Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beşiktaş JK 2012-2013 Sezonu Genel Tartışma - 2

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ya abi dayım işte zamanında baba Demirören'e malzeme tedarik eden elemanlardan biriydi. Bayağı büyük torna atölyesi vs. vardı. Böyle sürekli gidip geliyormuş görüşmelere vs.

Baba Demirören işte iş öğrensin, neler yapılıyormuş vs. diye bunu da getiriyormuş. İşte gelirdi diyor fıldır fıldır bakardı bazen bütün gün tek kelime etmez, ruh gibi gezerdi diyor. Bazen gelirmiş tornacıların yanında çalışan çıraklara falan sataşır, dövermiş. Bazen işte çıkıp durduk yerde dükkandaki malzemelere zarar verirmiş vs. böyle.

Hani şu Şişko Nuri'ye benzetiliyor ya, onun sadist ve sorunlu çocuk versiyonu direk dayımın anlattıkları...

Zati dayım baba Demirören'den de nefret ediyor. Bu ülkeyi en çok dolandıran insanların başında gelir diyor hem devlet, hemde halk kademesinde. Hatta yine dayım 60'lardan beri İstanbul'da bu işlerin içinde olduğundan duymuş nasıl büyüdüğünü, nasıl bu hale geldiğini vs... Yıldırım Demirören'in de çocukluğunu çok iyi biliyor falan. Birde eski koyu Beşiktaşlılardan olunca yanında o aile ile ilgili konuşulmuyor resmen asdfasdfsad
Mesaj tarihi:
https://pbs.twimg.com/media/BFjQ1n1CMAA07z5.jpg

Ali Ece crit vurmuş.

Ernst'in gitmesini savunanlardandım ama şuan keşke olsa diyordum. Orta sahamız iyi ama istikrar yok. Çift yönlü bir adama öyle ya da böyle gerçekten ihtiyacımız var. Ernst bu açığı tamamiyle kapatırdı rölantide bile oynasa :(
Mesaj tarihi:
dün gece evdekilere diyordum beşiktaşın avrupa kupalarına katılamıcak yine borçlar yüzünden diye..
derken bugün başkan açıklamış. bende mi duyumcu olsam ne

şimdiden diyorum fenerli genç semih sene sonunda beşiktaşta
Mesaj tarihi:
said:
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, siyah-beyazlı kulübün gelecek sezon Avrupa kupalarına katılamama gibi bir durumunun söz konusu olduğunu söyledi.

“Beşiktaş'ın menfaatlerini korumak için mücadele edeceğiz. Beşiktaş için önemli olan şerefiyle oynamaktır” diyen Fikret Orman, “Trabzonspor ve Kasımpaşa maçlarında çok önemli bir 5 puan kaybettik. Ama çok çekişmeli bir lig oynanıyor. O yüzden her an her şey olabilir” ifadelerini kullandı.

Teknik direktör Samet Aybaba ile yolların ayrılması gibi bir ihtimalin olmadığını belirten Orman, “Benim zihniyetimde maç skorlarına göre hareket etmek yok. Samet Aybaba ile sezon sonuna kadar devam edeceğiz” dedi. “Feda sezonu” tabirinin basının bulduğu bir tabir olduğunu söyleyen Başkan, “Beşiktaş futbol takımında oynayan oyuncuların ücretleri çok yüksektir. Oynadığımız Anadolu takımlarının futbolcularının üç katına yakın para alıyorlar” şeklinde konuştu.

Fikret Orman sözlerine şöyle devam etti:

“Demirören'in bize açtığı dava eski yönetimin anonim şirkete açtığı bir dava. Ben açılan davayı doğal görüyorum çünkü kendilerini savunmaları normal. Biz ise hep ifade ettiğim gibi çok nazikçe bu olayı getirdi. Artık bizim açımızdan da yolun sonuna geldik.

“Beşiktaş'ın gizli değil hedefi şampiyonluk hedefi. Oyuncular çok genç olduğundan baskıdan korumak için bunu pek dillendirmedik ancak hedefimiz her zaman kupayı almaktı.

“Kendimizi değerlendirmek aslında bize yakışmaz ancak son bir senede bütün problemleri çözmeye çalıştık. Ancak gelecek seneye doğru artık sistemle ilgileneceğiz. Çünkü yaz ile birlikte olay kontrolümüz altına geçecek. Sonrasında ise yavaş yavaş sistem kurmaya başlayacağız. Her bölümümüzde kurumsal hale geleceğiz.

Abi spot başlıkta durumu var deniyor, haber içeriğinde yok. Açıklamalara bakıyorum, hiç öyle bir şey dememiş.

Tam bir metin vs. varsa koyar mısınız.

