Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Donanım uzmanı patilere selam olsun. Kuzenim yeni laptop alacak, benden tavsiye istedi ama profesyonel yorum buradan gelir dedim. Fiyat limiti: 1.500 tl gibi Sony center da %20 indirim gibi bir şansı var sanıyorum. Laptopta yapılacaklar: photoshop, autocad vb cizim programları olabilir (işletme müh ögrencisi de) gaming amaçlı değil ama ekran kartı ne kadar iyi o kadar avantaj tabii Casper alınmaz, Hp de pil sorunu çok diye biliyorum, toshiba iyi ama servislik oldugunda, ortadogu servis merkezi Türkiye oldugu icin yogun oluyormus cok, samsung iyi esimde ailemde fln var ama samsung un da müsteri hizmetlerine küfreden cok tanıdigim var. Bana tavsiyeleriniz ne olur acep? Yani model soylemeseniz de, su islemci, su kdr ram, su ekran karti olsun deseniz de yeter. Bir de uzak durmam gereken markalar tabii Tesekkurler simdiden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 i5-i7, 2 gb grafik cuda, 8 gm ram Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Oww 2gb grafik zorunluluk mu autocad fln icin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Photoshop, autocad için ekran kartına odaklanmaya gerek yok. Direkt oyun için önerilen pc'lere baksanız olur. edit : sdf 2 gb cuda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Hmmm. O zaman 1gb lik mid range kart yeter herhal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Elbet burda da acer al acer iyi diyenler olacaktır.Sakın kanma, acer alma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Marka soylemeden olmaz ama. Sony almasin, alt serileri iyi degil ve gereksiz pahali verdiklerinin yaninda. Lenovo derim o fiyata ya da Dell. Acer iyi seyler verir ama cok isnir, rendering icin dert olabilir. Samsung iyi o fiyata ama Dell daha oturmus bir marka olarak daha iyi bir alternatif. Asus hakkinda tek bildigim saglam oldugu, ne kullandim ne de kullanan tanidim. Oteki markalari dusunme zaten. Ram'e bakmayin hic, sonra bir 50 TL verilip arttirilir. Sunu alin derim: http://www.bimeks.com.tr/urun/125693/lenovo-z580-59-347091-w8-.aspx Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Dworgian said: Hmmm. O zaman 1gb lik mid range kart yeter herhal Tabi olur. Render almadıkça autocad'in falan ekran kartıyla alakası yok zaten. İşletme müh. olduğunu da varsayarsak hobi olarak uğraşıcaktır zaten. http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html Her hangi bir i5'li model, ve yukarıdaki linkten ekran kartı modeli ne kadar yüksek bir bilgisayar tercih ederseniz iyi olur. Model önerisi ise şans işi. Acer denmiş mesala. Ben 3 yıldır acer kullanıyorum. "Eki eki acer patlar" diyen arkadaşların sony ve appleları servis gördü. Benimkisi hala taş gibi. Ama sen gidersin acer alırsın, 1 hafta sonra hata verir. Aldığınız markanın teknik servisinin hizmetinin iyi olmasına bakın. Her laptop bir gün servisi tadacaktır. Fazla yormasınlar o sırada. edit : bu arada gerge diyince aklıma geldi. Daha 2-3 ay önce o fiyata yakın kardeşime laptop aldık sdf. Bayağıda araştırmıştım. Aynen dediği gibi, Lenovo Z580 , Dell 5520 arasında kalmıştım. Dell almıştık, eve gelip elden teslim teknik servisi için (ama bu hizmeti biz aldıktan belli bir süre sonra kaldırdılar diye biliyorum, alırken satılan laptop modelinin eski kargoları bu garantiye dahil, yeni gelecekler değildi, bitmeden almıştık eskiler). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 3 Acer eskittim, hepsi hala aslanlar gibi calisiyor. En eskisi 7 yillik. Isinma gibi sorunlar var ama sogutucu ile kullanmazsan hepsinde. Lenovo godlike marka zaten. Notebook tartismasi ciktiginda dispute edilmeyen tek sey bu. PC'lerin Apple'i gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Buarada Asus candır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 2 acer 3 toshiba 4 hp iki de mac.Macler en sağlamları şu an, sonra toshiba geliyor.Hp de iyi.Acerların ikiside tırt.Baya tırt hemde.