Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beslenme

Killer

Öne çıkan mesajlar

• 2 hafta sonra ...
WaNTeD said:

yulaf kepeği nasıl ?

yulaf kepeği un gibi bir şey. Dolgu malzemesi olarak bir şeyin içine eklemeyeceksen neden direk yulaf yemiyorsun? Damak tadına göre çeşitlendirebilirsin. Ben sabahları sütte azcık böğürtlen reçeli ile kaynatıp bünyeye besin olarak takdim etme taraftarıyım =)
Sosyal ağlarda paylaş

ekmeğini yapayım dedim, 2 ölçek protein tozu, yoğurt yumurta süt le çırpıp fırına attım, protein tozu koymayın çöpe attım direk sdkd

yoğurtla karıştırıp yedim bugun işte ilk defa aldım yulafa göre daha tok tuttuğunu yazmışlar ondan merak ettim
Sosyal ağlarda paylaş

benim sevdiğim bi tarif var mesela evdeki kadınınıza yaptıramayacak kadar kılıbık olsanız yahut zavallı derecede yalnız ve yemek yapma yeteneğine sahip olmasanız bile yapabilirsiniz

ton balıklı kumpir

malzemeler: pattis,taze soğan,domates,lor peyniri,maydonoz,tercihe göre kımızı toz biber

-büyükçene patateslerden seçiyoruz,dışını yıkayıp siliyoruz çamurlar fln gidiyor,gerekirse bulaşık fırçasıyla girişiyoruz,çatalla sağını solunu delip 180C ısınmış fırına atıyoruz,40 dakka-1 saat fln pişiriyoruz

zamanım yok diyen bebeler baksın

,yahu ben 1 saat bunu bekliyemem diyorsanız sabah götünüzü kaldırıp 5 dakkada patatesleri hazırlayın,patatesler hazırlanırken fırın ısınsın,koyun patetesleri fırına,kapağını kapayın ve fırını kapayın,fakir işinize gidin,aksam siz gelene kadar pişer içinde fırın kapalı olsa bile içindeki ısıyla,olmadı gelince mikro dalgaya atar ısıtırsınız fln

-160gr'lık tonbalığını suyundan süzüp bir kaba aktarıyoruz

-ton balığının oldugu kabın içine kırmızı toz biber,150gram lor peyniri(1subardağı kadar),maydonoz,kıydığımız taze soğan,küpküp domates(çeri daha güzel olyo tatlı tatlı)
ekleyip karıştırın bulamaç yapın

-pişirdiğiniz patatesleri ortadan yarın,ton balıklı karışımı içine tıkıştırın,karabiberle tatlandırmayı unutmayın

-son olarak henüz hala sıcak olan fırınınıza yahut fakirseniz mikrodalgaya atın ,malzemeler homojen sıcaklıga ulaşsın.

böyle hazırlanmış kumpirin tanesinde 50gr fln protein olur en azından,cok az yağlı,bol vitaminli ve lifli,tok tutar,tamamen bilimsel yöntemlerden uzak yaptıgım hesaba göre 300-400 kalori arasına geliyor

beğenmesseniz para vermeyin,deneyin,pattesle balık iğrenç olur lan fln demeyin,olmuyo.
Sosyal ağlarda paylaş

tavugun tarifi değilde birkaç genel tip vereyim öncelikle tavuklu yemeklerinizi daha lezzetli yapcak

*bi kere tavuk göğsünü aldıgınızda öyle zooort diye tavaya mavaya atmayın,kalın olacak çünkü ve içi pişsin diye çok pişirmek zorunda kalcaksınız,o zaman karton kıvamına gelecek tavuk,onun yerine inceltin göğüsü öyle pişirin,şüle : https://www.youtube.com/watch?v=yqjfQP3Mp2k#t=24

*sonracıma,normalde tavuk göğsü dediğimiz şey tavugun en tatsız bölgesidir,onu daha lezzetli aromalı hale getirmenin en kolay yollarından biri,tavugu marine etmektir,: yaklaşık 1kg tavuk göğsü için marine tarifi: 2 ortanca boy soğanı rendeleyin

soğan rendelemek

o kadar koaly değildir,bi kere bol bol ağlayacaksınız,öncelikle alt ve üst uçlarını kesip soyun soganı,zarı varsa onu da sökün,sonra kestiğiniz uçlardan başlayarak rendeleyin,soğanı yan yan rendelemeye calısırsanız bildiğiniz fail yaşarsınız,her türlü pis bi iştir,evde rondo fln varsa onla halletmek daha temiz

