Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vücut Geliştirme #2

AthleT

Öne çıkan mesajlar

Sparkcaster said:

bide benchte ağırlık arttıramıyorum, yeni başladıım sayılır, kabloluda yapıyodum. hoca şimdi 3x15 yaptırıyo. 2. 15 te sonlarda iflahım kesiliyor kollarımın. karb mı almam lazım enerji için.

çok tekrar yapıyorsun ondan halin kalmıyor.
benim taktiğime göre şuan doğru yoldasın. tekrarı arttırıp ağırlığı azaltıncaa dayanıklılık kazanıyorsun, bir kaç ay bu şekilde devam edip sonrasında tekrarı azaltıp ağırlığı arttırdığında inanılmaz bir fark görüyorsun. oha ben güçlenmişim diyorsun köpek gibide kaldırıyorsun kas uzun süre kasılmaya alışık olduğu için yorulmuyorsun enerjin eskisi gibi gitmiyor buda senin antremanını olumlu yönde etkiliyor. şuan ağırlık arttırarak 15-13-10 yapıyorum genellikle 10un maksimum 8. tekrarında altında kalıyorum :d ama olsun zorluyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Spark,

Hipertrofi icin 15 tekrarli calismanin mantigini goremiyorum pek. 7-8 tekrar ile daha iyi zorlayabilirsin.

Bench press te dogru form icin benim dikkat ettigim/edilmesini tavsiye ettigim 3 nokta var. Bar unrack ederken tavani barin altindan gormelisin. Agirligi indirdiginde gogusun ile bar arasinda 3 parmak gibi mesafe kalmali. Bir de omuz geride, kurek kemikleri sikismali. Yoksa goguse odaklanamazsin omuzlar zorlanir.

Sonra yukle yukle zorla :) creatine de guzel etki verebilir kullanmiyorsan. Surekli maksimumunu zorlayip hep kilo arttirmaya calisacaksin. Zorladikca gelisiyor iste. Progressive overlading :)
Sosyal ağlarda paylaş

Wolas said:

Sparkcaster said:

bide benchte ağırlık arttıramıyorum, yeni başladıım sayılır, kabloluda yapıyodum. hoca şimdi 3x15 yaptırıyo. 2. 15 te sonlarda iflahım kesiliyor kollarımın. karb mı almam lazım enerji için.

çok tekrar yapıyorsun ondan halin kalmıyor.
benim taktiğime göre şuan doğru yoldasın. tekrarı arttırıp ağırlığı azaltıncaa dayanıklılık kazanıyorsun, bir kaç ay bu şekilde devam edip sonrasında tekrarı azaltıp ağırlığı arttırdığında inanılmaz bir fark görüyorsun. oha ben güçlenmişim diyorsun köpek gibide kaldırıyorsun kas uzun süre kasılmaya alışık olduğu için yorulmuyorsun enerjin eskisi gibi gitmiyor buda senin antremanını olumlu yönde etkiliyor. şuan ağırlık arttırarak 15-13-10 yapıyorum genellikle 10un maksimum 8. tekrarında altında kalıyorum :d ama olsun zorluyorum

yanlış. nasıl çalışırsan ona adapte olur vücut. 8 tekrardaki ağırlığını geliştirmenin en iyi yolu 8 tekrarlarla çalışmaktır, 15 tekrarla çalışmak değil. o da geliştirir, geliştirmez demiyorum ama en etkili yol değil

guclenmek isteyenler cok tekrar calismasin. senin de dedigin gibi hali kalmiyor kasin.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim ağırlık arttırırken problemim bazı hareketleri hiç yapamaz yada fırlatır hale gelmek. Mesela dambıllı hareketlerde 7.5tan 10'a çıkıyorum, ancak fırlatarak hareketi tamamlayabiliyorum. Bu da çok sağlıklı değil sanırım?

7.5ta kaldığımda mesela iyice yavaş yapmaya başlıyorum hareketleri, kaslar yanıyor iyice alnımdan ter geliyor falan. Sanki daha bi yararlı öyle çalışmak? Ağırlık arttırırken ne kadar acele davranmak ve hareket hızını neye göre ayarlamak lazım kestiremiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

"Güçlenmek" nedir onu aslında bir açsak daha mantıklı olmaz mı ?

Yani 250 kg yu 10-15 sanye kaldırabilmek mi yoksa 150 kg yu alıp 50m gitmekmi güç ve dayanıklılık arasındaki fark ?

Oturduğum yerde 50g dambılı 2 kez kaldırıp ohh güçlendim mi oluyor yani :D Normal hayatta ağırlığı bikaç saniye tutmanın pek bi yararı yok o yüzden anlamadığım için soruyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Wolas said:

tekrarı arttırıp ağırlığı azaltıncaa dayanıklılık kazanıyorsun, bir kaç ay bu şekilde devam edip sonrasında tekrarı azaltıp ağırlığı arttırdığında inanılmaz bir fark görüyorsun

zaten o set ve tekrar sayısınıda hocası yaptırıyormuş emimim adam önce stamina kastırıp sonra strength abandıracak ondan doğru yol dedim. aynı şeyleri savunuyoruz.

-------

güçlenip ne yapacağınız amacınız kafa göz yarmaksa veya bir seferde tüm alışveriş torbalarını taşıyabilmekse bilemicem bence gözüne güzel gözüken bir şekile girmek yeterli.
Sosyal ağlarda paylaş

Wolas said:

Wolas said:

tekrarı arttırıp ağırlığı azaltıncaa dayanıklılık kazanıyorsun, bir kaç ay bu şekilde devam edip sonrasında tekrarı azaltıp ağırlığı arttırdığında inanılmaz bir fark görüyorsun

zaten o set ve tekrar sayısınıda hocası yaptırıyormuş emimim adam önce stamina kastırıp sonra strength abandıracak ondan doğru yol dedim. aynı şeyleri savunuyoruz.

-------

güçlenip ne yapacağınız amacınız kafa göz yarmaksa veya bir seferde tüm alışveriş torbalarını taşıyabilmekse bilemicem bence gözüne güzel gözüken bir şekile girmek yeterli.

ben onu savunmuyorum işte. strength için stamina kasmayı savunmuyorum o yüzden farklı şeyleri söylüyoruz. stamina kasarsan stamina yaparsın, strength kasarsan strength. bu ikisi arasında çok belirgin tek bir çizgi yok, gradient var tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...