Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mehmet Ali Birand vefat etmiş

hozceri

Öne çıkan mesajlar

Durum hakkında olmayan bilgimle ölünün arkasından kötü konuşmak çok saçma olur, sevenlerine sabır ve kendisine rahmet diliyorum.

Bir gazetecinin gücünü ve yapabileceklerini lütfen küçümsemeyin, atılan iftiralar sonucu neler olabileceği ortada. Bu da gazetecinin bir gücüdür. Ülkenin en çok izlenen kanallarından birinin ana haberlerini sunan (ve meslek hayatı boyunca yaptığı işler de bilinen) bir kişinin elinde bulundurduğu güç ve yapabilecekleri de ortada.

edit: Bilinen deyince sanki böyle yadırgar ya da birşeyler ima eder gibi olmuşum ama öyle bir amacım yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Zegna said:

burda hukumetten aldıgı gucle ...., nefret ettim heriften.

bu biraz cahilce, çünkü adam apo'dan ya da rte'den önce de nefret edilesiydi...

ama bir syafa önce yazdığım gibi, gazeteci o. olması gerekeni ya da "o"nun olduğu platformu eleştirmek dha fazla sav gerektiriyor.

bireysellik kültürü gibi.
sistemin sana hizmet etmesi gerektiğini bilip ona göre oy vermek gerektiği gibi..
insan olmanın bilincine varmak ve sistemin sen olduğunu bilmek gibi...

özetle; subjektif ile objektiflik arasındaki enternasyonel yolculuğun gibi...
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

"Öcalan serbest bırakılsın(hain Apo'nun soyadı ile anılmasına eşlik etmesine dikiz),meclise girsin" şeklinde henüz Kasım ayı sonunda sözlerini izledim. Başka tonlarca abuk subuk söylemi, haberleri, çarpıtmaları, medya gücünü bilerek yanlış kullanarak insanları yanılttığı örnekler var da...Şu son noktadır.

"Düşüncelerine katılmıyorum. Ama senin düşüncelerini özgürce ifade edebilmen için hayatımı bile veririm."

Voltaire
Sosyal ağlarda paylaş

ama böyle yaparsak gene "öteki"ni öldürmüş olmuyor muyuz?

yapmayalım bunu.
ötekiye ihtiyaç var.
körlüğü kaldırır çünkü.

uğur dündar meselesi ise çok ayrı.
bi dafa kendisi underground savaşmayı tercih eden bir isim.
ki saygım var.
olsun.
yeri çalınmış olsa da.

ama bize yakın olsa da, yani uğur dündarın subjektifliğini sevsekte, burası yeri değil.
başka topic açalım.

brand'ın ölümü özellikle de böyle canlı/kanlı(!) bir zamanda kayıptır bizler için.
Sosyal ağlarda paylaş

Hapiste onlarca gazeteci düşünceleri nedeniyle tutuluyor ve insanlar bunun karşısında. Aynı insanların bi çoğu birandın fikirleri nedeniyle tu kaka yapıyor.

Aga bu ne pehriz, bu ne lahana turşusu. Sevdiğimize mi sahip çıkıcaz illa ki? Bizden olana mı özgürlük vericez.

Cüneyt Özdemir ile ropörtajı vardı bu akşam, eski programı koymuşlar. Orda bahsi geçti bunun, o dönem çok fazla başımı belaya soktu öcalan ropörtajı, genelkurmayın hakkımdaki listesinde bile en baştajdı o ropörtaj olayı fln dedi.

Yani o adam baştan aşağı gazeteci, bunu o yapmayacak da kim yapıcak yahu? Cüneyt'e sordu hatta sen yapar mıydın diye, o da "bizim işimiz bu elbette yaparım, yapardım, fetullah gülen ile de yaparım, öcalan ile de yaparım" gibi bi cümle kurdu.

Aga gazeteci bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Hapiste onlarca gazeteci düşünceleri nedeniyle tutuluyor ve insanlar bunun karşısında. Aynı insanların bi çoğu birandın fikirleri nedeniyle tu kaka yapıyor.

Aga bu ne pehriz, bu ne lahana turşusu. Sevdiğimize mi sahip çıkıcaz illa ki? Bizden olana mı özgürlük vericez.

Cüneyt Özdemir ile ropörtajı vardı bu akşam, eski programı koymuşlar. Orda bahsi geçti bunun, o dönem çok fazla başımı belaya soktu öcalan ropörtajı, genelkurmayın hakkımdaki listesinde bile en baştajdı o ropörtaj olayı fln dedi.

Yani o adam baştan aşağı gazeteci, bunu o yapmayacak da kim yapıcak yahu? Cüneyt'e sordu hatta sen yapar mıydın diye, o da "bizim işimiz bu elbette yaparım, yapardım, fetullah gülen ile de yaparım, öcalan ile de yaparım" gibi bi cümle kurdu.

Aga gazeteci bunlar.

yapar evet. burada bir anormallik yok. resmini koyduğunuz perincek de yapar.

sıkıntı gelsin partisinin başına geçsin gibi laflarında. mezarına sıçıcam lafları biraz abartı olmuş o ayrı
Sosyal ağlarda paylaş

Soyle bi goz gezdirdim yazilanlara..
Bazilarina toptan bi cevap vereyim;
Meslegine basladigi andan itibaren cok onemli programlara ve belgesellere imza atmis ve daha bircok basari elde etmis bir insanin arkasindan uzulmek ve allah rahmet eylesin demek icin, o kisinin her dusuncesine inanmak, desteklemek ve begenmek gerekmiyor. Hadi zorunda degiliz iyi dileklerimizi sunmaya.. Terbiyesizce konusmak ne oluyor? Hakaret etmek ne oluyor?
Ayip be!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...