rendelediğiniz soğanı bi kabın(tercihen tupperware çünkü dolaba atcaz ama evde öyle şeyler yoksa buzdolabı poşedi de olur) üstünde ellerinizle sıkarak suyunu çıkarın,bize sadece suyu lazım soganın,posasını atın.(atın derken ciddiyim soganın posası sabaha kadar kalırsa pis kokar,hemen agzı kapalı bi çöpe,balkona fln fırlatın) Sonra o soğan sulu kaba yine rendelediğiniz yahut dövüp ezilmiş,macunumsu kıvama getirdğiniz 1 diş sarımsağı atın,karabiber ve toz kırmızı biber ekleyin 1er kaşık,benim gizli dokunuşum bir limonun dışını rendelemek marineye,varsa tobasco fln da damlatabilirsiniz,neyse

elde ettiğimiz marine sosuna tavukları bulayın,en az 4saat kalsın bu sosta,ama maksimum sonuc için önceki gün marineye yatırıp ertesi gün yiyin,birden tavuk göğüsleriniz tadsız tussuz olmaktan çıkıp aromalı bir hale gelecektir. Eliniz soğan koktu diye ağlamayın,biraz sabunlayın ellerinizi ve çatal bıçak yıkayın,demiri ovalayınca demirin deydiği yerdeki soğan kokusu gider,truestory,nedenini bilmiyorum ama öyle olyo

slow cookerlar fln baya kolaylaştırıyor işi,ama besin değerlerini ne kadar muhafaza ediyor ona biraz şüpheliyim,eğer evde ızgarası olan bir fırınınız varsa,işiniz daha kolay,fırın ızgarası dediğimii şey hani fırının üst kısmında demirler oluyor,o demirler kıpkırmızı yanacak, onun ısısıyla pişireceksiniz,ızgara tepsisinin üzerinde,mangal gibi olur etiniz ve yağ eklemek fln zorunda kalmassınız,tavugu kızartmaktansa ızgara etmek hem daha lezzetli hem daha besleyici olur

anlamayanlar için şu bizim fırındaki ızgara seçeneği mesela,sağ taraftada ızgaranın hangi seviyede yangığını seçmece var,ordan maksimumu seçiyorum,bazı fırınlarda ızgara seviyesi seçeneği yok yahut ayrı değil ama neyse

ızgara yaparken fırının ağzını tam kapamayın,ızgaranın ısısıyla pişsin,böyle üstten aralık kalcak şeklde bırakın resimdeki gibi,ve yine resimdeki gibi ızgara tepsisinin altına folyoyla kapladıgınız bir tane normal fırın tepsisi koyunki yağ temizlemekle uğraşmassınız,ızgara tepsisinin sonra oldugu gibi bulaşık makinesinin üst rafına atıyorum ben,bardakların fln üstüne,tertemiz çıkıyor

folyolu,biraz açık fırınlı örnek resim

köpeği yemiyoruz yalnız,onu yokluğa saklıyoruz.

son aklıma gelen tip,tavuk alırken cogu markette rica ederseniz size jülyen keserler tavugu,şerit şerit,öyle kestirin,siz ugraşmayın,hatta bence bikaç kilo alın hafta başında,hepsini öyle jülyen kestirin,eve gelip marineye bulayıp buzluga atın buzdolabı poşetleriyle,acıktıkca çıkarıp ızgarada yahut tavada nasıl isterseniz pişirip lavaşın içine dürün mesela,yogurtta sürün,hatta biraz nane gezidirin üstünde,üf yani

cok az emeğe fastfooddan daha kaliteli yemek,ve ucuz,ve lezzetli. adam olun. insan olun. yapın bunu.
Sosyal ağlarda paylaş

Sorieno said:

Yazayım MyFitnessPal'a da girerken.

150 gr yulaf
150 gr kese yoğurdu
25 gr normal yoğurt
75 ml tam yağlı süt
10 tane kaju
15 tane fındık
15 tane antep fıstığı
200 gr muz
2 kivi
0.5 scoop ON whey
1 tsp bal

1550 kcal
225 carb
50 fat
60 prot

Yuh overkill olmuş biraz.

pişmiş yulaf mı atıyosun içine cok noob um cok
Sosyal ağlarda paylaş

hazir yetkili abiler varken birkac soru sorayim.

