Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aykut Kocaman istifa etti.

Odeon

Öne çıkan mesajlar

İstifa gerekliydi ve iyi oldu. Aykut Kocaman'a futbolculuk döneminde sevgi ve hayranlık beslemiş, İstanbulspor ve Ankaraspor'da üstlendiği hocalık görevi dönemlerinde bu sevgi ve hayranlığı katbekat artarak, ''İşte geleceğimizin hocası.'', ''Sonunda Fenerbahçe camiasından biri hoca olabilme kabiliyetini gösterdi.'' diyerek, Fenerbahçe'de görev almasını yıllarca iple çekmiş bir insan olarak, istifasının gerekli olduğunu bugün değil, şampiyonluk yaşadığı 2010-2011 sezonun ortalarından beri arkadaş ortamlarında devamlı söylüyordum. İlk etapta sportif direktörlüğünün yanına teknik direktörlüğünün eklenişi bile sansasyonel olmuştu zaten.
Aykut hoca bir kere takımın menfaatini gözeterek kişisel meselelerini rafa kaldırabilecek kadar çok profesyonel bir hoca.(Örneğin Emre Belözoğlu, Alex ve Stoch ile yaşadığı olaylardan sonra tekrar kadroda yer vermesi.) Bu kadar profesyonellik belki soğuk iklimli ülkelerde takdir toplayabilir, takım üzerinde size karşı ekstra bir saygınlık da kazandırabilir. Fakat Türkiye gibi duygularının ön planda olduğu bir milletten oluşan, sıcak iklim yaşayan bir ülkede çalışıyorsanız, heleki çalıştığınız kulüp, Fenerbahçe gibi milyonlarca taraftarı olan, ülkesi ve milleti için önemli değerleri simgeleyen, istiklal için savaşmış, şehit vermiş, maç yapmış bir kulüp ise ve bu büyük kulüp geçmişinde sert duruşlar göstermiş, yanlışı hemen cezalandırmış, katı bir yönetim geleneği olan, sabrı az bir hüviyete sahipse, sizin bu kadar profesyonel olmaya hakkınız yoktur. Eğer böyle bir kulüpte çalışacaksanız kılıcınız keskin eliniz sopalı olmak mecburiyetinde.

Yukarda da dedim, Aykut Kocaman'ın 2010-2011 sezonunun ortalarından beri gitmesini istiyorum. Çünkü oynattığı futbol, benim İstanbulspor'da, Ankaraspor'da gördüğüm, ayağa pasa odaklı olan, hızlı oynanan, estetik bir futbol değil. Daha çok kansere odaklı, izleyen taraftarlarının devamlı ''ha yedik ha yiycez'' dediği, iki pasın üst üste yapılamadığı, sadece teknik ayakların bireysel başarısı ile skor bulan yada lambur lumbur uzaktan çekilen şutların gol olmasını umut ederek puan toplamaya çalışan bir futbol. Hocaya sorduklarında ise oynatmak istediği futbolun önce savunma olduğu, rakibi durup, daha sonra avlayacaklarını söylüyor.

Hocanın belki Fenerbahçe'de görev alınca futbol görüşü değişti, belkide santrafor olduğunu, Türkiye Birinci Ligi'nde 2 kere gol kralı olduğunu, Fenerbahçe forması altında 103 golle şampiyonluk yaşadığını unuttu bilemiyorum. Ama işte tam bu noktada kan uyuşmazlığı, kimya problemi baş gösteriyor. Allah aşkına Fenerbahçe'nin tarihinde varmıdır böyle bir futbol anlayışı? Fenerbahçe rakibi durdurmaya çalışmaz, rakip Fenerbahçe'yi durdurmaya çalışır. Fenerbahçe defansı düşünmez, her zaman hücumu düşünür. Fenerbahçe rakipten korkmaz, rakip Fenerbahçe karşısına çıktığı zaman dizleri titrer. Allah aşkına biriniz söylesin hangi ''anadolu takımı'' Kadıköy'de maça çıkarken Fenerbahçe'den korkuyor? Var mı öyle bir takım? Ya derbi maçlarında göstermiş olduğu taktiksel tutum? Belki rakiplerimize gücümüz yetmeyebilir, belki tarihte (her büyük İstanbul kulübünün olduğu gibi) çokca mevcut olan ağır mağlubiyetlere yenileri eklenebilir ama kimin hakkı var kardeşim, en büyük rakiplerinize karşı bu denli ezik, bu denli korkak, bu denli sönük bir futbolu takımınıza oynatıp taraftarınızı kanser etmeye?

Belki 3 Temmuz 2011 tarihinde yaşananlar olmasa,oyuncularınız gitmese-kadronuz bu kadar güç kaybetmese, belki en azından o takımın 1 sene boyunca beraber(ne kadar istediğim futbolu oynayamamış olsada) oynamışlığının verdiği ortam bozulmasa, belki hoca o 3 Temmuz sürecinin hem camiaya hem takıma verdiği yükü omuzlanarak yıpranmasa, belki hocanın taktiksel anlayışı değişir, istediğimiz, istenilen, beklenilen Fenerbahçe futbolunu ortaya koyar ve belki de bende şu anda buraya çok farklı şeyler yazabilirdim.

Başkana gelecek olursak, 3 Temmuz sürecinden dolayı Aykut hocaya vefa borcu olduğunu, kendisinin ve Fenerbahçe'nin düşmanı olanların, kendisini ve Fenerbahçe'yi Aykut hoca üzerinden vurmaya çalıştığını, bu nedenle duygusallaşarak hocanın arkasında durması gerektiğini düşünüyor. Ayırca kurumsal şirket sahibi bir iş adamı olarak yılların verdiği ticari tecrübe ile kurumsallığın en büyük sırrının istikrar olduğu konusunda inat ediyor, ısrarcı oluyor.
Ama olmuyor be Başkan, olmuyor be hoca! Kan uyuşmuyor, kimya tutmuyor işte. Sizlerde, bizlerde çok yıprandık, zarar gördük, yorgun düştük, takatimiz kalmadı.

