bişeyler kapabilirsin. sosyoloji 101 dersinin büyük kısmını kendisi kaplar zira sosyolojinin üç babasından birisi sayıldığı için.. Millete "gerizekalı" demişsin de bunu diyenin sen olman da ayrı bir komik kaçmış oraya da girmeyeceğim. ama madem "kirleten" işlerden hoşlanmıyorsun, git kendi kanalizasyonunu kendin temizle, git kendi çöp arabanı satın al da kendi çöpünü kendin götür çöplüğe. Dediğin gibi, alışmadık götte don durmuyor, yarım sayfa Marx okuyan adam gelip burada hiçbir ayrım yapmadan konuyu düşünmeden kafasına göre sınıflandırma yapıp olayı bile düşünmeden aha bu işçi iyi, bu da işveren kötü diyince o don düşüyor. Rewendor said: İşin özetini Viktor yazmış zaten: Viktor said: ıscı partısı patı sozcusu arkadasa gelınce, el bebek gulbebek beslenıp hayatı tam tatmamıs, yasanmıslıgı olmayan caylaklar ıcın komunızm suepr bısı, bosuan dememıs ustad 20 sinde komunıst olmayanın kalbı, 30 unda hala komınıst olanın aklı yoktur diye şöyle alıntılayayım da millet ileride kimi ciddiye alıp kimi almayacağını anlasın. aslında genel toplayıp efsanevi paragraflara koyabilirdim de burada kalsın, millet ders alsın. Viktor da ne nokta koymuş gerçekten söyleyecek kelime bulamadım. Adamın 2 argümanı var birisi kuzey kore diğeri işçi partisi ve bunlarla ilgili komikli şakalı görseller (ha bir de pony var pardon :( ). sıkışınca perinçekapoyagülveriyor.jpg sokarcasına İŞÇİ PARTİSİEEEEE diye son bi çırpınış göstermiş, benim işçi partisi ile uzaktan yakından alakamın olmadığını bildiği halde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 Aile dostunuz olmadıgı sürece işçi işveren iliskisini aşmamak lazım. Siz yardım ediyoruz zannederken insanların gururunu kırıyor olabilirsiniz. Bir yardım yapılacaksa da bu mutlaka para olmalı. Eski kıyafet buzdolabı vs bile olsa onur kırıcı olabilir bazı insanlar için. Bazıları için tabi. Bunları minnetle karşılayan gercek ihtiyac sahipleri de vardır tabi. Enseyi karartmamak lazım. Hırsızlık falan yapanlar zaten insan değil. Onları ayrı tutmak gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 ytemizlikçiniz iyi değilse değiştirin ab atla deve deil öneml olan güven sonucta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 Değiştirme işi de zor, bize gelen ablamız mesela 10-15 senedir geliyor. Apartmanda da alt katımızda yaşıyorlar. Gelme desek görmeye devam edeceğiz tatsız bir durum olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GodBlessStoya Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 Yoo olmucak aket. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 Abi nasıl olmasın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 calimero said: şöyle alıntılayayım da millet ileride kimi ciddiye alıp kimi almayacağını anlasın. aslında genel toplayıp efsanevi paragraflara koyabilirdim de burada kalsın, millet ders alsın. Viktor da ne nokta koymuş gerçekten söyleyecek kelime bulamadım. Adamın 2 argümanı var birisi kuzey kore diğeri işçi partisi ve bunlarla ilgili komikli şakalı görseller (ha bir de pony var pardon :( ). sıkışınca perinçekapoyagülveriyor.jpg sokarcasına İŞÇİ PARTİSİEEEEE diye son bi çırpınış göstermiş, benim işçi partisi ile uzaktan yakından alakamın olmadığını bildiği halde. Kendin söylemişsin işte, sosyolojide yüksek lisans yapıyorum diye. Muhtemelen üniversitede