60 kg 172 boy baya ufak tefegim. senelerdir defalarca spora baslama girisimim oldu ama 1-2 ay gidip biraktim olan senelik ucretlere oldu. bu sefer evde yapmaya niyetlendim. agirlik sehpasi, duz-bar + dumbbell seti, z-bar, barfiks demiri ivir zivir seti aldim. onceden kalma yine dumbbell seti ile pilates topu var evde. bunlarla yapabilecegim starter programlara bakiyorum netten. bodyforumtr'de bir tane ilk ay programi buldum onu yapicam sanirim. elimde olmayan aletlerle yapilan hareketlerin internetten dumbbell esdegerlerini bulup onlari yapmayi dusunuyorum.

3 sene once salona yazildigimda olcum degerlerimde %7 yag cikmisti. epey yagsizim. hadi olsun su an %10. bu sebeple beslenme olarak 3000+ kcal almayi dusunuyorum gunde. epey bir arastirma yaptim. bilincli bir sekilde yapip hizli verim almak istiyorum. kendimce soyle bir beslenme programi yaptim:

excel-ss

1) 150g protein - 100g yag - 350g karbo - 3000 kcal hedeflerken bir adim detaylandirdigimda (17D) protein 180g'a cikti. bir adim daha detaya indigimde (27M) protein 241g oldu. bu benim sikletimde biri icin fazla mi? kilom*4 oldu cunku. zarari vs var midir?
2) kalori hesabini ayri ayri yaptigimda (241*4 + 90*9 + 293*4) = 3000 kcal cikiyorken. besinlerin internet degerlerine gore hesapladigimda 4000 kcal cikiyor. hangisi hatali? dogru hesap 4000'se bunu kaca cekmem gerek kcal olarak?

-kahvalti, ara ogunler ve aksam ogunu degismeyecek.
-oglen genelde okul yemekhanesinde yiyorum. evde oldugum gunler programdaki gibi (100g tavuk, 300g patates, sebze) yiyecegim. bu ogun degisken.
-after ogunu haftanin 2 gunu tavuk, 2 gunu balik, 2 gunu kirmizi et/sakatat, 1 gunu de barbunya seklinde olacak. su an tabloda sadece tavuk hesabi var ama diger hesaplari da ekleyecegim. mumkun oldugunca cesit olsun
-neden pilav yok da patates var derseniz pilav yapmasini bilmiyorum ama ugrastirici birsey oldugu kesin :d tefal actifry var az yagla zahmetsiz patates kizartabiliyorum. yine de bulgur > patates derseniz bulgur da yaptiririm valideye.

*whey protein ilk 3 ay kullanmayacagim onun yerine su aletten alip idman sonrasi 8 yumurta beyazi yiyeyim diyorum. yerini tutar mi? idmandan 45dk sonra falan da after ogununu cakarim.

+maliyet konusu da hala ogrenci oldugum icin onemli. 15.75 tl/gun oluyor bu hesapla. 12 tl/gun e kadar cekmeye calisicam.

marka tercihlerim
yulaf - eti lifalif
hellim peyniri - cihanser
fistik ezmesi - gold krem
ton baligi - kaptan memo
geri kalanlar, ne bulursam

alacaklarim:
arnica yumurta pisirme makinesi
sinbo pisirici (tavuk icin) edit: bunu almayabilirim yine tefalde yaparim. mikrodalga alabilirim onun yerine
arcelik telve

cevap, oneri ve degerlendirmelerinizi bekliyorum tsk
Sosyal ağlarda paylaş

vulga, güzel araştırmalar yapmışsın rakamlar bişeyler bulmuşsun ama üst seviyede daha önemli bir şey var. Motivesin ama determine de olman lazım. Tutarlı olmazsan bu makro hesapları egzersiz rutinleri falan boş, yine 2-3 ay gidip bıraktığınla kalırsın.

Sadece bir fikir. Çok gaza gelip araştırıp motiveyle başlayıp iradeyle devam ettiremeyen, Bir de pek araştırmayıp hocası ne diyosa onu yapan ama işten keyif alıp yıllarca yapan iyi yerlere gelen adamlar biliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

pilav basit
sıcak suda beklet pirinçleri

tencerede yağı erit, pirinçleri süzüp at, üstünü kapatcak kadar su, pişiyor

çorba da ekle menüye
kuruyemiş yaz
c vitamini alman lazım protetinleri eritsin diye
yoğurt ekle kalsiyum lazım

kilo alırsan bana da haber ver boşa masrafa girmiyim

foto koysana bi de
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...