Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayarım bozuldu muhterem cemaat , yardımı esirgemeyin

Laorx

Öne çıkan mesajlar

sorun şu:

Bilgisayarı açtıktan 3-4 saniye sonra alet kendini kapatıp, yeniden açıyor. Bu böyle devam ediyor loop halinde, her seferinde daha ekran gelmeden restart atıyor. Bios'a bile giriş yapamadım, sürekli res-kill yiyor alet,

Denediklerim:
-ramleri tek tek takıp çıkardım, işe yaramadı.
-ekran kartını çıkardım, işe yaramadı.
-hdd ve sddyi sırasıyla çıkarıp çalıştırdım, gene aynı şey oldu.
-cpu soğutucu çıkartıp yeniden yerleştirdim, gene res attı.

her seferinde aynı şey oluyor yani.. 3-4 saniye bekleyip, yeniden başlıyor.

Sizce ne olabilir sorun? güç kaynağı veya anakart diye düşünüyorum artık.

yardım edin mübarekler.

edit: oc yok
Sosyal ağlarda paylaş

cpu diye düşündüm ilk başta evt, çıkartıp iyice oturaklı taktım ama aynı şey oldu.

bir de ilk açılışta 4 saniyede cpu res atıcak kadar ısınır mı?
soğuk bir şekilde başlıyor sonuçta.

bilgisayar yeni üstelik, abuk sabuk sorunlar çıkıyo deli ediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

on board gpu varsa abi ordan denedin mi ? ekran kartını çıkardım demişsin gerçi ama ..

Benim ekran kartında tozlanma olunca böyle loop restart atıyordu açıp 3-4 saniye içinde tozdan olduğunuda biraz şans eseri keşfettim öyle acaipde toz yoktu üstünde.

Ekran kartının üstünü sildim güzelce hemen düzelmişti.
Sosyal ağlarda paylaş

Laorx said:

cpu diye düşündüm ilk başta evt, çıkartıp iyice oturaklı taktım ama aynı şey oldu.

bir de ilk açılışta 4 saniyede cpu res atıcak kadar ısınır mı?
soğuk bir şekilde başlıyor sonuçta.

bilgisayar yeni üstelik, abuk sabuk sorunlar çıkıyo deli ediyor.

işletim sistemin ne? windows 8 ise driver-utility uyumsuzluğundan saçma sapan şeyler olabiliyor. benim de shutdown yapamıyordu. utility uyumsuzluğundan kaynaklı çıktı saçma sapan bir şey.
Sosyal ağlarda paylaş

reampage said:

on board gpu varsa abi ordan denedin mi ? ekran kartını çıkardım demişsin gerçi ama ..

Benim ekran kartında tozlanma olunca böyle loop restart atıyordu açıp 3-4 saniye içinde tozdan olduğunuda biraz şans eseri keşfettim öyle acaipde toz yoktu üstünde.

Ekran kartının üstünü sildim güzelce hemen düzelmişti.

şu bana da olmuştu. bir üfürükle bakalım kasa temizleme aleti varsa, yada elektrik süpürgesi çok güclü olmamak kaydı ile.
Sosyal ağlarda paylaş

windows 7 var sistemde, ama ekran bile gelmeden kapatıyor kendini pc.

Myshkin said:

İşlemci tam oturmadığında olmuştu bu bana

ya işlemci soğutucusunu taktım çıkardım ama, cpu'yu çıkartmayı denemedim. 11 aydır sorunsuzdu.

bios reset hakkında, bios'un dün pilini çıkartıp çalıştırmıştım aynı şey olmuştu. pili taktım gene aynı şey oldu, pili takıp çıakrınca otomatik reset atmıyor mu kendine?
Sosyal ağlarda paylaş

sorun anakarta olabilir biosu sıfırla jumper filan uğraşmıyayım diyosan anakart pilini çikart bir ataç yardımı ile makinayı açmadan pil yuvasında kısa devre yapki bios sıfırlansın bide anakart üstündeki silindir şeklinde devreler var onları bir kontrol et üstü şişmiş olanı varmı haa bide cdrom ,işlemci soğutcuna filan elektirik vermeden dene
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...