Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beslenme


Killer

Öne çıkan mesajlar

Kilo alma uğraşlarım devam ediyor ve almak yerine veriyorum resmen. Bir gün çok yiyorsam diğer gün az yiyorum. Stres, düzensiz beslenme ve uyku düzeni bozukluğu var. Bu aralar kilo almaya çalışsam da olmuyor. Gainerlar da bir fayda etmedi haliyle tek başına.. Eğer bir gün fazla yemek yiyemezsem diye kalorisi yüksek ama gramajı az yiyecekler arıyorum. Günde 200 gram tahin, 200 gram pekmez karıştırıp içmeye başladım. Yanlış hesaplamadıysam 1700 kalori yapıyor? Onun dışında da zaten haftanın 5 günü king chicken, whooper jr ya da big king yiyorum bunların değerleri de 400-500 kalori arasında. Eve geçince de bazen yemek yiyorum bazen yiyemiyorum. Böyle devam etsem bir gelişme yaşanır mı sizce? Önceden çok spor yapıyordum ama yediklerime dikkat etmiyordum. Göbeğimde ve göğsümde koca koca damarlar belirginleşince bıraktım. Kollarım zaten koca koca belirgin damarlarla dolu.. Şimdi sadece yiyip kilo alıp daha sonra spor yapmayı düşünüyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
boy 1.77 kilo 69. özel bir beslenme programım yok. haftada 3 gün spora gidiyorum. işin gerçeği beslenmeye pek dikkat etmiyorum. olabildiği kadar proteinli besleniyorum. ekmek pek yemem. tatlılarla pek aram yok. yağlıda yememeye çalışıyorum.
asıl sorumuza gelelim.yulaf ezmesini hangi öğünlerde, spordan önce mi sonra mı, yoksa sabahları mı, nasıl tüketeyim? sabah 2 yumurta haşlıyorum biraz zeytin ve peynir yiyorum. üstünede bir kase süte yulaf ezmesi ekliyip yiyorum. yulaf ezmesine böyle mi devam edeyim yoksa farklı bir öğüne mi çekeyim?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:

Yes!

Stevia ile yapilmis sokella buldum. Bir nutella degil ama super genede.

100 gr da

448 kalori
35,6 yag findiktan vs
Carb 17 gr (6,6 gr seker-9,5gr polyols (bu ne ki))
Fibre 38 gr!!
Protein 5,5 gr

Not bad

Cavalier markasi

Can cekince gideri var :)

nerden aliyoruz
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
beyler bu akşamüstü yatmadan 1 yemek kaşığı elma sirkesini suyla birlikte içince sabah dinç uyanma, gece güzel uyuma gibi efektleri var diyolar bilgisi olan var mı?

Ben 1-2 gecedir deniyorum harbi bişeyler var gibi, tak diye uyandım kendime gelmem de kısa sürdü rutin bir sabaha göre, daha dinç uyandım. Placebo diyebilirsiniz tabi.

Bilgisi olan açıklayabilirse güzel olur
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi burda iki konu var
1- Baklagiller 2 -bitkisel protein
Baklagillerle başlayalım ,ilk olarak baklagiller dediğin grup fasulye,nohut ,bezelye mercimek vb bitkileri kapsıyor.Ki bunlardaın biçoğu sağlıklı beslenme için tavsiye edilen şeyler.
Toksik kısma gelince toksik olan http://en.wikipedia.org/wiki/Lectin risin denen türmüş ve castor denen türkiyede olmayan bir bitkide var görünüyor
hazırlamaya gelince , kuru fasulye nohut vb.lerini önceden ıslatıp , pişirirkende köpük yapmaya sonlandırana kadar pişirmek gerekiyor ,zaten buna dikkat edilmezse gaz bombası haline dönüyorsunuz ,bu ufak bir aşçılık tüyosuda aslında.

Bitkisel Proteine gelince burdada gördüğüm şey http://en.wikipedia.org/wiki/Protein protein denen şeyin amino asit olduğu ve vücudun 20 standart amino assitten 12 sini üretip 8'i (essential denilenler http://en.wikipedia.org/wiki/Complete_protein ) için dışarıya bağımlı olduğu .Bu 8 proteinin tamamını hayvansal proteinden almak mümkünken bitkisel gıdalardan tamamı karşılanamayabiliyor , karşılamak için iki farklı bitkisel gıdayı kombine etmek gerekiyor.

Şimdi birkaç sorum var şu ;
1-Bitkisel proteine neden inatla karşısın ?bunun bütün amino asitlerin bitkisel gıdalarda olmaması dışında bir sebebi varmı ? VArsa nedir ?
2-Baklagillerle ilgili olarak aslında pişirme konusada vakıf gibisin bu nedenle hazırlama işini geçip bu zehirlenme işine gelelim ,kuru fasulye nohuttan zehirlenme riski abartı değilmi?

Birde sindirim konusu var , sindirim genetik ve kültürel kökenleri olan bir hadise. Mesela inek sütü üzerime yapılan araştırmalarda görüldüki inek sütünü sindirmek için ayrı bir enzim var ve bu enzim batılılarda daha fazla , inek sütü iç-->enzimler ir sonraki nesile geçsin gibi bir durum --->enzime sahip olduğun için etkilenme .

Kabaca bizde geçmişimizde inek sütü değil koyun/keçi sütü kullanan bir toplumuz ,bizim muhtemelen bunları sindirmek için uzmanlaşmış enzimler var vücudumuzda (keşke bir araştırma yapılsa öğrenebilsek ) aynı şekilde bakliyat tüketmeyen bit geçmişten gelip şimdi tüketmeye başlayan gruplardada bu tip hazım sorunları olması doğaldır bence.

BU kadar niye uzun tuttum ? Hem bakliyat hem bitkisel proteinen karşı çıkmanın sebebini öğrenmek istediğimden .

Soris said:

Baklagiller deki protein tipini (lectin) vücut hiç iyi sindiremiyor ve efektif kullanamıyor ve toksik madde olarak algılıyor vücut inflamasyona sebep oluyor baklagiller doğru hazırlanmazsa ki doğru hazırlanması için 2-3 gün suda bekletmek gerekiyor ve suyunu 12 saatte bir değiştireceksin + pişirmeden yemen gerek ki besin değerleri gitmesin.


Baklagil tahıl bunlar insana uygun olmayan şeyler.

Veganların çoğu protein ihtiyacını süt ve yumurtadan karşılıyor. Etik sebeplerle vegan olanlar ayrı onlara saygı duymak gerek ama sağlık için vegan olanlar cidden hiç bir şey bilmiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...