Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sigarayi nasil birakiyoruz?

Innuendo

Öne çıkan mesajlar

lan hep "ilerde birakirim nasil olsa" diyordum da 15 sene gecmis be. gunde bi paket iciyorum. artik sagligi cok kotu etkiledigi gibi maddi anlamda da zorluyor insani. simdi nasil birakiyoruz bu mereti? nikotin bandi? celik irade ile "icmiyorum lan" mi? ilac ile mi?

yazin abi kisisel deneyimlerinizi, es dosttan gorduklerinizi.
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.youtube.com/watch?v=8-J1j4lgb0E

Özet:

Bırakmaya karar verin, yukarıda verdiğim videoyu 60 dakika boyunca dikkatle, konsantre ve ara vermeden izleyin.

abi karar verdikten sonrası dert değil zaten sdfsdfsdf.
videoda adam ne diyor da bıraktırabiliyor? nedir olay yani?
Sosyal ağlarda paylaş

Bir saatlik eğitimi spoiler vererek özet geçmemi mi istiyorsun gerçekten? Öyle birşey değil bu. İlaç almak gibi bişey bir tür eğitim/terapi.

İlla özet istiyorsan Kanser yapar çok para kaçar kötü kokar falan demiyo ilk 10 dakikadan sonra.

Doğru düşünme sistemini öğretiyor. Ben 11 defa bıraktım bu yöntem bana doğru düşünmeyi öğrettiği için KALICI oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

allen care kısaca sigaranın avantaj olarak algıladığımız yönlerinin mantıksızlığından bahsediyor.

mesela diyoki hiç sigara içmemiş bir insan 50 birim rahatlamış durumdadır. sigara içince bu rahatlık 55 birime çıkıyor. ama sigara içtikten sonra tiryakiliğe bağlı olarak belli bir süre geçince rahatlamışlık durumun 48 e düşüyor. azalan -2 lik kısmı doldurmak için tekrar sigara yakıyosun 53 e çıkıyor. nikotinin etkisi geçince bu sefer 46 ya düşüyor. sonra sen hiç sigara içmemiş halini yakalayabilmek için sigara içme sıklığını artırıyosun. aptalca bi durum yani.

bunu farkedince niye içiyorum diye soruyosun kendine. işte bıraktığın zaman bu döngüye reset atıyosun. vucut kendi kendine o çizelgeyi dengeliyor bir süre sonra. o süreçte sıkıntılı geçiyor baya. tabi izlemek lazım mantığı tam kavramak için.
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün içme. Yarın da içme. Bu iki eylemi yarından sonraki iki gün boyunca tekrar uygula.

Abi önerilerle gerçekten olmaz. Aklına "ben şimdi bir daha hiç sigara içmeyeceğim öyle mi" diye düşünceler getirirsen kendi kararlılığını mahvedersin.

Sigara seni mutlu etmez, mutsuz eder. Bu gerçek senin için tatmin edici değil mi ?

Sigara seni kanser eder, kısır eder, öldürene kadar süründürür, hastahane ortamlarında gezersin, ilaçlara bağlı kalırsın, sokakta köpek kovalasa pes eder g.tünden bi parça sunarsın, sigara egonu tatmin eder farkında olmazsın.

Bırakmak isteyen bırakır, çok da kolay bir şey. 6 sene sigara içip bırakmış biri olarak söylüyorum. Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...