Edit:

Bu arada boldlu alan, sezon sonu yol vereceğiz mesajını aldım ben, ÖYLE ANLADIM, sevindim.
Mesaj tarihi:
samet aybaba gibi bir adamın gidişinin neyine seviniyorsunuz abi adam mis gibi teknik direktör, takım genç daha yeni oluşum ve lig 3.sü. ayrıca ligin yanılmıyorsam hala en çok gol atmış takımı. bırakın ya adam daha ne yapsın. hani aykut kocaman olsa eyvallah diyeceğim de samet aybabaya bu kadar mı şans tanıdınız?
Mesaj tarihi:
valla ben çok ciddiyim ve sonuna kadar samet hocanın beşiktaşta kalması taraftarıyım. gelecek yıl galatasaray tökezlerse beşiktaşın büyük bir ihtimal şampiyon olacağını düşünüyorum. bak buraya yazdım.
Mesaj tarihi:
Samete bok atmak istesemde atamıorum abi. GS bile şu kadro ile ne abuksubuk maçlar kaybetti ona bakarsanız keza fener.

O yüzden samete ne iyi ne kötü diyemedim. Seneye zaten stad yok beklentimde pek yok o yüzden, samet bence yol ticket ve sigortaya çalıştırlabilir np
Mesaj tarihi:
Samet in açıklamaları beni sinir ediyor, gerçi başkanında ezik ezik açıklamaları var onlarda sinir etmiyor değil. Tamam borcumuz vs var ama zavallıyız , bütçemiz anca bunlara yetiyor , bu kadar para ile anca bu kadar tarzı mal mal açıklamalar yapıp durmasınlar. Hele Samet tam bir vizyon fakiri, çıkmış şimdi ben şampiyonluk sözü vermedimki diyor, gizli hedef , feda meda diye diye bütün senenin içine ettiler zaten, seneye feda meda yemem ben şahsen =)
Mesaj tarihi:
Stadyum tamamlanana kadar fukara edebiyatıyla geçinip gideriz diyorsanız kkthxbb, Samet teh rulaz

Sene başında Samet'i burada en çok savunan isimlerden biriydim çünkü bugüne kadar çalıştırdığı bütün Anadolu takımlarında önce altyapı demiş, altyapıdan çıkarttığı çocukları yıldız etmişti. Altyapı yoksa da atıyorum bir dönem önce başka hoca tarafından alınmış ama oynatılmamış adamı parlattığı da olmuştu. Hatta eski blogumda şöyle bir şey yazmıştım.

http://altipastantaca.blogspot.com/2012/06/samet-aybabann-gencleri.html

Gençlere öncelik verilecek, hiçbir şeye takmadan ve kimse kırılmadan oyunumuzu oynayacağız ve belki ufak çaplı bir Arsenal modeli olacaktık.

Ne değişti?

Tek değişen başkan koltuğunda oturan isimlerin Beşiktaş'ı yok etmeyi değil, var etmeyi düşünmesi oldu.

Samet Aybaba'nın yetenek avcılığını bugüne kadar gördük mü? Sadece Sinan Kurumuş scout edilebildi ve gerçekten iyi bir futbolcu olduğunu görmemize rağmen tek hatasında kulübeye hapsedildi.

Sezon başında Ernst maaş indirimi yapmıyor diye direk sepetlenmişti. Hak veriyordum, 2.5 milyon o yaştaki ve şampiyonluk sezonumuz hariç hiçbir zaman çok üst düzey performans gösteremeyen bir adam için gerçekten fazlaydı ama Ernst ne diye yollanmıştı?

"Ernst'i o paraya oynatacağıma Hasan Türk'ü oynatırım, ondan daha iyi"

Hasan Türk nerede? Maç kadrolarına giremiyor.

Geldi, istediği ilk isim Salih Uçan oldu. Alıyorduk, Fener'e kaptırdık. Eyvallah, çok harcama yapamayacağız yoksa gerçekten istediğimiz adamı eski BJK olsa 1.5 milyonun üstüne çıkarak alırdı.

O zaman Buca'dan yine eski öğrencim Emre Güral'ı istiyorum dedi. 600.000 euroya Trabzon kaptı elimizden, 600.000 euro için baskı bile kuramadı takıma.

Eski oyuncularımdan olsun dedi yine, Salih yerine Soner Aydoğdu ve Yasin Öztekin istiyoruz dedi. İkisiyle de görüşüldü, yine Trabzon kaptı. Yasin bonservissiz, Soner 2.250'ye gitti. Üstelik Soner için ileri de Fernandes'ten bile iyi bir yıldız olacak dedikten hemen sonra kaptırıldı.

Yurt dışına çıktı. 5 isim geçti, içinde Deretti falan vardı hiçbirini alamadılar.

İyi hoş, peki geldiler ne yaptılar?

Samet Aybaba'nın takıma aldığı isimler;

Allan McGregor 30
Julien Escude 32
Uğur Boral 30
Olcay Şahan 25
Batuhan 21

yaşlarında. Genç takım arzusu yalan mı oldu? Evet oldu. Hasan Türk, Muhammed göreceğiz dedik. Alt yapıdan gelenlerin yolu hemen kesildi. Devre arası yine yaş ortalaması yükseldi.

Bu arada Berat ve Oğuzhan'da alındı Beşiktaş'a ama onları İbrahim Altınsay istifa etmeden önce kendi almıştı. Berat harika bir yetenek, ADS maçlarını izleyen varsa görür. Pique tarzı bir eleman ama yok, Samet kendi almadıysa oynatmaz.

Sezon başı Oğuzhan'a dokunamadı. Arsenal'den gelen wonderkid dediler diye dokunamadı. Önce Volkan Şen ile takas yapmayı düşündüler Bursa ile ama iyi ki Bursa Oğuzhan'dan bir bok olmaz diyip Volkan Şen'i vermedi. Sonra kendi ellerinde patladı ama olsun. Veli ve Necip aynı anda sakatlanmasa Oğuzhan devre arası kesin gözden çıkarılmıştı.

Fukara edebiyatı yapıp, hayvan gibi maaş veriyoruz halen oyunculara, halen onlarca harcama yapıyoruz. Vizyon, Darksun güzel demiş.

Vizyon 0, vizyon namına bir şey yok. Her kötü maç sonrası direk oyuncuları suçlamalar, "ÖMÖ ÖNÖN GÖCÖ HÖYÖTÖ VÖR" diye bok atmalar. Her maç sonrası güzel analizler, ama bir sonraki maç aynı bok. Her maç aynı hatalar, her maç ayrı bir çile.

Bir kere şunu da kabul edelim. Beşiktaş iyi oynamıyor, Beşiktaş sadece güzel oynuyor. O da sürekli hücum yapıp, sürekli ileriye çıktığından ötürü güzel gözüküyor ama işte tersine iyi hücümcu bir takım varsa karşısında kim daha çok atarsa kazanır olayına dönüyor. Bol gol işin zevki, ama iyi oyun demek değildir.

İyi oyun Munih'in oynadığıdır. 1-0 biten maçta bile kontrolü 1 dakika olsun bırakmamaktır. Beşiktaş'ın ki sadece bol gollü güzel maçlar. Bu da Samet'in vizyonsuzluğundan kaynaklanıyor.

Bir kere güzel örnek, Toraman diyor ki ben DMC oynamak istiyorum. Daha iyiyim orada diyor, hem öyle istiyorum diyor. Ama bu gidip özellikle stoper oynatıyor. Hatalar oluyor, Toraman'ın morali bozuluyor ve hoopp suçlu futbolcular...

Toraman'ın orta saha oynadığı maçlarda stoper veya sağ bek oynadığı maçlara göre çok daha az gol yediğimizin istatistiği var. İstatistiği geçtim adamı bile bunu diyorsa biraz dinler ve ona göre kadrosunu şekillendirir.

Yok, kendi biliyor.

Beşiktaş'ın her şeyden önce saha kenarında "Allahım ne olursun gol olsun, lütfen bu sefer olsun" diye dua eden birinden çok gerçekten ne yaptığını bilen ve "Gol olacak" diyen birine ihtiyacı var.

Bunu yaparken altyapıdan da adamını çıkaracak, altyapı da adam yoksa bulup alacak. İkisini de yapamıyorsa eldekileri en iyi şekilde kullanacak.

Beşiktaş bugün şampiyonluk yarışındaysa GS ve FB çok kötü olduğu için, Beşiktaş ekstra iyi olduğu için değil. Ama bu kötü sezonda bile şampiyonluk umudu yetişmişken bizde takım gerçekten iyi bir TD'nin emri altında olsaydı neler olurdu cidden merak ediyordum. Belki açık ara gitmiştik...

Ama olmadı işte, Altınsay Van Gaal'i getirdi. Pahalı dediler. Yarı fiyatına Bilic getirdi. Ona da pahalı dediler. Tam akbile Samet'i getirdiler, mutlulardır şimdi vizyonsuzca gelişine ilerlemeye...

Yönetim bir çok şeyi harika yapıyor ama şu açığa çıkana kadar gelişine seyretme olayı beni gerçekten sinirlendiriyor. En büyük araçları da bu konuda Samet işte...
Mesaj tarihi:
Şota'ya bile sordular Van Gaal - Beşiktaş olayını, beni arayıp teklif olduğunu ve gelip gelmemesi gerektiğini sordu diye. Gel demiş Şota, Van Gaal olayı da olacaktı nitekim lakin 4 milyon bayılmamız gerekiyordu. Altınsay ancak o rakama ikna edebilmişti Türkiye için ve yönetim vermeyiz dedi.

Bilic içinde 1.5 milyonu fazla gördüler.

Değerdi, Van Gaal için 4 milyona değerdi...

Hatta bana inanmadın, al röportajı direk oku Google'ladım asdfsda

http://live.sporx.com/futbol/superlig/kayserispor/van-gaal-besiktasin-kapisindan-donduSXHBQ288666SXQ

İlgili kısım;

said:
VAN GAAL, BEŞİKTAŞ'IN KAPISINDAN DÖNDÜ

"Van Gaal 1 ay önce beni aradı. 'Beşiktaş'tan teklif var ne diyorsun' dedi. Ben de her ayrıntıyı anlattım. 'Çok büyük camia, ekonomik sıkıntıları var ama aşarlar. Paran kalmaz. Muhteşem taraftarı var. Takımı gençleştirecekler, tam sana göre' dedim. Hatta 'Gelirsen seni yenerim' dedim. Çok ayrıntı sordu. Bu demek oluyor ki ciddi ciddi düşünüyordu. Kapısına kadar geldi diyebilirim. Sonra olmadı. 'Niye olmadı' diye sormadım. Hollanda Milli Takımı'na gitti."
Mesaj tarihi:
DarKRideR said:

Bir kere güzel örnek, Toraman diyor ki ben DMC oynamak istiyorum. Daha iyiyim orada diyor, hem öyle istiyorum diyor. Ama bu gidip özellikle stoper oynatıyor. Hatalar oluyor, Toraman'ın morali bozuluyor ve hoopp suçlu futbolcular...
Toraman'ın TV röportajı var "asıl yerim stoper, orada daha faydalı olduğumu düşünüyorum" diyor.
Mesaj tarihi:
Toraman'ın savunulacak bi yanı yok ya. Zamanında İbo dövdüğü icin sevinmistim. Herif dövülmesi gereken adamı dövdüğü için takımdan gönderildi. İbo dingili hala oynuyor. İşe yaramaz pisliğin teki.
Mesaj tarihi:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=seILNRQBxWM

hadi bakalım
şikeci ve dolandırıcı beşiktaşımın 110cı yılı kutlu olsun
Mesaj tarihi:
arcane said:

DarKRideR said:

Toraman'ın TV röportajı var "asıl yerim stoper, orada daha faydalı olduğumu düşünüyorum" diyor.

Yok abi, o olay yalan. Adam bayağıdır diyor stoper oynamak istemiyorum diye.

Hatta geçen ay ki FFT'deki röportajında da diyor. İleride oynamayı daha çok seviyorum diye. İlk zamanlarda forvetmiş ve söylediği kadarıyla bayağı da iyiymiş. Sonra kesici olarak orta sahaya çekmişler, kafa toplarına iyi çıkıyor diye de en son Antep BB'de stoper yapılmış ve öyle de kalmış.

Orta sahada oynamak en güzeliydi diyor ama saha görüşün fazla ve daha çok iş yapabiliyorsun vs. diyor. Asıl mevkiim stoper demedi hiç.

Bu arada bende Toraman'ı hiç sevmiyorum ama DMC olarak katkısı tartışılmaz. Orada oynayacaksa kalsın yoksa her stoper gördüğümde onu aşırı sinirleniyorum ne yumurtlayacak diye... Yumurtlamayı geçtik adam da garip bir negatif enerji var.
Mesaj tarihi:
Tamam abi ben yalan söylüyorum ahah. Hayret birşey ya bulabilsem linkleyeceğim buraya. Bizzat TV röportajında asıl yerinin stoper olduğunu ve defans önü yerine stoper olduğunda daha faydalı olduğunu düşündüğünü söyledi.
Mesaj tarihi:
Abi linkle de sana yalancı demedim zaten asdfdsa

Toraman bayağıdır benim yerim orta saha diyor. FFT röportajında da işte çok seviyorum oynamayı vs. diyor.

Hatta fakir styla çektim röportajı tablet ile ;

http://c1303.hizliresim.com/17/m/l735c.jpg

Stoper'de de kendime güveniyorum diyor gerçi asdfsd
Mesaj tarihi:
abi bulalım seneye toramanın yerine bi almancı genç, takımı komple arsenal style yapmak cok mu zor lan.

şimdi düşündüm de, türk futbolu çökük olunca zor sanırım.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...