Şu anda Fenerbahçe'ye yapılacak en büyük hizmet Aykut hocanın görevi bırakmasıdır ki bıraktı o da. Ve bildiğim Aykut Kocaman tükürdüğünü yalamaz, geri adım atmaz. Atmamalı da!

Şimdi hoca bu ağır sürecin verdiği yorgunluğu boşaltmalı bence. Fenerbahçe'de yaralarını sarmalı, yeni hocasını hızla bulmalı, eski gücüne tekrar kavuşmalı. Yapılabilecek en iyi şey bu.

Biliyorum çok uzun oldu, bu kadar da uzun yazmayacaktım ama yazarken duygularım sel oldu taştı, tutamadım kendimi.
Sosyal ağlarda paylaş

futbolcular aykut hoca istifa etmesin falan filan demişler. kasımpaşa maçından sonra da aynısı yapmışlardı, 2 hafta koştular mücadele ettiler. noldu sonra ?

etsin arkadaş aykut kocaman istifa. yeter adamın çektiği, gelsin şöyle magath gibi futboldan anlamayan ama sırf kondüsyonerle çalışan bi adam, canlarını çıkarsın.

@borlach; okudum ben de, katılmadığım yerler iolsa da güzel post.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla istifa açıklandığında aklıma ilk iki isim geldi. Biri Ersun Yanal, diğeri ise Capello. Yönetim zaten Aykut dönmezse(ki yukarda da dedim o kadar dönmemeli) ya bizi bilen bir yerli hocaya yönelecek ki tek bir isim var Ersun hoca, yada çok kariyerli bir hoca getirecek. Dediğim gibi aklıma ilk yabancı Capello geldi ama o da defansif oynatıyor.(son avrupa kupasındaki Rusya hariç) Valla alabilirlerse Spaletti'yi alsınlar. Hem o 4-2-3-1/4-6-0'ı sever, takımın yapısıda uygun. Magath'da plaselerim arasında. Hoca çok ya, bulunur biri elbet.
Sosyal ağlarda paylaş

Fenerbahce hangi doneminde atak futbol ile basarili oldu en son? Animsatilmaya ihtiyacim var. Daum 4-4-1-1 defansif ile oynatti basarili oldu. Mustafa denizli defansif oynatti sampiyon oldu. Zico? Sanirim zico atak futbol oynatiyordu ama onu da begenmediniz be FeBe taraftari kardesim. Ersun yenal sence all atack mi verecek? Verse galip mi gelecek? Ayni hatayi GS Luce'yi kovdugunda yapmisti kac sene kendinengelemedi ondan sonra.

Sabretmek - kendi degeriniz olan Aykut hocaya sahip cikmaniz lazimdi bence. Asla yalniz yurumeyeceksin aykut hocam modunda olsa taraftar ne fener bu durumda olurdu ne de saclari kederden beyazlamis aykut kocaman.
Sosyal ağlarda paylaş

loop said:

Ya trabzonspor 9. sırada , takım rezalet ötesi futbol oynuyor, daha doğrusu futbol oynamıyor... Ama Şenol Güneş in aklının ucundan geçmiyor istifa..

Cunku senol futbol bilgisizligi yuzunden dusmedi bu duruma. kac tane oyuncusunu kaybetti yonetimin salakligindan. ayrica yonetimin kuklasi da olmadi. o yuzden insanlar saygi duyutor, tahti oyle kolay sallanmiyor.

Doru insan sallanir ama yikilmaz diye bi laf var, aykut ile senolu bu laf ile karsilastir iste.
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam, gerçekten öyle, ama insanlarda bir şeyler yapmasını bekliyor, en azından elinde doğru düzgün bir tane futbolcu olmadığını kabul etsin, ne golcümüz ne orta sahamız var desin... Bizde durumun farkında, elbet bir şeyler yapacak diyip geleceğe umutla bakalım :)
Sosyal ağlarda paylaş

golcümüz var ama orta sahamız kötü. eskiden de kötüydü ama alex'in olağan üstü yetenekleri ve emrenin (hiç sevmiyorum ama doğruya doğru) becerileri makyaj oluyordu. her ikisi de gidince ve bu meireles ile baroni iyice tırt çıkınca takke düştü, kel göründü. aykut kocaman iyi veya kötü hoca diyenleri anlamıyorum. bir hocanın takıma katkısının da 15-20%'den fazla olduğuna asla inanmam. söz gelimi getirsinler maurinho'yu trabzon'un şu kadrosunu şampiyon yapsın veya alex ferguson gelsin şu beşiktaş'ı şampiyonlar ligi'nde tur atlatsın. bu iş para işi, bütçe işi. teknik direktörler konusunda fenerbahçe kadar çok tecrübe yaşamış takım türkiye'de yok, var diyen yalan söyler. neticede artık bizim bu teknik direktör konusunda bir kültür oturtmamız şart. takımın içinden çıkan ve takımı seven, klübe mal olmuş bir insan aykut. hatası ile, sevabı ile ona sahip çıkılmalı. ve yönetim de ona geniş yetkiler vermeli, kimi istiyorsa alabilmeli. alex olayında olduğu gibi arkasında durabilmeliler, alex'i çok sevmeme rağmen "ya hoca, ya ben" şeklinde restleşmeye giden tavrı yanlıştı.

sözün özü,ben aykut'un kalması gerektiğine inanıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...