asistansındır, sınav dönemi iki sınav kontrol ederek tüm gün kampüste göbek büyütüp oradan gelen parayla geçinerek Viktor'un dediği gibi el bebek gül bebek geçinip gidiyorsun işte. Yemekler zaten okul yemekhanesinde o saydırdığın çalışanların vergilerinin desteğiyle ucuza geliyor, iş yok güç yok, harç març da kalktı, hayat sana güzel. Öyle olunca tabii sosyalizmdi işçiydi diye sallaması kolay. İş dünyasına girmeden, işçisidir memurudur çalışanıdır hatta müdürüdür patronudur hissedarıdır ne çekiyor görmeden küçük pembe dünyandan sosyalizm çiçekleri saçmak normal :) Oradan edinilmiş sınırlı vizyonla "her kim ki işçi sınıfıysa kesin onlar eziliyor sömürülüyor, işveren kim varsa da şeytandır sömürücüdür" diye sallıyorsun işte her konuya. İşin komiği, göz göre göre hırsızlık yapmış, bu yetmezmiş gibi işi yarıda bırakıp gitmiş, bu arada da borç takmış insan geri geleyim dediğinde hayır diyene "bu nasıl zihniyet gerizekalılar" falan diyor sonra da başkasına "ehi ehi efsane paragrafa mı atsam" falan diyorsun. Tamamen mantıksız saçma şeyler söyleyip sonra da başkalarını alıntılayarak "millet kimi ciddiye alacağını seçsin" falan diyorsun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GodBlessStoya Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 Memnun değiliz dersin oldu bitti gitti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 Rewendor said: calimero said: şöyle alıntılayayım da millet ileride kimi ciddiye alıp kimi almayacağını anlasın. aslında genel toplayıp efsanevi paragraflara koyabilirdim de burada kalsın, millet ders alsın. Viktor da ne nokta koymuş gerçekten söyleyecek kelime bulamadım. Adamın 2 argümanı var birisi kuzey kore diğeri işçi partisi ve bunlarla ilgili komikli şakalı görseller (ha bir de pony var pardon :( ). sıkışınca perinçekapoyagülveriyor.jpg sokarcasına İŞÇİ PARTİSİEEEEE diye son bi çırpınış göstermiş, benim işçi partisi ile uzaktan yakından alakamın olmadığını bildiği halde. Kendin söylemişsin işte, sosyolojide yüksek lisans yapıyorum diye. Muhtemelen üniversitede asistansındır, sınav dönemi iki sınav kontrol ederek tüm gün kampüste göbek büyütüp oradan gelen parayla geçinerek Viktor'un dediği gibi el bebek gül bebek geçinip gidiyorsun işte. Yemekler zaten okul yemekhanesinde o saydırdığın çalışanların vergilerinin desteğiyle ucuza geliyor, iş yok güç yok, harç març da kalktı, hayat sana güzel. Öyle olunca tabii sosyalizmdi işçiydi diye sallaması kolay. İş dünyasına girmeden, işçisidir memurudur çalışanıdır hatta müdürüdür patronudur hissedarıdır ne çekiyor görmeden küçük pembe dünyandan sosyalizm çiçekleri saçmak normal :) Oradan edinilmiş sınırlı vizyonla "her kim ki işçi sınıfıysa kesin onlar eziliyor sömürülüyor, işveren kim varsa da şeytandır sömürücüdür" diye sallıyorsun işte her konuya. İşin komiği, göz göre göre hırsızlık yapmış, bu yetmezmiş gibi işi yarıda bırakıp gitmiş, bu arada da borç takmış insan geri geleyim dediğinde hayır diyene "bu nasıl zihniyet gerizekalılar" falan diyor sonra da başkasına "ehi ehi efsane paragrafa mı atsam" falan diyorsun. o kadar boş konuşuyorsun ki. diğer postunda da sallıyordun haybeden yok iki satır marx okuyan bıdı bıdı diye. bilmediğin, salladığın "gerçeklikler" üzerinden tezini oluşturuyorsun. 1- Asistan değilim. Çevirmen olarak çalışıyorum. yani ilk paragrafta söylediğinde en ufak bir doğruluk yok. 2- Ben vizyonumu eğitimime bağlamıyorum, eğitim dışında da sistem dışı okuyor ediyor düşünüyorum. Sosyoloji 101 dersi al dedin, ben de yüksek lisanstayım dedim (forumda ilk defa). Senin vizyonun nereden geliyor onu da sorgulamak lazım tabii. 3- O paragrafta yazdığındaki yanlışlığı göremiyorsan cidden üzüldüm senin için. Burada tartışılan temizliğe gelen işçilerken sen tutmuş yok şöyle de hırsızlar böyle de çalıyorlar. yok nenemin çantasını karıştırırken yakaladık diyorsun (bunu viktor da demiş olabilir). Bireylerin yaptığını genele maletmeye çalışıyorsun, ki viktor da aynısını dile getiriyor. Hatta senin durumunda hırsızlık yaptığı bile belli değil. arkasını soruşturmamışsınız, kafanıza göre birisini hırsız olarak yaftalıyorsunuz. Evimizde bir hırsızlık yapıldı, kesin bu yapmıştır. iki hafta sonra da "hırsızlığını anladığımızı farketti, işten çıktı". Yok düzenli işte çalışmaya yemedi geri dönmek istedi fln. o kadar iğrenç muhabbetler ki şunlar. Bundaki iğrençliği göremiyorsan, iğrençliğin dibine kadar batmışsın demektir kusura bakma.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 calimero Vizyonu eğitime bağlamam, eğitimin de önemli bir katkı yaptığını düşünürüm. Ama buradaki konu eğitim değil iş hayatıydı. İş hayatının içinde bulunmadan işçi böyle işveren şöyle diye tanım yapmanı eleştirdim. Yani tutup da bir fabrikada müdür ne yapar işçi ne yapar beyaz yaka ne yapar içinde bulunup görmeden 70ler türk filminden etkilenip "işte fabrikatör zengin ve piç olur, şerefsiz kötü adamdır, işçi de garibandır" demek steryotipleştirmek oluyor. "Fatih Terim hatalı, forvette o adam oynar mı" diyen kahvedeki Osman Abi'nin futbol yorumu oluyor. İkinci olarak bireyin yaptığını genele bağlamadım, farkındaysan tamamen birey üzerinden gittim. Birisi "bende şöyle bir olay oldu" dedi, ben de "bende daha beteri şu oldu" diye cevap verdim. Buradan genelleme yapan sensin. Yoksa zaten "bütün bunlar hırsız" diyecek olsam şu anda da bu sistemin uygun bir sistem olduğunu savunmam "hırsız bunlar, kendiniz temizleyin" derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 Abi saat başı 20 lira kazanıp rahat şartlarda çalışan insana sömürülüyor diyen ve herhangi bir argümanı olmayan adamla sayfalarca neyi tartıştınız ya sizde asıl hata Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 Rewendor said: calimero Vizyonu eğitime bağlamam, eğitimin de önemli bir katkı yaptığını düşünürüm. Ama buradaki konu eğitim değil iş hayatıydı. İş hayatının içinde bulunmadan işçi böyle işveren şöyle diye tanım yapmanı eleştirdim. Yani tutup da bir fabrikada müdür ne yapar işçi ne yapar beyaz yaka ne yapar içinde bulunup görmeden 70ler türk filminden etkilenip "işte fabrikatör zengin ve piç olur, şerefsiz kötü adamdır, işçi de garibandır" demek steryotipleştirmek oluyor. "Fatih Terim hatalı, forvette o adam oynar mı" diyen kahvedeki Osman Abi'nin futbol yorumu oluyor. İkinci olarak bireyin yaptığını genele bağlamadım, farkındaysan tamamen birey üzerinden gittim. Birisi "bende şöyle bir olay oldu" dedi, ben de "bende daha beteri şu oldu" diye cevap verdim. Buradan genelleme yapan sensin. Yoksa zaten "bütün bunlar hırsız" diyecek olsam şu anda da bu sistemin uygun bir sistem olduğunu savunmam "hırsız bunlar, kendiniz temizleyin" derim. Çalışma dediğin sadece fabrikada olmuyor. dediğim gibi çevirmen olarak çalışıyorum ve bunun dışında da alan çalışmalarımız vs oluyor. Sektörün birçok alanındaki şartlara senden daha fazla hakimim kafanı yorma. 70'lerde gerçek yansıtılıyordu, asıl sen çok fazla 80 sonrası patron-ağa kraldır filmi dizisi izlemişsin bence. diğer söylediğin için de.. Rewendor said: Aket-Atum said: Annemlere yıllardır kapıcının eşi gelir, baya da içli dışlıyızdır. Annem aracılığıyla 4-5 eve daha gitmeye başladı; teyzemler, anneannem falan. Ama son yıllarda karı koca birşeyler oldu ikisine de. Hanım artık yaşlandı hadi tamam ondan performans eskisi gibi değil ama kapıcımız olan kocası iyice köylü kurnazlığını göstermeye başladı. En son mesela üstümüzdeki daire satıldığında kendisini aracı tayin edip para falan istedi. 100 lirayı beğenmedi, gitti çok önceden aradan çıkmış emlakçıyı apartmana soktu satılmış dairenin kilidini değiştirdiler beraber. Güya yeni anahtarı vermeden önce 500-600 lira para alma planları varmış da evin sahibi haneye tecavüz lafı edince duruldu birden. Bilseydim aracı olmazdım lafları falan. Eşi de onun bu hareketlerine benzer hareketler yapmaya başladı. Kırılan tabak çanaklarda hiçbir zaman laf etmedik, vazo bile kırdı ağzımızı açıp laf etmedik ama eskiden en azından utanırken artık o da kalmadı. Velhasıl kelam, bir açıdan laf etmeye hakkımız olmasa da bir açıdan da herşeye hoşgörü ve anlayışla da yaklaşılmıyor. Bahsettiklerinin ötesinde bayağı hırsızlık yaşadık biz defalarca. Yine tabak vazo kırmak iyiymiş. Annemin düğününden yadigar altınları çalınmıştı, benim ciddi miktarda param çalınmıştı falan... şöyle girmişsin konuya. myshkin ne oldu peki deyince de şöyle devam etmişsin. Rewendor said: İlki referanslıydı, altınları çalan, ama annem çok geç farketti (dolabın dibinde duruyordu) bir şey yapamadık, ders oldu çelik kasa aldık eve. İkincisinde kadın 3 senedir falan yanımızda çalışıyordu, böyle bir olayını görmemiştik. Ufak tefek miktarda para eksikleri olsa da göze çarpmıyordu ya da sağda solda harcamışızdır diyorduk, temiz birine benziyordu. Ama sonra aynı anda büyük vurgunla kardeşimin okul harcı + benim araba bakımı için çektiğim para gitti. Yakalatacak bir şey yok, kanıtlayamayız çünkü. Kadın 2 hafta daha geldi, ama bizim hırsızlığı anladığımızı farketti. Bunun üzerine "ben bankada iş buldum orada çay servisi yapacağım asgari ücret veriliyor" diye bahane sundu, peki dedik zaten yollayacaktık, gitti. Bu arada bunlar olurken anneme de borcu vardı önceden, her başı sıkıştığında büyük miktar para verir sonra azar azar maaşından keserdik. O yüzden konuyu hemen gündeme getirmemiştik, borcunu tamamen ödemesini bekliyorduk. Gidince ödemedi tabii kalanını. Aradan 2 ay geçti, hanfendiye gerçek koşullarda gerçek iş yapmak yaramadı tabii, her gün 8 ya da 9 saat tam gün çalışmak zor geldi, geri dönmek için aradı, hayır dedik. İkisinde de para gittiğiyle kaldı. Ben alıntıları yapıp çekiliyorum aradan o zaman herkes anlamak istediği gibi anlasın. Edit: ha bir de myshkin başarısız yancı troll olmak nasıl bir duygu? çoksakatvar.swf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GodBlessStoya Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2013 Susunbaşımağrıdı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar