dana22 Mesaj tarihi: Şubat 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2015 dogrudur derisi soyulmus da o kadar diyor 3-5 yag gr mi.0.7 cok az geldigi icin ole dedim ben..derisi de varsa 7 yi gecer bile.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hunty Mesaj tarihi: Şubat 14, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2015 Simdi bes element var. Su, ates, toprak, ask, tahta... Bu besinden biri kesin vardir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Mart 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2015 yulaf kepeği nasıl ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elma Mesaj tarihi: Mart 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2015 WaNTeD said: yulaf kepeği nasıl ? yulaf kepeği un gibi bir şey. Dolgu malzemesi olarak bir şeyin içine eklemeyeceksen neden direk yulaf yemiyorsun? Damak tadına göre çeşitlendirebilirsin. Ben sabahları sütte azcık böğürtlen reçeli ile kaynatıp bünyeye besin olarak takdim etme taraftarıyım =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Mart 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2015 ekmeğini yapayım dedim, 2 ölçek protein tozu, yoğurt yumurta süt le çırpıp fırına attım, protein tozu koymayın çöpe attım direk sdkd yoğurtla karıştırıp yedim bugun işte ilk defa aldım yulafa göre daha tok tuttuğunu yazmışlar ondan merak ettim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Mart 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2015 spora yeni başlamış aşçı bi arkadaştan tarifler ister misiniz? harbi yapcaz lan diyorsanız proteini bol yahut doyurucu+lezzetli ama sağlıklı tarifler dökerim buraya ama harbi yapcaksanız yani,yoksa uğraştıgıma deymiyecekse üzülürümö Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2015 kolay hazırlanıyorsa yaz yemek yaparken spor yaptırma bize Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Mart 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2015 Yazarsan ben yaparken fotograflarim kitap basariz sonra kirisiriz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Mart 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2015 benim sevdiğim bi tarif var mesela evdeki kadınınıza yaptıramayacak kadar kılıbık olsanız yahut zavallı derecede yalnız ve yemek yapma yeteneğine sahip olmasanız bile yapabilirsiniz ton balıklı kumpir malzemeler: pattis,taze soğan,domates,lor peyniri,maydonoz,tercihe göre kımızı toz biber -büyükçene patateslerden seçiyoruz,dışını yıkayıp siliyoruz çamurlar fln gidiyor,gerekirse bulaşık fırçasıyla girişiyoruz,çatalla sağını solunu delip 180C ısınmış fırına atıyoruz,40 dakka-1 saat fln pişiriyoruz zamanım yok diyen bebeler baksın ,yahu ben 1 saat bunu bekliyemem diyorsanız sabah götünüzü kaldırıp 5 dakkada patatesleri hazırlayın,patatesler hazırlanırken fırın ısınsın,koyun patetesleri fırına,kapağını kapayın ve fırını kapayın,fakir işinize gidin,aksam siz gelene kadar pişer içinde fırın kapalı olsa bile içindeki ısıyla,olmadı gelince mikro dalgaya atar ısıtırsınız fln -160gr'lık tonbalığını suyundan süzüp bir kaba aktarıyoruz -ton balığının oldugu kabın içine kırmızı toz biber,150gram lor peyniri(1subardağı kadar),maydonoz,kıydığımız taze soğan,küpküp domates(çeri daha güzel olyo tatlı tatlı) ekleyip karıştırın bulamaç yapın -pişirdiğiniz patatesleri ortadan yarın,ton balıklı karışımı içine tıkıştırın,karabiberle tatlandırmayı unutmayın -son olarak henüz hala sıcak olan fırınınıza yahut fakirseniz mikrodalgaya atın ,malzemeler homojen sıcaklıga ulaşsın. böyle hazırlanmış kumpirin tanesinde 50gr fln protein olur en azından,cok az yağlı,bol vitaminli ve lifli,tok tutar,tamamen bilimsel yöntemlerden uzak yaptıgım hesaba göre 300-400 kalori arasına geliyor beğenmesseniz para vermeyin,deneyin,pattesle balık iğrenç olur lan fln demeyin,olmuyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Mart 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2015 yarın da bikaç light hamursuz unsuz pizza tarifi veririm ama simdi geç oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elma Mesaj tarihi: Mart 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2015 tavuk ver tavuk =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Mart 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2015 tavugun tarifi değilde birkaç genel tip vereyim öncelikle tavuklu yemeklerinizi daha lezzetli yapcak *bi kere tavuk göğsünü aldıgınızda öyle zooort diye tavaya mavaya atmayın,kalın olacak çünkü ve içi pişsin diye çok pişirmek zorunda kalcaksınız,o zaman karton kıvamına gelecek tavuk,onun yerine inceltin göğüsü öyle pişirin,şüle : https://www.youtube.com/watch?v=yqjfQP3Mp2k#t=24 *sonracıma,normalde tavuk göğsü dediğimiz şey tavugun en tatsız bölgesidir,onu daha lezzetli aromalı hale getirmenin en kolay yollarından biri,tavugu marine etmektir,: yaklaşık 1kg tavuk göğsü için marine tarifi: 2 ortanca boy soğanı rendeleyin soğan rendelemek o kadar koaly değildir,bi kere bol bol ağlayacaksınız,öncelikle alt ve üst uçlarını kesip soyun soganı,zarı varsa onu da sökün,sonra kestiğiniz uçlardan başlayarak rendeleyin,soğanı yan yan rendelemeye calısırsanız bildiğiniz fail yaşarsınız,her türlü pis bi iştir,evde rondo fln varsa onla halletmek daha temiz rendelediğiniz soğanı bi kabın(tercihen tupperware çünkü dolaba atcaz ama evde öyle şeyler yoksa buzdolabı poşedi de olur) üstünde ellerinizle sıkarak suyunu çıkarın,bize sadece suyu lazım soganın,posasını atın.(atın derken ciddiyim soganın posası sabaha kadar kalırsa pis kokar,hemen agzı kapalı bi çöpe,balkona fln fırlatın) Sonra o soğan sulu kaba yine rendelediğiniz yahut dövüp ezilmiş,macunumsu kıvama getirdğiniz 1 diş sarımsağı atın,karabiber ve toz kırmızı biber ekleyin 1er kaşık,benim gizli dokunuşum bir limonun dışını rendelemek marineye,varsa tobasco fln da damlatabilirsiniz,neyse elde ettiğimiz marine sosuna tavukları bulayın,en az 4saat kalsın bu sosta,ama maksimum sonuc için önceki gün marineye yatırıp ertesi gün yiyin,birden tavuk göğüsleriniz tadsız tussuz olmaktan çıkıp aromalı bir hale gelecektir. Eliniz soğan koktu diye ağlamayın,biraz sabunlayın ellerinizi ve çatal bıçak yıkayın,demiri ovalayınca demirin deydiği yerdeki soğan kokusu gider,truestory,nedenini bilmiyorum ama öyle olyo slow cookerlar fln baya kolaylaştırıyor işi,ama besin değerlerini ne kadar muhafaza ediyor ona biraz şüpheliyim,eğer evde ızgarası olan bir fırınınız varsa,işiniz daha kolay,fırın ızgarası dediğimii şey hani fırının üst kısmında demirler oluyor,o demirler kıpkırmızı yanacak, onun ısısıyla pişireceksiniz,ızgara tepsisinin üzerinde,mangal gibi olur etiniz ve yağ eklemek fln zorunda kalmassınız,tavugu kızartmaktansa ızgara etmek hem daha lezzetli hem daha besleyici olur anlamayanlar için şu bizim fırındaki ızgara seçeneği mesela,sağ taraftada ızgaranın hangi seviyede yangığını seçmece var,ordan maksimumu seçiyorum,bazı fırınlarda ızgara seviyesi seçeneği yok yahut ayrı değil ama neyse ızgara yaparken fırının ağzını tam kapamayın,ızgaranın ısısıyla pişsin,böyle üstten aralık kalcak şeklde bırakın resimdeki gibi,ve yine resimdeki gibi ızgara tepsisinin altına folyoyla kapladıgınız bir tane normal fırın tepsisi koyunki yağ temizlemekle uğraşmassınız,ızgara tepsisinin sonra oldugu gibi bulaşık makinesinin üst rafına atıyorum ben,bardakların fln üstüne,tertemiz çıkıyor folyolu,biraz açık fırınlı örnek resim köpeği yemiyoruz yalnız,onu yokluğa saklıyoruz. son aklıma gelen tip,tavuk alırken cogu markette rica ederseniz size jülyen keserler tavugu,şerit şerit,öyle kestirin,siz ugraşmayın,hatta bence bikaç kilo alın hafta başında,hepsini öyle jülyen kestirin,eve gelip marineye bulayıp buzluga atın buzdolabı poşetleriyle,acıktıkca çıkarıp ızgarada yahut tavada nasıl isterseniz pişirip lavaşın içine dürün mesela,yogurtta sürün,hatta biraz nane gezidirin üstünde,üf yani cok az emeğe fastfooddan daha kaliteli yemek,ve ucuz,ve lezzetli. adam olun. insan olun. yapın bunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Mart 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2015 Sorieno said: Yazayım MyFitnessPal'a da girerken. 150 gr yulaf 150 gr kese yoğurdu 25 gr normal yoğurt 75 ml tam yağlı süt 10 tane kaju 15 tane fındık 15 tane antep fıstığı 200 gr muz 2 kivi 0.5 scoop ON whey 1 tsp bal 1550 kcal 225 carb 50 fat 60 prot Yuh overkill olmuş biraz. pişmiş yulaf mı atıyosun içine cok noob um cok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Mart 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2015 Masticore said: pişmiş yulaf mı atıyosun içine cok noob um cok Pişmiş benim midemi bulandırıyor. Öyle lök diye atıyorum ben. Soğuk olduğu için daha güzel oluyor bence. Hatta şu dondurma sosları var Carte D'or'un onlarla deneyeceğim yakında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 Özetle bulking: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 hahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elma Mesaj tarihi: Mart 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2015 beyler şimdi 1 kaşık elma sirkesini kahvaltıda mı alıyoz yatmadan önce mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2015 tavuk göğsü ekstra lezzetsiz ya ama buzdolabı poşeit yerien fırın poşetiyle buzlğa atıp hızlıca pişirmek pratik oalbilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2015 en güzeli et fırın patates, sebze yemeği üstüne de tatlı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vulga Mesaj tarihi: Mart 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2015 hazir yetkili abiler varken birkac soru sorayim. 60 kg 172 boy baya ufak tefegim. senelerdir defalarca spora baslama girisimim oldu ama 1-2 ay gidip biraktim olan senelik ucretlere oldu. bu sefer evde yapmaya niyetlendim. agirlik sehpasi, duz-bar + dumbbell seti, z-bar, barfiks demiri ivir zivir seti aldim. onceden kalma yine dumbbell seti ile pilates topu var evde. bunlarla yapabilecegim starter programlara bakiyorum netten. bodyforumtr'de bir tane ilk ay programi buldum onu yapicam sanirim. elimde olmayan aletlerle yapilan hareketlerin internetten dumbbell esdegerlerini bulup onlari yapmayi dusunuyorum. 3 sene once salona yazildigimda olcum degerlerimde %7 yag cikmisti. epey yagsizim. hadi olsun su an %10. bu sebeple beslenme olarak 3000+ kcal almayi dusunuyorum gunde. epey bir arastirma yaptim. bilincli bir sekilde yapip hizli verim almak istiyorum. kendimce soyle bir beslenme programi yaptim: excel-ss 1) 150g protein - 100g yag - 350g karbo - 3000 kcal hedeflerken bir adim detaylandirdigimda (17D) protein 180g'a cikti. bir adim daha detaya indigimde (27M) protein 241g oldu. bu benim sikletimde biri icin fazla mi? kilom*4 oldu cunku. zarari vs var midir? 2) kalori hesabini ayri ayri yaptigimda (241*4 + 90*9 + 293*4) = 3000 kcal cikiyorken. besinlerin internet degerlerine gore hesapladigimda 4000 kcal cikiyor. hangisi hatali? dogru hesap 4000'se bunu kaca cekmem gerek kcal olarak? -kahvalti, ara ogunler ve aksam ogunu degismeyecek. -oglen genelde okul yemekhanesinde yiyorum. evde oldugum gunler programdaki gibi (100g tavuk, 300g patates, sebze) yiyecegim. bu ogun degisken. -after ogunu haftanin 2 gunu tavuk, 2 gunu balik, 2 gunu kirmizi et/sakatat, 1 gunu de barbunya seklinde olacak. su an tabloda sadece tavuk hesabi var ama diger hesaplari da ekleyecegim. mumkun oldugunca cesit olsun -neden pilav yok da patates var derseniz pilav yapmasini bilmiyorum ama ugrastirici birsey oldugu kesin :d tefal actifry var az yagla zahmetsiz patates kizartabiliyorum. yine de bulgur > patates derseniz bulgur da yaptiririm valideye. *whey protein ilk 3 ay kullanmayacagim onun yerine su aletten alip idman sonrasi 8 yumurta beyazi yiyeyim diyorum. yerini tutar mi? idmandan 45dk sonra falan da after ogununu cakarim. +maliyet konusu da hala ogrenci oldugum icin onemli. 15.75 tl/gun oluyor bu hesapla. 12 tl/gun e kadar cekmeye calisicam. marka tercihlerimyulaf - eti lifalifhellim peyniri - cihanserfistik ezmesi - gold kremton baligi - kaptan memo geri kalanlar, ne bulursamalacaklarim:arnica yumurta pisirme makinesisinbo pisirici (tavuk icin) edit: bunu almayabilirim yine tefalde yaparim. mikrodalga alabilirim onun yerinearcelik telve cevap, oneri ve degerlendirmelerinizi bekliyorum tsk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KenshinHimura Mesaj tarihi: Mart 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2015 kanka sen kafayı kırmışsın acilen bi karı bul Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elma Mesaj tarihi: Mart 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2015 vulga, güzel araştırmalar yapmışsın rakamlar bişeyler bulmuşsun ama üst seviyede daha önemli bir şey var. Motivesin ama determine de olman lazım. Tutarlı olmazsan bu makro hesapları egzersiz rutinleri falan boş, yine 2-3 ay gidip bıraktığınla kalırsın. Sadece bir fikir. Çok gaza gelip araştırıp motiveyle başlayıp iradeyle devam ettiremeyen, Bir de pek araştırmayıp hocası ne diyosa onu yapan ama işten keyif alıp yıllarca yapan iyi yerlere gelen adamlar biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2015 pilav basit sıcak suda beklet pirinçleri tencerede yağı erit, pirinçleri süzüp at, üstünü kapatcak kadar su, pişiyor çorba da ekle menüye kuruyemiş yaz c vitamini alman lazım protetinleri eritsin diye yoğurt ekle kalsiyum lazım kilo alırsan bana da haber ver boşa masrafa girmiyim foto koysana bi de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gizli Mesaj tarihi: Mart 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2015 forgiver ne diyorsa tersini yapın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2015 3-4 kilo eksiğim var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar