Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kitap taramak

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Ders kitaplarimdan ilgili yerleri tarayip ipad'e koymak istiyorum onumuzdeki donemde. Yazilim olarak OmniPage lisansim var ama Notability ile kullanip not almak icin pdf olarak tutarim sanirim, OCR ile isim olmaz. Asil soru sunlar:

[list]
[*] Sirf kitap tarama amacli alabilecegim en ucuz alet ne? Sunu alsam olur mu, renkli baski da kullanirim arada: http://www.bimeks.com.tr/urun/125252/epson-expression-home-xp-202.aspx
[*] Taradiktan sonra OmniPage ile pdf yapmadan once Pixelmator (Photoshop ile ayni gibi ileri seviye seyler disinda) ile su filtreleri kullanirsan daha olur dediginiz seyler var mi? Cizgi roman taramalarinda Gimp kullaniyorlar cunku.
[/list]
Mesaj tarihi:
kırtasiyeler kopyalama merkezleri bazı durumlarda hemen vermiyolar taramayı, kitap dergi filan orda bırakman gerekiyo akşam gel yarın hazır olur gibi cevap alabiliyorsun, özensizde tarandığı oluyo arada tecrübeyle sabit bazende dışarıya göstermemen gereken taramalarda olabilir yani ? (:P)
  • 2 hafta sonra ...
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Ucuz dedim o kadar, sonra gidip bundan edindim: http://www.bimeks.com.tr/urun/112876/hp-laserjet-pro-m1212nf.aspx

OmniPage'in OS X versiyonu eski PPC'ler icinmis ama, Tavsiye program var mi?
Mesaj tarihi:
Ben bir şey sormak istiyorum, hazır konusu da açılmış, şimdi diyelim bir kitaptan taradık pdf yaptık, iyi güzel peki bu pdflerin metinleri algılanıyor mu ? Yoksa image gibi mi oluyor ? yoksa metinleri direk copy/paste yapabiliyor muyuz ?

Çevirilerde sıkıntı çekiyorum, malum kaynaklar sınırsız ama çoğu ingilizce olmuyor, almanca, fransızca, ispanyolca gibi ıvır zıvır bir yığın dilde oluyor, bunları çeviri programlarına yazıp, çevirmek ciddi anlamda zaman kaybettiriyor.
Mesaj tarihi:
Yazıları seçip copy paste yapabiliyorsun. Dediğin şey OCR işte. ABBYY Fine Reader vb. bir programı tavsiye ederim. Düz yazılarda sorunsuz çalışıyor.
Mesaj tarihi:
iOS'ta GeniusScan diye bir uygulama var, fotoğraf çeke çeke gidiyorsun, sonra PDF yapıyor. Tarayıcıya falan gerek yok, uyguladığı efekt de okunabilirliği çok artırıyor. Israrla ve şiddetle tavsiye ederim.

1 sayfayı taramak 3 sn falan sürüyor dökümana eklemesiyle birlikte. Oradan hesapla işte kaç saat sürer. Bayaa bayaa iyi program.
  • Yeni Oluştur...