Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 dasaaa said: al said: The quake also shifted the position of the Earth's "figure" axis (which is different from the planet's north-south axis). This shift in Earth's figure axis will cause Earth to wobble a bit differently as it rotates, but it won't cause a shift of the Earth's axis in space -- only external forces such as the gravitational attraction of the sun, moon and planets could do that. Gross says a change in Earth's mass and rotation isn't cause for alarm, and isn't unusual: "Earth's rotation changes all the time as a result of not only earthquakes, but also the much larger effects of changes in atmospheric winds and oceanic currents," he says. "Over the course of a year, the length of the day increases and decreases by about a millisecond, or about 550 times larger than the change caused by the Japanese earthquake. "The position of Earth's figure axis also changes all the time, by about 3.3 feet over the course of a year, or about six times more than the change that should have been caused by the Japan quake." Gross said the changes in Earth's rotation and figure axis caused by earthquakes should not have any impacts on our daily lives. "These changes in Earth's rotation are perfectly natural and happen all the time," he says. "People shouldn't worry about them." boş tartışmaya girmeyelim çünkü ben haklıyım. sorular komik zaten de içerik de hatalı olmasın. e tamam kaynakta "olur ama bize etkisi olmaz" demiş adam? olmaz dememiş ki? ben de olur dedim. Bu arada başlığı açan arkadaş 21 aralığı düşünerek mi açtı yahu? ehah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 This shift in Earth's figure axis will cause Earth to wobble a bit differently as it rotates, but it won't cause a shift of the Earth's axis in space -- only external forces such as the gravitational attraction of the sun, moon and planets could do that. özetin özeti. depremiçin dediğin bullshit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 hayır benim anlamadığım engelleyecek misin bilsen. panik yapman durduracak mı birşeyleri. bir insan elinde olmayan şeyler için neden kaygılanır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavurma Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 sıkıntı olmayacak takma böyle şeyleri kafaya, şirincede şarap içeceğiz 21 aralık gecesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 dasaaa said: This shift in Earth's figure axis will cause Earth to wobble a bit differently as it rotates, but it won't cause a shift of the Earth's axis in space -- only external forces such as the gravitational attraction of the sun, moon and planets could do that. özetin özeti. depremiçin dediğin bullshit Da bizim konumuz zaten external force değil mi? Dışarıdan kütle (meteor) gelip çarpıyor. Conservation of momentum? Massenwirkungsgesetz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Rewendor said: reddiye said: 3- yörüngeden çıkmaktan kastın komple yörüngesiz kalmak mı, yoksa yörüngenin değişmesi mi? ilki olmaz, ancak yörüngenin sapması gayet mümkün, en son 8.8'lik depremde bile yörüngemizden oynadık mesela, günler milisaniye bazında kısaldı. saçmalamışsın sersem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… BabacumMostors Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 hâlâ öpüşmediler mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 haa, doğru örnek olarak onu verdiydim. evet. Da titreşimden de günler kısalmış olabilir hafif oynamayla? Eski model çamaşır makineleri de kendi kendine içten titreye titreye yürüyordu mesela şimdi. (geyik yapıyorum ciddiye almayın) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 abi ben de atarlı olay olsun diye atarlanmıştım bi türlü atara atar yapmadın. üzdün beni burada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… reddiye Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 yok 21 aralık aklıma gelmemişti de işte ben birşey yapabilir miyiz yapamaz mıyız onu da bilemediğimden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Cute Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 1 2 3 - Hayırlısı be gülüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Wolas Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 bak gylandım şimdi yoksa nasadan daha üstün bir güce sahipsinde bu olacakları en azından paticik bilsin kendini hazırlasın falan mı diyorsun nedir yani :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… -Deno- Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 panik yapmayın, o an geldiğinde göğe yükselip herkesi kurtaracağım. bi çayımı, tahıllı poğaçamı yiyeyim önce he mi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Önceki 1 2 Sonraki 2.sayfa (Toplam 2 sayfa) Paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0
BabacumMostors Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 hâlâ öpüşmediler mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 haa, doğru örnek olarak onu verdiydim. evet. Da titreşimden de günler kısalmış olabilir hafif oynamayla? Eski model çamaşır makineleri de kendi kendine içten titreye titreye yürüyordu mesela şimdi. (geyik yapıyorum ciddiye almayın) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 abi ben de atarlı olay olsun diye atarlanmıştım bi türlü atara atar yapmadın. üzdün beni burada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reddiye Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 yok 21 aralık aklıma gelmemişti de işte ben birşey yapabilir miyiz yapamaz mıyız onu da bilemediğimden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cute Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 1 2 3 - Hayırlısı be gülüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolas Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 bak gylandım şimdi yoksa nasadan daha üstün bir güce sahipsinde bu olacakları en azından paticik bilsin kendini hazırlasın falan mı diyorsun nedir yani :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 panik yapmayın, o an geldiğinde göğe yükselip herkesi kurtaracağım. bi çayımı, tahıllı poğaçamı yiyeyim önce he mi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar