Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 16, 2013 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Ocak 16, 2013 Ders kitaplarimdan ilgili yerleri tarayip ipad'e koymak istiyorum onumuzdeki donemde. Yazilim olarak OmniPage lisansim var ama Notability ile kullanip not almak icin pdf olarak tutarim sanirim, OCR ile isim olmaz. Asil soru sunlar: [list] [*] Sirf kitap tarama amacli alabilecegim en ucuz alet ne? Sunu alsam olur mu, renkli baski da kullanirim arada: http://www.bimeks.com.tr/urun/125252/epson-expression-home-xp-202.aspx [*] Taradiktan sonra OmniPage ile pdf yapmadan once Pixelmator (Photoshop ile ayni gibi ileri seviye seyler disinda) ile su filtreleri kullanirsan daha olur dediginiz seyler var mi? Cizgi roman taramalarinda Gimp kullaniyorlar cunku. [/list]
GreenPeace77 Mesaj tarihi: Ocak 16, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 16, 2013 2 senedir şunu kullanıyorum canon yazılımı tarayıp direk pdf olarak kaydediyor ciddi kolaylık bu, yoksa her sayfayı image olarak taratıp uğraşmak çok zaman alıyo. Canon CanoScan LiDE 110
deadwoll Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Bu işi yapan bir kırtasiye vs. bulup ona yaptırmak hem daha masrafsız hem de daha hızlı/kolay olmaz mı?
GreenPeace77 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 kırtasiyeler kopyalama merkezleri bazı durumlarda hemen vermiyolar taramayı, kitap dergi filan orda bırakman gerekiyo akşam gel yarın hazır olur gibi cevap alabiliyorsun, özensizde tarandığı oluyo arada tecrübeyle sabit bazende dışarıya göstermemen gereken taramalarda olabilir yani ? (:P)
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Ne ugrasacagim bir de kirtasiyeyle. Bir suru kitaptan azar azar bolumler tarayacagim ben.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 26, 2013 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Ocak 26, 2013 Ucuz dedim o kadar, sonra gidip bundan edindim: http://www.bimeks.com.tr/urun/112876/hp-laserjet-pro-m1212nf.aspx OmniPage'in OS X versiyonu eski PPC'ler icinmis ama, Tavsiye program var mi?
paparnoz Mesaj tarihi: Ocak 27, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 27, 2013 Ben bir şey sormak istiyorum, hazır konusu da açılmış, şimdi diyelim bir kitaptan taradık pdf yaptık, iyi güzel peki bu pdflerin metinleri algılanıyor mu ? Yoksa image gibi mi oluyor ? yoksa metinleri direk copy/paste yapabiliyor muyuz ? Çevirilerde sıkıntı çekiyorum, malum kaynaklar sınırsız ama çoğu ingilizce olmuyor, almanca, fransızca, ispanyolca gibi ıvır zıvır bir yığın dilde oluyor, bunları çeviri programlarına yazıp, çevirmek ciddi anlamda zaman kaybettiriyor.
seigen Mesaj tarihi: Ocak 27, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 27, 2013 Yazıları seçip copy paste yapabiliyorsun. Dediğin şey OCR işte. ABBYY Fine Reader vb. bir programı tavsiye ederim. Düz yazılarda sorunsuz çalışıyor.
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 27, 2013 Mesaj tarihi: Ocak 27, 2013 iOS'ta GeniusScan diye bir uygulama var, fotoğraf çeke çeke gidiyorsun, sonra PDF yapıyor. Tarayıcıya falan gerek yok, uyguladığı efekt de okunabilirliği çok artırıyor. Israrla ve şiddetle tavsiye ederim. 1 sayfayı taramak 3 sn falan sürüyor dökümana eklemesiyle birlikte. Oradan hesapla işte kaç saat sürer. Bayaa bayaa iyi program.
Öne çıkan mesajlar