Öyle böyle değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Valla gayet guzel ve hizli yorumlar geldi. Su lenovo guzelmis bu arada, o ekran kartlarina da bakalim ona gore karar verelim madem. Tesekkurler :) Marka ise tamamen sans isi dogru. Dur bakalim bir miktar daha yorum gelir bekliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Gerci fazla render yapmayacagim, oyun oynamayacagim; muhendislik isi yapacagim, islem yaptiracagim derse su daha iyi bir secim gibi: http://www.bimeks.com.tr/urun/123553/samsung-np-300v5a-s08tr.aspx Islemci bir eski nesilden ama performans olarak daha iyi hala. Matlab ile filan daha hizli calisir. 4-cekirdek avantaji da var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 MSI(tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Gerge tam "bu ok galiba" diyorduk gol attin :) Ben eve gidince bilgisayardan bakayim karilastirayim madem cepten zor oluyor yahu :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Lenovo ikinciden daha iyi. Ikincinin Lenovo'yu gececegi tek alan brute force gereken yerler. Duz matematiksel islem gucu yani. Satranc oynatsan ikisine Lenovo ezilir mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Gerge'nin son önerdiği samsungun ekran kartı günümüz oyunları için işkence olur yalnız. Alcağın kişiye kesinlikle sor dediği gibi, oyun yükler mi yüklemez mi? Ama sadece matlab, autocad kasıcam derse daha iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Deathblade said: Photoshop, autocad için ekran kartına odaklanmaya gerek yok. Direkt oyun için önerilen pc'lere baksanız olur. edit : sdf 2 gb cuda cuda yazmamın sebebi renderlarda ve rahat edit konusunda daha iyi sonuç vermesi. sık render aldığım için biliyorum. cuda desteği işe yarıyor yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kzpmaza Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Gerge'nin önerdiği laptoplar güzel gibi. Ben de bi Asus öneriyim çeşitlilik olsun. novabilgisayar.com Bi farklı kasa olanını kendim kullanıyorum. 1.5 sene oldu hala ısınma yok laptopda. fan çalışıyor oyun oynarken tabi ama bileğini koyduğun yer ya da klavye kesinlikle ısınmıyor. çok sağlam kasa yapmış adamlar. içini açıp baktım işlemciyi alüminyum folyo ile sarmışlar. ucuz yöntem ama işe yarıyor. Dell almanı tavsiye etmem, şu meşhur bi kasası varya arkası kalın, arkadaşlarımda var ısınma oluyor çok fazla. fan gerekli gereksiz çalışıyor. Samsung,Asus,Lenovo iyidir. Sony alman için en az 2-2.5 arası bişey alman lazım ucuz modelleri gerçekten çok dandik. Ekran kartını da yabana atmasın arkadaşın bence illaki lazım oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Ben de Lenovo veya Dell diyorum. Ha 2 Acer eskittim, birini sattım diğeri yarın 5 senesini dolduracak, hala çalışıyor. Aslan gibi aletler ama, Lenovo'nun sağlamlıkta yeri tartışılmaz bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Aynen lenovoyu, 9 yaşındaki kardeşim ve teknoloji düşmanı babam kullandı 2-3 sene boyunca. Bilgisayara virüs girmek istemese, onlar kolundan zorlayıp sokuyor. Ona rağmen canavar gibi dayandı alet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 render gibi seylerde islemci de onemli ama mesela bende i7 var 1,7ghz ama diger i5 2,3 lere gore daha hızlı onu da nerden anladin dersen tsunami simulasyon programi var orda simulate deyince 10ar sn aralikli takribi 10dk lik bir simulasyonu ben 20dk da alirken i5 makineler 25-30dk lara variyormus calisabilen cekirdek sayısı farki yani islemci hızından cok ekran karti daha cok oyun icin ama oyun icin de laptop pek efektif degil bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Cok ilginc, ben de mesela lenovo yu tırt sanirdim ogretici oldu bu topic. Ben direk topic i linkleyeyim o karar versin ne alacagina :) Son karar, marka olarak lenovo -> samsung -> asus i7 en olmadi i5 islemci, ve max ekran kartı :) Ty tekrar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Claiborne Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 beyler bu tavsiyeler gaming için de geçerli değil mi şimdi? ben de alıcam da yanlış olmasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 i7nin çekirdek sayısından faydalanmıyor oyunlar. o yüzden benchmarklarda i5>i7 olan durumlara rastlayabiliyoruz. amaç oyunsa i7 için diretmek mantıksız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar