Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Laptop'ım Nvidia ekran kartımı görmüyor

deadwoll

Öne çıkan mesajlar

Kartı komple görmüyor, BIOS'ta VGA'yla alakalı hiç bir seçenek yok.

Format attıktan sonra kartı görüyordu sistem, hatta nvidia'nın güncel driver'ını falan yükledim sorunsuzca ve eminim ilk yüklediğimde çalıştığına.

Nette sadece asus driverlarıyla düzgün çalışıyor öyle deneyin demişler, dl bitince bi deniycem bakalım.

Aklım almadı hiç.

Edit: Asus'un sitesindeki driver'ı kurmaya çalışınca "Sistem ilgili donanımı bulamadı" gibisinden bir hata veriyor. Ekran kartımı yok sayıyor bilgisayar resmen sdf
Sosyal ağlarda paylaş

dün arkadaşın laptop a attım format. Lenovo marka. önce intel hd yükle dedi. onu yükledikten sonra nvidia yükledim. windows'ta gelişmiş ayarlar dediğinde intel hd4000 gözüküyor ama nvidia control panel var. Nvidia panel'de 3d uygulama seçeneklerine girince 3d uygulamalarda kartı otomatik seç, hep intel seç, hep nvidia seç gibi özellik vardı. hep nvidia seç dedim. olmuştur heralde sonra kullanmadım o pc'yi. baksana o tarz bi seçenek var mı sende de.

edit: ayrıca bios'a baktım intel'i iptal edebiliyormuyuz diye optimus gibi bi seçenek var intel ve nvidia senkronlu çalışıyormuş. bir de sadece intel kullan var. sadece nvidia seçme yok. ne saçma yapmışlar o işi.
Sosyal ağlarda paylaş

Formattan sonra, driver'ları düzgün kurduktan sonra bile görmüyorsa nVidia'yı uçmuş o kart demektir.

Normalde Optimus laptpolarda önce chipset, sonra intel HD, sonra da nVidia driver'ı kurulur. Sıralamayı bozarsan saçmalayabiliyor.

önce nvidia, sonra da intel hd driver'ını sil, hatta device manager'dan remove et intel hd'yi falan da, Driver Fusion diye bir programla safe mode'da sil bütün intel graphic ve nvidia graphic kalıntılarını, baştan kur diyeceğim ama bence kart uçuk.
Sosyal ağlarda paylaş

Yaw Adam Aygıt yoneticisi bile görmüyor diyor,Aygıt yöneticisi en azından bilinmeyen aygıt diye gösterir.

Aklıma gelen tek şey bazı Laptoplarda düğme vardır nvidia ekran kartını kapat diye, veya FN + herahngi bir button , veya tasarruf modu düğmesi var, ona basınca da iptal eder kartı bak bakalım oyle bir şey yok mu.

Olmazsa, ölmüş senin kart , götür bir tamirciye.
Sosyal ağlarda paylaş

df said:

dün arkadaşın laptop a attım format. Lenovo marka. önce intel hd yükle dedi. onu yükledikten sonra nvidia yükledim. windows'ta gelişmiş ayarlar dediğinde intel hd4000 gözüküyor ama nvidia control panel var. Nvidia panel'de 3d uygulama seçeneklerine girince 3d uygulamalarda kartı otomatik seç, hep intel seç, hep nvidia seç gibi özellik vardı. hep nvidia seç dedim. olmuştur heralde sonra kullanmadım o pc'yi. baksana o tarz bi seçenek var mı sende de.

edit: ayrıca bios'a baktım intel'i iptal edebiliyormuyuz diye optimus gibi bi seçenek var intel ve nvidia senkronlu çalışıyormuş. bir de sadece intel kullan var. sadece nvidia seçme yok. ne saçma yapmışlar o işi.

lcd ekranı intel'e bağlamışlar o yüzden nvidia'yı kapatabiliyorsun ama intel'i kapatınca ekran da kararıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...