Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Steam Box

roket adam

Öne çıkan mesajlar

http://www.theverge.com/2012/11/30/3706718/forget-the-ps4-and-the-xbox-720-build-your-own-steambox-on-the-cheap

Ne diyorsunuz? Hoş bir konsept gibi. Bu big picture olayını ben Steam'da gördüm ama herhalde resim gelecekti de koymamışlar, bug falan dedim, big picture neymiş diye tıklayınca OnLive gibi bi servise benziyo, hmm demiştim. Güzel bi olaymış halbuki.

Bi de PS1 ve PS2 oyunları için Windows emülatörü var mı güzel çalıştıran?
Sosyal ağlarda paylaş

hm, iyi gpu ile test etmek lazim. ya da bir ses izolasyon dusunmek lazim bunlara. ben gercekten istiyorum cunku konsol yerine pc baglamayi dev tv'ye, orada oynamayi wireless controllerla oyunlarimi, izlemeyi filmlerimi. e koca kasa salonda olmayacagindan barebone pc sart. bir de ses yapmamasi gerekir. nese arastirayim bir sure daha, acelesi yok. sagol ama tavsiye icin.
Sosyal ağlarda paylaş

steam'in çıkartacağı donanım şöyle güzel olur, herifler sana salona koymalık windows pc'yi en optimize edilmiş halde verir. özel fanlar, soğutma sistemleri falan kullanırlar, böylece sen de ulan htpc alıcaktım ne koysam acep içine diye düşünmezsin.

elde kendi imkanlarınla yapacağın steam box çok güzel bi olay bence (verdiğim linkteki), herifler o arayüzü de güzel yaptılar. hiç bir home theater çözümü bir pc kadar esnek olamıyor sonuçta, konsollar dahil.
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

hm, iyi gpu ile test etmek lazim. ya da bir ses izolasyon dusunmek lazim bunlara. ben gercekten istiyorum cunku konsol yerine pc baglamayi dev tv'ye, orada oynamayi wireless controllerla oyunlarimi, izlemeyi filmlerimi. e koca kasa salonda olmayacagindan barebone pc sart. bir de ses yapmamasi gerekir. nese arastirayim bir sure daha, acelesi yok. sagol ama tavsiye icin.

lian li falan alacaksın yatay kasa.

ses mes hissettirmeyecek.

ama pahalı..
Sosyal ağlarda paylaş

Leopar said:

pc+steam+big picture varken cok gereksiz

pcyi tvye baglayip istedigim herseyi yapmak varken kendimi niye steamOS'li, konsolvari bir kapali pc sistemine mahkum edeyim

"pc ile uğraşamam" deyip konsol alan milyonlarca insan var, onları pc'ye geçirtebilir bu şekilde. kendim almasam bile bayağı büyük bir hedef kitlesi olacağını düşünüyorum. pc için de oyun çeşidi yelpazesini genişletir.
Sosyal ağlarda paylaş

işte tüketici olarak sürekli yenilenebilmesi güzel
ama tüketici olarakta sürekli yenilenebilirlik istemesi süper birşey degil cepteki para için :) (hoş alınan bir konsolun ömrü ne kadar bilmiyorum, ps3 cıkalı cok oldu 4 ede baya var diye biliyorum o kadar :) )

hiç konsol almadım almayıda düşünmedim / mobil oyuncu ruhumda hiç olmadı tetristen sonra. pc oyunlarının kaztimizasyonu ve mod ıvır zıvır testeginin herzaaman daha iyi bir seçenek oldugunu düşünüyorum.

yani lafı kısersem
bi konsol alınca bir sonraki modele kadar hangi oyunu alırsan al oynuyorsun sıkıntısız , oyun ona göre yapılmış cünki.
ama bugun topladıgın kartı süpriz bi engine cıkıp 9 ay sonra zorlayabilir ihtimali daima var.

pc oyuncularının genel sıkıntısı boyut/ses/taşıma ve son olarak windows.
Sosyal ağlarda paylaş

o iş modeli patlayacak apple yüzünden, adamlar HER YIL yeni model çıkarıyor ve bunun neticesinde donanım olarak fark basıyorlar. shovelware harici oyun ürettirebilseler konsollar patlamıştı şimdi. düzgün kontrol olmaması da etkiliyor tabii. ama yine de bu 6-7 yılda bir donanım yenileme sistemi artık gitmez, cebindeki telefon salonundaki konsoldan güçlü olacak bu sistemle çünkü. tablet esas tehdit, bağlanacak gamepad filan da yaptılar. aynı oyunlar çıkmaya başlarsa sony ve ms pazarda erir bir anda.
Sosyal ağlarda paylaş

o işler zor, 30 yıldır filan filmlerde gösteriyorlar da birebir o boyutta, ona özel oda olacak evde filan, pek olabilecek işler değil 3-5 yıla öyle. mevcut donanımla da öyle duvardan duvara render yapılacak sahnenin çözünürlüğü komik olur, piksel piksel kalır. 15 yılda 800x600'den 1920x1080'e gelebildik ancak. xbox720

tabii her oyun ona uyabilecek mi filan onlar da ayrı konular. ha bir de havalı fikirler kullanımda ne kadar iş yapıyor meselesi var:
said:
the user may turn around and observe an enemy sneaking up from behind.

yani kusura bakmasınlar da backspace'e basmak kafamı çevirmekten kat kat daha kolay ve daha hızlı olmakla beraber o kadar başımı döndürmüyor. (no pun intended) kafanı çevir, adam arkanda, kafanı öne çevir, sonra karakteri çevir..
http://1.bp.blogspot.com/-0mkqlzp7MWw/UE08ylMzc4I/AAAAAAAAAKo/nhIcqsHqpaE/s1600/7796_700.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

orasini ben bilmem, adamlarin aldigi patent bu. basarili olup olmayacaklarini zaman gosterecek. yapilanlara ornek olarak verdim zaten, mesajin anafikri kinect versiyon 2.0 degil

anlatmak istedigim su, tabletler smartphonelar marketi bolerken konsol ureticileri de bos durmuyor. ancak bu kadar rekabetli bir sektorde steambox tutunabilecek mi? sanmiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...